17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Diskuse k článku

POLITIKA: Adriena a Manon

Tak i Praha naváže družbu s Čínou a dostane za to roztomilého medvídka pandu. Také Jaroslav Tvrdík jako lobbistický sinolog se činí, spoluurčuje českou zahraniční politiku vůči Číně, ministr Zaorálek jednal v Pekingu a nyní v Praze uvítáme i čínského prezidenta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Kovář 17.3.2016 19:42

Od paní lítačky se můžeme dočkat věcí!

Jeto milka trpící BSE !

L. Severa 17.3.2016 16:08

Celý svět hlásá morální zásady,

na které časem zapomene když jde o kšeft.

Ještě poznámku. Autor píše, že legionáři ve Francii nevěděli po 28. říjnu 18, že byla vyhlášena ČR. Dělal jsem výpis z deníku mého strýce-legionáře v Rusku. Uvádí 7.9.1918:"V dnešním příkaze čtena nám byla telegrama z Vašinktonu, že Spojené státy uznaly samostatnost českých zemí(podtrženo)a Národní radu v Paříži jako českou prozatímní vládu." Uvádím jak zapsáno. Takže strýc když padl 16.10.18. věděl, že máme samostatný stát a domnívám se, že to snad věděli i legionáři ve Francii.

K. Vyšata 17.3.2016 10:11

Měli bychom se víc snažit,

protože nějaké velmi demokratické Spojené království se před nás dere do čela peletonu přátel Číny. To si naše pravdoláskaři při vyšívání tibetských vlajek nevšimli nadšení Anglie při návštěvě čínského prezidenta? To bylo slávy, Londýn na nohou a u silnice se snad i prodávala místa v první řadě. Dokonce i kočárek naleštila královna, povozila se před národem se svým novým přítelem. Tak dámy a pánové, dost planého moralizování, jak trumfnem Anglii? Co takhle pozvat čínského prezidenta na slavné Čapí hnízdo?

V. Novák 17.3.2016 9:12

Při své sečtělosti byste už mohl vědět, autore,

že Tibet považuje za nedílnou součást Čny i ten vámi tak milovaný Tchajwan. Jako též Ujgursko a "Vnější Mongolsko", tedy Mongolskou republiku. Dříve lidovou.

A ostatně stejně jako považuje za součást Číny i sebe - jen by té celé Číně rád vládl, v čemž mu brání "vzbouřenecké provincie" - tedy kontinentální Čína. Tedy ČLR.

A to, že Čína je nedělitelná, uznal Nixon - zmiňujete se o něm, takže jste ho nepřehlédl - už v r. 1972. Krátce poté, co uznal a prosadil ve VS OSN, že jediným oprávněným zástupcem čínského lidu v OSN i RB OSN (s právem veta) je ČLR.

Ale nevím, jestli za to Nixon dostal pandu...

J. Lepka 17.3.2016 10:15

Re: Při své sečtělosti byste už mohl vědět, autore,

Ne, dostal padáka, resp. rezignoval. Aféra Watergate se tomu říkalo, víte. Tak to dopadne, když si demokrat začne osvojovat diktátorské manýry, které vy tak glorifikujete.

V. Novák 17.3.2016 13:55

Re: Při své sečtělosti byste už mohl vědět, autore,

A aféra Watergate měla něos společného s Tibetem, Tchajwanem, nebo uznáním skutečnosti, že "lidé na obou stranách Tchajwanského půlivu uznávají existenci jedné Číny"?

Zvláštní...

Ani se nedivím, že při svých schopnostech projicírovat do protidiskutéra své vlastní předsudky, vykládáte jakési hovadiny o glorifikace diktátorských manýrů...

R. Gramblička 17.3.2016 6:47

Adriana není adriena, autore

a hodinky nejsou holínky

J. Hruška 17.3.2016 7:46

Re: Adriana není adriena, autore

A Gramblička není kramlička a Roman není říman.

J. Kovaříček 17.3.2016 1:33

Panda?

Myslím, že by ta Adriena potřebovala pořádně plácnout přes tu její pandu.

J. Lepka 17.3.2016 10:09

Re: Panda?

No vidíte, mne zase napadlo vystavovat Krndu v kleci, ostatně pražská ZOO pandy chová už dlouho.Tedy ty červené. Navíc by ubylo starostí s krmením, za tu Lítačku by si to zasloužila zostřené půstem.