25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
IS 2.1.2009 21:21

Re: Nicméně si myslím, že si s Cikrtem povídáme již naposledy.

T.Cikr je původní kvalifikací magistr farmacie, školu absolvoval v Bratislavě 1994. Podle životopisu asi nikdy v lékárně delší dobu nepracoval, nejvýše se zdokonaloval  šermovat jazykem. Bude to pro něho krušné naučit se kloudně pracovat. Je patrné, že i ta farmacie mu občas vypadává z paměti.  

IS 2.1.2009 21:15

Re: Vodáku neblábolte bláboly!

Od počátku fungování koalice byly poplatky změněny a  zvýšeny již o cca 50%.  Že o tom nevíte je věci jiná. Některé byly zrušeny. Jen osoba omezená si dovede představit, jak může regulační poplatek motivovat kojence.

hulwat 2.1.2009 21:14

Re: Nicméně si myslím, že si s Cikrtem povídáme již naposledy.

Nejsi jen tak náhodou jistý šéf odborů Štěch?

Odborar 2.1.2009 21:09

Re: kde jsi, rozume?

No jasně, loni. Nechal jsem si poslat výpis za rok 2007. Spočítal průměr návštěv lékaře na pacienta, úhrady, počet pojištěnců ordinace obvodního doktora a samozřejmě zkontoloval své návštěvy zda sedí. 2,3 milionu příjem, bez poplatků a kapitačních plateb. Lékaři v městech nejsou žádní chudáci. ;-) Jo brečí, že by jim člověk dal korunu, nebo se nechají 70% korumpovat farmaceutickými koncerny a dialery.

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/15.09.2008/208452801240035-21:30-1-reporteri-ct.html Takže 240000Kč ročně  za poplatky jim bodlo, ne?

hulwat 2.1.2009 21:05

Re: Ladislave N, proč nám koalice hodlá plánovat zdravotnictví?

IS ty jsi debil. Když chce někdo udělat ze ZP akciovky, tak je to špatně, když se mluví o plánování tak je to taky špatně. Představ si, že plánování pasuje dohromady s AS. Jenomže debilové jako ty, dovedou jen blbě kecat a nadávat na všechno, pokud si myslí, že mají pravdu i když ví úplné howno a ani se nenamáhají zjistit jak to je ve skutečnosti.

Odborar 2.1.2009 21:03

Nicméně si myslím, že si s Cikrtem povídáme již naposledy.

Co říkáte, pane Cikrte? V pondělí balíte do krabice? Rv Třeba se naučíte i neskákat do řeči a dělat to, co jste měl na mnoha školení prodejních dovedností či co školí na managerských školení. Umění  naslouchat.. Pak by dopadlo vše možná jinak.

zdeneksem 2.1.2009 21:02

kde jsi, rozume?

     Zdalipak jste, Vážení diskutující, zkusili zjistit za pomocí internetu, kdy a jakým způsobem jste byli v uplynulém roce ošetřeni. Já jsem se o to s nulovým výsledkem pokusil. Je vůbec možné, že zdravotní pojišťovny nejsou schopné přidělit každému pojištěnci PIN, na jehož základě by  si mohl z jejich databáze zjistit, jaké ošetření mu bylo poskytnuto? K tomu vydávají na křídovém papíře časopisy s reklamami? Celý tento paskvil pak MZ vydává za reformu financování zdravotnictví.

     Další a další generace budou cpát pojistné do této černé díry, aby, když přijdou do let kdy se marodí, se dozvěděly, že pojišťovny nemají peníze.

vodák 2.1.2009 20:57

Re: Vodáku neblábolte bláboly!

první odstavec článku p. Cikrta. Že Rath odmítl dizkuzi je jeho problém a bylo to dobře, protože poplatky jsou nastaveny dobře a čas ukazuje, že plní svůj účel. Vidí to stále víc lidí. Toho se ČSSD tak bojí a proto ta panika. Že poplatky jsou dobrá a potřebná věc, vědí soudruzi taky. Jim nejde o to co je nebo není potřeba, ale splnit to, s čím vyhráli volby aby se nezesměšnili.

Odborar 2.1.2009 20:56

Re: Smlouva ODS s občany

Bohužel  Topolánek nesplnil jedinou podminku ve smlouvě s občany.  Obelhal své voliče a totéž nyní dělá při rekonstrukci vlády. Rv

IS 2.1.2009 20:56

H.K. podraz vlády?

H.k. dodatek - vláda se v programovém prohlášení sama zavázala provést posouzení vlivu sociálních dopadů poplatků. Někde se soudruhům stala chyba ?

Odborar 2.1.2009 20:54

Re: Člověče odboráři,

No nedivím se, vždyť MV nevedou ekonomové, ale doktoři jako Julinek, ti se nepodrazí, či lidé znalý tunelářských praktik, jako náměstci, nebo dialeři léků či zdravotních pomůcek. Od toho to také vypadá.:-/ Faktem je, že k takovému kroku musí být vůle i ČSSD a musí odhodit populistické levicové klišé Singapuru apod. Důslednou kontrolu toku peněz dělá i Kalousek. Jemu za to fandím. Pak si kliknutím hned zjistí, kde se krade! A to je princip osobních účtů ve zdravotnictví. Kontrola peněz, které nyní padají do černé díry. !! Tak zdar.>-

IS 2.1.2009 20:49

Smlouva ODS s občany

Před volbami ODS vyhlásila smlouvu s občany, ve které se praví :

6. Finanční spoluúčast ve zdravotnictví se nebude povinně zvyšovat. Zachováme ústavní právo na bezplatnou zdravotní péči na základě veřejného zdravotního pojištění

Doufá, že nám zdejší příznivcí poplatků  vyvvětlí, že nic ale nic není bezpaltné, ani modrý komunismus ODS.

hulwat 2.1.2009 20:49

Re: Vláda padne a doufám, že se na Cikrta z vysoka...

K čemu jinému se může hrdě hlásit takový odborník na vyměšování jako jsi ty.

Odborar 2.1.2009 20:47

Re: Osobní účty a ochranný limit

Tak počítejte se mnou. Vybralo se zhruba 5 miliard. Vrátilo se nadlimitně pár milionů.

http://zpravy.idnes.cz/poplatky-vydelaly-miliardy-kraje-je-postupne-rusi-f81-/domaci.asp?c=A081226_211312_domaci_zra  No a teď si položte otázku. Kdepak je těch 5 miliard? Na onkologii?  Velký kulový. U obvoďáků a dalších soukromých ambulancí, které mají v průměru roční příjem přes 2miliony, minimálně ve městech. Jo pojišťovny ušetřily a tak to daly na onkologii? Tak mi vysvětlete proč Julinek ruší onkologická centra? V Chomutově ruší, v Ústí v zaplivaných budovách a v dezolátním stavu zavádí? Byl jste se někdy v Ústí podívat? Zkoušel jste tam při dopravních výlukách jako nemocný s rakovinou jet z jednoho konce kraje na druhý? Tragedie! Ale ještě k těm limitům. Myslíte si, když limit zkrátí na 3000Kč, že ti těžce nemocní budou brát horentní sumy? Tak vyberou 6 miliard a proplatí několik desítek milionů. Stále je poměr velmi špatně nastaven. To jen na okraj.;-)

Hrad 2.1.2009 20:44

Re: Jen jedna věc je horší než srážka s blbcem

Bezva. R^ Na to je Yrka alergičtější než na pravdu. Konečně jsem se zde po dlouhé době zasmál.

hulwat 2.1.2009 20:43

Re: Vláda padne a doufám, že se na Cikrta z vysoka...

Ty patříš do skupiny postižených na rozumu. Podle statistik je v Česku postižený každý jk-jiny. To není poučka, to je fakt!

jj 2.1.2009 20:41

Člověče odboráři,

představuješ si to pěkně, jenže veřejná kontrola je to poslední, po čem Julínkové, Cikrtové a hromady dalších kšeftsmanů ve zdravotnictví touží. Oni spíš přemýšlejí, jak to zařídit ve prospěch takových kreatur, jako je na př. bývalý Bendlův ředitel nemocnice Petrík, který shrábnul vše na co dosáhl. To je pro ně motivace. 

Hrad 2.1.2009 20:40

Re: Vláda padne a doufám, že se na Cikrta z vysoka...

I já se hrdě hlásím k postiženým. Ten holohlavý Zvoník u matka boží patří do do literatury a slovníku cizích slov - quasimodo. Tam posílám i jeho arbitry.

hulwat 2.1.2009 20:37

Re: Je úsměvné jak dovedou lidi blábolit o něčem, o čem nic neví.

Mzdy jsou v ceně el. energie zanedbatelnou položkou. Zjisti si jakým způsobem ČEZ dosahuje zvyššování zisku a neblábol krávoviny.

Odborar 2.1.2009 20:31

Re: Pan Cikrt má máslo na hlavě. Osobní účty jsou něco docela jiného než evidence současná.

Pak by byla zajištěna nejen péče v odpoledních hodinách. Mimochodem výpovědní lhůta smlouvy s lékařem tři měsíce bez udání důvodu. Pro obě strany.

5/ Účty u pojišťoven by byly děditelné při úmrtí ve prospěch dědiců, osvobozeny od jakýchkoli daní i poplatků i notářských a to i peníze uložené ve společném koši v rezervách, které nebyly vyčerpány se zašlou na zdravotní účty dědiců.

Jen tak konečně naše zdravotnictví bude fungovat. Za důsledné kontroly pacientů. Čtvrtletní výpisy z účtu u pojišťovny při pohybu čerpání samozřejmostí. Možnost kontroly zdravotního účtu pacientem on-line. Toto je jen část nepodstatnější úpravy. Další jsou lékové vyhlášky MZ, zefektivnění péče v krajích do center a soustředění takových center vždy do středu kraje. Nikoli jako třeba v Ústeckém do Ústí, které je v cípu kraje, kde by byla doprava pro těžce nemocné pacienty rakovinou  hororem při dnešní dopravě nejen na celý den. Efektivní způsob objednávání přesně na minuty, žádné dlouhé vysedávání pacientů. Více   http://www.odborar.webzdarma.cz  Tohle jsou zdravotní účty, pane Cikrte! Ze kterých si pacient platí ambulantní péči a hlídá své peníze. Ne ten paskvil současný, za které zdravotní účty vydáváte.

jk-jiny 2.1.2009 20:30

Re: Vláda padne a doufám, že se na Cikrta z vysoka...

...to, že tělesně postižení lidé bývají zlí (statisticky častějí, než nepostižení), je známá poučka (asi jako že statisticky je půměrná kriminalita Cikánů větší, než zbytku populace ČR). To, že se korektníkům nelíbí, neznamená, že neplatí.

Odborar 2.1.2009 20:29

Pan Cikrt má máslo na hlavě. Osobní účty jsou něco docela jiného než evidence současná.

Místo zdravotních poplatků / nových daní/ mají lepší regulační schopnost osobní zdravotní účty, které by si vystačily z již placeného zdravotního pojištění.

 1/pacient přijde k lékaři, dá kartu pojišťovny sestře, ta jí projede čtecím zařízením, lékaři naskočí pacientova karta na počítači.Provede vyšetření, napíše recept, předepsaný lék se jedním odkliknutím přenese do centrální databáze léčiv pod kódem. Zároveň vyjede účet jako v supermarketu, když platíme na kartu, jeden pro pojišťovnu, jeden pro lékaře, jeden pro pacienta. Pacient podepíše úkony za ceny nasmlouvané jeho pojišťovnou. Odpadnou jakékoli fiktivní výkony, které nestojí pojišťovny statisíce, ale miliardy. Lékař si počká na úhradu na základě účtu od pojišťovny.

2/ Léky si vyzvedne pacient v lékárně na základě předložení zdravotní karty. Projede se čtecím zařízením, popřípadě zadá pin. Tím odpadnou veškeré podvody s identifikací. Lékárník zkontroluje recept od lékaře v centrální databázi, myslím oprávněnost výdeje, není-li tam lék nevydá. Je-li tam, vydá lék. Tím odpadnou podvody narkomanů na falešné recepty.Při volném prodeji u Nurofenů a pod.  tedy z léků, ze kterých se vyrábí drogy vázat prodej na podobném principu. Není třeba žádných dalších nesmyslných poplatků za recept a vyšetření. Kontrola dokonalá, neunikne ani myš.

3/Účty u pojišťoven - Platby tak jako dosud, od státu, či ze závislé činnosti nebo podnikání. Např. 40% na účtu zůstane na běžné ošetření pomocí již nastíněného scénáře, 60% ve prospěch společného koše na dlouhodobé nemoci a operace všech pojištěnců, s tím, že i tam bude jmenovitě tato část v rezervách. Ale poměr může řídit jednotlivá pojišťovna.

 4/ Smlouva s lékařem v regionu samozřejmě nebude samozřejmostí. Každý pojišťovna si zajistí síť smluvních lékařů nejen s pětihodinovou pracovní dobou. Chceš další smlouvu nad regionální limit?  Jen na pouze odpolední ordinace nebo pohotovosti. Nesouhlasíš? Tak si dělej praxi za hotové.

hulwat 2.1.2009 20:26

Re: Vláda padne a doufám, že se na Cikrta z vysoka...

Ty musíš být hodně postižený!!

Antonín Hrbek 2.1.2009 20:24

Re: Proč?

Má to malý háček, mzdy v ČR se úrovni EU ještě zdaleka neblíží. Takže ČEZ může elektřinu vyrábět daleko levněji. Svědčí o tom i neustále rostoucí zisk.

IS 2.1.2009 20:15

Vodáku neblábolte bláboly!

Právě ta konkrétnost  a přsnost T.Cikrtovy chybí. Ukažte mi, kdy kulatý stůl projednával poplatky ve zdravotnictví.

IS 2.1.2009 20:13

Dodělávající kobyla nejvíce kope.

Tak prý praví přísloví. Už to tak s koalicí málem vypadá, když se angažuje T.Cikrt hezky zostra a komoušským kádrováním naváží do  autora článku a obhajuje jakési plánované zdravotnictví, ať se tomu říká regulace či jinak. Komunisté dojeli na státní regulace a koalice nám je hodlá znovu zavést.  Není mi jasné, jak to mohou zastánci pravice strávit.

Vodák 2.1.2009 20:10

Re: Vláda padne a doufám, že se na Cikrta z vysoka...

Stát ve vašem případě asi o mnoho nepřijde. Pan Cikrt píše slušně a konkretně. Jestli v tom vidíte aroganci, nevím kdo je tady ten postižený.

pavel 2.1.2009 20:09

Re: Osobní účty a ochranný limit

Bohužel nemaj ponětí ani o politické propagaci, protože měli lidem neustále servírovat fakt, že socani jednat o zdravotnictví odmítají. Bohužel, podobně idiotsko-diletantsky se ODS  zachovala v mnoha dalších případech...

jj 2.1.2009 20:08

To Ladislav N.

Máte sice výdrž a perlíte vytrvale, rozumu jste ovšem nepobral. No, ani mne to u člověka vašeho smýšlení nepřekvapuje.

H.K. 2.1.2009 20:07

Re: Vláda padne a doufám, že se na Cikrta z vysoka...

jk-jiny IP: 89.111.89.....postižení lidé bývají často zlí lidé.