28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLEMIKA: Oba kandidáti jsou zlem

Mezitím pozornosti unikal skutečný nepřítel, který na našem kontinentě bují dlouhá desetiletí-neomarxistická ideologie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Diviš 20.1.2023 13:03

Celkem vzato, nedělalo by mi žádnou potíž Pavla nevolit.

Kdyby to ovšem neznamenalo, že bude zvolen Bureš. A to po dlouholeté zkušenosti s ním rozhodně nechci. Takže mi zbývá jediná cesta. Volit Pavla.

P. Diviš 20.1.2023 13:01

Pěkně tlumočíte propagandu, tu ruskou, tu Burešovu.

P. Diviš 20.1.2023 13:00

A k čemu jste dospěl, případně, co jste si potvrdil? Že je Bureš agresivní podvodník?

P. Diviš 20.1.2023 12:58

Některým státům v Africe bychom se blížili s Burešem. Tam se stává, že bohatý drzoun si "koupí" stát.

Jestli se cítíte jako kolonie, vaše věc, ale jiné do toho netahejte.

sebevědomý stát

P. Sura 20.1.2023 12:57

Kdyby to bylo tak, že " .... potřebuje na hrad svého člověka ...." proč by podporovali někoho, kdo se sám přihlásil?

J. Kernal 20.1.2023 12:55

Dobře napsáno. Politika antibabiš zaslepila mnohým oči a zatemnila rozum. Rozbor obou kandidátů by se dal ještě v mnohém rozšířit, ale kdo chce si najít informace tak je najde.Nejsem nadšen ani z jednoho adepta, ale 5 demolice potřebuje na hrad svého člověka a bude mít vše pod kontrolou a nikdo ji už nebude v ničem brzdit. Máme zatím svobodnou vůli volit, ale co si zvolíme to budeme mít, nebudu nadávat ani sršet zlostí , jako se již děje, důsledky si poneseme sami. Pokud bedeme mít generála na hradě, blížíme se k některým státům v Africe. Již dnes můžeme říci, že jsme kolonie a ne sebevědomí stát.

J. Beránek 20.1.2023 12:38

100% souhlas [>-]

M. Grundmann 20.1.2023 12:34

Celkově je pro mě nesmyslné hodnotit nějakého kandidáta jenom podle jeho druhu zaměstnání či podnikání. Pavel má kariéru vojáka a diplomata. Babiš je podnikatel a má zkušenosti z politiky. Oba splňují podmínku, že mají dost zkušeností a znalostí na to, aby byli prezidentem. Podstatné pro mě je, zda mi vyhovují jejich politika a jejich současné politické postoje. Jejich předlistopadová minulost, rodinný život či obor podnikání nejsou pro mě podstatné.

Diskuze by se měla soustředit na současné politické postoje obou kandidátů a ne pouze na osobní útoky.

M. Grundmann 20.1.2023 12:26

Přesně tak jsem to myslel. Agrofert podniká v oborech, kde EU a stát nabízí dotace. Jedná se většinou o nárokové dotace. Agrofert podniká hodně v oborech, které jsou v EU celkově dotované.

F. Navrátil 20.1.2023 12:24

Obvykle jsou vaše příspěvky docela rozumné, ale tentokrát jste přestřelil. V mnoha oborech, ve kterých Agrofert podniká, nabízí EU a stát dotace, a to obecně. Dostává je každý podnikatel podle oboru činnosti a produkce. Na straně druhé Agrofert podniká v oborech, kam nesměřují žádné dotace. Například výroba hnojiv, umělých hmot nebo plastikářský průmysl. Podnikatel podniká za účelem zisku. Pokud by byl obor finančně ztrátový, přesunou se investice do oborů finančně perspektivních.

V. Mokrý 20.1.2023 12:09

!!!

K. Filip 20.1.2023 11:50

Paradox iDnes patří do Babišova portfolia

K. Filip 20.1.2023 11:46

Rázný krok a dobře střižený vous u vás rozhodl. Budete volit jen slupku s prázdným jádrem.

K. Filip 20.1.2023 11:44

Autore, výborně napsáno-souhlas! Do budoucna se nemůžu ubránit pesimismu. Mladá generace masírována neomarxistickou ideologií od školky zřejmě smysluplnou opozici vůči dnešní neobolševické vládě nevytvoří. A to mě trápí nejvíc.

J. Bárta 20.1.2023 11:32

Za to jsem před chvíli na iDNES dostal 2 denní ban. Pavel musí projít;-(

Z. Lapil 20.1.2023 11:16

Obávám se, že nemůžu nepridat další přísloví: jakej pán, takovej krám. Vláda (I prezident) jsou výsledkem svobodných voleb. Aneb nenadavej na zrcadlo, když máš křivou hubu.

Z. Lapil 20.1.2023 11:12

Dejme tomu, že referendum nebylo košer, ale je platné a moje otázka zůstává.

M. Těhanová 20.1.2023 11:01

vystihl jste to naprosto přesně. Taky nevěřím, že tomu, co říkají taky věří . Ale mám obavu, že nikdo z těch panáků, kteří by to mohli ovlivnit, řekne " Král je nahý".

B. Rudolf 20.1.2023 10:59

Mýlíte se. Zatímco autor článku je na stejné lodi s Putinem a s Klausem, já ani náhodou.

Problém dezinformací považuji za reálný a správnou reakci na něj za mimořádně obtížnou. A pokud jde o ochranu svobody slova a svědomí, mnohem víc důvěřuji týmu pana Fialy než lidem kolem pana Babiše.

Pokud jde o správnou reakci na vzestup Číny, hnusí se mi všichni, kdo by pod touto záminkou chtěli v Evropě zavést nové formy otrocké práce jako opak rovnostářství. Západní politici a tzv. západní (ekonomické) elity se dlouho nechávali Číňany korumpovat, v tom je podstata problému. Je to velmi jednoduché. Pokud se nějaké zboží vyrobilo díky otrocké nebo díky dětské práci, je správné zakázat jeho dovoz.

P. Vychodil 20.1.2023 10:53

to, že nic nechápoeš neznamená, že máš být sprostý, ale možná jsi sprostý právě prodo, že nic nechápeš...

M. Bernatová 20.1.2023 10:48

Dělá se mi nevolno.

L. Novák 20.1.2023 10:43

DE BILE, prezident žádné takové pravpmoci nemá!!!Rv

Dezinformace je lživá informace se záměrem zmatení veřejnosti

https://www.nelez.cz/

https://www.babisovyzlociny.cz/

L. Šimon 20.1.2023 10:37

Vlastně mu rozumím...

Čt, 19. 01. 2023, 21:31

Autor Vidlák a.a.

Štítky Babiš Prezidentské volby

Já vím, že se budu trochu opakovat, ale v zájmu nových čtenářů je to nutné. Já dám na osobní dojem. V dnešním světě mediálních lží, faulů, klamů a polopravd existuje podle mě jediná cesta, jak se nezbláznit. Pokud chci zjistit, jaký někdo doopravdy je, prostě se s ním musím setkat a mít možnost nerušeného soukromého rozhovoru. Už hodněkrát jsem se přesvědčil, že i krátké setkání dá jinou perspektivu a vždycky přinese nový úhel pohledu. Vždycky po takovém setkání vznikne článek, který se snaží zachytit to nejpozitivnější, co jsem si z rozhovoru odnesl. Ani tentokrát to nebude jinak.

Jak jsem vám avizoval, vše se podařilo a v tomto týdnu jsem se setkal s Andrejem Babišem, kandidátem na prezidenta, bývalým premiérem i ministrem financí, který v posledních deseti letech dělá našim vždy pravdomluvným mééédiím přinejmenším polovinu čtenosti. Klikací jistota. Jméno Babiš táhne. Všichni ti Šafrové a Kmentové by bez něj umřeli v bídě, protože by neměli o kom psát knihy a nikdo by jim jejich obskurní Fóra 24 neplatil. Kdyby Babiše nebylo, museli by si ho vymyslet.

Možná jste zaznamenali tiskovku, kde Babiš novinářům České televize říkal, že má ještě celou řadu schůzek, mimo jiné s jedním blogerem... tak to jsem byl já...

Chtěl jsem čas na nerušený rozhovor a dostal jsem ho. Od první do poslední minuty. Tentokrát jsem nenechal nic náhodě a přinesl jsem si manuál se spoustou bodů, které jsem chtěl probrat. Ano, přesně to všechno, co Andrejovi nemůžete zapomenout a z čeho ho pořád obviňujete. Jeli jsme to bod po bodu. Probrali jsme všechno. Domácí situaci, politiku, energie, Evropskou unii, grýndýl, Čapí hnízdo, prasárnu novinářů s jeho synem, ba i na covid zbyl čas. A protože s Babišem se mluví rychle a k věci, mohli jsme chvíli i jen tak nezávazně hodit řeč o minulosti i budoucnosti.

Hele, mluvil jsem s jedním z nejvytíženějších lidí v této zemi, fakt nevím, kdy budu mít znovu takovou příležitos

P. Vychodil 20.1.2023 10:37

blbečku, generálovy výroky jsou dohledatelné, ale to bys musel umět hledat, číst, a ne jen plivat...

L. Novák 20.1.2023 10:36

MELEŠ TOTÁNÍ KRAVINY!!!Rv

Dezinformace je lživá informace se záměrem zmatení veřejnosti

https://www.nelez.cz/

https://www.babisovyzlociny.cz/

V. Mokrý 20.1.2023 10:33

:-)R^!

L. Novák 20.1.2023 10:33

Do kampaně vstoupily dezinformační weby. Nahrávají Rusku a Babišovi

... Podle politologa a odborníka na dezinformace Miloše Gregora z brněnské Masarykovy univerzity je cílem jejich kampaně odradit voliče Petra Pavla od účasti ve druhém kole a pomoci tak jeho protikandidátovi. „Podíváme-li se na volební účast, která byla v prvním kole nebývale vysoká, šance mobilizovat další voliče už příliš není. Mnohem větší šancí pro Andreje Babiše je odradit od voleb příznivce Petra Pavla,“ říká Gregor.

Podle experta, který se manipulacemi a dezinformacemi dlouhodobě zabývá, není synergie mezi kampaní Babiše a obsahem dezinformačních webů či řetězových e-mailů náhodná. Dokládá to tím, že Babišův marketingový tým odstartoval radikální část kampaně hned v sobotu po vyhlášení výsledků voleb. ...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-do-kampane-vstoupily-dezinformacni-weby-nahravaji-rusku-a-babisovi-223683

P. Vychodil 20.1.2023 10:32

z hlediska budoucnosti je větším zlem člověk, který vás ochotněji zavleče do války, která se vás netýká.

Pavel by neměl problém s vyhlášením mobilizace, nakonec v Polsku se již diskutuje o povinném odvodu, zatím tedy jen ua uprchlíků...Overtonovo okno je otevřeno...myslí si někdo, že se hzachováme pod generálem jinak ?

Pro něj je jediným možným výsledkem porážka Ruska...

Nevylučuje umístění spojeneckých vojsk, základny na našem území...

Souhlasí se zavedením cenzury...

atd...

Nechť si každý volí podle svých představ, jenom doporučuji nejenom sledovat jeho bradku, ale jeho výroky...

Ať jeho voliči později nenaříkají, že o jeho postojích nic nevěděli...

A. Samková 20.1.2023 10:29

Ano, velmi dobrá analýza. Jeden kandidát za 18, druhý bez 2 za dvacet. A pak si vyber. Jsem z toho roztrpčená stejně jako vy, tím již déletrvajícím vývojem naší politické scény. Ono, dokud tahá za nitky Brusel, naděje na ne-vyprázdněnou politiku u nás není. V prvním kole jsem volila, ve druhém k urně nejdu.

J. Kasenčák 20.1.2023 10:23

Nóo že bude méně práce a více zábavy pro obyvatelstvo to předpokladal samit spřed více než 20ti lety kerého se zúčastnil i Gorbačov . Mimo jiné se předikovalo automobilek nebude v budoucnosti více než 10-15 značek ,všechno nejsilnejších keré pohltí menší. Dnešní vypráznenost politických strán se zúžila na Babiš a Antibabiš. Hezký den.:-).