19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO? Nebo ne?

Zdá se, že curriculum vitae politických subjektů má – aspoň v našich zemích - poměrně podobný popis. Teď dochází i na Hnutí ANO, lze však očekávat jinou reakci občanů – voličů. Pokud budeme brát v úvahu dva hlavní hegemony naší polistopadové politické scény, jejich osud byl a je podobný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 15.6.2020 23:35

Je mi vcelku jedno jaký máte názor na ANO či Babiše. Ale irituje mě vaše přiblblá kritika ministryně financí. Má právnické vzdělání a celý svůj profesní život pracovala ve Finanční správě. Od okresního FÚ až po ministerstvo. To je malá kavlifikace ? Navíc má dar vysvětlit lidem srozumitelně co dělá a proč. Asi neumí dokonale anglicky. Ale nějak se v Bruselu domluví.

Š. Hašek 15.6.2020 20:15

Pane Vodvářko,

ale já vím, že Andreji Babišovi to myslí. A těm hurámládežníkům z Top to moc nemyslí. A 65% harddisku štrasúředníka zabírají jeho letenky domů a diety.

A věřte, že mě potěší, pokud nějaká až po uši zadlužená italská poslankyně "řeší Prahu/Babiche".

Čtyřicet zajíců nedá dohromady jednoho koně (angl.). Deset Fialů nedá dohromady jednoho ......

Nevolič ANO. Povšimněte, že používám jednotné číslo.

J. Jirka 15.6.2020 20:26

Zvláštní, že každý ANOfil má nutkavou potřebu všem sdělit, že on ANO nevolil.

J. Vlček 15.6.2020 20:44

Pane Jirko, nelámejte si hlavu s něčím, co není pravda. Já jsem dle vaší terminologie ANOfil a ANO také volím. A je po zvláštnosti. ;-D

J. Jirka 15.6.2020 21:03

Už zanedlouho se za tyhle věty budete stydět, pane Vlčku, hlasitě je popírat a tiše doufat, že je v hlubinách internetu nikdo neobjeví.

J. Vlček 15.6.2020 21:15

Věřte mi, pane Jirko, že nebudu. Pokud začne dělat Babiš věci, se kterými nebudu souhlasit, jistě to budu dávat najevo. Zatím pracuje dobře, zatímco opozice kecá a vy s nimi.

J. Jirka 15.6.2020 22:07

Ano, už vám věřím. Budete lhát, podvádět, vykrucovat se, osočovat protivníky a vyhrožovat jim, ale stydět se nebudete, protože tohle psychopati nedokáží.

V. Čermák 15.6.2020 23:12

Pane Jirko, šermující Závistí a Nenávistí proti voličům Babiše. Teď jste přidal ještě vykrucování, vyhrožování, osočování, stydění, lži a podvody. Už chybí jen Vraždy a Znásilnění, tak snad příště.RvVy budete asi hodně Nešťastný člověk, že? Zkuste zabrat u voleb, ale s takovouto rétorikou mám vážné obavy, že zase prohrajete.:-/ Toš tak....

V. Kain 16.6.2020 20:48

Pane Jirko na koblihy nemáte šanci.Ti jsou zabejčení,že jejich guru je poctivec každým coulem.Nechte je vydýchat.Ona ta jejich obhajoba půjde do kopru až se jim bude dělat vír v peněžence.On už se začíná dělat a tak by bylo nanejvíš žádoucí předčasné volby,dokud jsou ještě koblihy zblblé a neprokoukli toho betla který s nimi hraje šampion v mistifikaci.

Š. Hašek 15.6.2020 22:00

Jevíte se mi trapným zoufalcem, pane Jirko.

Nesměle špitnu, že i Halík kdys (možná) skandoval "svobodné volby".

Ale já opravdu ANO nevolil. A nenazývám voliče STAN ani STANOfily, ani stanaři. I když by si to zasloužili. Krom posedlostí ANO/Babišem toho u Moravce moc nepředvádějí.

I. Štípek 15.6.2020 22:09

Elementary. On každý z nich jen popisuje cestu k tomu, že příště už nezaváhá. Taky jsem měl nejprve odstup a pochyby. Fakt je, že vodvářkové, Stejskalové, jirkové, kmoníčkové, harašímové mi jen pomohli pochyby překonat.

V. Čermák 15.6.2020 23:14

Je to tak. Kontraproduktivita funguje jako Kajanova Spontánnost...

J. Jurax 15.6.2020 18:51

ANO.

Mysleli jsme to (možná) dobře a dopadá to jako obyčejně.

Což mne naplňuje optimismem. Nic zvláštního se neděje. Po každé rekorytarizaci následuje po jisté době rekorytarizace další. Tím se zajišťuje demokracie a střídání jednotlivých politických subjektů u koryt provázené nikdy nenaplněnou naději sprostného lidu - nadějí, že není už možné, aby ti noví byli větší pacholci než jejich předchůdci.

V. Čermák 15.6.2020 19:07

Inu, s velkým nadhledem jste popsal Vývoj Člověka ve Světě. Ale to není postata tohoto konkrétního případu...

J. Jurax 15.6.2020 19:56

Ale je.

V. Čermák 15.6.2020 23:04

Tak to sotva. Tady jde o častý a obvyklý případ nalepení zlodějů na úspěšnou politickou stranu. Za to ovšem ta strana většinou nemůže, tak to nechme policii....

V. Čermák 15.6.2020 18:47

Pane Jirko 12:00. Píšete, že "ODS vsadila na inteligenci voličů, ČSSD vsadila na dolních deset miliónů a hnutí ANO (nám už je líp!) vsadilo na to, co jde našim voličům nejlépe: závidět a nenávidět." Ale tak to není. ODS tady řešit nebudu a u ČSSD to Bývalo, ale Dříve. Pak ovšem, hlavně za Sobotky ČSSD svých 10 milionů opustila a přenechala je hnutí ANO. To jsou teď jeho voliči a a Babiše volí, aby se měli líp a je fakt, že už se mají Líp. Závist a Nenávist k tomu opravdu, ale opravdu Nepotřebují. Tu přenechali neúspěšné Opozici, včetně Vás samotného. Toš tak...

S. Novák 15.6.2020 19:34

:-)....Bezvýhradný souhlas s Vámi! Babiš přišel do politiky bohatý, má majetku na pět generací: Ti neumětelové, co v životě nesbili ani psí boudu a přišli do politiky s holou ři........tí, jsou dnes milionáři. Klondajk skončil proto ten řev! Koryta jsou v tahu a není nejmenší naděje, že by se znovu naplnila! Ani Minář s Rollem, Gaislerovou a dalšími potraty to nezachrání! Jsem na výsost spokojen! R^

J. Vlček 15.6.2020 19:42

Pane Nováku, pana Čermáka jste doplnil přímo excelentně. R^

J. Ganaur 15.6.2020 20:10

Vy jste tu v ČR asi novej.Neznáte moudrost předků.S jídlem roste chuť.

J. Vlček 15.6.2020 20:18

To přísloví vám pan Novák naznačil na případech namlsaných neumětelů z řad opozice, jestli jste to nepochopil. ;-(

S. Novák 15.6.2020 20:32

:-)....Víte, pane Ganaure! Jsem mlád 82 roků. Jako dítě jsem prožil válku. Celý život jsem pracoval s lidmi a dovedu celkem dost dobře odhadnout povahu a nitro člověka. Když zakládal Babiš ANO , byl jsem se na něj podívat v Ostravě s dvěma stejně starými kolegy. Jeli jsme zpět a shodli jsme se na tom, že to je člověk který tu konečně udělá pořádek a nemýlili jsme se!

Jistě je Vám známo, že celý svůj plat dává na fond pro matky samoživitelky, a když chtěl snížit platy poslanců při koronaviru, řval nejvíc Fiala! KLondajk skončil, pá...pokud se Babišovi něco nestane, nemá demoblok ani ten obecní blázen...Minář s MICH...šanci! Přeji Vám dobrou noc, jsou naštěstí i lidé pracovití, kteří myslí na druhé a další...urvi co můžeš, pokud jsi u koryta. To je případ těch které byste zřejmě zase viděl u vlády!

J. Ganaur 15.6.2020 22:01

Přeji Vám dlouhý život, abyste ty konce viděl.

J. Vlček 15.6.2020 19:35

Pane Čermáku, v závěru vašeho příspěvku jste to vystihl naprosto přesně. R^

J. Jirka 15.6.2020 20:22

Co se závisti a nenávisti týká, postačí si přečíst tuto diskusi a každý soudný člověk si na úroveň Babišových voličů udělá názor sám.

A to jsem ještě nezmínil servilitu, která je též znakem ANOnistů a kterou názorně převádějí diskutéři (nejen) pod vaším příspěvkem.

Přeji vám, aby procitnutí z růžového ANOsnu moc nebolelo.

J. Vlček 15.6.2020 21:09

Pane Jirko, o jaké to závisti a nenávisti tu pořád melete? To máte na mysli sám sebe? Zkuste přestat nenávidět Babiše, určitě se vám uleví. :-)

J. Mucha 15.6.2020 21:53

Myslíte začít obdivovat lidi, kteří v devadesátých letech přišli podivným způsobem (půjčka od švýcarských spolužáků) k velkým majetkům, načež za politické podpory (zejména ministra vnitra) levně skupovali své konkurenty spolu s dodavateli i odběrateli. Pročež poté, kdy za nejvíce protikorupční vlády začalo jejich "podnikání" jít z kopce, rozhodli se jít do politiky. No, a pak jejich moc i majetek zase rostly, kdy "naši" začali zaklekávat na jim nepohodlné firmy. Ano, tady lze obdivovat jen jediné - jak nemalá část občanů je ochotna bránit jejich skutky, za jejichž desetinu by současnou opozici vybízeli k chození kanály.

V. Čermák 15.6.2020 22:59

Máte to trochu pomotané, samozřejmě účelově. Babiš zbohatl na základě svých znalostí, svých kontaktů a své pracovitosti, dodržel všechny zákony a úvěry získal protože jeho investiční záměr byl geniální. Jeho podnikání nikdy s kopce nešlo a do politiky proto nevstoupil. S kopce jde jeho podnikání až teď, když je v politice. Mu to ale nevadí, protože peněz má obrovský nadbytek. Politikou se prostě Baví a snaží se využívat svých schopností a pracovitosti pro dobro lidí ČR a daří se mu to. Tak se s tím prostě smiřte. Pokud jde o zaklekávání na daňové Podvodníky, je to v pořádku. Daně musí platit každý, nejen v ČR, ale i ve světě. Pokud dojde k omylu, soud to jistě napraví. Pokud máte ovšem vědomosti o "jakých si skutcích", oznamte to PČR. Toš tak....

J. Mucha 16.6.2020 6:59

Opravdu obdivuhodné, jak jste poznal o kom mluvím a uvedl fakta na pravou míru. I když při Vaší konkrétnosti nevím, jestli nepíšete o panu Bakalovi. Jinak ke koblize doporučuji knihu Boss Babiš od pana Kmenty, i když se obávám, že by nezabrala. Těmi kontakty pana Babiše asi myslíte i pana Rittiga, poslední roky se chová jako zaměstnanec koncernu. Co se týče FAU, už nějakou miliardu vysoudili, jen naše Finanční správa teď na rozhodnutí soudu moc nedá, asi dojde na mezinárodní arbitráž. A dalších trestní oznámení (zakázky na reklamu pro Čapí hnízdo, machinace s cenou Profrostu) už podali jiní. Upřímně řečeno, nejsem právník a ani nemám čas sledovat procesní detaily. Vy snad ano, nebo Vám stačí vstupy od Vašeho chlebodárce? Zajímavé, že trestní oznámení na předchozí politiky, snad s výjimkou privatizace Liberty (ČSSD) nebo pana Dalíka končily osvobozením - takže tam bylo vlastně vše v pořádku.

V. Čermák 15.6.2020 18:34

Babiš Maká, Vodvářka Tlachá. Opět antiBabišovské dílko z dílny pana Vodvářky, tentokrát na bázi- Přání otcem myšlenky. Srovnávat velkomafiány a lobisty z ODS s neznámým Švachulou, který působil v Brně za Sluníčkového primátora Vokřála, který teď navíc k mojí velké radosti hnutí Ano opouští, může leda snaživec 2. kategorie, jakým pan Vodvářka je. A domnívat se, že kdyby se spojilo několi Trpaslíků, vznikne Obr, tak to je opravdu, ale opravdu velká Naivita. Tak jen pište dál, ať Babišovi narůstají volební preference. Toš tak....