25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Antibabišismus pokračuje a přímo kvete

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman rozhodl o obnovení trestního stíhání premiéra Andreje Babiše a Jany Mayerové ve věci „Čapí hnízdo“. Vyslyšel tak volání opozičních politiků, kteří obnovení stíhání Babiše prosazovali.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 7.12.2019 14:56

Ehm ... J.A.Baťa jako politik úspěšný nebyl. Neboť byl podnikatel, nikoliv politik.

Nějak si nevzpomínám na jakoukoliv politickou funkci, již by J.A.Baťa zastával nebo se o ni jen ucházel. Opravte mne, pakliže se mýlím.

Š. Hašek 7.12.2019 15:30

Jen poznamenám, že J.A. Baťa ovlivňoval dost život na Zlínsku. I když nikoliv přímo politicky!

Obdiv a poděkování Baťovi/baťům.

Jen sleduji, že náš život by chtěly ovlivňovat osoby, které ...... jaksi ..... ehm, nejsou ani podnikateli, ani politiky.

Tak tedy "beru podnikatele". Zatím nikoli lístkem u bedny. Vykoukla totiž Trikolora.

Zkráceno.

J. Jurax 7.12.2019 17:50

Ale jistě že ovlivňoval - největší zaměstnavatel široko daleko nemohl dění na Zlínsku neovlivňovat.

V. Čermák 7.12.2019 17:36

J.A.Baťa měl vizi a také ji napsal : ČSR pro 30 milionů lidí. Nějak tak se to jmenovalo a taky se ji jako Politik snažil naplňovat. V tom, aby Byl Úspěšný mu zabránil Hitler. Toš tak...

J. Jurax 7.12.2019 17:48

Ale jistě, napsal nejen tohle ... nicméně opravte mne citací faktů, jestli se mýlím, když pravím, že J.A. Baťa do žádné politické funkce nikdy nekandidoval, natož aby ji zastával.

V. Čermák 7.12.2019 18:00

už to Nestihl, ale Politiku dělal. Ale klidně mě opravte. Mimochodem, kdyby Kandidoval a jakožto velký vlastenec, Zastával, byla by to Chyba?

A. Nový 7.12.2019 23:11

Kdyby byly v ... ryby!

J. Mucha 7.12.2019 16:13

No jo, ale ta řepka se musí na tu bionaftu zpracovat. A to po "návštěvě" finanční správy ve firmě Kratolie zajišťuje téměř výhradně Agrofert (Preol a Premegro). Nemluvě o to, že ta řepka se musí pohnojit a ošetřit proti škůdcům; vzhledem k tomu, že nejde o potravinářskou plodinu, tak bez ohledu na hygienické normy (včely, co si na ní pochutnaly, z nebe zdraví do Lovochemie a dalších chemiček z holdingu).

Vaše snění o "zastavení EU" je též úplně mimo, s.Babiš se jen stará o pokračování dotačního penězovodu. Teď s tím má potíže, ale s podporou svých věrných bojovníků jako jste vy snad něco vymyslí. Předpokládám, že rozšíří své působení v boji proti klimatické změně. ;-)

V. Čermák 7.12.2019 18:12

Inu, Řepka a její pěstování a následné zpracování, To není Babišův výmysl. Je to výmysl EU a ČR JE členem EU. Babiš jen Schopně a Precizně na to zareagoval a jeho firmy na tom, Mimo jiné, profitují. Chcete Veleúspěšného Velkopodnikatele Kritizovat jen proto, že se jmenuje Babiš? Já v tom vidím jen prostou Nenávistnou Závist.Rv To, že je proEUnijní nikdy netajil. Ovšem Uprchlíky, Euro a Omezení vlivu ČR Nechce a to je v Pořádku, aspoň podle měR^

J. Mucha 8.12.2019 7:56

Závistí myslíte znechucení ze způsobu, jak dokáže za pomocí státních úředníků (dříve "křišťálově čistý" ministr vnitra, nyní Finanční správa) likvidovat konkurenci? Vy mu vidíte do hlavy? Uprchlíky by už dávno začal dovážet, kdyby mohli za levno pracovat v jeho firmách; koneckonců jako Němci v šedesátých letech dováželi Turky.

Jak říká nynější alkoholik (takto někteří Vaši názoroví stoupenci titulují i prvního nositele toho úřadu po Listopadu) na Hradě, jen hlupák nemění své názory. Což mi připomnělo, jak horoval proti intervencím ČNB, až do jejího vedení dosadil svého chráněnce-sponzora Rusnoka. Výsledek: při jeho nástupu utraceno něco přes 500 miliard, celkový účet při ukončení (po necelém roce) 2 biliony. Místo dřívějšího ukončení pak několik měsíců spekulanty ujišťoval, že čím víc utratí, tím menší budou mít zisky. Tak hlavně že pan prezident "zabojoval", bohužel skutek utek, jako vždy. A není důvod si myslet, že s eurem to bude jiné. Nebo myslíte, že pan Babiš bojuje proti euru tím, že současným rozhazováním při hospodářském boomu nesplní Maastrichtská kriteria?

Jen dotaz: ta velká písmena jsou výsledkem překladače z němčiny?

L. Severa 7.12.2019 10:54

"Proč by neměly mít firmy českých miliardářů právo na evropské dotace?" Nejsem si jist, zda je tato řečnická otázka oprávněná. Pokud vůbec připustím smysl dotací, pak bych je chápal jako pomoc pro rozvíjející a ne pro prosperující firmy.

Š. Hašek 7.12.2019 12:31

Co to je rozvíjející se firma? Prosperující je škodlivá? Špatně se rozvíjející dáme dotace? Prosperující napaříme zvláštní daň?

Jinak jste, mimochodem, popsal stav věci "kterak jsou přidělovány dotace" .... tak nějak "vtom aby se prase vyznalo".

L. Severa 7.12.2019 17:55

Vašemu druhému odstavci nerozumím. Pokud se týče dotací, nesouhlasím s nimi. Dotaci dostalo Čapí hnízdo, protože splňovalo kriterium malé(dejme tomu začínající) firmy. To je asi v pořádku, ale 50 milionů pro pekárnu pana Babiše se mně zdá trochu mimo. O dani jsem nepsal.

V. Čermák 7.12.2019 12:43

No ale to chápete Špatně. Dotace jsou udělovány podle zákona, který odpovídá potřebám a prospěšnosti v určitém oboru podnikání. Mají na ně nárok Všichni, kdo splní daná kritéria a o Dotace si požádají. Navíc Dotace jsou poskytovány všude v EU, takže, pokud je nějaká firma nezíská, je oproti dotované konkurenci silně znevýhodněná. Prosperující firmy pak svoji prosperitu zaplatí ve vyšších daních a odvodech. Bylo-li by to tak, jak říkáte, o prosperitu by přišly a na daních by odvedly méně, pokud vůbec něco. Navíc byste do systému vnesl Nespravedlnost. Mimochodem, Prosperující firmy mají často sídla v Daňových rájích, takže daně neplatí v ČR. Naopak Agrofert sídlí v ČR, kde také Platí Daně. Toš tak....

J. Jurax 7.12.2019 15:03

Víte, z Vašeho textu lze souhlasit toliko se sentencí "pokud je (dotace) nějaká firma nezíská, je oproti dotované konkurenci silně znevýhodněná". To je totiž v kostce nejlepší důvod, proč by dotace měly nebýt.

V. Čermák 7.12.2019 17:47

Dotace Obecně, Dotace ve Světě, Dotace v EU, Dotace v ČR, Dotace v Agrofertu? Kterépak máte na Mysli a jak byste si představoval, že by najednou Nebyly? Veškeré 99% Žvanění o Dotacích, strůjcích všeho Zla, je směrováno od Neználků všeho druhu na Agrofert. Opravte mě, jestli se Pletu. Mimoto, co ta "sentence" o Daních, ta vás neoslovila? Proč? Rv

V. Kučer 8.12.2019 22:37

Ceterum censeo dotace soukromým firmám by měli být zrušeny.

Š. Hašek 7.12.2019 10:43

Prostě. Je třeba "zabít Babiše".

Nehodí se do "hezoučkého, hodnotového, vazalského světa" naší opozice. A voliči nehodnotoví v tom dělají čurbes. O Čapí hnízdo ani tak nejde. O dotace sumárně nejde. Ani to učetnictví jedné firmy, to účetnictví je v cajku. Jde o jednoho voleného politika, kterému Fiala, Pekar-Adam závidějí. Závidějí úplně všecko.

Křivácké dotace belgické mrkvi, která je pak vždy levnější než mrkev z pole 15 km od Plzně ...... Křivácké dotace na třikrát předraženou autobusovou zastávku ... a najednou dotace pro Čapí hnízdo!!??

Je to prodávání se za pár šupů/pohádkové platy místních přidělovačů dotací.

V. Čermák 7.12.2019 10:36

Kdo není Stíhán, jako by Nežil. Trump, permanentně Bibi, Berlusconi, Francouzi, nově Kiska a Fico, co je proti tomu upocené Dovyšetřování AB?;-D

J. Chaloupka 7.12.2019 12:35

Souhlas.

Š. Hašek 7.12.2019 14:00

Jen mimochodem ......

ti všichni "stíhající" osvědčují základní neznalost práva, práva římsko-současného. Tu znal (díky panu řídícímu) i poslední bosý propadlík pětitřídky na zapadlém venkově. Za Rakouska i za Masaryka. Stíhaný jest neodsouzený a variantně nevinný.

Hodně to neznají v ČTveřejnosedmmiliard.

Těžké zvláště, pokud to neznají představitelé těch několika straniček, co dají dohromady 25 podpisů pod nějakou slátaninu nějakého (senátora) Lásky.

J. Fridrich 7.12.2019 10:22

V Americe je hlavní otloukánek president Trump-a on vede Ameriku dobře od těch levičáckých nebezpečných experimentů - a u nás je to premiér Babiš, kde je on díky svým úspěchům ve vedení své firmy, ale i našeho státu již léta hlavním terčem podpásových útoků zhrzených a neúspěšných politiků a médií...

A bezpečnost naší země je ještě důležitější, než růst ekonomiky - " Babiš: V migraci neustoupíme. Odmítl jste německý návrh na reformu azylové politiky EU, podle něhož by migranti po prvotní kontrole na vnější hranici Unie byli rozdělováni mezi členské země, které by se pak staraly o vyřízení azylu. Nebyla vaše reakce unáhlená, když konkrétní plán chce Berlín představit příští týden?

To tedy určitě nebyla. O migraci se bavit nebudu, tu debatu jsme jasně odmítli v roce 2018 a žádné ústupky dělat nebudeme. Tečka. Ilegální migrace je naprosto nepřijatelná, stejně jako nápady oživit kvóty a snahy o přerozdělování uprchlíků."

M. Vondráček 7.12.2019 11:43

Nejezte ty koblihy Fridrich :-)

J. Fridrich 7.12.2019 12:05

Co mám dělat, když já koblihy tak rááád?

J. Jurax 7.12.2019 15:30

Jak z výčtu p. Fridricha patrno, některé koblihy jsou výtečné chuti ... :-)

T. Kohout 7.12.2019 19:55

No teď jste mu to napral! To je finální argument, položil jste ho na lopatky. Gratulace.

J. Svoboda 7.12.2019 9:19

Politické anbice Pavla Zemana. Autor je magor.

Pěkný den.

J. Vlček 7.12.2019 10:04

Není nad magora, který za každou svojí větou popřeje do luftu "pěkný den". Toho je schopen opravdu jen mimořádně vymaštěný debil.

Na oplátku vám proto přeji naopak Hnusný den.

J. Jurax 7.12.2019 15:08

Pěkný den je odkláněč diskuze a troll. Nekrmit!

J. Novak 7.12.2019 10:28

Pane Svobodo, autor o politických ambicích P.Zemana nenapsal ani řádku. Ambice nemusí být jen politické. Třeba Vaše ambice porozumnět psanému textu a urazit autora ... Přeji ještě hnusnější den než vám popřál p. Vlček ..