23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr 25.10.2009 16:10

Vzhůru do nesvobody

Zase jsme v roce1948 a zase levice a pokrokoví intelektuálové nutí presidenta, aby podepsal krok do nesvobody, do novéRVHP, moc dlouho jsme si nevládli.

michael 25.10.2009 7:20

Klaus, LS a naroky sudetskych Nemcu

Nejsem fanouskem Vaclava Klause a jeho “divadelniho kralovani”, ale Lukas Macek by nemel “authorativne” psat o vecech, o kterych si nedal ani namahu zjistit, jake jsou, pokud se ovsem umyslne nesnazi ctenare misinformovat.

Vaclav Klaus ma pravdu, pokud si mysli/naznacuje, ze po schvaleni LS budou moci byt rozsudky soudu jedne statni jurisdikce v EU, na priklad Nemecka, predany k vykonani soudu jine jurisdikce, na priklad CR bez toho, ze by se tato mohla k rozsudku vyjadrit a pokud by soudy CR nechtely rozsudek vykonat, vnutit/vynutit si jeho vykonani pres soudy EU. Uspeli by Sudetsti Nemci u nemeckeho soudu s naroky vuci CR nebo jeho subjektum? Nevim. Mozne to vsak je.

Macek v prispevku do HN pise: “Unie nemá a nebude mít pravomoc zasahovat do vlastnických vztahů uvnitř členských států a ani listina jí nemůže tuto pravomoc dát”, respective  “zákaz retroaktivity: komunitární právo začalo vznikat od roku 1957, nelze je tedy aplikovat na spory vycházející z událostí z roku 1945.”  Pravda? S velkou reservaci, pokud vubec. Proc?

V dubnu 2009 se EU soud (European Court of Justice) rozhodl v prospech kyperskeho Meletise Apostolidesa, kteremu zabavili dum na severu ostrova po jeho okupaci Turky v 1974. Tento dum byl pozdeji koupen britskymi obcany, kterym recky kypersky soud, ktery ani nema kontrolu/efektivni jurisdikci nad severni casti ostrova naridil, dum vratit do vlastnictvi puvodniho majitele. Soud EU pak ucinne zprostredkoval vykonani rozsudku ve sporu, jehoz skutkova podstata se udala vice nez 30 let pred vstupem Kypru do EU a v casti Kypru, ktere ani neni soucasti EU! Proc by potom nemohla byt retroaktivnost ucinnosti EU soudu posunuta “pouhych” 12 let od udajneho vzniku/pocatku vznikani komunitarniho prava EU v 1957 do 1945 a odsunu sudetskych Nemcu? Vaclav Klaus je mozna nafoukany, arogantni narcisista, ale idiot definitivne neni.

Rap 23.10.2009 21:41

Pane Macku-zemědělství je ve francii

vysoce dotováno,a další nespravedlnosti v EUvám nevadí??,,,To se musí řešit "velmi opatrně"-aby vy a vám podobní měli práci na věčné časy????Kam se hrabete na socialismus.

balvan 23.10.2009 21:22

A co Britové?

to by mě zajímalo copa se asi stane když konzervi v Británii vyhrajou, vyhlásí referendum a pošlou Lisabon do háje. taky na ně budou všichni takhle kejhat? Budou vyhnáni do do druhé rychlosti evropy? Kým? Francouzskými zemědělci? A kdo je pak bude dotovat?

nezapomínejte prosím, že samotný lisabon je vzhledem k neúspěchu EÚstavy velmi slušným ohýbáním práva, bezprecedentní je pak opakovačka referenda v Irsku. podívejte se na pravidla referend ve Š výcarsku, kde s nimi mají asi největší zkušenost. jinými slovy: někdo se snaží evropu někam nasměrovat. Kdo, kam a proč je ta otáka pro opravdové detektivy;-)

realista 23.10.2009 23:48

Re: A co Britové?

no stane se ji to samé jako Franciim Holandsku, Irsku - tedy těm co Eustavu odmítli - budou odsuniti na okraj EU, někam k moři, nebo dokonce za moře!!;-);-D

Josef 23.10.2009 21:21

Také to tak vidím.

Mi Češi jsme idioti, zejména ti v parlamentu a senátu.

J.G. Pašek 23.10.2009 22:37

ČR není vyjímka . . .

To si myslí každý národ o svých Parlamentu a Senátu a tam uhnízděných politiků a přisluhovačů  . . .  A ty jsi domejšlivej, že do Bruselu si ČR a EU členské státy si posílají extra-speciální superiórně inteligentní, skromné politiky mající nic jiného na mysli než dobro a zájmy poctivých daňových platičů na srdci a mysli . . . A jestli tomu věříš, já vlastním v Praze kamený most, který ti levně prodám . . . .

realista 23.10.2009 23:52

Re: ČR není vyjímka . . .

nechceš s tím prodej počkat, až bude ta generální oprava dokončena? To by bylo fair... !!;-)

Val 23.10.2009 20:53

LS zajišťuje vládu socialistické internacionály

a oficiální propojení Bruselu s Moskvou.Ale pro nás nic nového.Po 20letech návrat do lůna.....

JM 23.10.2009 19:52

STÁLE VÍCE VYČUHUJE, ŽE KALOUSOVI NEJDE O NEMĚNNOST MAJETKOVÝCH PRÁV

STÁLE VÍCE VYČUHUJE, ŽE KALOUSOVI NEJDE O NEMĚNNOST MAJETKOVÝCH PRÁV vzniklých po 2.světové válce, ale o neměnnost  majetkových poměrů po Kalousově privatizaci.     Při Kalousově privatizaci byly privatizovány podniky, ke kterým byly komunisty ukradeny majetkové podíly - pravda spoluobčanům obyčejným, normálním, běžným, standardním a jak ještě jinak nám beze studu nadávají.     Kalousovou privatizací těchto majetků byla posvěcena komunistická krádež majetkových podílů v akciových společnostech, vzájemných pojišťovnách a záložnách, v hospodářských, výrobních a spotřebních družstvech.

zoch 23.10.2009 19:43

S Klausem z povinnosti a s Havlem srdečně...

Ani BIDEN není výjimkou.

Prostě ta ostuda na Hradě trvá.

Hana 23.10.2009 19:37

Klaus a odvaha?

Může mi někdo z těch, kteří tu přirovnávají Klause pomalu k Ježíšovi a jiným mesiášům a spasitelům, tak tedy může mi někdo vysvětlit, proč ten Váš úasný polobůh teda neřekne jasně: "Ne, nechci to, nepodepíšu"?

Možná jsem včerejší, ale takto by se podle mě zachoval čestný člověk pevného názoru a přesvědčení.

Naopak zbabělec a pokrytec, nejdřív čeká, že to pojde tak nějak samo od sebe, nebo že Irsko řekne ne, nebo, že US řekne ne a když nic z toho nevyjde, tak snad Benešovi dekrety, zítra možná žárovky, či banány, kdy by nám dali do výjimky, ....

F.Vízek 88.100.57 23.10.2009 19:00

Co nelze popřít...

Skoro už ani nezáleží na tom, kde je - ve věci „Lisabon“ - pravda.  Nezpochybnitelné ale je,  že Václav Klaus měl dlouhé roky na to, aby  včas k tzv. Lisabonské smlouvě něco konkrétního "černé na bílém" předložil.  V době, kdy se smlouva rodila, kdy se upravovala, kdy se "sumarizovala", a dříve než ji  tehdejší premiér Topolánek (jako představitelé ostatních 26 zemí EU) podepsal. Dokonce i poté měl Václav Klaus mnoho měsíců „ k mání“, aby věcně a konkrétně a prokazatelně "hodil na stůl" požadavky na úpravu, na doplnění, na změnu.  Mohl se kdykoli účastnit i jednání vlády, která je podle ústavy vrcholným orgánem exekutivy a prosazovat to svoje.

 

Neudělal to... Zbaběle spoléhal na Irsko, na Polsko i na Německo, že to "zařídí" za něj... Dokonce ani k Ústavnímu soudu se písemně a věcně "nehrnul",  nic neposlal včas, dříve, než se jednalo. I tady se schoval za skupinu senátorů.  Hrdina!

A až  teď - protože nechce ztratit tvář - koná !   Jeho konání na tento způsob přijde republiku draho, protože ztráta pověsti se léčí po generace... 

jirka.s. 23.10.2009 23:02

Re: Francek opět ve formě !!!

Jeho "příspěvek" u článku pana Zahrádky:

Chování Klause - to zneklidňuje !:

Autor: F.Vízek 88.100.57 IP: 88.100.57.xxx Datum: 23.10.2009 19:27

Skoro už ani nezáleží na tom, kde je - ve věci „Lisabon“ - pravda.  Nezpochybnitelné ale je,  že Václav Klaus měl dlouhé roky na to, aby  včas k tzv. Lisabonské smlouvě něco konkrétního "černé na bílém" předložil.  V době, kdy se smlouva rodila, kdy se upravovala, kdy se "sumarizovala", a dříve než ji  tehdejší premiér Topolánek (jako představitelé ostatních 26 zemí EU) podepsal. Dokonce i poté měl Václav Klaus mnoho měsíců „ k mání“, aby věcně a konkrétně a prokazatelně "hodil na stůl" požadavky na úpravu, na doplnění, na změnu.  Mohl se kdykoli účastnit i jednání vlády, která je podle ústavy vrcholným orgánem exekutivy a prosazovat to svoje.Neudělal to... Zbaběle spoléhal na Irsko, na Polsko i na Německo, že to "zařídí" za něj... Dokonce ani k Ústavnímu soudu se písemně a věcně "nehrnul",  nic neposlal včas, dříve, než se jednalo. I tady se schoval za skupinu senátorů.  Hrdina!  A až  teď - protože nechce ztratit tvář - koná !   Jeho konání na tento způsob přijde republiku draho, protože ztráta pověsti se léčí po generace...   ;-(

J.G. Pašek 23.10.2009 18:55

HURÁ NA KLAUSE !

ODKLAUSIT  REPUBLIKU  !. . . MY  JSME  SE PŘIUČILI  V  BRUSELU  JAK  ZATOČIT  SE  ZPÁTEČNÍKEM   KLAUSEM  ! . . . . přitroublé stádo ovcí beká . . .

darny 23.10.2009 18:54

Eurohujeři by se měli podívat.....

http://dotsub.com/view/d25a9402-c339-4603-af2b-5449e4dd4d1b

darny 23.10.2009 18:53

Eurohujeři by se měli podívat.....

http://dotsub.com/view/18adddd9-3b12-46a3-a1a2-e69b57c439e4

Petr z Tábora 23.10.2009 18:31

čekal bych určitou úroveň kritika

Vážený pane autore. Vaše premisa v prvním odstavci je lživá a tím je už zbytečný celý článek. Navíc zcela opomíjíte ústavní proces, nač se zdržovat demokracií ?  Argumenty neuvádíte žádné, ale zřejmě Vás dobře platí a tak si hrajete na eurohujera. Člověk by předpokládal, že k Vaší funkci patří i určitá inteligence a úroveň, aniž bych Vám chtěl brát Váš kritický názor na pana prezidenta.

Josef 23.10.2009 21:28

Re: čekal bych určitou úroveň kritika

A vy si jako myslíte že působíte nějak inteligentně?

josef krouman 23.10.2009 18:02

mlamoj

Každá generace má své svazáky, kteří se snaží ostatním organizovat život, obvykle ve jménu nějakého absolutního dobra, ze kterého se pak vyvine absolutní svinstvo. Dokud to jen pindá v Dijonu k sobě podobným, čert to vem. Ono to pak začne otravovat vzduch všude - kavárenskými socialistickými kecy.

JAG 23.10.2009 16:52

jaká Česká republika a Klaus?

To je hra 281 viditelnejch a zbytek neviditelnej mafiánů-lidi se k tomu nemaj šanci vyjasřovat-tak co tu lžete!!

vasekpav 23.10.2009 18:10

Re: jaká Česká republika a Klaus?

Jsem vzteky bez sebe ;-€Když vidím úsměv toho samolibého hradního fracka , jak se pasuje na zachránce čechů, před tak málo demokratickou EU !(Y)>-

vasekpav 23.10.2009 18:23

Re: jaká Česká republika a Klaus?

Noví Rusové mají skoupeno 40% pozemků v západním pohraničí , tak před jakými nároky sudetských němců nás chce Klaus chránit ?!To mu ale nevadí !?>-VLASTENCOVI(Y)

Papouch 23.10.2009 15:31

kdyz uz jsme u tech ruznych vykladu Ustavy

Čl. 62

Prezident republiky

a) jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi

Plan B - odvolat stavajici vladu, jmenovat novou (asertivnejsi ve vztahu k EU...) a nechat nejak doklepat do voleb (i bez duvery). Mezitim se o LS bude jednat a dorazi ji referendum v UK.

jestli Papouch neco nevhodneho vyspekuloval, tak se spiklencum timto omlouva a zdravi ;)

jarda 23.10.2009 14:41

macku,macku

je to věru smutné počtení- měl byste se nad sebou zamyslet nebo poprosit otce, aby Vám nařezal alespoň dodatečně.

Petr Brodský, eurofederalista 23.10.2009 16:08

Jardo, Jardo, tyjsi taky ODESák, viď

Tvoje "argumentace" tomu nasvědčuje

Petr Brodský, eurofederalista 23.10.2009 14:15

Obecná výjimka neuškodí Německým obětem BD, pro ty je daleko důležitější stanovisko Německých soudů.

Obecná výjimka ale uškodí nám, současným občanům České Republiky. I nadále budeme vydáni na milost a nemilost zkorumpovaným českým soudům.

yorik 23.10.2009 16:22

Re: Obecná výjimka neuškodí Německým obětem BD, pro ty je daleko důležitější stanovisko Německých soudů.

Dejte pokoj.8-o

promirul 23.10.2009 14:12

A...na Klause neplatí

Ale pánové,jsem překvapen co to tady je za brepty a chyby českého jazyka jak autora tak diskutujících.Rozhodně nemá cenu se vrhat do toho chaosu,to nejsou názory,ale opravdu jen brepty a velice mne mrzí,že to pan Neff podporuje.

Libor.w 23.10.2009 14:06

Vláda se nemohla Klausovi postavit.

Vláda se nemohla Klausovi postavit,protože ani nechtěla.když už neměla sama dostatek odvahy zabezpečit se proti možným požadavkům Sudetoněmeckého Landsmanschaftu,obratně využila Klausovi požadavky a sama je teď aktivně vyjednává.Je více než jasné že se nám požadovaných záruk dostane neboť v Evropě není mnoho vlád které by ochotně otevíraly majetkoprávní otázky související s druhou světovou válkou.Jediný kdo to obrečí bude Bernd Posselt možná taky naši eurohujeři kteří zase úspěšně dokázali že jsou parta ochotná riskovat s osudem vlastní země jen aby se vlichotili Bruselu.Klaus neudělal nic jiného než měl udělat dávno Topolánek a Švarcenberk s Vondrou.