28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO ztrácí pozice aneb Přání otcem myšlenky

Shodou okolností se koncem června a počátkem července „vyrojilo“ několik průzkumů volebních preferencí. V době, kdy podle médií celá společnost žila miliony chvilek, to jde prý s ANO z kopce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 7.7.2019 15:48

No

Moravcův spolupracovník z cantare, naměřil pro TV žádoucích 25,5% štastný to moderátor si užíval chvíli iluze, chudáček Vašíček.Babiš to ignoroval..

M. Prokop 7.7.2019 16:25

Re: No

Buďto růst v okolí vydrží, pak to Bureš ještě jednou uhraje, nebo nevydrží a pak půjde do kopru.

V. Pavelka 7.7.2019 19:29

Re: No

Takový kopr", může znamenat třeba 20% Idealisto..

L. Novák 7.7.2019 14:26

Článek o ničem. Autor fandí Babišovi...

Průzkumy veřejného mínění jsou součástí jeho ovlivňování.

J. Novak 6.7.2019 19:18

Sinusovka se vyznačuje poklesem a opětovným vzestupem, čili, nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko.

P. Čech 7.7.2019 8:18

Re:

krásně to je vidět na příkladu SPD, ale i ANO 2011. Naproti tomu politické strany s výjimkou Pirátů mají tendenci trvale sestupnou.

P. Portwyn 7.7.2019 10:01

Re:

Piráti postupně stahují z ostatních stran progresivisty, ale potenciál je taky omezený. I ti mladí svazáci jim postupně dospějí... a nové svazáky osloví někdo jiný, nový, bojující za mravnější Arizonu.

M. Prokop 7.7.2019 16:27

Re:

Například vyzmizíkovali zelenáče.

Ale jinak je to neštěstí ...

P. Čech 7.7.2019 19:45

Re:

Zde s Vámi naprosto souhlasím. Jejich jediným bodem vlastního programu je legalizace drog. Proto také mají dosti příznivců, ponejvíce pražských smažek.

P. Portwyn 9.7.2019 16:38

Re:

Souhlasím.

J. Fridrich 6.7.2019 13:20

Chudacci z - pry demokratickych stran postekavaji... Doma i v Bruselu..

M. Weingart 6.7.2019 12:15

Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Jinak by nemohl plácat takové kraviny jako že antibabišismus nikam nevede. To je stupidita. Co jiného by opozice měla dělat, než kontrolovat a kritizovat premiéra a jeho chyby, kterými s naším věčně ožralým prezidentem vede republiku do záhuby. Bartoň by asi chtěl aby to tu bylo jak za komunismu a všichni Babiše chválili jaký je skvělý. To naštěstí žádná opoziční stana dělat nebude.

T. Marný 6.7.2019 14:37

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

ona totiž opozice nic jiného neumí a alternativní program taky žádnej nemá......tak jen plácá a plácá......

J. Balcar 7.7.2019 15:08

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Jestliže je dvoubodovým programem ANO Babiš na svobodě a Babišův byznys, musí být nutně program opozice antiBabiš.

M. Prokop 7.7.2019 16:28

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Mimo to, nějaké ty programy opozice má, jen o nich Marný neví.

K. Dvořák 6.7.2019 16:30

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Fiala člen nejhorší polistopadové vlády ( Nečas ) něco kritizuje. Podle něho je vše špatně. Tak proč ODS nemá 30 % když jsou tak chytří a dobří ? Lidé si pamatuji ty jejich hrůzovlády.

M. Prokop 6.7.2019 17:51

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Jo, pamatuji. Zlatá doba proti stbáckému Burešstánu.

V. Církva 7.7.2019 10:53

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Myslíte Opencard aféry, Tandem Topolánek-Dalík a jeho pomoc zbrojnímu průmyslu (nebo spíš své kapse)? Nebo když Rittig přes Janičku řídil Nečase?

Nic ve zlém, nejhorší krysy už za Fialy opustili loď a tak je možná ODS lepší než bývala. Jenže se posunula do leva a k politické korektnost, stejně jako celá Evropa. a proto je taková ODS naprosto nepotřebná.

Takže ne, Babišismus horší není. Možná stejný ale ne horší, A hlavně, ODS je jedna z těch která ho stvořila

V. Pavelka 7.7.2019 16:19

No

Kalouskův bílý kůn Parkánová",, už je odsouzena? Nebo neůplatní přátelé v křestanské justici to zdržují u soudu ? Jakto že dotace do transparentních ivestic Babiše, vadí těm blbcům z opozice , ale nákup dvou letadel Kasa",za cenu ČTYŘ ,nikomu z těch chvilkovejch idiotů nevadí , Klany novinářů napojených už z minula na strany opozice, pracují na veřejném mínění ..

M. Prokop 7.7.2019 16:29

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Jo. Pořád lepší než Bureš.

Stvořili ho závistivci, ne ODS.

M. West 7.7.2019 11:00

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Prokop Presne!!!!!!!!

V. Pavelka 7.7.2019 16:36

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Udav se tou svobodou a demokracií Prokop,víc ji už být nemůže , patrně ji nerozeznáš od diktatury a nezažil si ji,jinak bys nemohl tak blbě kecat.

F. Navrátil 6.7.2019 17:00

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Proč program Babiš nefunguje? Jen hlupák, opopolitik nebo novinář to nevidí. Pokud je veden masívní útok na předsedu normální politické formace, spolustraníci se ho ve svém vlastním zájmu a v obavách o své zvolení zbaví. Babiš ovšem není jen předseda. On je ve skutečnosti hnutí ANO a všichni členové vědí, že s odchodem Babiše končí v politice také oni. V ANO žádný mechanismus pro odvolání předsedy neexistuje! Naopak atak přispívá ke sjednocení hnutí, odstraňuje třecí plochy a vyřazuje slabé neloajální jedince. Babiše se nelze zbavit nějakými mediálními či parlamentními hrátkami nebo dokonce pouličními kravály. To jeho postavení jen upevňuje. Babiš musí být vymeten z politiky politickými prostředky prostřednictvím demokratických voleb. K tomu stačí, aby opoziční strany prezentovaly důvěryhodný volební program a v jejich čele stanuli důvěryhodní politici. Copak je to tak velký problém?

M. Prokop 6.7.2019 17:54

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Problém to je. Důvěryhodný volební program nemůže naslibovat nebo i rozdávat tolik, co Bureš. A na dluh. V době růstu se má šetřit.

F. Navrátil 6.7.2019 18:10

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

V době růstu se má především investovat. Ale to je vedlejší. Představa, že většina voličů háže hlas tomu, kdo více naslibuje, je zcestná. To by Maláčová zajistila sociální demokracii nadpoloviční většinu. Ve skutečnosti takové chování normální voliče odpuzuje, protože nechápe, proč by měli pobírat lidé, kteří nepracovali, nepracují a nikdy pracovat nebudou, i když by mohli, více peněz než pracující. Proč by stát měl platit alimenty za nezodpovědné rodiče? Proč měl stát živit parazitické neziskovky? Proč by měl nadržovat lidem, kteří chlastají, kouří a nestarají se o zdraví? Proč by měl kašlat na investice do pracujících rodin s dětmi a na druhé straně dovážet pracovníky z Kirgizie, Mongolska nebo Filipín? Atd. Námětů na důvěryhodný politický program je spousta, ale zbabělí politikové kolem nich našlapují jako pes kolem horké kaše.

V. Církva 6.7.2019 22:23

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Ale prdlačky. Pan Novák má naprostou pravdu. Pokud je i tzv. pravicová ODS politicky korektně podělaná až za ušima a v řiti EU a vlastně se ani zcela nevyrovnala s hříchy minulosti, nemůže u voličů vážněji uspět!

Většina občanů s rozumem v hlavě má plné zuby modernistických multikulti výstřelků, levicového liberalismu i globalismu,, které dnes přichází hlavně ze Západu. Pokud má někdo pocit, že je Zeman senilní nebo pročínský, musí nabídnou náhradu, která není senilní a protičínská, ale má vlastní názory, není želé a tuší kam se Evropa řítí.

Vždyť to je tak jednoduché! Vlastně není, takový politik prostě nemůže být miláček marxistických a modernistických medií a musí tak být silná povaha, nebo alespoň narcis a svůj tak jako Trump, Zeman..... A jsme tam kde jsme byli. Zázraky se nedějí, tak se volí alespoň Zemanové, či Trumpové.

P. Čech 7.7.2019 8:37

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Přesně tak. A tou náhradou, o které mluvíte nemůže být nějaký Jiří Drahoš či kdokoliv z těch, kteří byli kandidáty na prezidenta. Musí to být někdo úplně jiný, pro většinu občanů přijatelný. Nejlépe takový, který by nebyl menším zlem, jako je Miloš Zeman. Takoví lidé u nás jsou a dokonce jednoho z nich znám. Bohužel pro tento stát se nechce špinit politikou a ve svém postavení nestojí o to, aby kdejaký ňouma na něj vystrkoval červené trenýrky či aby proti němu vyřvával na ulicích stupidní, někým jiným podsunutá hesla. A o tom to je. O nepřijatelnosti tohoto nedemokratického, socialisticoanarchistického systému pro téměř všechny rozumné lidi v tomto státě.Pro rozumné lidi, kteří by dozajista měli podporu většiny občanů.

P. Čech 7.7.2019 8:27

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Ale Babiš skvělý je. To říkám přesto, že nemám rád bývalé komunisty. Babiše stejně jako Pitharta, Šiklovou, a velmi mnoho dalších v různých politických stranách. Je asi jediným známým, který má vizi, jak tento stát přivést k prosperitě. Mýlí se v jediné věci a tou je naše členství v EU. Chce EU přetvořit, což není možné. EU se musí rozpadnout a na jejím hrobě potom může vzniknout nové mezinárodní společenství na opravdu demokratických principech a ne na diktatuře a moci Německa a Francie. Babiš, ať si kdo o něm myslí cokoliv, je zatím po Kramářovi nejlepším premiérem, jakého tato země kdy měla. Kdo nevidí tyto výsledky jeho práce je asi úplně nevidomý.

M. West 7.7.2019 11:03

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Tak to muze napsat jedine bl..bec

L. Novák 7.7.2019 14:23

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

:-) Jo. Takových má Babiš v zásobě dostatek na to, aby vyhrál volby... :-P