29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLICIE: Vrtěti biskupem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Novák 21.10.2009 10:38

stručně řečeno

Obsah příspěvku by se dal zobecnit na větu:

Policie na všech stupních by měla začít pracovat. (tečka)  Jednodušší je ale vydávat prohlášení proč to nejde.

Šerlok Homeless 21.10.2009 8:19

Nepravdivé kontaktní údaje

Když jsme se s manželkou brali a sestěhovali, tak má manželka uvedla nové kontaktní údaje a rok jí ještě chodily výpisy na starou adresu. Bance se nedařilo v databázi její kontaktní údaje opravit. Jestli prominentní policajt uvažuje, že by banky měly mít možnost sebrat peníze, když mají nesprávné údaje klienta, tak to tedy bych doporučoval všechny údaje dávat zásadně písemně a nechávat si jejich poskytnutí potvrdit na kopii, kterou si pečlivě uchovám jako důkaz pro případné vymáhání škody.

Jelínková 21.10.2009 8:36

Re: Nepravdivé kontaktní údaje

..a pokud máte v bance nějakého nepříjemného příbuzného nebo známeho svého nepřítele,kde je bankoví tajemství?O vašich ůčtech se klidně mluví u advokáta, notáře nebo u soudu.!!!!!

R 21.10.2009 10:26

Re: Nepravdivé kontaktní údaje

Ale na druhé straně velkým problémem bank jsou mrtvé účty. Účty, na kterých je třeba jen  pár korun a kontaktní údaje jsou neplatné. Měly by být nějaké legální možnost, jak by banka mohla takové účty zrušit.  Třeba když majitele účtu kontaktovat nelze a 2 - 5 let se neozve a na účtu není pohyb, na soudní příkaz účet zrušit a peníze na něm dát do úschovy, dokud se poplatky za úschovu ty peníze nerozplynou. Problém se změnou adresy se dá řešit třeba tím potvrzením od banky.

Sumo 21.10.2009 12:04

Re: Nepravdivé kontaktní údaje

To je ale riziko podnikání bank. A navíc, když odjedu na dvacet let do Afriky, a vrátím se, vy mi ty peníze mezitím seberete ?

jízlivec 21.10.2009 16:14

Re: Nepravdivé kontaktní údaje

2-5 let nic neznamená... Vkladní knížky Státní spořitelny se pokud si vzpomínám rušily po 30 letech bez pohybu a potom ještě byla nějaká kratší lhůta na dodatečný výběr...

Kopic 21.10.2009 7:03

Ale jak chcete v mafiánském státu

potrestat mafiány. Ví to někdo?;-D

VH 5/09 21.10.2009 15:57

Re: Ale jak chcete v mafiánském státu / příčiny krize v Americe

Stručně řečeno, W.K.Black říká, že současná krize je důsledkem obřího systematického podvodu, do kterého byli zapleteni špičkoví manažeři amerických finančních institucí, manažeři institucí, které je měly kontrolovat (včetně renomovaných auditorských firem), i politici (demokraté i republikáni), kteří záměrně zlikvidovali většinu regulačních a kontrolních mechanismů, které by mohly podvodné jednánání včas odhalit a zastavit.

Říká, že účastníci tohoto kolosálního podvodu dobře věděli, že organizují “pyramidu”, která musí zkrachovat a že prodávají “zkažené zboží”.

Dobře věděli, že to nakonec povede ke krachu institucí, které řídili, ale bylo jim to jedno, protože na té pyramidové hře sami enormně vydělali.

žibřid 21.10.2009 16:27

Re: Ale jak chcete v mafiánském státu

Mafiáni nejsou jednotní. Můžeme na ně poslat jiné mafiány.

Dr. Troškrt 21.10.2009 6:49

V článku je sousloví "protikorupční policie". Zajímavé...

Něco takového v ČR skutečně existuje? Nebo je to jen název nějakého spolku recesistů?

michalpp 21.10.2009 6:25

ach jo je pekny nadpis

opravdu, skoda, ze uz napadl nekoho prede mnou. U nas v nemcich ;-) banky bezne kontroluji operace a jsou schopny pripadne treba prevod anulovat a penize vratit, a nemam dojem, ze by z tim banky nebo policie meli nejaky problem.

Šerlok Homeless 21.10.2009 8:23

Re: ach jo je pekny nadpis

A za jakých okolností převod anulují a peníze vrátí? Když se jim nelíbí příjmení převodce nebo příjemce?

Papouch 21.10.2009 12:29

Re: ach jo je pekny nadpis

v Anglii v pripade neobvykleho prevodu proste zatelefonovali a nechali si operaci potvrdit

jednalo se o prevod ne uplne zanedbatelne castky do Francouzske Polynesie - z uctu odkud se nic mimo UK normalne neposilalo

lucinapes 21.10.2009 11:15

Re: ach jo je pekny nadpis

vůbec tomu nerozumím, ale když to jde v Německu, proč to nejde u  nás, když jsou ty banky stejně německé nebo nadnárodní (aspoň většinou)?

Pavell 21.10.2009 1:00

ach jo

Pana autora neznám. Po přečtení článku, především potom blábolení v úvodu, už chápu, proč jr BÝVALÝ ředitel finanční policie a jsem si jistý že je dobře, že je BÝVALÝ. Utvrzuje mne v tom i letmé nahlédnutí na sebestředné sebeztvárnění na webových stránkách.

Méně Zimmelů, více skromných odborníků.

Mgr. Milda 21.10.2009 0:21

Denně nacházím v mailboxu zprávy z Nigérie nebo jiných zemí

včetně USA, že jsem vyhrál milión dolarů, byl vylosován jako miliontý účastník nebo mohu pomoci vdově po diktátorovi vyzvednout peníze z konta jejího zesnulého chotě. Dokonce i Souza Arafat byla mezi nimi. Zesnulých jmenovců v Jižní Americe mám také více, všichni oplývali značnými částkami, které bych měl dědit za předpokladu, že se rozdělím s advokátem, který mi to nabízí. Plzeň není jenom v ČR, takových slizounů je plný svět, všechno jednoduše mažu.

Šerlok Homeless 21.10.2009 8:31

Re: Denně nacházím v mailboxu zprávy z Nigérie nebo jiných zemí

Ale to já taky. Ale to neznamená, že by banky měly o své újmě někomu z jeho konta převádět peníze či blokovat převody. Existuje o tom dokonce judikát: Důchodce obdržel jakýsi důchod či sociální dávku či co na účet, paníze vybral a použil. A pak si úředník na ČSSZ vzpomněl, že mu ty peníze snad poslal neoprávněně a banku požádal, ať je z účtu zase vrátí. Banka - soudě že úřad má vždycky pravdu - to nejen bez důchodcova souhlasu, ale dokonce bez jeho vědomí udělala, tím se důchodcův stav na účtu dostal do mínusu a banka mu pak účtovala poplatky za debetní stav. Tomu se důchodce bránil před soudem a vyhrál. A nejen ty poplatky, ale celou částku a soud konstatoval, že  převod prostředků z klientova účtu nelze provádět bez jeho vědomí, ba ani bez jeho souhlasu - až na vyjímky stanovené zákonem.

pteryx 21.10.2009 9:44

Re: Denně nacházím v mailboxu zprávy z Nigérie nebo jiných zemí

Jojo, součástí takových bankovních operací je výherní poukaz na strychnin do kafe zdarma ;-D

občan 21.10.2009 10:25

Re: Denně nacházím v mailboxu zprávy z Nigérie nebo jiných zemí

však se také v Nigérii kafe pěstuje, mohou zřejmě dodat už obé dohromady

lary 21.10.2009 11:26

Re: Denně nacházím v mailboxu zprávy z Nigérie nebo jiných zemí

Nezapomínejte také na Krausovo nigerijské kakao. :-D