19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLICIE: Co se skrývá za odvoláním Šlachty

Policejní reorganizace spojená se zrušením nezávislosti Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu vyvolala řadu silných slov především na té straně, která nezávislost Útvaru a jeho šéfa Roberta Šlachty hájila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 20.6.2016 11:12

Nepřipravený Petr Holub,

Šlachtu nikdo neodvolal, odstoupil sám. Od doby kdy John zlikvidoval povinnost útvarů nahlašovat nahoru co se chystá, chodí spousta politiků, jak bývalých, tak současných se sevřenými půlkami. Proto ta snaha rozprášit útvar, který se nebezpečně začal blížit i k některým funkcionářům ČSSD. Chovanec udělal tragickou chybu a i premiér se vyděsil. Jak jinak si vzít jeho náhlé obavy z odchodu Šlachty do civilu. Že by strach z nového Randáka?

Pochybuji, že Šlachta odešel nepřipraven, co má v hlavě a o čem ví mu nikdo nevymaže a nedej bože, co vše se může skrývat v nějakém soukromém archivu, že?

Kolik asi kauz které pro nedostatek přímých důkazů se nemohlo dostat na světlo a teď je šance že kal vyplave na povrch? A jestli Šlachtu osvítí spisovatelský duch a napíše knihu?

ČSSD uvolnila kamínek a teď se modlí jak ho, než strhne lavinu, zadržet (ucpat mu hubu).

M. Foltyn 20.6.2016 15:06

Re: Nepřipravený Petr Holub,

Jak já vidím, strach má někdo úplně jiný. Mít strach z člověka, který není schopen ani za tři roky dodat k soudu důkazy, jenž by jej přesvědčily. Člověka, který má na triku operaci Čunek, prostě co kauza, to úspěch. Posldní dobou se motal u Čapího hnízda, ale tam asi nechtěl nic vyšetřovat.

K. Vyšata 20.6.2016 15:31

Re: Nepřipravený Petr Holub,

Tak pozorujte vývoj, Chovanec musel rychle zachytit nějakou ránu která ČSSD hrozila, když se odhodlal k takovému hazardnímu kroku. I když se i dá počítat s nastavenou stoličkou Sobotkovi. Uvidíme, čekají nás zábavné časy politického běsnění. Hercům padají masky.

P. Han 20.6.2016 18:15

Re: Nepřipravený Petr Holub,

Babišovi i Ištvanovi spadla maska už dávno a Šlachta si ji bere jen na noční akce.

J. Hruška 20.6.2016 9:37

Čínská pomsta.

Dobrý den. Nikdo ještě nezmínil souvislost totálního převzetí kontroly nad policií ČR vládnoucí stranou ČSSD a odjezdem Sobotky podat zprávu komoušům v Číně. Pro komunisty je přece naprosto nepřijatelné aby spolupracovali s vládou nemající naprostou kontrolu nad policií,(viz převrat v 1948 a úloha SSSR). Připomínám možný důsledek policejních manévrů při nedávné návštěvě čínského prezidenta v Praze. Čínský "státně monopolistický kapitalizmus" (podle Marxe) musí mít přece záruky pro svoje "investice". Zdař Bůh, Josef.

K. Janyška 20.6.2016 8:58

Používaný model demokracie je v první řadě scestný a vede

neomylně k totalitě. Nevládne mu totiž jako lidskému světu a jednotlivcům jediné právo pravé, tedy právo soukromé, ale totalitní většinové hlasování, tedy válcování menšin většinami... Dzp.

J. Kopeček 20.6.2016 11:55

Re: Používaný model demokracie je v první řadě scestný a vede

Jedině spontánní řád to může zachránit. Ale tomu rozumí jen ředitel zeměkoule Janyška.

J. Vintr 20.6.2016 2:58

Organizovaný zločin

je prakticky nepostižitelný. Právě proto, že je organizovaný. Není pro něj problém zkorumpovat kohokoliv a ty, které se nepodaří zkorumpovat, může vydírat nebo zastrašovat. Proto je velmi pravděpodobné, že policejní útvar, který má potírat organizovaný zločin, přejde z výše uvedených důvodů na jeho stranu ...

M. Prokop 20.6.2016 9:31

Re: Organizovaný zločin

Viz prohibice alkoholu v USA dříve a prohibice drog celosvětově dnes. Čím je žádaný produkt dražší, tím více je peněz na úplatky.

R. Langer 20.6.2016 14:19

Re: Organizovaný zločin

Jediná reálná možnost, jak zastavit organizovaný zločin, je ho zlegalizovat a zdanit. Ale to organizovaný zločin nikdy nepřipustí, protože je dobře organizovaný a zapojený do státní správy... ;-)

Což ovšem užiteční idioti řízení nevědomky těmito zločinci samozřejmě absolutně nechápou. :-)

T. Kubín 20.6.2016 2:54

chaos

Tohle cancání se dá označit jako "páté přes deváté" a může sloužit jako cvičení na téma "co že to chtěl autor vlastně sdělit". Korunuje to titulek o "odvolání" Šlachty.