29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLEMIKA: Když nám lžou a straší nás

Ve středu 2. dubna vyšel na NP článek pana Bartoně Petice Svobodných. Snad jediné, s čím lze s panem Bartoněm souhlasit, je podtitulek "Když rozum porážejí emoce".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 7.4.2014 12:22

Souhlasím s autorem,...

Je ale zřejmé, že "vlez-do-bruselisté" ovládli naši politiku, média policii i soudy natolik, že vypsání referenda o vystoupení z EU je zcela nemožné, nemluvě o tom, že ten, kdo se o to pokusí, se stane exemplárním (odstrašujícím) příkladem pro celé EU!

P. Papež 4.4.2014 21:46

Evidentně

Evidentně je pro Bartoně naprosto druhotné řešení registračních pokladen, Krym i EU, hlavní je osobní nedobrý vztah s panem Machem. Ať to napíše rovnou a nemusí kličkovat v oblastech, kde není "pevný v kramflecích".

P. Kmoníček 4.4.2014 14:13

Autor je členem Republikového svazu Svobodných

To se máte čím chlubit.

A. Aichou 4.4.2014 14:05

Tak tedy

Svobodní byli moje oblíbená strana, ale čím víc se dozvídám, tím více se s nimi rozcházím. Lidé, kteří používají slovo "bonzák" nemívají vysoké morální hodnoty.

M. Moravcová 4.4.2014 15:55

Re: Tak tedy

nemáte čisté svědomí? Bonzák je velmi přesné slovo pro udavače, práskače, donašeče - což jsou velmi, velmi špatní lidé.

A. Aichou 4.4.2014 17:06

Re: Tak tedy

Ale naopak, já mám svědomí čisté velice. Vy patrně taky, i když také máte patrně jiné morální hodnoty, nebo máte popletenou definici slov jako bonzák, práskač, žalovníček apod.

Tak například, kdyby to v ČR bylo legální, bylo by podle vás správné si z automobilu natáčet ostatní řidiče porušující silniční zákony a posílat to na policii? Když někdo ruší noční klid a soused/ka na ně zavolá policii, na čí stranu byste se přiklonil? Kdyby nějaký dobrák viděl a slyšel, jak si dva poslanci domlouvají se zástupcem nějaké společnosti "speciální odměny" za "pomoc v tendru" a nahlásil to na protikorupční, byl by špatný člověk? Kdyby někdo šel pozdě v noci domu, byl svědkem přepadení (nebo dokonce obětí) a nahlásil to na polici, byl by zlý "donašeč"?

Ve všech případech jsou to pochopitelně "bonzáci", nebo "práskači" nebo jakékoliv jiné synonymum vás napadne.

J. Kuka 4.4.2014 18:15

Re: Tak tedy

Vy jste evidentne jeden z tech , co v blizke budoucnosti budou hlasovat pro povinny cip do hlavy kazdeho narozeneho , protoze "slusni" lide se prece nemaji ceho bat . Registracni pokladny nicemu v zadne zemi kde je zavedli nepomohly . Tecka .

A. Aichou 4.4.2014 19:49

Re: Tak tedy

Je zvláštní, že vám přijdou evidentní věci, které jsou na hony vzdálené od reality. A z ničeho nic jste začal psát o registračních pokladnách. Patrně trpíte přeludy, mohu vám doporučit několik dobrý terapeutů, jestli chcete.

P. Papež 4.4.2014 21:43

Re: Tak tedy

Čtete si po sobě, co napíšete? Zkuste to a budete koukat.

A. Aichou 4.4.2014 22:21

Re: Tak tedy

Poučte mě. Očividně máte představu, že víte lépe, co jsem chtěl vyjádřit, než já.

B. Rybák 7.4.2014 0:02

Re: Tak tedy

Občana, který žádá od policie ochranu před nějakým darebou, stejně jako občana plnícího svou občanskou povinnost oznámením nějakého skutečného darebáctví by žádný slušný člověk nenazval bonzákem (práskačem). Toto pejorativní označení náleží pouze tomu, kdo někoho "práskne" okupační (např. politicko-korektní) moci a snad i tomu, kdo "práskne" své spoluvinníky jen proto, aby si vysloužil nízký trest nebo tomu, kdo k nějaké činnosti (např. k nějakému slovnímu projevu) někoho (kamaráda) vyprovokuje a práskne ho, proto, aby na politickou objednávku zničil jeho, nebo jeho nařízeného, jako to udělal práskač Michálek panu Knettigovi na MŽP (ten pak byl soudem očištěn)!

A. Aichou 7.4.2014 0:50

Re: Tak tedy

Zcela s vámi souhlasím, ovšem příliš často se setkávám s ne zrovna slušnými občany, kteří považují (vyžadování) dodržování zákona a hlášení nekalostí příslušným autoritám za něco špatného a odsouzeníhodného. Takoví lidé právě často používají slova jako práskač, bonzák, udavač... a proto jsem na ně poměrně alergický. Slovo "donašeč" aspoň má v sobě zakořeněný morální podtext, který popisujete.

M. Martin 5.4.2014 17:53

Re: Tak tedy

A.Aichou je další anonymní vůl.

J. Gogo 4.4.2014 11:46

Je třeba si uvědomit,

že Bartoňovi se po pádu Nečasovy vlády a po volbách do PS zhroutil svět. Jeho milovaná ODS se potácí na pokraji volitelnosti, tak o čem má chudák nebohá psát? Bartoň a Polanecký jsou takoví dva modří komici.

M. Moravcová 4.4.2014 15:53

Re: Je třeba si uvědomit,

Oni jsou aspoň známí, pracovití, lidi s nimi buď souhlasí nebo nesouhlasí. Vy jste akorát anonymní vůl.

J. Šejnoha 4.4.2014 11:05

vynikající článek

Díky.

M. Kosejk 4.4.2014 9:50

:)))

Pan Bartoň má prý mlčet o Ukrajině, protože prý o ní nic neví, tvrdí autor článku. Nu, podívejme se, co pan Bartoň napsal o Ukrajině, cituji: "Nicméně máme za sebou i "referendum" za vystoupení Krymu z Ukrajiny a jeho připojení k Rusku. Nikdo se zdravým rozumem nepochybuje o tom, že tento typ "svobodné" volby pod hlavněmi těžkých zbraní ruské "domobrany" byl jenom zástěrkou pro to, čemu se v mezinárodním právu říká anexe cizího území jiným státem." (a nic víc o Ukrajině pan Bartoň v článku nenapsal). A já s tím jeho názorem souhlasím - aniž by to mělo něco společného s kopáním do SSO - to je jen paranoia SSO.

A co napsal pan Bartoň o EU? Hlavní jeho myšlenka byla: "V rozpadu EU však žádná skvělá budoucnost na Evropu nečeká. Pouze by se Evropa mohla stát opět místem velmocenských sporů a předmětem ruského zájmu o zpětné proniknutí tam, kam kdysi došla sovětská vojska v druhé světové válce." A to je názor, se kterým lze polemizovat, ale hysterický dogmatický odsudek, jaký předvedl pan Kříž, si to nezaslouží. 

A registrační pokladny? Také s nimi nesouhlasím, ale v článku byla řeč o vystupování z EU - jiné ambice si ten článek nedělal, jen řešil členství ČR v EU.

Ostatně se můžete podívat:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-petice-svobodnych-dfo-/p_politika.aspx?c=A140401_154946_p_politika_wag

V. Němec 4.4.2014 10:49

Re: :)))

Pan Bartoň toho o EU napsal trochu víc. Třeba: "Argumenty, že vystoupením z EU se přiblížíme pozici Švýcarska, které

také není v EU a je "pouze" v evropském hospodářském prostoru, jsou do

značné míry vylhané. Nikdy žádným Švýcarskem nebudeme, jednoduše proto,

že nejsme Švýcaři."

To, že nejsme Švýcaři, je bezpochyby pravda, ale v kontextu věty je to argument... no jako švýcarská kráva! A jestli z toho plyne, že argumenty SSO jsou vylhané, jak tvrdí, tak já jsem jsem zřejmě čínský bůh srandy. Mě prostě připadá, že jen plácá prknem o rybník.

M. Kosejk 4.4.2014 10:58

Re: :)))

No vidíte. Pod tuhle větu, kterou citujete, se klidně můžu podepsat. Nejsme Švýcaři, nemáme švýcarskou mentalitu, nemáme ze sebu staletí švýcarského vývoje - a vystoupením z EU se ke Švýcarsku nepřiblížíme ani o píď.

Prostě v tomto 100% souhlas s panem Bartoněm -  a jestli se kvůli tomu chcete považovat za nějakého čínského boha srandy, tak je to Vaše věc. :))

J. Václavíková 4.4.2014 11:19

Re: :)))

Kdyby jen to! My tu hlavně nemáme švýcarské banky. Ale škoda slov. Nápad na vystupování je tak naivní, že ho může myslet vážně jen naprostý mimozemšťan. Cesta je pouze kupředu. Snažit se zlepšit to, co se zlepšit dá.

P. Švejnoch 4.4.2014 13:15

Re: :)))

Tak, tak...: Kupředu, zpátky ni krok!

Kde já to jenom slyšel?

M. Kosejk 4.4.2014 15:59

Re: :)))

Banky souvisí s tím historickým vývojem Švýcarska.

Ale chtěl bych říct, že neexistuje jen jediná cesta - ta, kterou zvolila dnešní evropská reprezentace,  a kterou v mnoha směrech považuji za nerozumnou. Existuje spousta cest k racionální evropské spolupráci. Bohužel současné evropské elity svým dogmatickým trváním na té své jediné cestě posilují hlasy dogmatiků a radikálů z druhého břehu (např. SSO).

A to, že teď kritizuji dogmatičnost SSO v trvání na hloupé radikální variantě "pryč z EU", neznamená, že nejsem ochoten se stejnou vervou kritizovat dogmatičnost současných evropských elit v trvání na jejich jediné a nekritizovatelné variantě. Jsem. Ale musím trvat na tom, že vystoupení ČR z EU nic pozitivního pro ČR nepřinese. Už jen pohled na diverzikaci trhu ČR to ukazuje. Stejně bychom museli zůstat ve strukturách evropského hospodářského trhu - a ty stejně podléhají unijním pravidlům (akorát bychom přišli o mocenské a vyjednávací pozice uvnitř EU).

J. Václavíková 4.4.2014 20:41

Re: :)))

Chápu, že má každý poněkud jinou představu o ideálním fungování správy věcí veřejných, od naplnění těchto představ jsou volby. Co neuznávám, je kverulanství bez nabídky alternativy.

K. Frauknecht 4.4.2014 9:36

Já bych to tak nehrotil :-)

Volby se blíží a zachraňuje se to, co se v uplynulých letech pros....

Kdo chce informace, hravě je získá (např. rozdíl mezi vystoupením z EU a referendem o vystoupení z EU :-)). Kdo nechce, papouškuje nacvičené fráze nebo mele zcela od věci a tváří se, že je "in" a "cool".

Pro mě je volba SSO jasná :-))).

M. Stuchlik 4.4.2014 8:29

Svobodní jsou Klausovo dítko

proto taky skáčou jak Rusi pískají, stejně jako jejich guru. Svobodní jsou stejně nebezpeční jako komunisti, prosazují totéž jen pod jinou ideologickou nálepkou.

V. Němec 4.4.2014 8:35

Re: Svobodní jsou Klausovo dítko

Svobodní prosazují totéž jako komunisti?????? A když jste se probudil, nebyl jste mokrej????? Větší blbost jste už snad ani nemohl napsat.

P. Manda 4.4.2014 8:40

Re: Svobodní jsou Klausovo dítko

Jste velmi nechytrý hlupáček. A ještě to dáváte takto najevo.

J. Růžička 4.4.2014 8:57

Re: Svobodní jsou Klausovo dítko

Stuchlíku, jste beznadějná lama.

M. Moravcová 4.4.2014 15:47

Re: Svobodní jsou Klausovo dítko

Já bych řekla, že nebezpečný jste Vy a Vaši bolševici, Stuchlíku. Měli Vás zakázat hned po revoluci, byl by klid.

K. Pavlik 4.4.2014 0:27

Brno voli Kovandu

Napady Svobodnych jsou opravdu legracni - zejmena napad vystoupit z EU. V Kanade se zase nekteri snazi zrusit nektere obchodni smlouvy s USA. Nejak by nemeli zapominat ze mohou zblbnout dost lidi takze se to muze podarit. Kocourek za meho mladi skoro dokazal zvolit Rudy Kovabdu za Zlateho Slavika. Tez strana s podobnym programem pred lety vyhrala volby v Amsterodamu - joj to pak byla legrace. Pokud je vetsine lidi jasne ze Svobodni jsou neco jako Haskova Strana mirnrho pokroku v mezich zakona tak je to dobre - boze cara chran pokud se to zacne brat vazne.