16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLEMIKA: Oba kandidáti jsou zlem

Mezitím pozornosti unikal skutečný nepřítel, který na našem kontinentě bují dlouhá desetiletí-neomarxistická ideologie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Hraj 20.1.2023 14:50

Ano. A nejspíš to sám ani netuší.

T. Hraj 20.1.2023 14:49

Bída to je, to máte pravdu. Neboli můžeme si za to sami (za rozvedčíka i estébáka).

M. Grundmann 20.1.2023 14:48

USA nemají zájem na rychlém vítězství Ukrajiny, chtějí Rusko maximálně vyčerpat. A také si posílit svou pozici na Ukrajině, k tomu je postupná pomoc lepší než rychle nepřítele vyřídit. O Ukrajinu jako takovou tu vůbec nejde, ani na straně Ruska, ani na straně USA. Ukrajina samotná a Ukrajinci nezajímají nikoho.

P. Vychodil 20.1.2023 14:48

souhlas, generál propagoval politiku rozšiřování ̈NATO tak, že ruký medvěd se konečně probudil, teď se rozcvičuje, a za chvíli, jak prorokují znalci, se konečně rozmáchne...

toto je úspěšná politika ? Zatáhnout evropu do války ?

T. Hraj 20.1.2023 14:48

RvRv

T. Hraj 20.1.2023 14:47

Máte bohužel pravdu. Vyhlídky jsou dost temné. Potřebovali bychom u nás nějakého Jordana Petrsona

M. Valenta 20.1.2023 14:46

A kdepak se asi vezmou voliči pro tu vysněnou a jedině správnou opozici? Na Ostravsku, mezi starodůchodci nebo je snad vytáhne z klobouku jistý Foldyna?

P. Vychodil 20.1.2023 14:43

názor na Pavla necháme bokem, protože můj postoj k žoldákovi se liší od vašeho...

Můj dojem, kdyby USA/NATO nemělo naděláno v kalhotách, že se medvěd skutečně rozčílí, pomoc by vypadala jinak...pokud mám nabito, tak přece neotálím ? zatím je to pomoc-nepomoc jaksi po kapkách, aby pacient nezdechnul hned, ale až se nám to bude hodit... hlavně aby při tom iumírání vzal ssebou co nejvíce rusů...no, taky vojenská taktika, obzvláště, když přitom ty sám nekrvácíš...kdosi již napsal, že pro USA jsou ukrajinci na bojišti jen jakási PMC "Ukrajina"...platí je, vyzbrojují je...ztráty je nezajímají...to vypadá mimochodem jako nový způsobe válčení, viz Wagner group, Mozart Group...

PS já nevím zase o AB nic, co by mluvilo v jeho neprospěch, kromě keců o čapáku, tunelování,...není hledán mezinárodně...prostě se jedná jen o špínu a pomluvy...

tudíž z hlediska lidského chování jsou si na roveň. Oba využívali systému, ve kterém žili a žijí ve svůj vysněný cíl, oba beztrestně, a každý nechť si udělá pořádek v hlavě, kdo nakonec přispěl republice více...

T. Hraj 20.1.2023 14:43

To zcela určitě. LS by to nezastavilo. Ale VL by býval mohl už navždy říkat (a spolu s ním všichni konzervativci), že zde je červená čára, kterou z vážných, principiálních důvodů není ochoten překročit. Myslím, že by to byl významnější příspěvek, než úhrn všeho pozitivního, co ve zbytku svého funkčního období udělal. Prostě stálo by to bývalo za to. Bohužel se rozhodl jinak. Významně to oslabilo jeho kredit.

M. Grundmann 20.1.2023 14:39

Špatná strana je ta, která prohraje. ;-D

P. Vychodil 20.1.2023 14:27

co se týče znalosti schopností a potenciálu armád, tak rozhodně.

špatná strana je ta, na kterou jiní ukáží ?

K. Tomek 20.1.2023 13:49

Můžete prosím specifikovat kdo chce v Evropě zavést formy otrocké práce? Otrocká práce ovšem bude zavedena spíše v rovnostářském prostředí, a nebude možnost z ní odejít. Z rovnostářství nakonec bude rovnost v chudobě.

"Čapí hnído je jasný trestný čin" - byla to dezinformace? Já jsem to v médiích viděl pořád.

I. Lyčka 20.1.2023 13:48

Pochybuji, že se president může probudit po těžké noci a říci si, dnes je krásný den, co kdybych vyhlásil někomu válku.

J. Kostelanský 20.1.2023 13:46

Pavel bude něco na způsob slovenské prezidentky Čapútové. Vše mu bude přednější než české zájmy.

Nejspíš spolupracoval nejen s československými komunistickými tajnými službami, ale i s ruskými, a pak i americkými.

Do 30.6.1991, kdy Pavel končil kurs na rozvědčíka, byla vojenská kontrarozvědka plně podřízená Moskvě. Což krom jiného naznačuje, že těžko mohl studovat na rozvědčíka, aniž by se upsal ruské GRU...

Myslím, že Pavel bude taková loutka s dvojím vedením - z americké i ruské strany... 😀 Nakonec vlastního názoru se od něj člověk nedočká.

Něco o tem v tomto videu:

https://www.youtube.com/watch?v=rtye_W49Hi4

M. Grundmann 20.1.2023 13:46

Dobře, Pavel nebyl vojenským diplomatem, ale vojenským politikem. Jeho úkolem v NATO bylo dělat politiku, i když tam byl jmenován a ne zvolen.

M. Grundmann 20.1.2023 13:44

Získat politický a vojenský vliv na Ukrajině je jednou z priorit americké zahraniční politiky posledních 30 let. USA tedy zcela logicky svou podporu Ukrajině nezastaví a v případě potřeby ji budou stupňovat. Vojenská a ekonomická převaha USA nad Ruskem je drtivá. Ve skutečnosti na Ukrajině bojují prostřednictvím ukrajinských vojáků proti Rusku USA. Šance na vítězství Ruska je mizivá.

Pokud jde o Pavla, tak stejným způsobem můžete kritizovat kteréhokoliv člověka. Nikdy s jistotou nevíte, zda se někdo v nějaké situaci zachová rozumně. Pavel zatím ukázal, že má solidní nervy a že dokáže zvládnout i velmi obtížné situace. Jako například ve válce v bývalé Jugoslávii. Nevidím u něj nic, co by mluvilo z hlediska jeho čistě lidského chování v jeho neprospěch.

P. Vychodil 20.1.2023 13:41

je zapotřebí být pokud možno přesný. Není a nebyl vojenským diplomatem, byl úředníkem v NATO.

Mimochodem, není "vojenský diplomat" oxymoron ?

A není úkolem diplomacie zabránit konfliktům ? A říká Pavel něco v tom smyslu ?

no, a tak bych mohl dále pokračovat...

P. Vychodil 20.1.2023 13:34

nebudu o tomto předpokladu spekulovat, nicméně si dovoluji zdůraznit, že celé nato je prostředkem usa jestřábů, o jejichž realitě lze úspěšně pochybovat...

to, že vidí svět realisticky ještě neznamená, že se bude tak chovat. Stále více seriozních analytiků tvrdí, že ukrajina prohraje, pokud pomoc zůstane na současné úrovni, a tím nejsou myšleny jenom zbraně, ale vojáci, kteří na ukrajině dochází rychlým tempem.

Zároveň USA/Nato tvrdí, že se do války zatáhnout nenechají, míněno nepošlou své vojáky do bitev.

Tudíž stačí selský rozum, který řekne: pomoc nepomáhá a nepomůže, tak hoďme ručník do ringu a neutrácejme zbytečně další životy...nebo říká, ničme rusa co nejvíce dokud to jde, no a až dojdou ukrajinci, tak to odpískáme...

anebo, USA sankcemi sice ztížila rusům život, nicméně přikázala evropě ekonomickou sebevraždu. nechce USA ještě evropu demilitarizovat ? Co se děje ? vyškrabáváme své zásoby zbraní, které končí ve sberném dvoře šrotu jménem Ukrajina...

M. Grundmann 20.1.2023 13:31

Buďme realisty : to není pravda. Je to bývalý vojenský diplomat v centru současné světové moci nebo k němu měl dost blízko. To není samo o sobě špatné. Aspoň má reálnou znalost toho, o čem je dnešní mezinárodní politika.

M. Grundmann 20.1.2023 13:28

Máte absolutní pravdu. Hlavní problém Andreje Babiše je jeho střet zájmů, který není možné nijak rozumně odstranit. Ledaže by svůj majetek daroval státu. Proto je špatným kandidátem na jakoukoliv vrcholnou politickou funkci. Bez ohledu na to, jaké má či nemá politické názory.

P. Sura 20.1.2023 13:27

Někde jsem to už psal. Prázdný lístek je úleva pro duši, nejít má sice skoro stejný dopad, ale opačný - svou milióntinou podporujete všechny, zejména ty, co nechcete.;-):-/:-)

P. Sura 20.1.2023 13:23

Byl by rezignovanej a podepsal by to jeho nástupce.

P. Molík 20.1.2023 13:21

Za soudruhem Pavlem se ukrývají nejtemnější anticivizační síly.

P. Sura 20.1.2023 13:20

Jenže Babiš má střet zájmů jako prase, čímž se z politiky diskvalifikuje, ale protistrana ho z politiky neumí odstranit, neb sama má máslo na hlavách. Proto se tu už 8 let nemluví o ničem jiném než Čapáku a podobných podružnostech.

P. Sura 20.1.2023 13:17

Ano a dotace jsou svinstvo. Křiví trh. ale většině lidí to nevadí. Víte proč? Nepodnikají.

J. Jurax 20.1.2023 13:15

Jo, od podpisu Lisabonské smlouvy jsme podřízená gubernie brusele.

Ale ještě máme parlament, aby mohl schvalovat zákony nařízené bruselem, i vlastní vládu ještě máme, samozřejmě bruseleposlušnou. A její premiéři jezdi na Radu všechny europeachoviny poslušně podepsat a odkejvat.

J. Jurax 20.1.2023 13:09

Klasická volba menšího zla jako už desetiletí v této zemi.

Demokracie je vcelku na ho√no, když není koho volit.

M. Grundmann 20.1.2023 13:07

Pavel zná díky svému působení v NATO reálný poměr sil ve světě. Nejdůležitější je nedostat se na špatnou stranu. Připadá mi, že vidí současný svět realističtěji než většina českých politiků.

V. Novak 20.1.2023 13:05

Volby ukázaly jedno - strašení komunisty už nefunguje.

A kdo bude prezidentem, je celkem jedno.

P. Diviš 20.1.2023 13:05

Ano, správně, Bureš s͇e͇ démonizuje. Sám, svými kecy.