25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Andrej a my

I ti, kterým se politika zajídá, jsou proti své vůli stavěni do nepříjemné reality, která se jmenuje premiér České republiky Andrej Babiš.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 6.12.2018 10:16

Re: Argumenty neplatí

Jistě, pane Zdobinský, pouze jsem poukázal na to, že těm kritikům Babiše jeho daně nesmrdí, ve své nenávisti by i snad jeho podniky zavřeli - snad by potom platili ty mzdy vyhozeným ze svého, že?

Říká se tomu nenávist až za hrob.

Ano jsem nevolil.

J. Vintr 6.12.2018 10:15

Re: No, nevim

Babišova popularita u jeho voličů je v podstatné míře založena na tom, že Babiš působí jako obyčejný člověk, jeden z nás. Vyjadřuje se lidově a jeho vyzáž (když odmyslíme oblečení) by jej klidně mohla zařadit mezi štamgasty putyky čtvrté cenové skupiny. Jeho obdivovatelé jaksi přehlížejí jeho majetek, protože miliardy už jsou zřejmě nad jejich obzorem chápání, a zpusob, jak k nim přišel, protože to zřejmě nechtějí vědět, nebo to také není v jejich možnostech pochopit. A hodnotí ho podle toho, co on sám o sobě říká.

M. Šejna 6.12.2018 10:13

Re: Argumenty neplatí

a taky nosí drahé obleky místo toho, aby chodil v montérkách a s dělnickou čepici. A taky mu chybí v ruce srp a kladivo - hajzl jeden kapitalistickej.

:-D

M. Šejna 6.12.2018 10:09

už aby ta krize přišla, že?

pan Valenta se těší na příští ekonomickou krizi, protože se konečně zbaví Babiše. Sice bude pan Valenta rýt držkou v zemi a krmit se pilinami, ale bude to bez Babiše.

Tomu se říká trpět pro osvobození českého národa od totality diktátora a tyrana Babiše.

:-D

V. Klepetko 6.12.2018 10:05

Re: Když je člověk příliš zaujatý

Jo, zabil se mi tam Na Klárově kamarád, vypadnul před pár lety z okna asi 50m od místa toho srocení. Měl, mimochodem, medaili za třetí odboj a s Hankou Marvanovou byl za totáče vyslýchán v Bartolomějské společně.

Takže už těch pár let chodíme s manželkou 17. listopadu zcela spontánně právě na Klárov - mimo jiné uctít památku toho kamaráda.

M. Šejna 6.12.2018 10:05

další procenta pro Babiše

tenhle styl nenávistného psaní o Babišovi je přesně to, co zvyšuje Babišovi preference. Podle posledního průzkumu by ANO volilo už 36% voličů a úhlávní odpůrci Babiše (TOP09, STAN) by se už do sněmovny vůbec nedostali. Ten průzkum byl prováděn těsně po akci Kubík-Slonková a po marné snaze schodit Babišovu vládu.

Pan Vodvářka je snad za tyhle "politicky angažované" texty placen samotným Babišem. Ona totiž negativní reklama je taky reklama, a český volič obvykle fandí těm, na které se nejvíce v médiích plive špína.

Možná by prospělo, kdyby pan Vodvářka napsal, jak on osobně je omezován vládou premíéra Babiše. Je nějak omezena svoboda projevu pana Vodvářky? Je omezena jeho ekonomická svoboda? Zvýšily se panu Vodvářkovi daně? Zdražilo se panu Vodvářkovi zboží?

Jediné, co pan Vodvářka nemůže rozdýchat, je to, že se o Babišovi píše ve všech médiích (většinou negativně) a že pan Vodvářka to musí číst. Přitom by stačilo, kdyby to nečetl.

V. Klepetko 6.12.2018 9:58

To byl dotaz na pana M. Zdobinského níže...

Špatně se to přilepilo.

V. Klepetko 6.12.2018 9:56

Straw man jako vyšitý!

Napsal jsem zde na Psu stovky diskuzních příspěvků. Můžete citovat alespoň jediný, který by nějak korespondoval s tím, co zde zevšeobecňujete a dokonce "rekapituluje" jako názory podporovatelů (nikoliv obhájců!) Andreje Babiše?

Nebo nemůžete?

Č. Berka 6.12.2018 9:51

No, nevim

pan Vodvářka už s jistotou ví, že ČR bude vracet miliardy... To opakování mýtu, že Babiš má nějaké geniální PR oddělení :-D - když vidíte, jak bývá zaskočen a jak neobratně se brání- i ten Větvička z toho byl znechucen. Jak na akci Šuman tak později je vidět, že si většinu obstarává sám- i s tím Přibilem se sešel osobně v podstatě "veřejně" v restauraci. To neznamená, že PR oddělení nemá- ale to se spíš stará o přípravu do diskusí, nebo jeho Facebook. Na něm je vidět, že se snaží spoustu věcí zařizovat a řídit sám- proto to většinou působí špatně!... Že byl v STB? :-D Ale jděte- jeho složka je veřejně dostupná- má pouhých 45 listů a většina jsou administrativní údaje...teď, když byl v Maroku, zjistila nějaká paní s překvapením, že tam žil od roku 1985 do roku 1991, takže to s tím udáváním disidentů bude nějaké podivné :-D

V. Kotas 6.12.2018 9:43

Re: Argumenty neplatí

A ani plat nedával na charitu, ale rozmařile si ho užíval k životu.

I. Mertl 6.12.2018 9:40

Re: Když je člověk příliš zaujatý

No, vidíte, pane Klepetko, právě tam bych Vás hledal. Spontánní projev návisti!

P. Kmoníček 6.12.2018 9:40

Re:

Tichý, opravdu na Vás působí vzdělaný a slušný člověk prof Fiala jako želé ? Dost to o Vás vypovídá.

M. Valenta 6.12.2018 9:39

Bohužel asi až hospodářská krize

nás zbaví Babiše. Voliči z něj opadají stejně rychle jako k němu přilnuli. Do opozice onnepůjde, neboť tam není moc co k mání a ani by to neuměl a tak zmizí v oparu dotací a svých miliard tak jako se před lety objevil. Ale výlet do politiky to byl a stále je výživný. V jednom má Babiš velkou pravdu - kouzelný šém mu do čela zastrčili Ti před ním. Někde ve sklepě už jistě čeká další monstrum, další zkouška pro demokracii.

I. Mertl 6.12.2018 9:38

Re: Argumenty neplatí

A taky zisky Agrofertu klesají, neb na to Andrejko nemá čas a manželka nestíhá. Tak co kdyby šel od válu a začal zase vydělávat (jaksi oficiálně)?

P. Kmoníček 6.12.2018 9:36

Re: proč

.......také krátká věta. Meišnere, jste zanedbaný.

P. Kmoníček 6.12.2018 9:35

Re: Zaujal mě hned začátek

Kočí, pokud budete jmenovat korupční strany, tak nezapomínete hlavně na ČSSD. Ostatní, Vámi jmenované strany , se ze svých problémů víceméně poučily. Navíc si můžete lehce spočítat, není na to potřeba žádné zvláštní vzdělání, kolik roků jakákoliv strana byla ve vládě. A pokud nevidíte nynější střet zájmů premiéra, tak Vám už nelze pomoci.

M. Zdobinský 6.12.2018 9:32

Re: Argumenty neplatí

V jedné věci máte pane Hašku pravdu. Je toho Babiše už moc a většinu lidí to začíná nudit. Daněmi bych se zase tak neoháněl,je to oblíbený argument AB, jen zapomíná dodat,že na dotacích pobírá výrazně víc než platí na daních. To se v případě zájmu dá dohledat. O Africe a Ferim jsem nic nepsal, takže to mi jako relevantní argument nepřipadá.

P. Kmoníček 6.12.2018 9:25

Re: Argumenty neplatí

Nudí Vás to, Hašku, tak to nečtěte a pěstujte třeba rajčata.

Š. Hašek 6.12.2018 9:22

Re: Když je člověk příliš zaujatý

Asi tak.

Š. Hašek 6.12.2018 9:16

Re: Argumenty neplatí

Snad tedy ten bod 1.

Víte, pane Zdobinský, mě už to začíná celkově nudit. Asi je zima a dlouhé večery.

A všem zásadovým navrhuji odmítnout daně z Agrofertu a poradit Babišovi, aby je poslal neziskovkám do Afriky. A vůbec bych to zavřel, resp. ty podniky převedl na Feriho.

Š. Hašek 6.12.2018 9:11

Re:

Včera jsem to musel zas vytírat. Faktem je, že když mluví Drahoš/Gazdík/Pekarová, tak nemusím nic. Ani vlastně poslouchat.

Když mluví Halík, tak zas mám u rádia kapající med.

M. Zdobinský 6.12.2018 9:11

Argumenty neplatí

Když zrekapituluji obhájce Babiše ve zdejších diskusích,tak se to dá shrnout do několika bodů :

1/Že byl v KSČ a spolupracoval s STB nám nevadí, protože jiní tam byli a spolupracovali taky.

2/Že se ke svému majetku dostal mírně řečeno pochybně (viz.http://forum24.cz/podil-v-agrofertu-v-hodnote-360-milionu-koupil-babis-za-25milionu-za-vlady-zemana/) nám taky nevadí,protože někteří jiní taky.

3)Že spáchal evidentní podvod s Čapím hnízdem a udělal ze svých dětí v podstatě "bílé koně" nám taky nevadí,protože dotační podvody dělali i jiní.

Co by jim tedy vlastně vadilo? I kdyby spáchal vraždu,tak jiní přece taky vraždí. Takže mají vlastně neprůstřelnou argumentaci, která je otázkou spíš jejich vlastní divné morálky,víry a přesvědčení. Racionální argumenty na ně neplatí. Tak vzniká slepá víra, podobná té,kterou měli Němci (jinak kulturní a vzdělaný národ) v Hitlera před válkou.

Š. Hašek 6.12.2018 9:07

Re:

Obávám se, pane Tichý, že "těch kdyby by muselo být asi třiadvacet". Nepočítal jsem to, neberte mě za slovo.

V podstatě tedy souhlas s Vámi.

Š. Hašek 6.12.2018 9:04

Andrej a Vy. Zájmeno my nepasuje.

Po více než dvaceti letech sledování polistopadové politiky, volbách (snad jsem ani jednou nevynechal), .......... mám jiný náhled než Vy.

Pravděpodobně máte dost času na psaní ... a já zas dost času na čtení. Ale to neustálé kádrování vítěze voleb už mě uspává. Nejdřív president ....... potom premiér.

Jen by mě zajímalo, pane Vodvářko, jestli máte skutečně strach, pokud na naši republiku udělá ouřada z brusele "vrr, haf!!!". V článku jste to naznačil.

K. Janyška 6.12.2018 9:01

Re: Andrej a vy, autore.

Pardon, přehlédl jsem se. Příspěvek patří jinam !!!!!!!!!!!!!! Dzp.

K. Janyška 6.12.2018 9:00

Andrej a vy, autore.

Vy jste dvojka k pohledání. Vy nikdo, on obrzločinec.. Dzp.

P. Boublíková 6.12.2018 8:58

Re: Inu

Toto Slovákům závidím. A na otázku neumím odpovědět.

J. Kulheim 6.12.2018 8:50

Re: proč

Mě se dělá špatně z lidí jako jste vy, pane Pavle Götze.

Kdybyste napsal, že se vám dělá špatně ze všech lidí, kteří neschvalují metody práce AB, jeho napojení na státní peníze a vliv na přerozdělování cizích peněz, tak stačilo. Možná, že jste také jedním z těch, kteří rádi žijí za cizí.

M. Klas 6.12.2018 8:48

Re:

Mladý Klaus je pohroma, která snad rozumí jen školství. Jakmile napíše o něčem jiném, kape z něj neznalost.

V. Klepetko 6.12.2018 8:45

Když je člověk příliš zaujatý

tak jeho kritika vyznívá zaujatě a nevěrohodně... a zaslepeně.

Rád bych pochopil - jak a kdy taková zaslepenost vlastně vzniká? Jak je možné že se pod tou alegorickou šibenici na Václaváku (obrazně řečeno) potkávají nejen študáci, zblblí sofistikovanou propagandou marketingových mágů "miliónu chvilek pro demokracii", ale i chytří a přemýšlivý lidé jako Vy, pane Vodvářko? Podléhá snad nenávistné propagandě dobře placených profesionálů chytrý člověk stejně snadno jako primitivní blb?

Přemýšlel jsem o tom v malém hloučku jakýchsi velmi obskurních (taky)příznivců Andreje Babiše, který se sešel 17.Listopadu v Praze na Klárově. Byla to velmi podivná společnost - polovinu "podporovatelů" si tam navíc záměrně dovedla jakási "nová média" za účelem natočení ukázek toho, jací jsou mezi těmi podporovateli idioti. Ale bylo tam i dost typově zdravotních sester a normálních mimopražských vesničanů kteří chtěli prostě Andrejovi projevit svou důvěru. Můj základní pocit? Bylo to sice celé hodně blbé, ale SPONTÁNNÍ.

A vedle pochodovala velikánská kolona dobře organizovaných a jednotnými transparenty vybavených milionchvilkařů. Připomínalo to pochod jakýchsi robotů z Hvězdných válek. Tomu říkám marketing! Organizace! Tak nevím... Myslím si spíše, že podpora Andreje Babiše od lidí je přirozená a spontánní - kdežto ty protesty jsou spíše umělým produktem chytře řízené a dobře zaplacené nenávisti!