28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLEMIKA: Nechutně nadstranický prezident

Článek pan Plesla Klaus podvádí své volitele (LN 2.11.) je nepravdivý a trapný už sám o sobě, ale ještě větší punc trapnosti mu dal dnes již známý fakt, že prezident, osočovaný autorem z obstrukcí a z "vedení války proti Paroubkovi" se rozhodl dr. Ratha jmenovat takřka neprodleně poté, co premiér Paroubek spolu s navrhovaným ministrem (že si ale dali na čas!) uspořádali všechny náležitosti tak, aby jmenováním nedošlo k porušení Ústavy. Neboli dr. Rath se vzdal pozice prezidenta lékařské komory a Paroubek vzal zpět svoji nesmyslnou a zmatečnou duplicitní žádost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František Vízek 15.11.2005 22:02

Nemůže za nic

V prosinci 1989 dostal „od Husáka“ federální ministerstvo financí, poté byl „Havlovým“ premiérem, nato předsedou Poslanecké sněmovny, nyní prezidentem, ale vinu za nic žádnou nenese, má pouze - zásluhy. Tak soudí paní Milena Varadinková, které viníci jinak „naskakují“ opravdu snadno: Havel, Špidla, Gross, Tošovský, Zeman, Paroubek, Rath… Kde je pravda ? Zaprvé už na „sporu dvou prezidentů“ Klause a Ratha   lze snadno ukázat, který z nich ctil Ústavu. Ta říká v článku 70 jasně, že „člen vlády nesmí vykonávat činnosti, jejichž povaha odporuje výkonu jeho funkce“ a dodává, že „podrobnosti stanoví zákon“. Příslušný zákon č. 238/1992 Sb. jednoznačně upřesňuje, že ony činnosti musí veřejní funkcionáři „zanechat v nejbližší možné době ode dne kdy začali vykonávat svou funkci“.   Čili přes sympatie či antipatie k tomu či onomu prezidentovi je zřejmé, že Václav Klaus měl pana doktora Ratha   (byť se skřípením zubů) nejprve jmenovat, on měl až poté (se skřípěním zubů) svoje aktivity neslučitelné s funkcí člena vlády opustit. Zadruhé: v Ústavě se o prezidentu republiky píše v hlavě třetí (Moc výkonná), čili prezident je u nás součástí moci výkonné, ale z výkonu své funkce není odpovědný (čl.54). Plnou odpovědnost nese vláda, která je podle článku 67 vrcholným orgánem výkonné moci.    Přesto doma i venku vystupuje Václav
František Vízek 15.11.2005 22:05

Re: Nemůže za nic DOKONČENÍ

Zadruhé: v Ústavě se o prezidentu republiky píše v hlavě třetí (Moc výkonná), čili prezident je u nás součástí moci výkonné, ale z výkonu své funkce není odpovědný (čl.54). Plnou odpovědnost nese vláda, která je podle článku 67 vrcholným orgánem výkonné moci.    Přesto doma i venku vystupuje Václav Klaus s plným nasazením a vskutku bojovně nejen proti europeismu, multikulturalismu, „environmentalismu“, „humanrightismu“, proti NGO-ismu, ale dokonce i sociáldemokratismu (!), byť sociální demokracie již dvoje volby v Česku vyhrála. Svoje prezidentství tak upozaďuje funkcí čestného předsedy ODS, když obtížně skrývá potěšení z každého štulce, kterým se mu daří „oblažit“ Paroubkovu   „Strakovku“ a účinně napomoci jemu milé „prrravé“ opozici. Nad čím tak mává rukou ? Nad volebními výsledky, nad Ústavou ČR, nad jejími zájmy i důvěryhodností.   Tomu tleskat nemohu.
Psychiatr 10.11.2005 11:33

Psychotesty

Bylo by velmi dobré a zajímavé, kdyby se vysocí státní představitelé, včetně poslanců a senátorů, museli podrobit psychotestům...
Asi bychom se s některými figurami už více nesetkali. Současně s nimi by zmizeli i jejich nekritičtí obdivovatelé. 
jura-p 9.11.2005 22:19

fakt by mě zajímalo, jestli je tu někdo, kdo se vrací po čase ke starším vláknům?

Nechce se mi to ani zkoumat. Napsat reakci po vlákně ke staršímu příspěvku znamená, že to píšu jen sám pro sebe a možná pro zvědavého autora příspěvku, který se chodí koukat, jestli jeho komentář zabral natolik, aby se někdo chytil na vlákno. To už si člověk může psát do notebooku a občas se kouknout, jestli mu to počítač nesmazal. A bude to číst asi tolik lidí, jako když reaguje na starším vlákně.
bp 10.11.2005 8:35

Re: fakt by mě zajímalo, jestli je tu někdo, kdo se vrací po čase ke starším vláknům?

Vlákna jsou vcelku dobrá, protože umožňují, aby se do sebe nemíchala různá témata. Dokonce by bylo užitečné, aby existovala možnost zobrazení pouze základních příspěvků bez následné rozvlákněné diskuse. Ale co je katastrofa až skoro k lumpárně, je to nešťastné stránkování - myslím, že mnoho z nás by si rádo prohlédlo diskusi celou a po těch strašných stránkách to je "šílenej vopruz". :-) A pak se často děje to, co píšete.
Otakaro 9.11.2005 22:13

absolutne sedi!

Plesla muzu, ale posledni dobou to prehani. on chce nejspis (dobre) radit ODS, ale dela to SPATNE!
Marek 9.11.2005 21:45

Nelhat-nekrást

Prohlásil též pan Klaus,že nebude restituovat,nechal to vyřídit švagrovou a pak"svoji" polovinu prodal pohrobkúm STB ?
Milena 9.11.2005 22:03

Re: Nelhat-nekrást

No, a ještě: když tu jeho restituovanou půlku chtěla od něj odkoupit jeho švagrová, prohlásil o ní v televizi, že je duševně chorá. Pak to prodal Junkovi, který, kromě toho, že byl pohrobkem StB, byl tajké tunelářem (nedávno jsme četla, že je trestně stíhán za vytunelování Gumotexu Břeclav). Ale to není všechno, protožeí to od Junka Havel  odkoupil zpět, ale za méně peněz, takže na tom vydělal tuším 50 melounů. Proč by se s ním Juinek  nepodělil o své tunelářské zisky, že? Jo, ten mafiánský kapitalismus, to je ale svinstvo. Kdo jiný to musí vědět lépe, než Havel?
Honza 10.11.2005 14:51

Re: Re: Nelhat-nekrást

Milá paní Mileno. Slušní lidé zvracejí na toaletě. Nechápu proč své zvratky prezentujete zde. Výplody Vašeho mozku nápadně připomínají jistého pana Kojzara. Jistě víte o kom muvím. 
Milena 10.11.2005 18:36

Re: Re: Re: Nelhat-nekrást

Milý Honzíku, já jsem přece uvedla pouze známá fakta. Havel prodal Lucernu Junkovi a odkoupil ji se ziskem zpět. Junek je estébák a stíhaný tunelář. Tečka. Zvracíte tady tak leda Vy.
Steve Prosek 9.11.2005 21:41

pani Varadinkova

co budouci clanecek o vyjimecnosti - "cestneho doktoranta" z Indie (prave udeleno :o))) ve smyslu http:1stopkorea.comimagesnk-schoolchildrens-palace-kimilsung.jpg
pro p.Milenu 9.11.2005 18:00

Renata D.

Paní Mileno V. y jste neslyšela o tom, jak se Klaus před pádem Grosse scházel s Topolánkem a mumlal něco o malé aktivitě ODS.  Vážně si myslíte, že mluvili jen tak houbách nebo o počasí. Svatá prostoto.
Milena 9.11.2005 19:18

Re: Renata D.

A jakým mechanismem se podíleli Klaus a Topolánek na pádu Grosse? To oni mu podstrčili Vika, Roda, Barkovou a všechny ty jeho neuvěřitelné báchorky? Jakpak  to dokázali? To snad toho Grosse museli zhypnotizovat? Nebo očarovat? Infikovat ho nějakým lhavým virem? Podělte se s námi o to, jak se dá zařídït, aby Gross ze sebe udělal to, co ze sebe svými hloupými báchorkami udělal:-)
Mileno V. 9.11.2005 20:38

Re: Re: Renata D.

A jakpak se Havel podílel na finančních machinacích ODS, všechny ty Lájoše Bacze, mrtvé sponzory, vily ve Španělsku v TV Nova, Kožené a LTO. To snad musel toho Klause zhypnotizovat , asi až tak že u soudu si Klaus už na nic, ale opravdu na nic nepamatoval. Takže místo lhavého viru tenkrát asi byl v modě vir zapomenutí. Ve výsledku to ovšem bylo stejné a ostudné.
Milena 9.11.2005 21:51

Re: Re: Re: Renata D.

Renatko, Vy už jste jako rádio Jerevan. Ta vila není ve Španělsku, ale v Portugalsku, a nevlastní ji Klaus, ale Havel:-) Nebo myslíte tu neexistující vilu ve Švýcarsku? Ta byla součástí obrovské mediální kampaně. Nepochybuji o tom, že ta kampaň byla odstartována na pokyn Havla. To měl totiž Havel ve zvyku, požádat novináře, aby takovou kampaň vedli proti lidem, kteří Havlovi vadili. A že mu vadil nejvíc ze všech lidí právě Klaus, o tom přece dnes už nepochybuje nikdo. Svědectví o jiné takové Havlově kampani najdete třeba zde:
 
Není pravda, že Klaus si na nic nepamatoval, on u soudu přece neřekl, že si to nepamatuje, ale že u toho tehdy prostě nebyl, když účetní účtovaly o tom daru. Jako premiér seděl v úřadu vlády, nikoliv v kanceláři ODS. Nestál těm účetním za zadkem a nesledoval, koho napadlo ten dar rozepsat a ušetřit na daních. Řekla bych, že to bylo "pod jeho rozlišovací schopností". Něco takového je totiž "pod rozlišovací schopností" šéfa prakticky každé firmy. Pokud si šéf firmy nevede účetnictví sám (což padá v úvahu jen u opravdu maličkých firem), tak zpravidla není schopen zdůvodnit, proč jeho účetní účtovala nějaký zápis tak a ne jinak. Zpravidla tomu sám ani nerozumí, jak se to smí nebo nesmí účtovat, a musí se spolehnout, že ta účetní to udělá dobře. A když ne, nese následky jeho firma, to ano. Doměří se mu daň a dostane pokutu.
Ladislav N. 9.11.2005 23:26

Re: M. Varadinková: Nepochybuji o tom, že ta kampaň byla odstartována na pokyn Havla.

Nemoc BSE-CJD má děsivé mediální dopady :)) Kampaň s "Klausovou vilou" odstartovala TV Nova současného Klausova přítele Železného. Ale s tak krátkou a selektivní pamětí toho asi moc pamatovat nebudete....
KARTÁČ Josef 10.11.2005 10:24

Re: Re: M. Varadinková: Nepochybuji o tom, že ta kampaň byla odstartována na pokyn Havla.

 ŠVÝCARSKÁ VILA -byla zřejmě umným protitahem přátel Klause t.j.ŽELEZNÉHO,JAKLA ATD.
 NEBYLO NAD TO DOKÁZAT,ŽE JE KLAUNOVI KŘIVDĚNO...
Xaver X.X. 9.11.2005 17:08

Tak pravila Varadinková:

Ve skutečnosti platí, že
-každý ministr má nějaké máslo to na hlavě
-každý na každého něco ví
-když jde o koryta, nikdo nezná bratra
 ...a já už zase souhlasím. Tohle tu platilo, platí a platit bude.
Xaver X.X. 9.11.2005 16:41

S faktickým obsahem článku souhlasím,

ale proč je ta forma taková "jehovistická", na to je jen jediné vysvětlení. Lásko, bože lásko, kde ťa ludé berů...
Ladislav N. 9.11.2005 20:18

Re: Lásko, bože lásko, kde ťa ludé berů...

Netrvá to už nějak moc dlouho? :) Dr. Plzák vždycky říkával v ČT, že ta slepá "chemická" láska netrvá déle, než dva (!) roky. :-D
PeS 9.11.2005 15:37

2 bp

ad Vaše rada 11:56 Ta rada se mine účinkem, protože ti nejzarputilejší sami lékaři jsou - teda "zvonku to tak vyzerá". Komu není rady, sám do ní padá...
bp 9.11.2005 16:06

2 PeS

Ach jo, tak zase nic. No, nakonec - dalo se to tušit, už před dvěma tisíci lety řekl jeden pán "lékaři, uzdrav sám sebe". :-)
Zebra 9.11.2005 15:23

Nepříjemné.

Symptomaticky stejná nenávist (jak vystihl F.Čech) normalizačních komunistů a modrých bolševiků (® Klausovo kámoš Zeman) k antikomunistickému disidentovi, politickém vězni, světoznámému a světově uznávanému dramatikovi a intelektuálovi kvete velmi rozmanitými květy. Od sprostých nadávek 5.cenové skupiny (huhu a spol.) přes rádoby sofistikované „parvenu“ zdejší agilní mlíkařky po neuvěřitelně šroubované srovnávání nesrovnatelného á la thése plus zcela neprokazatelné komické spiklenecké teorie. Skutečnost, že na Klausovo jednání v Rathově případu mám zhruba stejný názor jako tito sprosťáci mě nutí k zamyšlení se nad sebou.
Cvach 9.11.2005 15:47

Re: Nepříjemné.

Už se ani nezamýšlej. Škoda času. Raději piš rovnou na Psa jako dosud.
Zebra 9.11.2005 16:28

Re: Re: Nepříjemné.

Buďto si mě s někým pletete nebo jsem vás nepochopil. Možnost, že byste si oblíbil mé poznámky s frekvencí 1 ks za měsíc skromně vylučuji.
vita 9.11.2005 15:23

No, pan čestný místopředseda ODS

a president republiky má do nadstranického presidenta daleko, ale na druhou stranu - co si ČSSD zpískala, to má. Kdyby si sama neodstřelila jediného, kdo mohl s VK soutěžit, nemusela by se dohadovat s jí nenakloněným presidentem. Za ty trapné hrátky s baby Burešem, podporou křížaly Moserové a nominací houmlesáka Sokola si nic jiného nezaslouží. A čekat, že VK se bude v presidentské funkci chovat tak, jak ještě co předseda vlády doporučoval svému presidentovi - to mohl čekat snad jedině dronte mauricijský.
Jaroslav 9.11.2005 15:25

Re: No, pan čestný místopředseda ODS

Ano, to je pravda. Ale zpackali to Špidla s Grossem, Paroubek je v tom nevinně. 
KARTÁČ 9.11.2005 15:40

Re: No, pan čestný místopředseda ODS

  NECHÁPU,JAK MŮŽETE HOVOŘIT O PANU  S O K O L O V I, JAKO O HOUMLESÁKOVI. OSTATNĚ TÍM SE SNAD MŮŽE STÁT KDOKOLIV,ALE SILNĚ POCHYBUJI ŽE SI OSOBNOST TAKOVÉHO RAŽENÍ ZASLOUŽÍ
VÁŠ ODSUDEK---
Ladislav N. 9.11.2005 17:37

Re: Re: No, pan čestný místopředseda ODS

Jestli on nemyslel slintu Zemana? ;-)
KARTÁČ 9.11.2005 14:58

PANÍ M I L E N A

 JE EVIDENTNĚ silně  MODRÁ A určitě i FANYNKOU VÁCLAVA KLAUSE.JE TO ŠKODA,protože jinak by
 mohl být z námětu zajímávý ČLÁNEK A NE   B L Á B O L ....