24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: 20 miliard za 5 %

Podle všech indicií je účast ČSSD ve vládě s hnutím ANO série velkých omylů. Předseda strany Jan Hamáček a jeho mladí přátelé ve straně Jana Maláčová a Tomáš Petříček chtějí více peněz, jinak to prý nezvládnou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zinga 4.8.2019 10:34

Měl bych pochopení pro Maláčovou,

kdyby rozdávala penízem nejen těm, co je potřebují, ale především těm, kteří si je již nějakým způsobem zasloužili. Což velká část příjemců není, obzvláště genderové neziskovky.

P. Čech 4.8.2019 13:47

Re: Měl bych pochopení pro Maláčovou,

Nějak jste zapomněl na 98% cikánů a jiných t.zv. nepřizpůsobivých občanů, na t.zv. nezaměstnané a příjemce všelijakých t.zv. sociálních dávek, socanských příspěvků, pobídek a dotací.

P. Zinga 4.8.2019 16:28

Re: Měl bych pochopení pro Maláčovou,

Ale nezapoměl, pane Čechu, mám tam "velká část"...

D. Mach 4.8.2019 9:30

Rozpočet = tomu dala, tomu nic, tomu málo, tomu víc.

Na přípravě rozpočtu není rozhodně nezajímavý fakt, že členové vlády za ÁNO si pochvalují, že jim paní Schillerová dala to, o co si řekli, zatímco na resorty ve správě ČSSD se jaksi nedostalo. Nad podivným rozložením financí na příští rok se ostatně podivovala i třetí koaliční strana, tedy KSČM, ale slespoň ústy poslankyně Vostré. Nakonec ale přijde předseda vlády a zajistí, že na sociální věci peníze budou, a zásluha to bude hlavně jeho.

A zdroj, který přezdívá paní Maláčové "Venezuela" by mě docela zajímal, protože to jsem ještě neslyšel. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby jí tak "vtipně" nazývali v rámci ÁNO. Mě by se přezdívka "Venezuela" hodila na celou tuto vládu. Já se třeba přiznám, že paní Schillerové rád přezdívám "Švindlerová", protože mi to tak k jejím krokům sedí.

P. Čech 4.8.2019 7:36

Co by se stalo?

"....že by pak ČSSD nemohla plnit svůj program a vláda by neplnila své programové cíle"? Pokud ČSSD nedovede naplňovat své programové cíle jinak než zbytečným utrácením peněz ze státního rozpočtu, potom nemají její ministři (nikoliv ministři občanů) ve vládě co dělat. Jasně se zde ukazuje, kdo a jak hlavně v minulých letech zadlužil tuto zemi nepředstavitelným dluhem. Socani! Dlužno upřesnit, že socani ve všech politických stranách. Všechny politické strany jsou jich totiž plné, nejen ČSSD. Pokud jakýkoliv politický subjekt nedovede plnit programové cíle jinak než pleněním státního rozpočtu, nemá ve vládě co dělat. Říkám to už dávno a doufám, že na má slova dojde. ČSSD patří mimo poslaneckou sněmovnu, stejně jako TOP 09, KDUČSL, KSČM a STAN. Vláda má být pokud možno jednobarevná, aby mohla pracovat ve prospěch státu a nevyčrpávala zcela své síly volnou soutěží politických stran. Jde o to, že tato "volná soutěž" je tím nejhorším, co bylo ústavou našim lidem nadiktováno. Volná soutěž prakticky zcela paralyzuje činnost orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní, znemožňuje dokonce základní funkce státu. A proto také u nás téměř nic nefunguje.

M. Prokop 4.8.2019 9:02

Re: Co by se stalo?

Pryč s volnou soutěží! (Ať žije diktatura!) :-P

P. Čech 4.8.2019 13:17

Re: Co by se stalo?

Je stále vidět, že vůbec nechápete, co svým příspěvkem myslím. Píšu o velikém zlu, které u nás vládne a tím zlem je volná soutěž politických stran. Volná soutěž, která má za následek vládu a moc politických stran nad občany a zásadně nikoliv demos krates - vládu občanů - demokracii. Systém, ve které si občané volí své zástupce (fyzické osoby) přímo a bez prostředníka - politické strany či hnutí. A diktatura? I demokracie je druhem diktatury, ve které ovšem vládne většinová vůle občanů. Tato většinová vůle je lidem nadiktována volbami, ve kterých musí vždy (většinově) vítězit nadpoloviční většina . Nesmí nastat situace, kdy vládnou většině všelijaké , dokonce mizivé menšiny a vnucují většině svou vůli. To nejen že není žádná demokracie, to je přesný opak demokracie. Je to diktatura menšin, diktatura politických stran, byť těch, které si svou vedoucí úlohu volně vysoutěžily a byly zvoleny systémem poměrného zastoupení.

M. Prokop 4.8.2019 17:49

Re: Co by se stalo?

Ale chápu a je to pořád stejný nesmysl.

I s většinovým volebním systémem obvykle vládne menšina.

P. Čech 4.8.2019 21:13

Re: Co by se stalo?

Tak tedy jednodušeji. Nesouhlasím s jakoukoliv vládou kohokoliv kromě občanů. Tito vládnoucí občané mohou pověřovat v naprosto konkrétních případech a oblastech svým zastupováním zástupce - fyzické odoby vždy ovšem naprosto svobodně a přímo zvolené. Tito zástupci občanů jsou následně sostředěni v zastupitelských orgánech a zde mají v konkrétních oblastech od občanů mandát k řízení. Občané se však nemohou zbavit své vedoucí úlohy absolutně. Musí jim zůstat v rukou nástroj pro prosazování jejich většinové vůle. Může to být např. naprosto obecně závazné referendum a nebo jiné všeobčanské hlasování. Rozhodně nesouhlasím s účastí na moci pro jakékoliv skupiny občanů (politické strany, občanská hnutí či jiná menšinová sdružení), protože tyto jednoduše nemohou zastupovat většinu občanů.

D. Černý 4.8.2019 9:41

Re: Co by se stalo?

To Petr Čech - Souhlasím. Už by měl někdo na socany vyzrát. Protože oni obratně dokážou své pohlouplé voliče přesvědčit, že za špatnou finanční situaci můžou pravicové strany. A vsaďte se, že hodlají z těch 20 miliard vyždímat něco na zaplacení svého dluhu.

K. Dvořák 3.8.2019 18:30

Maláčová zkousi co dostane, ale třeba

sociální služby jsou potřeba.Ale takové ministerstvo vnitro by melo hledat uvnitř rezortu. Máme větší počet policistů na obyvatele více než Německo,Rakousko... Viděl někdo policisty v ulicích. Je jich cca 40 000. Kde jsou ? Snad jedině dopravni policie je vidět. Prostě provětrat je.

A ministertvo zahraničí je pouze převodovou pakou Bruselu a Berlína. Za Protektorátu jsme take neměli ministerstvo zahraničí. Omezit Černín na 10 % a peněz budou mit dost.

D. Mach 4.8.2019 9:35

Re: Maláčová zkousi co dostane, ale třeba

Za protektorátu jsme neměli MZ, protože jsme byli okupováni. Od roku 1968 bylo MZ také naprosto zbytečné, když bylo jen převodovou pákou Moskvy. Dnes je MZ mimo jiné potřeba už třeba z důvodu, aby napravilo chybné kroky hradního pána, který se v zahraniční politice chová jako pověstný slon v porcelánu.

P. Grigar 4.8.2019 9:41

Re: Maláčová zkousi co dostane, ale třeba

.. máte nějaké konkrétní příklady rozšlapaného porcelánu, které muselo MZ lepit? A úspěšně slepilo..

D. Mach 4.8.2019 11:22

Re: Maláčová zkousi co dostane, ale třeba

Například kauza novičok, kde šel hradní pán na ruku Rusákům a tvrdil, že se u nás běl také, tak ministerstvo zahraničí (už za vedení předešlého ministra Stropnického) prokazovalo, že použitý typ novičoku se u nás ani nevyráběl ani neskladoval. Nebo aktivity hradního pána ve prospěch legalizace okupace Krymu a Donbasu musel samotný Petříček napravovat osobní návštěvou na Donbasu, totéž se děje ve věci sankcí proti Rusku. Petříček také řeší snížení počtu agentů na pražské ruské ambasádě, zatímco hradní pán se tam chodí opíjet. A tak by se dalo pokračovat.

P. Grigar 4.8.2019 14:35

Re: Maláčová zkousi co dostane, ale třeba

..začal jste novičokem a pokračoval ve stejném stylu doslova hovadinami, postavenými na subjektivn interpretaci objektivních skutečností. Zkuste hledat a respektovat fakta, začněte také novičoky, doporučuji k prostudování: Chem. Listy 105, 323-333 (2011); POTENCIÁLNÍ BOJOVÉ CHEMICKÉ LÁTKY; EMIL HALÁMEK a ZBYNĚK KOBLIHA.

Pokud bylo cosi takového u nás zkoumáno, muselo to být předtím také vyrobeno.

M. Prokop 4.8.2019 17:51

Re: Maláčová zkousi co dostane, ale třeba

Všechno existující musí být vyrobeno. Otázka je, kdy, kde, kolik.

Mimo to, zodpovědný president by neměl žvástat o čemkoliv, co ho na(po)padne. Někdy je lepší mlčet.

D. Mach 4.8.2019 20:13

Re: Maláčová zkousi co dostane, ale třeba

Díky za odkaz. Je to pro mě zoufale složité čtení, ale jestli jsem pochopil kapitolu 12 a 13, tak látky typu Novičok vyráběli Rusové. V Československu jsme na výrobu a skladování neměli prostředky a možnosti, protože tyto látky jsou značně nestabilní. Také se mi zdá, že se k nám dostaly tyto látky jen teoreticky, ale nic se tam nepíše o vzorcích, natož o výrobě.

F. Kusák 3.8.2019 12:31

Pokud by to opravdu znamenalo

další navýšení schodku rozpočtu, pak by tato koalice z nouze ztratila smysl. Stejně ČSSD jenom vydírá a způsobuje krize (Petříček a nyní Staněk). Jsem přesvědčen, že i za podivným trestním stíháním v cause Čapího hnízda, které zvelebilo tamější ruiny, stojí Chovanec. Až odejde Babiš, a myslím, že jeho čas se krátí, na všechny tyto "nepřekonatelné" problémy se rychle zapomene. Bůhví kým jsou tyto věci organizovány a financovány. Babiš je velkopodnikatel a konkurence (a nejen ta česká) ho chce oslabit nebo zničit. Komu to ale ve finále prospěje, to už je věc jiná. Asi by nebyl problém, firmu registrovat jinde. Třeba, podobně jako Petr Kellner a Daniel Křetinský, v Nizozemí nebo na Kypru. Nebo Bakala, že. Ptal se někdo, kolik tady pan Bakala zaplatil na daních z příjmu. Mně už ty hlouposti fakt unavují.

K. Salajka 3.8.2019 14:10

Re: Pokud by to opravdu znamenalo

Ono to ANO či ODS dělaly jinak ? Koho vlastně chtějí Piráti okrádat - jenom autory ?

J. Jurax 3.8.2019 21:15

Piráti chtějí okrádat všechny. Ku svému prospěchu, jsou to přece piráti.

P. Čech 4.8.2019 7:45

Re: Pokud by to opravdu znamenalo

Máte pravdu až na to, že Babiš odejde. Nemá totiž důvod odcházet. Okopávání kotníků od ODS, TOP 09, KDUČSL, Pirátů, STAN , KSČM a ČSSD klidně ustojí.Pokud by odešel, zklamal by větší část občanů, kteří mu dávají svou důvěru. A to by ani pro jeho podnikání neznamenalo nic dobrého. Odejít z poslanecké sněmovny by měly spíše jmenované politické strany a hnutí, které neustále předvádějí, že neumí naprosto nic jiného než hloupě volně soutěžit na úkor smysluplné práce pro společnost. Jejich jediným , a to výrazně menšinovým programem, je pouze AntiBabiš, AntiZeman a AntiOkamura. Nic jiného již dva roky nepředvádějí a asi ani neumí. Takové politické subjekty nemají na vrcholové politické scéně státu co dělat.

P. Grigar 4.8.2019 9:36

Re: Pokud by to opravdu znamenalo

.. politická scéna je srovnatelná se scénou filmovou. Hvězdy a objevy roku v hlavních rolích a kolem nich poskakují komparsisti.. mámo, mámo, koukej, no tak sakra koukej! Teď tam budu vidět na celý 2 vteřiny.. jo, jo, tam vzadu ležím v blátě, přece!!

Uvidíme po dalších volbách(castingu).

P. Grigar 3.8.2019 10:46

ČSSD si potřebuje předplatit své voliče..

..z peněz nás všech, jinak to opravdu nezvládnou. Nijak je nezajímá, jak to zvládneme my, daňoví poplatníci.

P. Čech 4.8.2019 7:48

Re: ČSSD si potřebuje předplatit své voliče..

Když to bez peněz nezvládnou, tak nechť dobrovolně odejdou.Menšinová jednobarevná vláda ANO 2011 s podporou SPD aspoň bude mít příležitost dokázat, že to zvládne sama.

P. Grigar 4.8.2019 9:38

Re: ČSSD si potřebuje předplatit své voliče..

..dobrovolně odejdou? A kdo jim bude splácet hypotéky?! Vy nemáte soucit..

P. Čech 4.8.2019 13:43

Re: ČSSD si potřebuje předplatit své voliče..

Jejich hypotéky nechť splácejí jejich členové a jejich voliči.

P. Grigar 4.8.2019 14:41

Re: ČSSD si potřebuje předplatit své voliče..

.. Altnerovi dědicové by mohli fundovaně porozprávět o platební kázni socialistů.

To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze.© Otto Katz, feldkurát

V. Čermák 3.8.2019 10:40

ČSSD se potřebuje zviditelnit, ale dělá to blbě.

Mlčení ve vládě oplátkou za 5 ministerstev se jim nelíbilo. Opozice si hlasitě Kušnila a oni Nic. Tak si vymysleli Staňka, ale narazili, tak si nově vymysleli Vydírání rozpočtem. Ani v tom jim nedávám velkou šanci, nejen ve vládě, ale ani u voličů.....

K. Janyška 3.8.2019 9:00

Bybiš nemá. Už za všechno koupil voličské hlasy.

Co jste slepý a slepí ? Dzp.

V. Čermák 3.8.2019 10:23

Re: Bybiš nemá. Už za všechno koupil voličské hlasy.

Nejste na toho Babiše nějak příliš Fixovaný? Je ovšem pravda pravdoucí, že Zvyšovat silně podfinancované důchody a platy státních zaměstnanců a zacpávat penězotoky z ministrestev k politickým stranám a jejich kamarádíčkům je pro Voliče mnohem atraktivnější program, nežli Strašit krachem jako v Řecku, jak předvel Nečas s Kalouskem. Toš tak....