16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavla B. 17.3.2006 8:24

Re: Energetický tok slunečního záření a účinnost jeho převodu do použitelné formy energie, jsou tak nízké, že ani nové technologie nemohou brát tam, kde nic není.

Ehm, mám dojem, že v Kalifornii je slunečního svitu přece jen jaksi o poznání víc než u nás. Když se takhle po ránu koukám jedním  okem na datum v kalendáři a druhým z okna (což je samo o sobě dost namáhavý výkon), přemýšlím, jestli opravdu bydlíme na 50. rovnoběžce ve výšce 350 m.n.m.
Pavla B. 17.3.2006 8:21

Pan Mach především nevysvětlil,

proč jeho strana odmítá jaderné elektrárny, ačkoliv jsem se ho na to v diskusi k jeho článku ptala, a sice velmi brzo ráno, takže měl dost času reagovat. No asi se to nijak rozumně vysvětlit nedá, tak byl raději potichu jak myš.
Chosé 17.3.2006 8:18

Energetický tok slunečního záření a účinnost jeho převodu do použitelné formy energie, jsou tak nízké, že ani nové technologie nemohou brát tam, kde nic není.

Autor je Brouk Pytlík vše ví nejlépe. S tím kontrastují pitomci v Kalifornii, kde nějaký úřad právě dal k dispozici částku cca 23 mld $US, na využití sluneční energie. Proč ty prachy nedají raděj nám, naši experti by jim to fundovaně rozmluvili.
L 17.3.2006 8:00

Kauzalita

Cim vic uhli spalime, tim lepe pro blaho lidu.
Netřeba 17.3.2006 7:07

Ideální stav ekologické daně.

Ten bude teprve tehdy, až o výši této daně bude u konkrétních osob rozhodovat nějaký úředník osobně. Jedině tak se zabrání rovnostářství jednotné daně a k problému se bude přistupovat diferencovaně.
 
Lucius Malfoy 17.3.2006 6:07

A k politické reprezentaci,

i když by to bylo téma na samostatný  text: Jak stabilní systém (odhlédneme-li od interních turbulencí světle-, tmavo- a obrozenězelených iniciativců uvnitř zeleného uskupení, strana se tomu dá říkat těžko) může představovat nutnost spolupráce v podstatě pravicově orientovaného zeleného tuneláře se svérázným podnikatelským záměrem na dojení SFŽP, Hornorakouskou platformou placené protimelínské lobbystky, trockisty, antiglobalizačního chovatele koz a politického turisty, vyměnivšího postupně Občanské fórum, Občanské hnutí, radikální proud Svobodných demokratů za Zelené ?  Jaké legislativní návrhy se z tohoto konglomerátu mohou zrodit ?
Lucius Malfoy 17.3.2006 5:57

Re: Re: Vážený pane;

Já si to dovolím upřesnit - zelení mají TŘI problémy:
A) kalkulačku, jak bylo správně uvedeno.
B) trojčlenku
C) kauzalitu 
zalozak 17.3.2006 5:51

Klidek, zeleni se sestavovanim vlady stejne nepocitaji

Strana zelenych chce hrat uplne stejnou roli jako Uhelne Sklady  - to jest malou stranu velkych vyderacu. Podstata je se dostat ke korytum a pripadne prubezne kupcit s podporou systematickym vydiranim vladnouci strany. Takze pro to jedno ci dve ministerstva kadry snadno naleznou :-) Leda ze by se Kuchtova stala Rathem oblasti skolstvi...
 
Jinak mili autore, sice s vami sympatizuji ale i tak vam musim rict ze nechapete univerzalnost vzdelani ekologa. Ekolog resi vazby a perpektivy... a takove drobne, nepodstatne detaily jako zda to opravdu funguje s radosti prenecha jinym.
?? 17.3.2006 3:03

Re: Vážený pane;

Zelení mají dva problémy : 1/  Kalkulačku - málo co mohou početně doložit
                                                2/ "Reprezentaci" - matka Kuchtová, Petr Vúhl, starosta      z  Jindřichovic atd. nejsou "to pravé ořechové" , které bych musel mít na kandidátce!   .                 
Omlouvám  se za předchozí "ukliknutí" příspěvku !
?? 17.3.2006 2:53

Vážený pane;