16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Amnestijní ping-pong

Novoroční amnestie prezidenta Václava Klause nebyla rozhodnutím, které bylo standardně připravováno. V opačném případě by nemusela být veřejnost svědky absurdní frašky, ve které se snaží detektivové amatéři vypátrat, kdo se na ní podílel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 9.5.2013 16:45

Opět Werichovo dilema

B. Rybák 9.5.2013 16:50

Re: Opět Werichovo dilema

A to jak známo zní "Je tak blbej, nebo je za to placenej?" Často je neřešitelné. V tom případě ale zřejmé, že tak "nenadanej" autor tohoto článku, aby věřil tomu co napsal být nemůže, protože to by se nedokázal ani podepsat.

P. Scheck 7.5.2013 19:36

Možná zajímavá myšlenka

Tak mě napadlo, dovolil by si Václav Klaus vyhlásit stejnou amnestii, kdyby na ministerstvu spravedlnosti zůstal Jiří Pospíšil a neseděl tam "zametač" Pavel Blažek? 

Nevím, nevím...

J. Jurax 7.5.2013 16:23

Příprava amnestie byla vedena čistými úmysly.

Peníze jsou nejlepší a nejčistší úmysl ...

J. Kanioková 7.5.2013 14:48

Ach jo... další díl telenovely "amnestie",

už se to ani nedá číst. Spekulace, paranoia, xenofobie... Drtinová na koštěti... zavilost,fraška..

Zeman velkohubě v ČT cosi vyřkl, Mlynář vrtichvost obvinil. Hasenkopf se ohradil a dostal vyhazov s lživým argumentem, že špatné plnění pracovních povinností a tudíž bez odstupného atd. Ale pokud se prý přestane angažovat a na konc angažmá na Hradě přistoupí, dostane normální rozvázání prac. poměru se vším, co k tomu patří.

Hasenkopfa tím v podstatě donutili se bránit, což činí způsobem, který se nemusí všem pozdávat, ale je v právu.

Prostě se někdo rozhodl si ještě na amnestii přihrát body, tak se rozjela tato zbytečná hloupá fraška. Nic bych za to nedala, že jsou za iniciací k tomu ti, co neuspěli u ÚS.. Nic to nepomůže, amnestie je platná, jen se tu zas po kotlině rozlije ještě více žluči.. Prostě na Klause už nemají páku, tak to vzali tímto směrem..

Tacitus "Úspěch si přivlastňují všichni, nezdar přičítají jednomu."

J. Jurax 7.5.2013 16:25

Re: Ach jo... další díl telenovely "amnestie",

Úspěch má mnoho otců, nezdar je sirotek :-)

P. Scheck 7.5.2013 13:22

Amnestie s čistými úmysly?

Pane Hartman, v závěru dáváte jistý otazník nad tím, zda "...amnestie byla vedena pouze čistými úmysly."

Řekl bych, že byla zrovna tak čistá a nevinná, jako bylo vystupování Klause a jeho rodiny během předvolební kampaně...

V. Mlich 7.5.2013 11:42

Příprava v utajení?

To měl podle vás Klaus 2 měsíce předem rozeslat soudcům dopis "Hoši, chystám amnestii na vleklé kauzy, koukejte do 2 měsíců zejména tuhle, tuhle a tuhle kauzu uzavřít, ať se lumpové nevyhnou trestu!".

Co myslíte, že by se asi další 2 měsíce dělo? Totálně by se justice zastavila, soudci by od rána do večera jen brali úplatky za odložení verdiktu. A nechtějte vědět, co by se dělo ve věznicích, pokud jste byl na vojně, tak něco málo o tom víte, jak se chová suprák, co stříhá poslední kousky metru.

Žádný superzločinec nebyl osvobozen. Když nekdo byl obviněn ze skutku, za který je 10 let pálka, tak kdyby jej odsoudili do 3 let, mohl dnes být už po odsedění půlky trestu být za dobré chování zase doma i bez Klause. A ukažte mi jediného poškozeného, co by bez amnestie dostal co jen korunu náhrady škody - vždyť není z čeho! Když někdo dluží 10 miliónů a má jen mercedes stojící 8 let na zabavvoacím parkovišti, hádejte, kolik poškození dostanou.

V. Němec 7.5.2013 10:52

Nestandardníí ?

Nenormální je hlavně chování novinářů například včerejší události byly neuvěřitelné několikrát jsem se musel štípnout abych se ubezpečil že se mi to nezdá

J. David 7.5.2013 10:36

Jak s bubnem na zajíce

Někdo to "zvojtil", někdo připálil na plotně mléko. President to vyhlásil, je nepostižitelný ze zákona. Svazák Tolja to podpisem posvětil, takže co? Nabylo to právní moci, zapomeňme a zbytečně se nenechejme odvádět od "merita" loupeživosti tohoto ansámblu. Dodělávající kobyla obvykle nejvíce kope, v křeči mortální.

Tolja Nečas se snaží o resustictaci ODS, ale "post mortem". Je mu to platné, asi jak mrtvému kecky. Vzal lučebníka Kalouska do holportu, to je, jako nasadit si veš s partou jeho komunity do kožichu. Až bude Toja vychládat, Kalouskovi členovci přeskočí na jiného hostitele (kdy se ten opilec z Bechyně a kámoš krevního úpíra vladaře na Bechyni Šťávy, lísal ke komunistům v TV přenosu?). Nebijte mne, je to můj názor.

V. Venc 7.5.2013 11:15

Re: Jak s bubnem na zajíce ad David

Pane Davide, podle mého mínění by bylo dobré, kdybyste ve svém komentáři poněkud ubral na expresivním, svérázném líčení situace.

Snad byste tak získal příjemnější hodnocení Vaší vážené osobnosti.

Domnívám se, že by se Vám pramálo líbilo, kdyby zde někdo psal o Davidu Khónovi a jeho vypatlané, zavšivené partě hlupců.

J. David 7.5.2013 13:01

Re: Jak s bubnem na zajíce ad David

Díky za poučení. Ale někdy ta expresivita bývá tou školou života. Nazývat věci pravými jmény dle selského rozumu, a ne o tom žvanit nad půllitrem v krčmě. Pane Venci, mám názor, možná expresivní a zpozdilý, ale je to názor, za kterým si stojím. Nejsme snad tak daleko, či v minulosti, abychom si museli, jako Galileo Galileí cestou domů z inkvizice, mumlat potichu "a přece se točí". Klidně mne mějte třeba za hlupce, je to Váš úsudek. Na svém si budu stát, třeba i na tom, že sudá odmocnina z čísla daného oboru, může být i záporná. Přeji pěkný den a den volna 8.5.

M. Marek 7.5.2013 10:11

Slavní mudrci

"Novoroční amnestie prezidenta Václava Klause nebyla rozhodnutím, které

bylo standardně připravováno. V opačném případě by nemusela být

veřejnost svědky absurdní frašky, ve které se snaží detektivové amatéři

vypátrat, kdo se na ní podílel."

Tento způsob logického uvažování  ( absence logiky ) je typický pro českého novináře. Nevyžaduje už další komentář.

V. Němec 7.5.2013 10:53

Re: Slavní mudrci

Přesné

P. Lenc 7.5.2013 8:56

Celá fraška kolem amnestie

má sloužit, poté co levičáčtí senátoři neuspěli u soudu, jenom k diskreditaci Václava Klause.Nic víc, nic míň.To, že k tomu slouží veřejnoprávní televize poté, jak "pojala"presidentskou kampaň to vlastně ani nepřekvapuje.Naprostý souhlas s příspěvky pánů Vyhnalíka a Koláře.

J. David 7.5.2013 10:40

Re: Celá fraška kolem amnestie

Pane Lenci, až Vás oberou "kulišáci" o prachy, budete asi zpívat jinou písničku. Mohu se ale mýlit.

R. Langer 7.5.2013 12:21

Re: Celá fraška kolem amnestie

No tak toho kulišáka, co vás obral o prachy, žalujte. Nic vám v tom nebrání. Spíš se ale opravdu mýlíte a vůbec nevíte, o co jde. :-P

J. David 7.5.2013 12:43

Re: Celá fraška kolem amnestie

Žalovali, soudili se, nedosoudili. Abolice zasáhla do trestně právní oblasti. A "definitiv schluss zu machen". Zbývá občanskoprávní řízení, v němž ale pochybení žalovaného musí prokázat poškozený na své náklady, etc., etc.  Ale, "errarum humanum est". Patent na právní rozum nemám, oni ti juristé v tom mají také bordel. Selský rozum pláče.

J. Vyhnalík 7.5.2013 18:37

Re: Celá fraška kolem amnestie

Zjistěte si něco o těch kauzách, co se soudily a nedosoudily a pak možná i Vy usoudíte, že problém není v amnestii.

I kdyby amnestie nebylo, dostali by obžalovaní v těchto kauzách symbolické tresty, pokud nějaké a na náhradu škody po dlouhých letech soudů (které mají ve vymáhání poplatků přednost) zapomeňte.

P. Pavlovský 7.5.2013 13:43

Re: Celá fraška kolem amnestie

Václava Klause už přece už dávno není třeba diskreditovat!

Přičinil se sám, na trvalo se tak zapsal do historie!

Samozřejmě z polistopadových politiků zdaleka ne jen on sám, teď na témž maká Miloš!

P. Pavlovský 7.5.2013 3:52

Zcela souhlasím,

ale dodávám, že pátrání po genezi textu amnestie odvádí pozornost od podstatného, totiž po pátrání na téma odpovědnosti za její vyhlášení v právě tomto konkrétním znění.

I kdyby amnestii Klausovi diktoval sám Hoispodin jako Mojžíšovi Desatero, za její vyhlášení jsou - vůči občanům ČR - zodpovědni pouze Klaus a Nečas.

Vzhledem k tomu, že znění ústavy presidenta vyviňuje, resp. činí neodpodpovědným, zůstává Černý Petr viny v rukou Pertru Nečasovi.

J. Vyhnalík 7.5.2013 2:33

Masová abolice

Je opravdu masový jev, když z více než 400 kauz, na které se vztahuje abolice je 17 tzv. problematických a i ty většinou směřovaly k zastavení stíhání, nebo podmíněnému trestu?

P. Kolář 7.5.2013 6:09

Re: Masová abolice

Je opravdu zajímavé,že se v národě,který sebou nechal beztrestně orat čtyřicet let komunisty,vyskytuje skoro deset milionů právních expertů,kteří jsou schopni odborně posoudit Klausovu amnestii.Počkejme si ještě chvíli na překvapení,které nám přinese všelidový president Zeman.Prozatím úspěšně tancuje na Klausově hrobě.Jiný význam jeho angažmá v objasňování autorů amnestie totiž nemá.Určitě se ale dočkáme nových bonmotů.A za všeobecného potlesku se nakonec ocitneme tam,kde jsme nechtěli být.

H. Gene 7.5.2013 0:47

Ach jo,,,

To jsou teda plky...