29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mistr Jan Hus 4.2.2009 6:23

Zlaté zadrátované hranice, aspoň nám přes ně multikulty pakáž nechodila.

;-D

můzák 3.2.2009 20:48

Re. Julínkovo podrbání

no vidíte. A o Havla se staralo 15 doktorů. Ten Julínek...

MUDr Jiří Kilian 3.2.2009 22:54

Re: Re. Julínkovo podrbání

O spousty lidí se stará 15 i více doktorů. Nemyslím si, že V. Havel by na to neměl právo. S ministrem Julínkem to nemá spoleščného nic. Zato se slepou závistí, slepou tak, že nemá kouska citu a ani zbyteček úcty, s tím vším to věru souvisí.

milan007 3.2.2009 23:47

Re: Re. Julínkovo podrbání

R^

můzák 3.2.2009 20:42

Julínkovo podrbání:

no vidíte. A o Havla se staralo 15 doktorů. Ten Julínek to je...

Vlado Z 3.2.2009 21:39

Re: Julínkovo podrbání:

Zatímco za komunistů leželi papaláši z UV KSČ na chodbě a 15 doktorů skákalo kolem horníka se silikóuou plic ;-D O Sanopsu jste nikdy neslyšel...

muza 3.2.2009 20:10

Julínkovo podrbání

Minulý týden jsem se setkala ve Vinohradské nemocnici s tím, že starší paní byla uložena na provizorní lůžko na chodbě a nebyla jistě sama.  To jsem kdysi zažila na vlastní kůži v porodnici v Krči za hluboké totality.  To s vám klesne sebevědomí , když kolem vás chodí cizí lidi a vy se bojíte otočit, aby se neodkrylo něco, co nemá cizí člověk vidět. Určitě to té paní prospělo k rychlejšímu uzdravení.

Tak za tohle se taky platí . To se poplatky platí již rok a výsledek je tento. Děkujeme pane Julínku.

Vlado Z 3.2.2009 21:49

Re: Julínkovo podrbání

To se občas stane všude-protože lidé nestůňou podle plánu,někdy jich přijde tolik,že místa nestačí, než se vyléčení propustí umístní se nově příchozí na chodbu, či do koupelny. Řešením by bylo mít neustále volné 1-2 pokoje navíc,které by se čas od času naplnili. To ale žádná pojišťovna nezaplatí a kdyby se dali všechny příjmy z poplatků jenom na to, tak by už na nic jiné nezbylo.

codr 3.2.2009 22:56

Re: Julínkovo podrbání

Hlavně, že to vy modří krkavci dokážete tak hezky zdůvodnit a obhájit.

mira 5.2.2009 19:11

Re: Julínkovo podrbání

Za komunistů to bylo špatně fungující zdravotnictví a dnes je to Julínkova úspěšná reforma

Pamětník 3.2.2009 19:58

Nechápu proč tolik křiku a často i nadávek kvůli poplatkům ve zdravotnictví.

Mne poplatky nezajímají. Pro mne je důležité jestli zdravotnictví funguje. A když snad po zrušení poplatků bude fungovat špatně, nezbyde mi nic jiného, než ve zdravotnictví zase začít podplácet. Moje zdraví je přednější než nějaké zásady morálky. Fungovalo to kdysi, bude to fungovat zas. Trh se nedá obelstít. Jen se posune do jiné úrovně. V Rajfajzence na to nějakou forotu mám. A kdyby to začalo už brzo, budeme muset omezit, nebo zrušit, výdaje na kulturu (symfonické koncerty, divadla, galerie a pod., na to padne dost peněz). Rozhodně nám to půjde snáz, než muset zanechat alkoholu a kouření. To nám nikdy nechutnalo. Jen pro úplnost: jsme 21 a 23 let v důchodu, 60 let spolu. Dvě hodné děti, čtyři fantastická, dospělá vnoučata, 4 + 1 první kategorie na Vinohradech 117 m2, sami pro sebe. Nic jsme nedostali na vše jsme si vydělali a rozumně jsme hospodařili. Takže 30 Kč poplatky jsou pod naši rozlišovací úroveň. A na nadávání jsme imunní. Můžete si posloužit.

Eva D. 4.2.2009 18:26

Re: Nechápu proč tolik křiku a často i nadávek kvůli poplatkům ve zdravotnictví.

Vidíte, pamětníku, já se moc těžko smiřuji s představou, že bych měla podlácet. To není trh,s úplatky to je deformovaný trh, parodie na trh.

Ano, zdraví je nesmírně cenné.Ale zásady morálky hlásat jen teoreticky, to by pak člověk měl držet ústa a nic po jiných v tomto směru nechtít, když sám je nedodržuje.

Zažila jsem, jak lidi, kteří neměli na úplatky či neměli na ně žaludek,či neměli tlačenku,zemřeli, kvůli "péči soc. zdravotnictví". A zažila jsem, že to tak být nemusí. Tady jde o víc, než o to, jak se zabezpečí má rodina. Ale pokud by to tak, jak píšete, mělo být, vykopu své syny odsud třeba násilím!!! Hloupí ani líní nejsou, uživí se a nebudou se jim křivit charaktery v beznadějném prostředí.

Michal 3.2.2009 18:38

Lidovky

Lidovky jsou pěkný hnůj a redaktoři taky, někdy je to na blití.Pánové kapitalisti!

S-man 3.2.2009 18:15

Tak se na krajích dějou věci a co na to

náš OMBUDSMAN?

standa 3.2.2009 19:56

Re: Tak se na krajích dějou věci a co na to

Kouří startku...

Krucifix 3.2.2009 18:12

Feldkurát Katz:Švejku

to se nám ty poplatky ruší,když nám je zaplatí daňoví poplatníci.

vládík 3.2.2009 17:15

Emmerová - to je ta chytrá paní,

která v době internetu chtěla, abychom nosili sešitky (á la žákovské knížky) k poznámkách od doktorů?

Herakleitos 3.2.2009 17:38

Re: Emmerová - to je ta chytrá paní,

Od té doby co již uplynula, co se změnilo. Jak je využíván v této oblasti internet. Nemáte deníček a internet jaksi.......?

vládík 3.2.2009 21:14

Re: Emmerová - to je ta chytrá paní,

Souhlasím. Internet zamázl Rath, pokud vím. Ale to podstatné: neuvažovat o využití internetu. O tom jsem psal.

Bořivoj 3.2.2009 15:34

Poplatky

Princip kolektivní viny je odmítán. Ale: poněvadž několik procent lidí chodí zbytečně k lékaři, všichni musí být potrestání pomocí "regulačních" poplatků. Ponevadž někteří si nechávají předepsat paralen, všuchni musí být potrestáni platbou za každou položku. Poněvadž někteří řidiči porušují hrubě dopravní předpisy, musí se zvýšit pokuty všem, i když udělají menší přestupek poprvé. A mohli bychom pokračovat donekonečna.

Vašek 3.2.2009 16:06

Re: Poplatky

Milý Bořivoji nepleťe si nutné zvýšení spoluúčasti na zdravotní péči formou poplatků i s regulačním efektem snižujícím plýtvání s pokutami.Stále se zvyšující náklady na vývoj nových léků,nových přístrojů i léčebných metod způsobuje,že každý stát ,pokud chce občanům zachovat nejmodernější zdra.péči je nucen řešit její financování.Kromě těchto poplatků v celém světě obvyklých je jen druhá alternativa, a to vyšší zdravotní pojištění,které postihne firmy a zaměstnance,za děti a důchodce opět daňoví poplatníci.Nikdo,ani Vy Bořivoji nic neušetříte,pokud poplatky budou nesmyslně zrušeny,ačkoliv je již prosazoval před léty Váš přítel Dr.Rath.

MGM 3.2.2009 16:58

Re: Poplatky

Už mě to nebaví psát pořád dokola. Na konci ministrování MUDrRatha se mi Doplatky za léky vyšplhaly na asi 11000 ročně. Pak Nastoupil MUDr Julínek, zavedl poplatky, ale snížil doplatky, zavedl možnost vyměnit si léky za levnější se stejnou účinnou látkou, zavedl strop doplatků a mě najednou léky stojí asi 3000 ročně. I s poplatkama. Ale pořád budu číst o "trestání" dětí a důchodců, o kolektivní vině a podobně zrůdnosti. Přál bych všem takovým chytrolínům zpátky radosti socialistického zdravotnictví i s tehdejším průměrným věkem dožití, kdybych měl kam emigrovat.

Herakleitos 3.2.2009 17:40

Re: Poplatky

Kvůli vám potrestal ostatní!

mira 3.2.2009 18:41

Re: Poplatky

Bingo. To je princip SOLIDARITY. Potíž je ale s lidmi, jako jste Vy. Máte plná ústa solidarity, ale jde vám o solidritu OSTATNÍCH s VÁMI, nikoli VAŠI s OSTATNÍMI. Jste sobec, pane. Julínek tuto skutečnost jasně obnažil a díky mu za to.

mira 5.2.2009 19:25

Re: Poplatky

Solidarita je něco o čem se nám jenom zdá a o čem jsme kdysi slyšeli. Ti co kdysi vystudovali za naše peníze nás starší občany dneska odírají kde se dá . Energetika, zdravotnictví, pohoné látky,poplatky za rozhlas a televizi, poplatky v bankovnictví , doprava, telekomunikace, vodné a stočné - vlastně předražené je všechno a vláda s tím nic nedělá.

Asi jsme blbci my co se nám to nelíbí

Petr Brok 3.2.2009 15:24

Díky

Precetl jsem si nejdrive ten desny blabol veleducha Vernera a vydesil jsem se, co za exkrementy se tady objevuji. To uz by mozna bylo vhodne oslovit Sladka, aby taky prispel nejakou tou perlou ducha.

Diky za to, ze nekdo zareagoval a uvedl ty Goebellsovske kecy na pravou miru.

BuBu 3.2.2009 15:15

A´t si Rudá podsvinčata rozdávají . . .

 . . . ale pouze ze svého !!!  ;-O

Nakradli si snad už dost . . . i na Altnerovi ušetřili !

To se jim to žere - za cizí !!!   Inu bolševici zůstanou bolševiky ! Ti také co neukradli - neměli !!!

codr 3.2.2009 22:58

Re: A´t si Rudá podsvinčata rozdávají . . .

 Nž vzhůru modří bolševici.

doktor 3.2.2009 15:09

Wagnerova demagogie.

Základem krajských ústavů národního zdraví byly krajské, dnes fakultní nemocnice a krajští odborníci. Bývalé krajské nemocnice však krajům dávno nepatří. K obnově  KÚNZů dojde, pokud julínkovští reformátoři prosadí systém ŘÍZENÉ PÉČE. Pravdu, pane Wagnere!

Bořivoj 3.2.2009 15:25

Re: Wagnerova demagogie.

Vždyť přece KÚNZ už někde existuje, ale ne socdem, nýbrž modrý Agel.