19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLEMIKA: O dvojím vnímání téhož

Lidská mysl je schopna neobyčejné pružnosti v interpretaci toho, co vidí, slyší, čte nebo i jinak vnímá. Stejná inkoustová skvrna (tzv Rorschachův test) může někomu připadat jako dva tančící medvědi v kulichu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pilík 9.12.2021 23:11

Inu problém je také v tom, že každá země vykazuje počet zemřelých jiným způsobem a pak je srovnání velmi problematické. Viz dokument zemreli-COVID-19-metodicky-rozbor.pdf , který lze nalést na stránkách UZIS.

M. Boháček 9.12.2021 12:01

Sláva vakcínam!!!

Ako vysvetlíte to množstvo kolapsov športovcov tento rok?

https://www.topcz.net/se-deje-ve-sportu-nuti-vysoce-postavene-fotbalove-osobnosti-hrace-k-diskusim-pote-behem-tri-dnu-zkolabovali-dalsi-tri-fotbaliste/

Chcete rozporovať odbornú šúdiu? Zdroj: https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circ.144.suppl_1.10712

Z textu vyberáme: We conclude that the mRNA vacs dramatically increase inflammation on the endothelium and T cell infiltration of cardiac muscle and may account for the observations of increased thrombosis, cardiomyopathy, and other vascular events following vaccination.

https://akw.sk/covid-19/mrna-kovid-vakciny-dramaticky-zvysuju-zapalove-markery-endotelu-a-riziko-acs/

Alebo: Len mimochodom, máme tu už nástup prvých priónových ochorení. Presne podľa nášho pôvodného odhadu. Takže to pravé orechové je ešte len na začiatku. Alzheimer, Jacob-Creutzfeld. Niečo, o čom budete v období najbližšieho pol roka počuť stále viac. Zapamätajte si kontext. Lebo ten sa zmení.

https://stevekirsch.substack.com/p/proof-covid-vaccines-cause-prion

Alebo: Očkovaním sa látka dostáva do krvi. Tam môže priťahovať proteín krvi – PF4. V niektorých, neznámych prípadoch si môže imunitný systém pomýliť PF4 s vírusom a tým začne naň útočiť a vytvárať voči nemu protilátky. Protilátky sa zhlukujú s PF4 a vytvárajú krvné zrazeniny.

https://zaslobodu.sk/autoimunitne-procesy-a-problemy-sa-postupne-dostavaju-na-povrch-pri-vakcinach/

F. De Winter 9.12.2021 11:23

Vyhodnocování údajů o c19 a očkování proti němu má trhlinu v tom, že se o nich lže, lže a lže od samého začátku. A vyhodnocováním cinknutých dat opravdu nezjistíme pravdu. K tomu, jak fungují mocenské struktury našeho "demokratického" světa uvedu jeden příklad, který to ilustruje.

Kdysi, ne zas tak dávno, byly objeveny v Kanadě zásoby ropných písků. A tak jedna nadnárodní korporace chtěla těžit. Jenže byl problém. Území to bylo indiánů a ti nechtěli prodat. Za žádné peníze. Přece neprodají vlastní zemi! Indiáni se živili tradičním způsobem. Lovem kožešinové zvěře. A co se nestalo? V tu dobu, se tak náhodou, úplnou náhodou rozpoutala kampaň proti používání přírodních kožešin. Co kampaň. Úplná hysterie to byla. Možná si vzpomenete na všechny ty modelky, co vyhrožovaly, že budou raději chodit nahé, než by oblékly kožešinu.

No hádejte jak to dopadlo. Dnes je tam povrchový důl velikosti Anglie.

Nepřipomíná vám to něco? Třeba hysterii kolem očkování proti c19?

M. Boháček 9.12.2021 9:11

Načo očkovať rizikovou vakcínou s nadštandardne vysokým množstvom nežiadúcich účinkov(stredno a dlhodobé sú stále neznáme), keď sa kovid dá úspešne liečiť lacnými liekmi?

Tady je přehled z klasického sumáře celkem 132 velkých vědeckých studií o použití Ivermectinu proti kovidu https://c19ivermectin.com/

Vůle nevidět je velká, jak je vidět. Takže místo léčby kovidu upřednostňujeme z pochopitelných korporátních a jiných důvodů preventivní očkování proti kovidu. Proto se nyní podívejme na aktuální statistiky kovidu ve světě, ...

Opět platí předešlé statistiky. Kostarika panáčkuje jako Západ před Big Farmou a podle toho také dopadla (červená). Panama brala Ivermectin na začátku od 15. ledna 2021, proto měla úplně jiný průběh při prvních vlnách. Ale pak přešla i na očkování, viz druhé dvě velké vlny (šedá). Alternativní léčbu mají i Filipíny a Indonésie, velmi lidnaté země s velkou hustotu obyvatel. Jak sami vidíte, kombinace laciných léčiv vykazuje úplně jiný průběh epidemie a vůbec nemá kovidové vlny charakteristické pro bohaté a hloupé země. Jenže to také znamená, že chudé a rozvojové země nemusí zavádět nouzové stavy a karantény, protože to není třeba.

Indie: Kérala očkovala a dopadla jak západní hubkaři. Uttarpradéš má proočkovanost 5 % a vítězí s Ivermektinem. V této zemi byl zrušena karanténa, není třeba.

https://pravyprostor.cz/proc-kovid-miluje-korporatni-vakciny/

J. Roškota 9.12.2021 8:30

pan Bartoň je zvláštním fenoménem. Na spoustu věcí má velmi vyhraněný názor. K jeho smůle se občas odhodlá k prezentaci svých postupů, jak dospěl ke svým závěrům. Potom se z toho článku stává groteska.

Neúspěšně jsem zkoušel najít co je pan Bartoň zač. škoda, opravdu by mě zajímalo čím se profesně zabývá.

J. Nevrkla 9.12.2021 8:09

Ale pokud se porovnáme s Izraelem, tak u nás je třikrát vyšší riziko úmrtí nakažených než u nich. To bychom měli zkoumat především.

J. Vintr 9.12.2021 8:37

Věkový průměr "zemřelých s covidem" je v naší zemi 79 až 80 let. Průměrný věk dožití je u mužů 76 a u žen 82 let. Co chcete zkoumat?

J. Nevrkla 9.12.2021 8:41

Zkoumal bych, proč v Izraeli umírá na jeden milion nakažených třikrát méně lidí než u nás. Jak to léčí? Čím to je? Věkem to nebude, dožívají se tam v průměru vyššího věku než my.

J. Vintr 9.12.2021 10:21

Je to jen a jen tím, jak počítají zemřelé "s covidem". U nás skutecně na tuto chřipku určitě nezemřelo víc lidí, jako v jiných letech. Všechno nad tímto počtem je prostě vylhané. Oni to ani nezakrývají. Vždyť tam přímo píšou "z jakýchkoliv příčin". Jenže vystrašení hlupáci tomu odmítají věřit.

J. Nevrkla 9.12.2021 11:06

Nemyslím si, ze to je jediný důvod. Lze u nás vidět, že přednemocniční péče a léčba covid pacientů je špatná, že nemocní neví, kdy mají volat o pomoc a že často se dostávají do nemocnic příliš pozdě. Měření hladiny kyslíku v krvi, jehož nízká hladina vyžaduje intenzivní léčení, není u nás obvyklé. Jediná ubohá mantra je očkování - s mnoha negativy.

J. Vintr 9.12.2021 12:19

Jasně, že všechno to strašení, omezování a rozvrat normální zdravotní péče znamenají vyšší úmrtnost a nemocnost. O to jim také jde. Na vytváření té umělé "pandémie" potřebují i nějaká reálná čísla....

J. Farda 9.12.2021 13:01

"Umělá" pandemie?! Tak to se pozná skutečný odborník ... :-/

R. Langer 9.12.2021 14:50

Najděte si definici pandemie. A ještě lépe tu, co platila ještě před dvěma lety, "skutečný odborníku". A pak si jednu vraz. :-P

J. Farda 9.12.2021 17:17

Langře Langře, ty skutečný demokrate, až po tvé lokální chřipečce ... ;-)

J. Farda 9.12.2021 20:23

https://www.pandemie.cz/pandemie-vs-epidemie https://cs.wikipedia.org/wiki/Pandemie

Langře, dáš si facku? ;-)

Š. Hašek 9.12.2021 20:06

R^R^, Vintr, 8:37.

I. Polák 9.12.2021 7:59

Díky za perfektní článek.

Myslím, že sociologové, psychologové a psychiatři budou z Covid pandemie těžit ještě sto let.

P. Kavan 9.12.2021 7:51

Hodnotím kladně, protože autor náleží do mého kmene :-) Ale taky proto, že to byl dobrý postřeh. Pozoroval jsem už jak z těch samých čísel jeden člověk vyvodí že vakcína nefunguje, a druhý že funguje, a nikdy jeden druhého o svém pohledu nepřesvědčí. I když na druhou stranu takoví lidé jsou sice hlasití, ale myslím že až tolik jich zase není. Věřím že leckdo si je ochotem a schopen podle čísel názory upravit, akorát na něj není tak vidět, protože to pak všude nerozkřikuje.

A. Ová 9.12.2021 6:18

Notak, že nejmoudřejší je buď nedělat nic a nebo je ještě uplně nejmoudřejší započítávat každého, kdo přifrčí rychlou do nem. s prasklým vředem. Zašijou ho, pustí domů, ale co myslíte, měl ho tam. Celé dva roky nic, ale v nemocnici mají tak šikovné špejle, že mu ten den z toho nosu covida vyloví. Medicína je asi nejvantifikovanější obor snad za poslední dva roky, nic kvalitního.

(Ale po světě se šeptá, že psychologie byla uznána jako právoplatný, směroplatný, vědecký obor, ale nikomu to neříkejte radši, protože by to pro kvantifikátory mohla být desinformace až zčerná)

R. Vacek 9.12.2021 5:56

Nejzajímavější je, že někteří zpochybňují i celkem veřejně známá fakta. Třeba že v Číně pandemii zvládli a viru je tam jako šafránu. Pro ně je Čína fuj a tedy není ani možné, aby si s virem poradila lépe než Evropa.:-)

R. Langer 9.12.2021 7:21

No, ta "veřejně známá fakta" jsou totiž to, že virus kovidu přes všechna opatření a očkování vesele žije, takže těch "fakt" mají už všichni plné zuby.

Už jste se podíval, kolik bylo vloni touhle dobou pacientů na JIP s kovidem, jak jsem vám včera ukazoval? Co říkáte na tahle veřejně známá fakta? O čem asi ta fakta svědčí? Nebo je snad chcete zpochybňovat? :-P

R. Vacek 9.12.2021 8:06

Jak rozumíte grafu v odkazu? Pokud tomu nerozumíte, tak pochybuji, že vám je někdo schopen cokoli vysvětlit.

https://www.covdata.cz/cesko-vek.php#vaccine-hospital

R. Langer 9.12.2021 10:26

A jak rozumíte tomu grafu z loňského roku? Pokud tomu nerozumíte, tak pochybuji, že vám je někdo schopen cokoli vysvětlit. :-P