19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO, doleva

Sestavování příští vlády může být podstatně tvořivější, než se zatím zdá. Výroky lídrů s kým ano a s kým ne je proto potřeba brát s nadstandardní rezervou. Klišé, že koalice se sestavují až po volbách, není tentokrát úplně prázdné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Novák 1.11.2013 14:08

vida...a pár dní na to je jasné,

že nejsilnějším hráčem na hřišti není Sobotka, ale Babiš...Navíc má úžasnou manévrovací schopnost: když neprojde jednání s ČSSD, může se jen otočit na pravý bok :o)

B. Rybák 15.10.2013 17:30

V tuto chvíli to tak opravdu vypadá

Pokud ale B. Sobotka ČSSD ovládne (potlačí zemanovské křídlo) uplatní se mocná Deu-hujerská "internacionála" a vznikne koalice TOP09 s ČSSD která bude moci (s výmluvou na koaličního partnera) být levou i pravou "rukou bruselskou".

Jenomže Sobotkovi se teď ČSSD rozkládá pod rukama, takže by ten zázrak mohl způsobit snad jedině "EU-spasitel Ištvan".

P. Scheck 13.10.2013 1:42

Suché a přesné

Napsala jste to, paní Zlámalová, velmi pěkně a přesně. Pro mě jste to napsala taky velmi smutně. Obávám se, že se Babiš poučil z hrubých chyb Víta Bárty a bude v populismu a demagogii ještě obratnější a vydrží ve vysoké politice déle.

Chce se mi říct hodně ironicky: "Bůh ochraňuj tuto ateistickou zemi!".

J. Boleslav 12.10.2013 16:02

Vládnout budou různobarevní bolševici

pod taktovou Ovara, na jejich názvu tolik nezáleží. Nejpravděpodobnější je IMHO varianta menšinové vlády socanů (+ ovarovci, pokud se do PS dostanou), s tichou podporou bolševika. Ovarovci a haškovci budou styční důstojnící na Hrad.

J. Matuška 12.10.2013 12:12

K tomu A. Babišovi...

Podnikatel má podnikat a ne se "drát" do politiky. Mám z jeho zvyšujících se preferencí normální lidský strach. Nikdo v politice by neměl mít takovou "sílu". Ano, my nejsme Itálie, ale stát několikanásobně menší. Takže nebezpečí z toho československého Bersluconiho je víc jak reálné. Nevím, co hrálo větší roli v přesvědčování Martina Komárka Babišem, peníze anebo jeho osobní šarm, který se projevil po půl hodině /zatím dobří novináři v politice pohořeli, Mlynáře málem zavřeli, John se stal sledovaností na TV Barrandov až směšným/. Hodně mě překvapil herec/diplomat Stropnický. Jak asi vypadají jeho debaty s Matějem?

MF DNES jsem kupovával ve čtvrtek kvůli TV programu. Změnil jsem vydavatele, za 17Kč jsem si koupil PRÁVO /to jsou paradoxy, pane Vaněk/. Zlatou Hanou budu kupovat dál se skřípěním zubů - zatím nemá na trhu konkurenci... :-)

J. Kanioková 12.10.2013 1:22

Bohužel to zní velmi věrohodně...

P. Lenc 12.10.2013 8:27

Re: Bohužel to zní velmi věrohodně...

Také si to myslím.Populismu brána otevřená.

H. Gene 12.10.2013 21:00

Re: Bohužel to zní velmi věrohodně...

Jako že bych si to měl přečíst?