28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Frejlach 23.3.2011 18:35

Ropa a buráky v Libyi

U Benghází, které se stalo hlavní baštou "rebelů" v Libyi, se nachází ústřední ropná oblast této země s ropným terminálem. Jaká to náhoda! Nenapovídá to cosi o cílech rebelie i vojenských útoků tří západních zemí? Pokud by se v oné oblasti pěstovaly buráky, nebyli by tam "rebelové" (neznámého původu, asi i s příměsí Al-Kajdy) a nebyly by ani nálety západních mocností na libyjské jednotky na předměstí tohoto města. Tři západní velmoci si vyložily rezoluci RB OSN tak, že mají mandát ke všemu. Jednoduše "rebely" prohlásili za civilisty, které je nutné chránit a jednostraně svým letectvem zasahují do pozemních vojenských střetů. Na televizních záběrech vidíme "rebely" vyzbrojené tanky. děly a těžkými kulomety. Není mezi nimi jediná vojenská uniforma těch  libyjských vojáků, kteří se k nim údajně přidali. Proto informace o tom, že "rebelové" získali zbraně ze skladů libyjské armády a od libyjských vojáků, patří zřetelně do říše pohádek. Ty zbraně tam někdo ze zahraničí dodal. Je zřejmé, že tato válka je bojem o ropu a o konec nezávislosti Libye. Detailní obrázky žen s dětmi, chteré svými těly dobrovolně chrání objekty v Tripolisu, (podívejte se do jejich tváří), vypovídají, že obyvatelům této země ani tak nevadí autoritativní vůdce. Vadí jim však to, že jejich stát ztratí nezávislost. I ve světě jsou reakce na útok západních zemí většinou negativní. Ani u nás tomu není jinak, podle webu "udalostikomentare" České televize je více než 70 procent hlasujících proti tomuto novému vojenskému dobrodružství, kterým si například francouzský Sarkozy léčí své mindráky.   

P. Ryšavý 23.3.2011 17:42

Re: Obyvatelé Libye

Není to náhodou lidové povstání proti čemu Kaddafí bojuje?

P. Ryšavý 23.3.2011 17:41

Obyvatelé Libye

Běžte se zeptat obyvatel Lybie a ne arabského světa pane Husák.

B. Brousková 23.3.2011 12:50

Východ nebo západ?

Je jen pár dnů, kdy nám pan Zaorálek udělal přednášku , že cílem naší, přesněji té jeho sociální demokracie je směřování na západ a ne na východ. A  ejhle on ten jeho západ leží někde v Putinstánu.Jak řekl klasik , všechno záleží na úhlu pohledu. Jak dokázal Jára Cimrman ze  severního pólu vedou všechny směry jenom na jih. U soudruha Zaorálka je ten pravý západ určitě na východě.

V. Novák 23.3.2011 11:05

Mlhavé stanovení cíle a nemožnost kontrolovat

jeho dosažení je naopak velmi výhodné - vždy je možno za cíl prohlásit právě dosažené a vycouvat s tím, že jsme vyhráli.

Nebo pokračovat tak dlouho, dokud se to bude hodit - vždyť cíl je dosud vepředu.

Zaumné!

S. Ševeček 23.3.2011 9:30

Ano, Už je to tady

Souh Za orálek chválí Vládu. Žeby tichá duhová?

(oproti panu Presidentovi)

P. Eugel 23.3.2011 8:04

Re: Uz je to tady...

Nerikal bych schovat se za bukem. Tak to s nama s.Zaoralek jiste nema v planu. On by radeji pozval jeste Rudou armadu, aby nas ochranila. pred osklivym imperialistou.

J. Huml 23.3.2011 3:57

Uz je to tady...

Pan Zaoralek si mysli, ze zbrojari citi potrebu vyprazdnit svoje sklady a radi k nasi opatrnosti... podle meho, takove nazory uz tady mnohokrat byly, schovat se za bukem a pockat v bezpeci jak to dopadne. ..