23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO, komunisti a estébáci

Novinářům se podařilo vyšťourat, že kromě již známých exkomunistů a téměř jistého agentství StB samotného majitele podnikatelského projektu, politické divize Agrofertu, hnutí ANO Andreje Babiše se mezi vlivnými členy Babišova hnutí pohybuje bývalý vysoce postavený funkcionář StB a špion, Jozef Kubů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Míčková 13.5.2014 10:38

naprosto pravdivý článek

je zřejmé ,že Babišovo angažmá v politice do značné míry jistí svou ekonomickou pozici svého impéria ..on nepotřebuje  v politice bohatnout ,ale jako ministr financí má páku istit se ,nakrade si na refinancování  svých dluhů několik miliard ..podle mého on nenese a necítí žádnou odpovědnost ,plynoucí ze své funkce ,on je nezodpovědný a krutě se nám nevyplatí ..

P. Zelenka 12.5.2014 19:13

Český zázrak se nekoná

Kdysi si celý národ o sobě myslel, že je jiný, lepší, vzdělanější, tolerantnější, kulturnější než okolní kapitalistická konzumní společnost. Není tomu tak docela, jsme lepší, vzdělanější při konzumu, kulturnější počtem čtenářů bulváru, tolerance z příspěvků jen čiší, ale bude to stačit?

Možná byla chyba na rozcestí po revoluci, když se nešlo cestou pokory, morálky, slušnosti, ale cestou peněz a mamonu, jež ve spojení s politickou apatií byla dnes Odstavenými politickými stranami představována jako jediná a správná cesta ke štěstí.

Draví co jakýmkoliv způsobem přišli k mamonu jsou šťastní? Líní co jen na vše nadávají jsou šťastní? Ostatní jsou šťastní?

Čekal se český zázrak. Dnes se nekoná!

J. Jurax 13.5.2014 1:46

Re: Český zázrak se nekoná

Šťastných je dost, jenže neremcají a nenadávají, nechodí si zařvat na náměstí, nepřesměrovájí a nekradou, nejsou v bulváru a nekecají do televize a nelezou do politiky. Takže se o nich neví. A taky se moc nešíří o tom, že jsou šťastní, protože závist je v tuzemsku rozšířený hřích.

Český i moravskoslezský zázrak se koná. Ale není mediálně zajímavý. A taky byl poněkud redukován - očekávaní pečení holubi létající přímo do otevřených hub se přece jen jaksi nedostavili.

J. Čapková 12.5.2014 18:13

pane Polanský

lituji Vás pro Vaše starosti a obavy kdo bude řídit, nebo už řídí, tento stát. Vzhledem k bordelu ve kterám se náš stát nachází, je mi to skoro fuk. Hlavně ať je to někdo kdo to umí. Mám plné zuby té nenávisti ke komunistům, k Rusům , kterou tu pořád vytahujete. Snad se toho nikdy nezbavíme stejně jako se mnozí vlastenci nemohou zbavit nenávisti  k Němcům. Pan Schro"der nám ukázal jak je možné zapomenout a jak by to bylo prospěšné v politice.

P. Čech 12.5.2014 18:42

Re: pane Polanský

To, co nám pan Schroeder ukázal je zapomínání na vlastní zločiny. To umí každý hlupák. Nenávist ke komunistům a rusákům (nikoliv Rusům, to je rozdíl) je zcela na místě. Zapomenete-li na ni, brzy se budete velice divit. Dějiny totiž mají tendenci se opakovat. Bohudík je v našem státě komunistů a rusákofilů naprostá menšina a neuděláme-li chyby, jakých se dopustil vlastizrádce Edvard Beneš v roce 1946 a 1948 budou mít tito utrum.

J. Boleslav 12.5.2014 19:31

Re: pane Polanský

Jen abyste se nedivil. Rusácká pátá kolona i u nás v poslední době začíná mocně vystrkovat parohy.

P. Čech 12.5.2014 22:17

Re: pane Polanský

Není se co divit. Připravila si pro to totiž půdu. Tou půdou je čl.5 naší ústavy a oba volební zákony. Volební systém pro volby do poslanecké sněmovny a do zastupitelstev krajů a obcí významně nahrává komunistům a "bývalým" komunistům, jimž je podpora rusáků vlastní.

J. Jurax 13.5.2014 1:50

Re: pane Polanský

No jo, takoví jako Vy v osmačtyřicátém na Staroměstském náměstí freneticky tleskali Gottwaldovi, co se vrátil z hradu.

Má-li se něco, pak snad odpouštět - ale i to uvážlivě - leč rozhodně se nemá zapomínat.

P. Papež 12.5.2014 14:41

Vypadá to

Vypadá to, že si StB založila vlastní politickou stranu ANO. Všichni komunisti a StBáci jsou tolerováni, všichni porevoluční politici jsou napadáni a dehonestováni. Zlaté VV Bárty oproti ANO.

E. Sevrát 12.5.2014 14:49

Re: Vypadá to

A StB s tím začala již v roce 1997,kdy se stal premiérem na doporučení V.Havla soudruh a estébák Tošovský a to ještě v rozporu s ústavou. A nikomu to tenkrát nepřekáželo.

J. Boleslav 12.5.2014 16:38

Re: Vypadá to

Havel byl s estébáky a jejich pohunky vždycky zadobře.

P. Čech 12.5.2014 18:48

Re: Vypadá to

Všichni porevoluční politici napadáni nejsou. Napadáni jsou pouze zloději, korupčníci a jejich přisluhovači, jichž mezi politiky bylo a stále je  opravdu velmi hodně. VV, pokud by nebyly rozloženy koaličními "partnery" zevnitř za pomoci bohužel prodejných svých členů, mohly v politice něco znamenat. Vy se teď pokoušíte vůči hnutí ANO o totéž, co provedla ODS a TOP 09 se svým koaličním partnerem. Máte ovšem asi smůlu. Preference ANO totiž stále rostou a ODS je na postupném odchodu ze sněmovny, ať se Vám to líbí či nikoliv.

P. Papež 12.5.2014 19:16

Re: Vypadá to

A to je to strašné, že preference ANO stoupají. Chudáci jejich podporovatelé. Zatím si ze všeho (myslím vládní a státní funkce) ANO udělalo buď rovnou byznys, nebo na to chystá své kamarády a bývalé pracovníky AGROFERTU. Ty úžasné změny k lepšímu, které Babiš sliboval urychleně zavést, jsou kde?

P. Čech 12.5.2014 22:20

Re: Vypadá to

Jediná, opravdu úžasná změna k lepšímu je stále pouze v programu koalice a vlády. Zákon o obecném referendu. Pokud by se toto dnešní koalici podařilo, udělala by víc práce pro stát a jeho občany než všechny předchozí vlády dohromady.

P. Papež 12.5.2014 23:05

Re: Vypadá to

Já se ale bavím o smysluplných přijatých opatřeních z programů stran. Stavět úspěšnost na tom, že možná někdy přijmou nějaká opatření nebo zákon, to je dost slabé na propagované rychlé kladné změny v chodu státu tak, jak je Babiš před volbami a po volbách hrdě sliboval. Holt vedení Agrofertu a státu je dost rozdílné i pro agenty StB.

J. Jurax 13.5.2014 1:58

Re: Vypadá to

No, právě té úžasné změny jest se děsit.

Člověk je občas génius, ale lid je blbý jako troky. Znáte případ Zwentendorf? Ne-li, zagůglete si - tam je krásně vidět, že hlas propagandou oblbeného lidu je sice hlasem božím, ale zároveň též hlasem hlupce. Ovšem na referendem posvěcenou pyramidální kravinu neexistuje v demokracii opravný prostředek.

J. Kulheim 12.5.2014 12:51

Pane Šejno.

"....stav ekonomiky a občanské svobody."

Ekonomika se začala lepšit okamžitě po vítězství ČSSD ve volbách. Nějak si to nedovedu vysvětlit, ale je tomu tak. Možná to bude vědět vysvětlit některý z diskutujících komunistů. Navíc současná vláda drží ekonomiku v plusu. Možná to bude tím, že ještě nezačala nic dělat. Bude to zejména tím, že se vzpamatovala ekonomika Německa.

Dnešní socialismus má stejnou filosofii jako sovětský, je jenom sofistikovanější. Zbavuje lidi ekonomické a politické svobody. Někteří lidé se chtějí mít "dobře" za každou cenu. Nevadí jim, že se zbaví svobody za to, že jim přislíbí "Ráj na zemi" i když jejich mejdan zaplatí jejich vnuci. Nevadí jim, že platím cca 70 miliard úroků z úvěrů. Jsou schopni lhát a zdá se, že posupně lžím uvěří. ČSSD za 8 let udělala rozpočtové dluhy cca 600 miliard Kč při nebývalé celosvětové i naší ekonomické prosperitě. Při ročním růstu 3-5% dělala strukturální rozpočtové dluhy. Atd.

Ekonomická svoboda je základní podmínkou politické svobody. Tím, že umožní lidem spolupracovat bez donucení a bez centrálního řízení, omezuje oblast, ve které může být realizována politická moc. Stát bere na daň ze mzdy, sociální a zdravotní pojištění cca 45% příjmu. Připočítáme-li k tomu DPH, spotřební daň, daň z nemovitostí, siliční daň a různé pojistky, tak nám vychází, že stát od nás sebere cca 80-85% příjmů. Stále chtějí dávat lidem peníze a zadlužovat budoucí generace, aby měli větší koupěschopnost. Když omezí okrádání lidí v důsledku vysokého zdanění, tak také budou mít peníze na utrácení.

P. Čech 12.5.2014 13:04

Re: Pane Šejno.

Nejsem a nikdy jsem nebyl komunistou, nicméně vysvětlit to lze. Je to totiž dáno tím, že ČSSD utrpěla "vítězství" ve volbách.Souhlasím zejména s Vaším druhým odstavcem. Tyto "některé lidi", které zde zmiňujete, nazývám ovčany.Jedná se o lidi, kteří se nedovedou samostatně prosadit, zejména z důvodu jejich lenosti. Cítí s dobře jen ve stádu či davu, kde po nich není požadováno samostatné myšlení a rozhodování. Rádi se vzdávají své rozhodovací svobody výměnou za to, když jim někdo (rozuměj politické strany) říkají co a jak mají dělat. Prostě nemyslící ovce - ovčané. Bohužel, takovýchto lidí - ovčanů je u nás cca 30%

M. Prokop 12.5.2014 16:20

Re: Pane Šejno.

Ta ekonomika se dá vysvětlit snad. Nelepší se nijak moc (možnosti by byly neskonale větší), převážně jen vlivem okolí. A "jede" se stále ještě dle jen mírně modifikovaného Kalouskova rozpočtu. Až se soudruzi Babiš a Dluhoslav rozšoupnou s dluhy, bude nejdřív ještě vyšší růst a pak zase pád na hubu.

K. Nytra 12.5.2014 12:34

není to tak žhavé

Ve většině stran jsou pochopitelně také problematičtí lidé, pokud mají přiměřený věk tak je to vysoce pravděpodobné, dokonce se zdá že ti co by měli být nejhorší tak papírově nejsou, těm byly přednostně vymazány zápisy o spolupráci, dnes se vozíme už jen na lidech jako je Babiš, kteří se dostali do záznamů jen k vůli své práci, která byla ostře sledována. Hodně kritiků by se divilo co o nich STB věděla, stačily hlášení s hospod domovních důvěrníků s práce, s vojenské služby a popřípadě vyjet za hranice a to ani nemuselo být na západ.

P. Čech 12.5.2014 12:41

Re: není to tak žhavé

Ve většině stran? Téměř ve všech stranách! Podle mne totiž členem politické strany nemůže být slušný člověk.Samotný pojem "politická strana" se v očích slušných lidí stává již pomalu sprostým slovem.

K. Nytra 12.5.2014 12:55

Re: není to tak žhavé

Něco na tom je, ono když se do strany nějakým nedopatřením dostane slušný člověk, tak ho mají všichni za blbce, popřípadě ho vyžduchají, nebo uklidí do Bruselu, podle úrovně blbostí co k nám  odtud  chodí, tak to dělají i v ostatních státech.

M. Prokop 12.5.2014 16:16

Re: není to tak žhavé

Pak ovšem zapomeňte na politiku ve větším rozsahu, než je pár baráků.

A ANO není strana, ale hnutí. :-P

P. Čech 12.5.2014 17:13

Re: není to tak žhavé

Ono jde o to, že politické strany u nás již zcela ztratily svůj původní smysl. Není to však zcela jejich vinou. Je to vinou čl.5 ústavy, na kterém je postaveno veškeré dění ve státě. Politické strany zapomínají na svůj význam a účel a zcela se věnují oné "volné soutěži". Na smysluplnou práci jim již nezbývají síly. Pouze bojují mezi sebou o moc nad občany a o udržení si této moci Trpí tím stát, jakož i jeho občané. Vydělávají na tom zloději, korupčníci a lidé, jimž se říká "kmotři". Nikdo jiný A ještě někdo, docela bych na ně zapoměl. Politici. A to je účelem existence čl. 5 naší ústavy.

S. Rehulka 12.5.2014 9:31

Ti chlapci přičinliví.....

....mají zářný vzor za hranicemi. Vždyt Putin byl také nemastný, neslaný Prime Minister za Jelcina a podívejme se, co se z něho vyklubalo.....

J. Boleslav 12.5.2014 11:21

Re: Ti chlapci přičinliví.....

Jediný rozdíl je v tom, že zatím co kremelský grázl byl kdysi kmenový KGBák, Bureš pouhý externista. Ale jak se zdá, docela učenlivý.

J. Slanina 12.5.2014 9:13

Tak takhle by to dopadlo....

... o dvacet let dříve, kdyby se bylo bývalo podařilo zakázat bolševiky. Všichni vychcaní, kteří už i dnes dobře ví, že v ksčm jim pšenka nepokvete, by založili ANO už tehdy, na názvu nezáleží.

P. Čech 12.5.2014 9:38

Re: Tak takhle by to dopadlo....

Jenže ono to dopadlo jinak. Oni ti "všichni vychcaní", jak píšete, nezaložili ANO, ale ODS, ČSSD a posléze i TOP 09. Tato skutečnost nejde okecat, ta je všeobecně známa. Je vidět, že mnoho ovčanů nechce pochopit, že zrovna jejich stádo odchází pomalu z politické scény.

J. Kulheim 12.5.2014 12:18

Tito založili ODS?

Jan Kavan, členem KSČ, styky s STB, Z.Škromach, 1982-1989 člen KSČ, J.Rusnok, 1988-1989 kandidát KSČ, J.Tvrdík, 1988-1989 kandidát KSČ, E.Zeman, 1966-1970 člen KSČ, J.Schling, 1981-1989 člen KSČ, M.Kraus, 1984-1991 člen KSČ, Jiří Václavek, 1964-1968 člen KSČ, František Strnad, 1984-1989 člen KSČ, Miroslav Svoboda, 1985-1989 člen KSČ, , K. Šplíchal, 1983-1989 člen KSČ, Miloslav Vlček, 1983-1989 člen KSČ, Petr Ibl, 1984-89 člen KSČ, Miloš Melčák, člen KSČ, Josef Smýkal, členem KSČ, Jan Mládek, 1987-1989 člen KSČ, J. Palas, 1980-1990 člen KSČ, M. Emmerová, 1966-1969 členka KSČ, A. Sýkora, 1983-1989 člen KSČ, Rudolf Tomíček, 1967-1990 člen KSČ, Hana Šedivá, 1979-1990 členka KSČ, V. Laštůvka 1966-1969 byl v KSČ, J. Kubinyi - do roku 1990 člen KSČ, R.Kopecký, 1981-1989 člen KSČ, Alfréd M R.Kopecký, 1981-1989 člen KSČ, Alfréd Michalík, do roku 1990 člen KSČ, Oldřich Němec, 1976-1990 člen KSČ, L. Skopal, 1983-1989 člen KSČ, Vladimír Dryml člen KSČ 1987-1991

Vilém Buriánek, Zdeněk Doležel, Jan Fencl, Andrej Grega, Stanislav Gross, Jan Hanáček, Josef Hojdar, Miroslav Jansta, Věra Jourová, Tomáš Kadlec, Jan Kavan, Eva Klimovičová, Luděk Krystýn, Jan Mareš, Michal Kraus, Marian Kuś, Otakar Kypta, Petr Lachnit, Egon Lánský, Josef Láznička, Jan Mládek, Jaroslav Palas, Jiří Paroubek, Ladislav Péťa, Karel Ponocný, Petr Pospíchal, Pavel Přibyl, Milan Pulec, David Rath, Zdeněk Richtr, Miloslav Řehulka, Jaromír Schling, Ludmila Schwarzová, Barbora Snopková, Marie Součková, Karel Srba, Jindřich Sznapka, IvoSvoboda, Vladimír Šiša, Jana Volfová, František Vybíral, Jiří Vyvadil, Lubomír Zaorálek, Ladislav Zelinka, Eduard Zeman, Petr Zgarba, Lubomír Žemlička, Martin Vlasta a Karel Černý vrátili to, co rozkradli oni !!!

P. Čech 12.5.2014 12:38

Re: Tito založili ODS?

Nikoliv. Tito povětšinou založili ČSSD. A co takhle Klak, Stráský, Čermák, Ježek, Tlustý,Kočárník,Topolánek, Říman a mnoho dalších, kteří spoluzakládali ODS?