25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
IS 2.1.2009 22:54

Úrazová nemocnice v Brně

Tak si lze na stránce kulatého stolu (Cikrtův odkaz) přečíst, že byla pozvána úrazová nermocnice v Brně k veřejné diskusi. Kdo však zaznamenal jen trochu, jak urputnou válku vedli Julínek a Cikrt s magistrátem Brna a zaměstnanici o nemocnici, která byla nakonec předána Brnu zákonem přes jejich odpor, stěží může považovat materiály kulatého stolu za seriózní.

Roy Boehm 2.1.2009 22:53

Re: Dodělávající kobyla nejvíce kope.

Oni nechtějí plánované zdravotnictví. Oni chtějí řízenou péči. Princip, který způsobuje, že je US zdravotní péče nejdražší a nejméně efektivní, z vyspělých zemí. A proč by to, co je špatné v bohatých USA, nemohlo být dobré v chudé ČR, ne?

Roy Boehm 2.1.2009 22:51

Re: Nechci polemizovat se vším,

To mě tedy udiví. Tady se nám předhazuje, že si praktik letos připíše kolem 250 kKč jen na poplatcích a těch 30 litrů na dvě pecka mu nezbyde? To dnes vážně odborní lékaři píšou zprávy na strojích Consul, či Underwood, a evidují pacienty v plechové registratuře? Ostatně, lékař, který mi ten IZIP zřizoval, počítač měl. A od té doby jsem u něj byl na dvou vyšetřeních (zbroják a pravidelná prohlídka na řízení služebního auta), která se hradila v plném rozsahu!

IS 2.1.2009 22:46

Re: Tohle všechno je hezké

jeff. Nemusím klikat,stačí mi projít si zápisy, jestli se T.Cikrt jednání kulatého stolu někdy zúčastnil. Kromě toho je tm množství balastu. Nevím, proč by měli občané diskutovat o poměrech v Nizozemsku a jinde , pořpíapdě rozebírat mezinárodní konference.

Roy Boehm 2.1.2009 22:45

Re: Proč?

Ale nestyďme si přiznat, že je to zásluha ČSSD, která nás do té burzy (společné s Německem a Rakouskem, které mají trvalý převis poptávky a mnohem vyšší kupní sílu) uvrtala! Ale ony se ty miliardy na dividendách, které ČEZ svému majoritnímu vlastníku každoročně vyplatí, hodí do rozpočtu každé vládě... Proto je taky u nás regulační úřad na..draka.

jirka.s. 2.1.2009 22:40

Re: Vláda padne a doufám, že se na Cikrta z vysoka...

Jó, kdyby jenom holé ruce, ale kvůli takovým zasmrádlým mršinám jako jsi ty budeme mít brzo i holé (Y)(Y) !!! VŠICHNI !!! ;-(

IS 2.1.2009 22:37

A hlavně zlatý padák pro Cikrta jako v Benešově.

Roy 2.1.2009 22:37

Re: Nechci polemizovat se vším,

Tady jde spíš o to, jaká je efektivita správy zdravotní daně, pokud ji vybírá 1 státní instituce nebo 17 soukromých podniků. Na připojištění existuje soustava tzv. mutuelles (neziskovek) a dále se Francouzi mohou připojistit u asi 1000 privátních pojišťoven. Ale Julínek nám zatím nic takového nenabídl. On hodlá těm soukromým pojišťovnám předat naše daně!

Pavel Urban 2.1.2009 22:35

Re: Tohle všechno je hezké

Já nehájím profesora Chýlu. Ale pokud má tetka z Orlických hor platit, pak by ji někdo měl vysvětlit proč a co se od toho očekává. Ta diskuse by měla být viditelná pro všechny a ne jen pro profesionály a pro fajnšmekry.

Pacoš. 2.1.2009 22:32

Re: reforma

Pane doktore! Ty vaše spolky, svazy ,komory a kdoví co ještě se dají shrnout pod jedno: mafie. Až na vyjimky líní,hrabiví ,arogantní a nevzdělaní.Vaše metody jsou,přikládání pijavic a pouštění žilou.Rozpočet na zdravotnictví vám nikdy nebude stačit.Ještě kšeftujete s náhradními díly.S kůží,krví a kdoví čím ještě.A zničíte každého,kdo by chtěl dělat pořádek a ještě něco ušetřit. 

IS 2.1.2009 22:31

Re: Nechci polemizovat se vším,

Možná vás udiví, ale množství ordinací praktických i odborných lékařů není ještě vybaveno počítači, natož aby byly někam napojeny. Stačí-li v rámci Schengenského prostoru jediný systém na evidenci podzřelých živlů, stačila by samozřejmě jediná pojišťovna pro Českou republiku. Jenže lákavost nahrabat si je neodolatelná a donekonečna budeme slyšet, jak blahodárné jsou tržní poměry a akciovky. .

Roy Boehm 2.1.2009 22:31

Re: Vodáku neblábolte bláboly!

Vodáku, Vodáku. To, že se do děravého systému ZP, který teče skoro všude, naleje 7 miliard z kapes nemocných není reforma. To je zdražení. To, že toto opatření dopadne nejtvrději na nízkopříjmové skupiny, popírá základní principy veřejného zdravotnictví. To, že se platí za úkony, které pacient sám od sebe nežádá (odborná vyšetření, opakované kontroly dlouhodobě nemocných apod.), popírá i tvrzení o regulační funkci poplatků. A abychom se vyhnuli hloupým nvektivám: mám nadprůměrné příjmy, stonal jsem naposledy před 8 léty a volil jsem v r.2006 ODS (Ale kvůli Modré šanci a Topolánkově smlouvě. Ne pro ten humus, co vláda předvádí)!

jirka.s. 2.1.2009 22:30

Re: Jen jedna věc je horší než srážka s blbcem

Ač je to k neuvěření, už jsem jednoho takového jako ty, co se chechtal na pohřbu vlastního dědečka viděl! ;-D

jeff 2.1.2009 22:29

Re: Nechci polemizovat se vším,

A tušíte u kolika soukromých pojišťoven se může každý z těch 60 mil. Francouzů ještě pojistit?

mik 2.1.2009 22:28

Díky za vynikající komentář pane Cikrte

Je škoda, že takovéto články jasně vyvracející lži šířené poslední dobou hlavně naší asociální kleptokracií se nevyskytují v médiích častěji. Prosím, reagujte daleko častěji na lži KSČSSD, to, že jsou informace na webu MZd ještě neznamená, že je lidi najdou, všechny přečtou a pochopí. A naši novináři nejsou na takové úrovni, aby to dokázali pro čtenáře udělat.

Díky za Vaši práci na MZd. R^

jeff 2.1.2009 22:26

Re: Tohle všechno je hezké

Právě proto, že nemá, tak si to má nastudovat , aby neplácal blbosti. A vy než tu začnete diskutovat, přečtěte si Cikrtův článek, tam ty odkazy jsou. Zbytečně se zesměšňujete. Vaše narážka na Klause je už jen trapná. 

Roy Boehm 2.1.2009 22:19

Nechci polemizovat se vším,

fakt nemám čas prodírat se záplavou textů na mzcr.cz. Ale jestli to s těmi individuálními účty funguje stejně, jako slavný IZIP, který pan Julínek dokázel z VZP vytřískat už co by stínový ministr, pak potěš koště. Zatím jsem, přes veškerou snahu, nalezl ve své elektronické zdravotní knížce akorát svoje personálie. Ani jeden lékařský záznam! Ostatně pak soudím, že když 60 miliónům Francouzů stačí jedna státní pojišťovna, 10 miliónů Čechů nepotřebuje hromadu akciovek, které si jejich platby rozeberou na dividendy! O nekontrolovatelnosti systému, který by umožnil, aby byl vlastník pojišťovny i majitelem nemocnice (a platil tak sám sobě), ani nemluvím.

IS 2.1.2009 22:10

Re: Tohle všechno je hezké

To už napsal president Václav Klaus, že vědec, potažmo profesor, nemá patent na rozum v jiném oboru. že by ten Klaus byl tetkou z Orlických hor? Škoda, že T.Cikrt nám nenastínil, kam klikat, jestli to ovšem sám věděl. A vy to přece také nevíte.

PP2 2.1.2009 22:04

Re: PP2 IP: 85.13.98.xxx

Děkuji za snahu. Potvrdil jste můj názor, že se jedná o zločin a tunel na naše peníze.

IS 2.1.2009 22:03

Re: Nicméně si myslím, že si s Cikrtem povídáme již naposledy.

Jako lékařka a právnička  jsem opravdu nikdy nepracoval.

Hrad 2.1.2009 21:48

Re: Vláda padne a doufám, že se na Cikrta z vysoka...

Že ty máš také holou hlavu. Nebo aspoň prd.l?(Y) Máme holé ruce se již pár let v tomto státě nenosí.

jeff 2.1.2009 21:45

Re: Tohle všechno je hezké

považujete vysokoškolského profesora a vědeckého pracovníka za průměrného člověka, který si není schopen odkliknout na internetu pár stránek obzvlášť, když chce rozsáhle kritizovat? Nestaví se tím na úroveň oné povestné tetky z Orlických hor?

Hrad 2.1.2009 21:45

Re: Člověče odboráři,

Jdeš si kliknout? U nás se říká na pivo!!

Hrad 2.1.2009 21:43

Re: Smlouva ODS s občany

Kdyby chtěl Topolánek opravdu rekonstruovat vládu, tak by musel odvolat sebe. Ale jak to má udělat, aby se vůbec uslyšel?

jk-jiny 2.1.2009 21:42

Re: Ted bezi v televizi oslava pana Cikrta...

nejdele do radnych voleb.;-P

jeff 2.1.2009 21:41

Re: Nicméně si myslím, že si s Cikrtem povídáme již naposledy.

a vy jste někdy  někde kloudně pracoval?

Pavel Urban 2.1.2009 21:40

Tohle všechno je hezké

ale průměrný člověk asi nepoleze na web ministerstva zdravotnictví, pokud k tomu nebude mít nějaký zvláštní důvod.

Pokud hodlá ministerstvo i nadále komunikovat s veřejností tímto způsobem (prostudujte si příslušné materiály a my s Vámi pak budeme diskutovat ... možná ...), pak se nesmí divit, že bude své vládě prohrávat jedny volby za druhými. Jakpak by asi dopadl komerční podnik, kdyby se svými potenciálními zákazníky komunikoval tímto způsobem ?

jeff 2.1.2009 21:40

Re: Nicméně si myslím, že si s Cikrtem povídáme již naposledy.

odborářský vyžírka a prodejní dovednosti, to k sobě pasuje.

jeff 2.1.2009 21:36

Re: Ted bezi v televizi oslava pana Cikrta...

ale jdi ty pitomo...

jk-jiny 2.1.2009 21:31

Ted bezi v televizi oslava pana Cikrta...

...tak se, modrasci, divejte. Uz dlouho otravovat svou aroganci ostatni nebude.