25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Ano privatizaci veřejnoprávních médií...

Prezident Miloš Zeman je s velkou pravděpodobností člověkem závislým nejen na alkoholu, ale i na potřebě získávat si za každou cenu pozornost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Khail 17.3.2015 13:27

Re: Myslím, že

Naprosto s vámi souhlasím.

Z. Lapil 17.3.2015 15:32

Re: Myslím, že

Což o to, on by se nějaký kontrolor našel, ale CO by kontroloval? To, co píšete o zneužívání a vůbec, je samozřejmě z významné části pravda, ale obávám se, že je to pravda táborového řečníka, kterou do chlívečků "je dost velký lump"/ "ještě není dost velký lump" ani při nejlepší vůli nenacpete a skončíte u vnějších kritérií typu "nejvýš 5x měsíčně je povoleno říkat Babiš je dobrý ministr". Aneb Nástěnku zdobí, vlajky vyvěšuje.

Kritéria budiž aktualizována každé druhé úterý v měsíci.

B. Rybák 18.3.2015 0:58

Re: Myslím, že

Ta soukromá sdělovadla podléhají stejné politicko-korektní censuře jako ta veřejnoprávní, takže soutěžit s "bezednými" archivy ČT mohou jenom honem za lacinými senzacemi (poslední svobodná TV byla Železného NOVA)!

Veřejnoprávní, pouze z poplatků občanů placenou a jejich zájmům sloužící, politicky vyváženou TV je určitě dobré mít (takové už ale neexistují nikde na současném "západu").

J. Kalina 17.3.2015 8:55

3 postřehy

1. moderátorka ČT: uvědomujete si pane poslanče, ministře, ....., že jste placen z peněz daňových poplatníků? Ten se tak bojí ČT, aby ho mediálně nesmetla, že té krávě neodpoví: stejně jako vy, mladá dámo. Kolikrát jsme to už slyšeli. 2. kolikrát jsme už slyšeli v ČT: no a co připravujete za premiéru, v čem budete na jaře vystupovat, kdy půjde ten film do kin, kdy vydáte nové album? To je jak národ sobě. Že by reklama? 3. když tak bych spořivě platil pouze 1 kanál typu ČT2 s nějakými zprávami ráno, v poledne, večer a peníze šetřivě přiděloval ze státního rozpočtu. Když můžou být ze státního rozpočtu placeni nezávislí soudci, tak i ČT. Také na výrobu filmů se nemusí prachy hnát přes zachytávači síto ČT

K. Janyška 17.3.2015 8:51

Jsem pro privatizaci ČT a jiných rádobyobjektivních

sdělovacích prostředků. U těch soukromých člověk bere všechno jen jako a spoň má jasno... Dzp.

P. Jansky 17.3.2015 8:37

dalsi pan co si preje vice reklam v tv

cesky narod na reklamy zahyne.. nez zaplatit stovku necha se reklamou utlouct

S. Palinová 17.3.2015 8:48

Re: dalsi pan co si preje vice reklam v tv

Radši reklamy, než platit výpalné za televizi s kterou nesouhlasím a která vysílá jen komunistické žvásty a živí pravdoláskovní darebáky.

J. Šimek 17.3.2015 9:28

Re: dalsi pan co si preje vice reklam v tv

Tak si stěžujte u RRTV, soudružko.

R. Langer 17.3.2015 12:30

Re: dalsi pan co si preje vice reklam v tv

A není lepší to přestat platit, než si stěžovat na lampárně?

J. Šimek 17.3.2015 14:10

Re: dalsi pan co si preje vice reklam v tv

RRTV je k tomu ze zákona ustavený orgán, kdežto neplacení podléhá jiné právní úpravě. Ty vaše nápady na jednoduchá řešení jsou těžce adolescentní, respektive na úrovni 4.cenové po deseti.

F. Lesniak 17.3.2015 7:27

Takže celkem vzato Numerato má málo reklam.

P. Kmoníček 17.3.2015 8:09

Re: Takže celkem vzato Numerato má málo reklam.

Opět píšete o něčem jiném než píše autor,Lesniaku!

P. Khail 17.3.2015 13:24

Re: Takže celkem vzato Numerato má málo reklam.

A to je povinnost? Může psát o čem chce.

P. Kmoníček 17.3.2015 15:39

Re: Takže celkem vzato Numerato má málo reklam.

To je sice pravda,ale pokud jste si nevšiml,tak tato rubrika se nazývá DISKUSE K ČLÁNKU.Khaile,Khaile......

P. Khail 17.3.2015 16:13

Re: Takže celkem vzato Numerato má málo reklam.

To jsem si všiml, a ono to, kupodivu, k článku je (reklamy ve vysílání). Takže Kmoníčku číst všechna písmenka a chápat psaný text :-)

J. Bruner 17.3.2015 1:39

poplatky nebo reklama

to je rovina rozhodování. Na komerční TV se již nelze dívat neboť je to proud reklamy, násilí a bezduchosti.Ale co jim zbývá, nějak se živit musí. Poplatky jsou náhradou těchto stupidit a za naše peníze by měla přicházet lahodná slova, nezkreslené informace a solidní vědomosti s příjemnou legrací. Je ovšem lákavé tento krajíc rozdělit jinak a kdo dává, ten by měl kontrolovat. Já navrhuji, aby Rada ČT a ČR měla lidí, kteří by byli vylosováni ze zájemců z řad poplatníků, kteří projeví zájem. Jen tak bude spravedlivě vybrán dohled nad správou věcí veřejných.

P. Papež 17.3.2015 9:23

Re: poplatky nebo reklama

Opatrně s tou reklamou. V ČT našli krásnou obezličku, jak reklamy získat. Už to ale není reklama, ale sponzorství firem, které se tak stejně dostanou na obrazovku jako reklama. ČT za soukromými televizemi v množství "reklam" rozhodně nezaostává.

J. Šimek 17.3.2015 14:11

Re: poplatky nebo reklama

Zaostává, a to těžce.

P. Dvořák 17.3.2015 0:52

Tak co chcete mít?

Další soukromou televizi nebo veřejnoprávní televizi?

Veřejnoprávním subjektem se rozumí jakýkoli subjekt, který: 1. je založený nebo zřízený za zvláštním účelem uspokojování potřeb obecného zájmu, který nemá průmyslovou nebo obchodní povahu 2. má právní subjektivitu 3. je financován převážně státem, regionálními nebo místními orgány nebo jiným veřejnoprávními subjekty; nebo je těmito orgány řízen, nebo je v jeho správním, řídícím nebo dozorčím orgánu více než polovina členů jmenována státem, regionálními nebo místními orgány nebo jinými veřejnoprávními subjekty.

A navíc nechápu, proč lidé trpí idiotskou představou, že když nějakou televizi nesledují, tak ji ani nefinancují. Když říkám "nějakou", tak myslím jakoukoliv!

P. Dvořák 17.3.2015 3:48

Re: Oprava.

V posledním odstavci mi uniklo zásadní slovíčko. Správně má být:

A navíc nechápu, proč lidé trpí idiotskou představou, že když nějakou SOUKROMOU televizi nesledují, tak ji ani nefinancují. Když říkám "nějakou", tak myslím jakoukoliv!

P. Švejnoch 17.3.2015 11:58

Re: Oprava.

Myslím, že v těch úvahách o ekonomických tocích zacházíte zbytečně do hloubky. To bychom se postupně mohli dostat až k bodu, že vlastně jediní, kdo to vše platí, jsou dělníci a rolníci, protože nikdo jiný nevytváří reálné hodnoty....

To, že formou nákupu zboží, které je annoncováno v (nejen!!!) soukromých televizích, přispíváme na jejich provoz, je, myslím, každému jasné. Ale domyšleno do důsledků: Nemusím přispívat soukromé televizi na její příjem z reklam prostě tak, že nebudu výrobky nabízené touto televizí kupovat. Je to tedy otázka svobodné volby (jakkoli komplikovaně realizovatelné).

Na onu údajně veřejnoprávní (což, mimochodem, je slovo, jehož obsah mi, přes Vaši definici, není jasný) ČT přispívat formou daně musím. Otázka tedy je, jestli je správné a přijatelné, abych byl nucen platit službu, o kterou nemám zájem. Obzvláště v kontextu toho, že kvalita produkce ČT vůbec neodpovídá sumám, které tento moloch inkasuje, a např. zpravodajství v těch obecně zatracovaných soukromých TV bývá objektivnější, než v té Vámi adorované ČT.

Takže ano, poptávka je po další soukromé televizi - namísto brainwashingu v podání ČT, který musím nedobrovolně financovat.

P. Dvořák 17.3.2015 23:49

Re: Oprava.

Neumím si představit, jak přestanete přispívat soukromé televizi tím, že nebudete kupovat výrobky, na něž je reklama. Nebudete prát, umývat nádobí, kupovat jogurty nebo šampony? Nevím, jak oddělíte zboží, který přispíváte od toho druhého, kterým nepřispíváte.

Správně se ptáte, "jestli je správné a přijatelné, abych byl nucen platit službu, o kterou nemám zájem." Já bych otázku nehledal v té částce 130,- Kč měsíčně, nebo kolik to je, ale v tom, že "objektivita" zpravodajství je velice ošemetná věc. Já si zase myslím, že zpravodajství není kaleidoskop senzací uplynulého dne.

B. Uhlich 17.3.2015 0:33

Ano, divák , či posluchač by měl mít k dispozici jen to ..

co si prokazatelně zaplatí... tedy o co má opravdu zájem. Myslím, že model neustálého paušálního vymáhání pěnez z lidí na věci o které prostě zájem NEMAJÍ by se měl rychle změnit. To neznamená, že by v tv, nebo rozhlasu už nikdy nevysílali něco na "co se nevybere".. ať už se jedná o pořady pro některé společenské minority, nebo okrajové názory na ty by musel přispívat třeba stát... Ale já opravdu nevím, proč bych třeba já měl přispívat na ČT když už z celého měsíce se na ní nekoukám na žádném jejím kanálu ani 5 min a to samé v českém rozhlase, kde za tzv. rozhlasový poplatek na mě neustále vylézá debilní propaganda jak z dráťáku let sedmdesátých promíchaná se zelenou debilitou.......... :-(

V. Plocek 17.3.2015 0:15

POLITIKA: Ano privatizaci veřejnoprávních médií...

Nebudu se vyjadřovat jestli ČT státní či soukromá, i když za stanovení velice tvrdých a konkrétních podmínek (kdo by je u nás stanovil?) jsem také pro soukromou TV. Ale zaujala mě jiná věc. To jak po odvysílání prezidentova vyjádření nastal "řev" bojovníků proti zesoukromění TV. To jasně ukazuje zájmy politiků a dalších "činitelů" a hlavně kulturu jejich vyjadřování. Nesouhlas - Ano. Ale štěkání lidí, kterým hrozí, že soukromá televize by se tak nenechala ovládat, ukazuje na charakter ČT vůbec. A za to díky. Potvrzuje ze ČT je moloch na hony vzdálen BBC a podobným TV.