19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Obhajoba pravice

V Česku prý neexistuje pravice. A podle titulku už neexistuje ani jinde, píše pan Havránek v pátečním Neviditelném psu (zde). Podle názoru autora byla pravicí snad ODA a ODS v dobách Václava Klause. Nemyslím, že autor má pravdu, naopak jeho text považuji za jedno velké klišé.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 22.12.2015 0:49

Re: Potenciál ODS.

Stále trochu doufám, že dějiny ještě mohou poskytnout tradiční pravici nějakou šanci, ale obávám se podobně jako americký konzervativec Buchanan, že svět se po zničení tradiční morálky nezvratně změnil!

V každém případě je jisté, že přesvědčovat občany o pravicových ideálech, za situace kdy všechna důležitá masmédia ovládají levicoví EU-Hujeři nebo P&L a ti tam nikomu skutečně pravicovému neposkytnou žádnou šanci, přičemž ištvanovská mafie ho může zničit záměrně vyvolaným skandálem, je úkol skutečně nadlidský!

B. Rybák 22.12.2015 0:15

Re: A co nelhat a nekrást - to není pravicové?

Přesně tak a pokud je to v jeho silách tak bez plivání!

J. Kanioková 21.12.2015 22:38

No.... tak obhajujte, pane autore

Děkuji, panu Machovi, za JEDINÉ české NE v EP ! Opravdu děkuji, za ty ostatní EP české poslance se stydím !!!!!

Dne 30. Listopadu 2015 zaregistrovala Evropská komise petici vyzývající k uplatnění článku 7 Lisabonské smlouvy (o pozastavení členství a zániku členství) vůči Maďarsku z důvodu nedodržování lidských práv. TY, TY, TY, Maďarsko s Orbánem... přijde den pomsty!

Pokud by petici podepsal 1 milión občanů z různých zemí EU podle určeného klíče, pak by měla komise zvážit, zda petici vyhoví. (Přestože petici proti TTIP podepsaly 3 milióny Evropanů a Evropská komise ji ignoruje, v tomto případě by byla situace jistě odlišná.)

Ale zřejmě se nepodepisuje dost rychle, protože i bez petice přijal Evropský parlament ve středu 16. 12. "nezávaznou" rezoluci k situaci v Maďarsku ... http://jdem.cz/bu4se6

Hlasování - Svobodní: Mach proti, KSČM: Ransdorf s Maštálkou se zdrželi, Konečná chyběla. VŠICHNI ostatní hlasovali- ANO !!!

J. Kyselková 21.12.2015 22:01

Re: Důvod k Opoziční smlouvě byl i ten,

No, vida ! Tuto sortu jsme nesledovala.

J. Kyselková 21.12.2015 21:59

Re: Je to pravda odvěká, že jen pravice dělá člověka. Ale bycha,

Pane Janyško - neberte to z jedné vody načisto. Mezi Kalouskem a Fialou je značný rozdíl v chápání EU. Jen Fiala by měl víc křičet, ale co ?

K. Janyška 21.12.2015 21:20

Je to pravda odvěká, že jen pravice dělá člověka. Ale bycha,

lidi zešíleli. Kalousek a Fiala podporují socialistiký obrzločin, Evropskou unii. Takže opravdu u nás pravice neexistuje... Dzp.

M. Prokop 21.12.2015 21:16

Re: Důvod k Opoziční smlouvě byl i ten,

Ale kdepak "syrová demokracie". Ti, které to odstavilo od koryta, hlavně P&L a lidovci vyděrači.

V. Němec 21.12.2015 20:34

Re: Kde je pravda?

Trochu teoretizujme. Pokud byla dobře mněná a jeji jedinou chybou by bylo, že měla neblahý dopad na voliče obou stran, pak to vypadá, že představitelé obou stran přecenili inteligenci voličů...

Ve skutečnosti je opoziční smlouvě dáváno za vinu, že umožnila korupci a posílila "oboustranně" kmotry. Otázkou je, jestli za to opravdu oposmlouva mohla, já myslím, že ne.

Srovnání s odsouzením Charty kromě jiného kulhá v tom, že umělecká elita není demokraticky zvolená a nereprezentuje zbytek národa. Naopak shoduje se s naším příkladem v tom, že umělecké elitě (stejně jako podplatitelným politikům) šlo o vlastní koryta.

J. Kanioková 21.12.2015 20:24

:)))))) jo, jo, holt ten Satan Klaus byl nejspíš diktátor.

J. Kanioková 21.12.2015 20:21

Re: Nezlobte se, pane autore,

Jak jsem zakládal ODS http://www.reflex.cz/clanek/komentare/48397/jak-jsem-zakladal-ods.html

J. Kyselková 21.12.2015 19:38

Re: Nezlobte se, pane autore,

Ale, ale ! - a že tady těch bezpartijních vystudovaných odborníků bylo ! V kotelnách. A těch právníků ! Kteří ještě teď neví, která bije.

Po bitvě je každý snadno a rychle vojevůdcem, jasně.

J. Kyselková 21.12.2015 18:26

Re: Důvod k Opoziční smlouvě byl i ten,

že bylo nutně potřeba uzákonit některé reformní kroky v dobré víře, že tento postup funguje v jiných zemích (Rakousko). Menšinová vláda na to neměla hlasy. Ovšem, naše syrová demokracie Opozční smlouvu vzala jako schválnost, zmetek a provokaci. Klaus to odnesl hůř než suverén Zeman.

L. Severa 21.12.2015 18:15

Re: Má vůbec pravice šanci?

Horší je, že ten dotyčný potomky má.

A. Reček 21.12.2015 18:13

Re: Nezlobte se, pane autore,

Vážená paní, první podstatný chybný počin při vzniku ODS učinil sám zakladatel V. Klaus, když prosadil přijímání do vznikající strany i osob, které ještě do roku 1990 byly v KSČ. To za nedlouho bylo signálem pro různé kariéristy, aby se stali členy ODS. A toto se vymstilo, protože právě takoví pak ODS opouštěli, když poznali, že nic jim to nevynese. Zvláště když se ve volbách nedařilo. Ale podobné to bylo a dodnes je i u socdem.

J. Kyselková 21.12.2015 18:07

Důvod k Opoziční smlouvě byl i ten,

F. Eliáš 21.12.2015 17:56

Re: A co nelhat a nekrást - to není pravicové?

To jsem měl na mysli. Krocení Kalouska, i když se Nečas projevil jako slaboch i jinak.

J. Kanioková 21.12.2015 17:53

Jelikož je můj komentář hodně dole, dám jej i tady

Autor: J. Karel - 11:08 (k Opoziční smlouvě) "V textu smlouvy se melo počítat s neodpovednosti lidí. K čemu potom jsou volby, když se strany, které si jdou po krku, nakonec domluví? "

Opoziční smlouvu jste nečetl, ale víte, že to byla špatnost...! Ono je príma myslet "zásadově", jenže je třeba vnímat VŠECHNY dobové souvislosti, okolnosti.. i protivníci, atd..

Je dobré si přečíst alespoň zhodnocení té záležitosti i z jiných úhlů pohledu (v článku asi až od poloviny) - Česká politika a média po roce 1989 - http://www.mediasres.cz/media-a-pr/1897-zantovsky-ceska-politika-a-media-po-roce-1989-ukazky.htm

J. Kanioková 21.12.2015 17:48

:)))

bohužel, mám pocit, že u nás vymřely Osobnosti..

Můžu si váži pana Fialy, že je to zřejmě solidní člověk.. tak jako p. Mach.. ale nejsou to charismatické osobnosti, které umí strhnout "davy". To není ode mně vůči nim výčitka, to, bohužel, je dáno jen málokomu.. A získávat příznivce v politice, přiznejme si to na rovinu, znamená mnohdy třeba i něco nepříjemného neříct, nebo přikrášlit. Politika je kolbiště, a tam útlocitní lidičkové nemají šanci čehosi dosáhnout..

J. Kanioková 21.12.2015 17:37

Nezlobte se, pane autore,

ale ODS už pro mě taky není jasnou pravicí.. Kličkuje, leckdy je téměř souhlasná s pravdoláskovním trendem.. a to není pravicové..

Škoda..

J. Kanioková 21.12.2015 17:34

:)))

Souzním.. Nesnáším paušalizaci..

J. Kanioková 21.12.2015 17:32

Re: Kde je pravda?

Autor: J. Karel Datum: 21.12.2015 11:08 V textu smlouvy se melo počítat s neodpovednosti lidí. K čemu potom jsou volby, když se strany, které si jdou po krku, nakonec domluví? ... ???

Opoziční smlouvu jste nečetl, ale víte, že to byla špatnost...! Ono je príma myslet "zásadově", jenže je třeba vnímat VŠECHNY dobové souvislosti, okolnosti.. i protivníci, atd..

Je dobré si přečíst alespoň zhodnocení té záležitosti i z jiných úhlů pohledu (v článku asi až od poloviny) - Česká politika a média po roce 1989 - http://www.mediasres.cz/media-a-pr/1897-zantovsky-ceska-politika-a-media-po-roce-1989-ukazky.htm

J. Kanioková 21.12.2015 17:22

Smutné ale je, že Svobodní, pokud se mezi

nimi neobjeví charismatický silný "vůdce", se do parlamentu nedostanou. Bohužel. Volím je, ale spíš jen proto, že jsou pro mě nejpřijatelnější, i když vím, že "neprojdou".

Nemám proti p. Machovi nic, ale nemá schopnost oslovovat "davy".. získávat další příznivce.. Bohužel..

Nebýt v parlamentu - to NENÍ výhoda ! Každopádně ne pro lidi, kteří si přejí volit stranu, která za ně bude "probojovávat" ve vlivné politice užitečné záležitosti..

J. Kyselková 21.12.2015 17:16

Re: A co nelhat a nekrást - to není pravicové?

Takový gigant, abych obhájila - po tom masakru - Petra Nečase - nejsem. Ale vážím si ho, uznávám jeho vysokou profesionalitu i lidskost. Měl mistra Kalouska více krotit.

J. Karel 21.12.2015 17:12

Re: Kde je pravda?

Přiznáním se k neznalosti obsahu smlouvy chci naznačit, že, ač zřejmě dobře míněná, měla neblahý dopad na voliče obou stran. Dobrý politik musí toto předvídat, ale asi šlo opravdu o to, aby jeden druhému nalezl do zelí. A volič ostrouhal. A dnes se všichni diví podpoře hnutí ANO. A k odsuzování toho, co neznám, znovu zdůrazňuji, neodsuzuji obsah, ale dopad. Jinak, každé srovnání trochu kulha, ale není to tak dávno, co umělecká elita národa v jednom šiku s prodavačkou pod pultem odsoudila Chartu77. Včetně miláčka národa a zlatého slavíka, který se později nestydel vylézt na balkon Melantrichu.

J. Myslivec 21.12.2015 16:54

Re: Pravice?

Ano, mýlíte se! Ale to nám nepomůže. Pánbůh s námi ...

J. Kyselková 21.12.2015 16:45

Re: Pravice?

Pane Myslivče - s Vaším povrchním hodnocením vůbec nesouhlasím. Valilo se to mnohem složitěji a určitě chyběla politická zkušenost.

S fotovoltaikou jediná ODS nesouhlasila. Lze dohledat hlasování. Na odpor proti poplatkům u lékaře a soc.rozhazovačnosti, taktéž nabírání stovek státních zaměstnanců - není v PS pravice dost silná. Co se týče EET, zřejmě jste mimo problematiku.

Já mám za zlé pravici, že tou rvačkou, aby neprošla EET - si vůbec nepovšimla, jaké břemeno bude s m ě s í č n í m odesíláním Kontrolního hlášení plátců DPH pod vysokými sankcemi opožďeného podání. Problematika podnikání a složitost softverů je strašná. Tuhle hrůzu podala pravice Babišovi na střibrném podnose. (Doufám, že se mýlím).

V. Javora 21.12.2015 16:44

Potenciál ODS.

Pane Perlíne, docela dobře jste vyjádřil potenciál dnešní ODS. Ten skutečně stačí právě jen na ty žabomyší války o nesmysly, které k nám přicházejí z EU. To jsou produkty nemyslících úředníků bez invence. Ale podmínky se nezměnily, dnešní svět není principiálně jiný než za Reagana a Thatcherové. O svobodu je třeba bojovat neustále a to nikoli s úředníky. Ti jsou neporazitelní, pokud mají za sebou sílu jakkoliv scestného názoru. Pravicové principy je třeba vysvětlovat lidem tak, aby pochopili, že jsou potřebné. K tomu je ovšem zapotřebí vlastního promyšleného názoru a vize. Obávám se, že tohle ODS postrádá a proto se jen pořád točí kolem těch pitomých žárovek a banánů.

R. Langer 21.12.2015 15:49

Re: Má vůbec pravice šanci?

Hm, většinou je jim vysvětlováno, že sami máme málo, a podle toho potom volí... :-P

K. Vyšata 21.12.2015 15:47

Pořád se spoustalidí nedokáže smířit

s faktem, že se do politiky nechodí s pocitem páchat na občanech dobro. Do politiky se chodí za penězmi a ze sobeckých důvodů. Někdy taky z ješitnosti a nutkavé potřeby být viděn a slyšen. Ze všech politiků jsou ve výsledku prakticky nejslušnější Babiš a Valenta, ti se opravdu netají důvody proč vstoupili do politiky. Oba chtějí pro život a své podnikání prostor jaký chceme my všichni pro své potřeby. Nic nepochopitelného. Docela pravicové chápání doby.

J. Myslivec 21.12.2015 15:47

Pravice?

ODS není pravicová strana ani náhodou! Vše poničili v letech minulých za vedení Topolánka a především Nečase! Bohužel už se vyčlenili do dolních pater politiky. Takže pravici je třeba hledat jinde!

Snad Svobodní, ale ani tam není charismatický vůdce.!

Současný boj o elektronické pokladny ve sněmovně je směšný. Kde jste byli, když šlo o fotovoltaiku, zrušené poplatky u lékaře a další socialistické výdobytky? Tam o vás slyšet nebylo.

Je nutná změna!!!