20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
a 29.9.2008 21:20

Re: Re: Re: Policie

teda vy vtipálku... bandu větších alkoholiků aby pohledal..

půlka fízlů je/byla u Vás, echa se hlásí...  půlka načálstva Vás kryla-kreje...

děda byl myslivec, ale na hony nikdy nechodil se slovy "nenecham se od tech prasat postřelit"

milan007 29.9.2008 15:03

Re: Policie

Způsob jakým se vytahujete svým zbraňovým uměním mě přesvědčuje o tom, že jste nebezpečný ve své bohorovnosti docela dost. Já jsem machr , ostatní jsou pitomci. Takových frajerů jsem na střelnici už zažil dost.

Ifx 29.9.2008 11:29

aha

"Možná se ale mýlím a naší reformované policii opravdu nyní velí géniové, kteří vědí, co a proč dělají"

 .. no koukam ze inteligencni latka je u policie nasazena hodne nizko. Za genia je povazovan uz ten kdo vi co a proc dela.

Heinz Guderian 29.9.2008 14:29

Re: aha

Ani ono dnešní vedení policie ví, co a proč dělá? To je nějaká novinka! Od včerejška? ;-D

třitečky 29.9.2008 11:19

.

Zřejmě reakce na to, že neodcházíte do jiných oborů, ale prostřednictvím konzultačních a detektivních (bezpečnostních) agentur v oboru zůstáváte a pracujete pro Bůh ví koho. Při tolika únicích informací bych toto opatření chápal. Ale to je jen můj soukromý pohled.

Vládínek Smolík 29.9.2008 15:16

Re: .

R^R^R^R^R^R^R^

BERD 29.9.2008 8:32

To je v demokraciich obvykle, ze

byvali pracovnici maji nanejvys kontrolovany pristup na byvale pracoviste a k byvalym strukturam.

tich@dohoda 29.9.2008 8:19

obavam se pane autore

ze mimo misu budete hlavne vy. Ten vas clanek je totiz napsan tak, ze ctenari prezentuje Policii CR a policisty jako partu "Mirku Dusinu" , coz asi nebude pravda ani nahodou. Jsem si jist, ze v Policii CR stale slouzi i slusni policajti, nicmene jsem si jist, ze jich je miziva mensina. Kontrola styku byvalych policistu s temi soucasnymi totiz ma za ukol monitorovat pronikani organizovaneho zlocinu do strktur Policie CR. Coz se prubezne deje celych cca 20 let od sametu. Generacni vymena , kdy se splehalo, ze novi policiste budou mit i lepsi moralne volni vlastnosti se ukazala byt utopii a "nova krev" ma daleko vyssi tendence ke korupci a klientelismu, to stejne v blede modrem plati i o celnicich a verejne a statni sprave. Neni to zadne moralizovani, ovsem ve splecnosti kde se vse meri pres penize a majetek lze jen stezi "uchranit" mysleni policistu , luxusni mobil, prestizni auto, znackove oblecneni, exoticka dovolena, narocna pritelkyne, tim vsim se chteji mladi policiste/celnici/urednici/vojaci  vyrovnat tem spolecensky/ekonomicky uspesnejsim a cesta korupce ci prodavani informaci ci "sluzbicka" je tou nejsnazsi k doplneni rozpoctu. Cizinecka policie, dopravka, celnici to jen namatkou jsou mista kde se naprosto bezne "bralo" , moc bych se divil , kdyby to dnes uz neplatilo, ty utvary zminovane ve vasem clanku urcite pracuji na pripadech kde sae toci spousta penez, cili riziko prorustani se zlocinem je tam nesrovnatelne vyssi. Nevim autore zda jste tak naivni, nebo jste jen chtel ze ctenaru udelat pitomce. Cest :-)

Zimmel 29.9.2008 10:02

Re: obavam se pane autore

Nic ve zlém ale nečetl jste náhodou jiný článek? Můj článek říká totiž úplně něco jiného. To poslední, za co bych současnou Policii ČR vydával, je právě parta "Mirků Dušínů". Hezký den.

tich@dohoda 29.9.2008 13:41

Re: v tom pripade pane Zimmele

ovsem nechapu proc vam to narizeni/predpis kritizovany v clanku pripada tak nesmyslny /mimo misu/ . Jde o standartni proceduru beznou vsude ve svete /vyspelem/ , presne  v duchu hesla "duveruj ale proveruj" . Vzpominam si, kdy cca pred 12 lety v CR pripadalo jednomu okresnimu rediteli policie naprosto normalni, ze inspekce ministerstva vnitra je rizena timto resortem/ministrem  a vysetrovani policiste sedi v jedne budove s policisty kteri je vysetruji, nemluve o tom, ze ti lide se casto kamaradili a chodli spolu na pivo ci zacutat si fotbalek. Rekl bych ze jediny rozdil mezi Verejnou bezpecnosti a dnesni Policii CR je barva uniforem, dokonce se obavam, ze moralne asi na tom ti policajti za komancu byli  lepe /coz je hrozne zjisteni /. Taky preji hezky den :-)

zimmel 29.9.2008 18:47

Re: Re: v tom pripade pane Zimmele

Tak o takto formulovaném nařízení jsem ještě nikdy nikde neslyšel, a neznám žádný policejní sbor na světě, kde by něco takévého bylo upatňováno. A cestoval jsem opravdu hodně. Je to český unikát.

To, že je někdo bývalý policista ještě neznamená, že je to budoucí podezřelý nebo pachatel zločinu. Mohou sice existovat výjimky.Pro takovou teoretickou možnost však uplatnění paušálního monitoringu pokládám za naprosto neopodstatněné-samozřejmě, krom jiných výhrad.

Navíc, přinese to, že budou  hlášeny kontakty policistů bývalých s policisty v aktivní službě této společnosti  nějaký užitek? Zkuste vysvětlit jaký... Tím že nahlásíte kontakt s bývalým kolegou mu zabráníte ve spáchání trestného činu? To asi těžko... ;-)

Ovšem, pokud zmiňujete onen případ okresního ředitele, tak to souhlasím.To mi opravdu také nepřipadá vhodné. Řekl bych, že jde ale o odlišnou věc, nemyslíte?

GRUNTORÁD 29.9.2008 7:49

Vakát

kdopak tu zná vakátní hlášení? nikdo co???

Veselý 29.9.2008 7:39

Také si myslím

že by to chtělo zásadní změnu. Třeba taková běžná silniční kontrola, to je vzorová ukázka policejní šikany. Vysvětluji si to tím, že policisté dostávají odměny podle vybraných pokut.

Hadí oči 29.9.2008 1:24

Pane, vy jste mimo mísu.

Zřejmě vám uniklo, že po celou dobu ti co odešli, podávají informace o těch, co zůstali. ;-D

J.S. 29.9.2008 3:09

Re: Pane, vy jste mimo mísu.

Tak hloupě jak jste se vyjádřil Vy to nemá obdoby. Dříve museli hlásit příslušníci veškeré kontakty s osobou směrem na západ od naší hranice. No hranice není, tak hlásit budou kontakty o těch ze kterými sloužili. No paráda.

Netřeba 29.9.2008 6:26

Re: Re: Pane, vy jste mimo mísu.

Možná to není hloupé. Jenom Hadí oči nenapsaly, komu se to musí hlásit. :-)

Zimmel 29.9.2008 10:09

Re: Pane, vy jste mimo mísu.

Tak to mi opravdu nejspíš něco uniklo. Potkávám se s celou řadou bývalých kolegů, a pokud vím, máme úplně jiné starosti. Nevím o tom, že by bývalí policisté "monitorovali" ty, co jsou stále v aktivní službě, natož o tom, že by někdo podával informace o těch, co zůstali. A  také nevím o žádném bývalém policistovi z ÚOOZ, který by byl např. alespoň obviněn z nějakého trestného činu, natož pravomocně odsouzen...

Heinz Guderian 29.9.2008 14:32

Re: Re: Pane, vy jste mimo mísu.

Zato já vím o pár průserech, které sice nešly k soudu, ale jména oněch kolegů kolovala zcela veřejně ... Rv

To, že něco nejde k soudu, neznamená, že se to neděje. Mimochodem, prosím, pochlubte se a povězte, co děláte a čím nebo u koho se živíte dnes Vy, pane řediteli!

(prosím, nehledejte v tom ironii, prostě jsem zvědavý a Vaše jméno tenkrát nekolovalo)

zimmel 29.9.2008 18:27

Re: Re: Re: Pane, vy jste mimo mísu.

Mohu vás ujistit, že se neživím ničím nečestným. Odchodem od policie jsem se nestal zločincem, nezačal obchodovat s informacemi a ani pomáhat zločincům. Nezměnily se ani mé hodnoty, které jsem celý život vyznával. Myslím, že to stejné může říct drtivá většina bývalých policistů.

Heinz Guderian 30.9.2008 8:05

Re: Re: Re: Re: Pane, vy jste mimo mísu.

A to tančíte ve striptázovém baru u tyče nebo proč se za to stydíte a nechcete se pochlubit?;-)

zimmel 2.10.2008 1:29

Re: Re: Re: Re: Re: Pane, vy jste mimo mísu.

Tak to opravdu netančím.. :-) Za svou práci se nestydím...ale také necítím potřebu se chlubit tím co dělám. To je vše.