19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JK 19.12.2007 15:23

Bude Klaus NELIBERÁLNĚ shazovat Švejnara (jako V. Fishera), že na kampaň utrácí své peníze?

Doufám, že pan Haas a všichni ti, kteří si stěžovali na to, že Švejnar oficiální kandidaturu odložil celkem asi o 10 dní si těď najdou jiné "důvody", proč ho kritizovat. Máme a budeme mít konečně volbu prezidenta, jakou jsme nikdy neměli. Místo toho, aby se v parlamentu představovali jeden za druhým ad hoc kandidáti, národ a volitelé si budou konečně moci protikandidáta stávajícímu držiteli úřadu pořádně prohlédnout, seznámit se s jeho plány, vizemi a cíly.

Tipuju si, že tak, jak "liberální" Klaus nepěkně a veřejně pomlouval Václava Fishera když "rozhazoval své milióny" na svoji senátorskou kampaň, kdy na hlavu porazil Klausem osobně vybranou zasloužilou exkomunistku Jiráskovou, tak teď nejen komunisté ale i modré straky a možná i jejich (ne)čestný předseda budou neliberálně obviňovat Švejnara, kolik že to svých peněz na informativní kampaň "vyhazuje". Klaus, jako KSČM, udělá cokoliv, bude se pást na české závistivosti, atd., jen aby se udržel nahoře.

A Klaus také zjistí, nebo mu to ODS vysvětlí, že "opravdu ale opravdu" je pro něj í pro ně výhodnější před debatami neutíkat, protože Švejnar vede a hlavně povede informativní kampaň a dialog s věřejností, v různých místech republiky, tedy občané a volitelé

Ti, kteří si stěžovali na to, že Švejnar oficiální kandidaturu odložil celkem asi o 10 dní si teď musí najít jiné "důvody", proč ho kritizovat. Bude dělat setkání po republice, atd., dává na kampaň svých až půl miliónu korun, atd. atd.

Tipuju si, že tak, jak "liberální" Klaus nepěkně a veřejně pomlouval Václava Fishera když "rozhazoval své milióny" na svoji senátorskou kampaň, kdy na hlavu porazil Klausem osobně vybranou zasloužilou exkomunistku Jiráskovou, tak teď nejen komunisté ale i modré straky a možná i jejich (ne)čestný předseda budou neliberálně obviňovat Švejnara, kolik že to svých peněz na informativní kampaň "vyhazuje".

Snowy White 19.12.2007 15:31

Návrat tapetáře po třech dnech.

To muselo dát makačku, sesmolit s takovým nadhledem a vtipem tuto postřehuplnou informační "nástěnku". Ještě doladit pár detailů (např. že Fisher je vlastně Fischer ;-)), ale do toho se časem "dostanete".

nepříjemná, ale pravda 24.12.2007 8:17

Sněhuročko: To je jediný argument, který ty nebo rádoby debatér světového formátu jste schopni nabídnout?

To je, zvláště při údajných "kvalitách" (oproti skutečnému profesorovi ekonomie, Janu Švejnarovi, jen Pilipem nestandardně, rychlokvašeného iniciovaného "profesora") Klause dost málo.

Ludva 16.12.2007 8:43

Besedovat by se mělo

Už proto, že se jedná o našeho prezidenta. Prezident tady není kvůli volitelům, ale kvůli občanům. Přece se za své názory nestydí ? Spousta lidí nečte, nemá internet a televize je jim hlavním zdrojem informací. Možnost porovnat si názory prezidenta a kandidáta je důležitá. I když hradní tajemnost bude asi pravidlem, když tam někdo zaleze, tak už se mu na veřejnost moc nechce. Maximálně na Nový rok. Já třeba souhlasím s názory pana prezidenta na globální oteplování, ale nikdy jsem to od něj neslyšel přímo, vždy jen z nějakých zahraničních vystoupení.

zoch 16.12.2007 8:29

REPLIKA

Zdravím všechny opožděně a neodpustím si jednu možná ale ne příliš silnou repliku.

V těchto vodách nelze lovit mnoho originálních nestranných resp. nezaujatých názorů. Ani autor tohoto příspěvku se v tomto případě nevymyká.  Co ale je trošku podivné je to, že argumentace i prostá úvaha pana Haase jsou momentálně nebývale slabé.  Strašně moc slov a k velkému užitku to není.

Obhajovat totiž Klausův přístup znamená to,že si autor není vědom toho,jak se dá přístupu VK čelit.  Nepracuji v PR prof. Švejnara ,ale myslím,že zvolí následující postup :  Na základě mnohaletých zkušeností mohou předjímat názory VK,mohou těžit z neblahých  zkušeností minulosti a v médiích se profilovat proti dřívějším názorům VK. Oni mohou přímo Klause do debaty přinutit ,vmanipulovat a to ještě s jakou  grácií  !!!  To bych chtěl tvořit,u toho bych chtěl být. Prvně bych se reálně podílel na tom,že tato neprávem adorovaná figura bude rozporcována zaživa 

Sice to stejně potom vy hajzlíci v parlamentě různě vykšeftujete,ale lidem tady se definitivně rozsvítí,protože rozdíl třídy by to byl,pokud by se na to šlo tak,jak mám v hlavě.      

JF 16.12.2007 3:46

ODS vymohla na 122 svých zákonodárcích podpisy zavazující je volit čestného předsedu

To je fakt

Joska 17.12.2007 0:26

Re: ODS vymohla na 122 svých zákonodárcích podpisy zavazující je volit čestného předsedu

Jsem přesvědčenej, že Klause všichni volit nebudou. Proč by to ostatně dělali? Mají nebývalou příležitost mu jeho autoritativní a narcistní chování vrátit i s úroky.... Jo, takovej falešnej a prázdnej Topolánek. Být jím, neváhal bych ani chvíli. Jo, Bém, ten ho jistě volit bude, ten s ním spojuje svoji kariéru, ale kdo další?  Klaus už je tak jako tak mimo politickou hru, bez mocenského vlivu a tak volba prezidenta bude mnohem svobodnější a zralejší než ty minulé. Sám jsem velmi zvědav.

F.VÍZEK 88.100.57 15.12.2007 15:13

Komentátor Jiří Hanák

"...Už jen Švejnarovy úvahy o prezidentské kandidatuře přinesly užitek, neboť nám zprostředkovaly dosud neznámý pohled na Václava Klause. Starý prezident totiž odmítl televizní duel s možným soupeřem. A jako správný našinec dvě mouchy jednou ranou zabil.

Za prvé přiznal, že se bojí, neboť by čelil skutečnému kultivovanému diskutérovi, a co je horší, skutečnému ekonomovi. Toho by těžko mohl odbýt arogancí typu „a vy jste kdo?“

Za druhé se dal slyšet, že prezidentská volba je záležitostí 281 poslance a senátora a občanům je proto do toho…, jak to říci slušnou frází? Starou bačkoru. Feudální závan jako od starého Procházky Franze Josefa I. Našinec je holt našinec a jeho komunističtí voliči mu rozumějí.

Bude-li Jan Švejnar pokračovat ve své kandidatuře, zaslouží si obdiv jako voják hájící ztracenou baštu. Možná však i takové ztracené bitvy jsou třeba k tomu, aby se v českém zahnívajícím rybníčku něco hnulo. Pro příště.

(více Právo 14.12.)

Jan K. 16.12.2007 18:16

Výstižné. Terntokrát musím s Hanákem souhlasit.

Stále víc obřanů i volitelů si uvědomuje a do 8. února uvědomí , jak chatrné kvalifikace Klause jsou.

A. Kofroň, veterinární pedagog 15.12.2007 0:02

Právě jsem přišel.... no.....odjinud.

Bože, tady je zase nablito!;-€

Monte christo 14.12.2007 23:56

Pan Svejnar neni jediny ktery se uchazet o kreslo prezidenta CR...

Je docela mozne ze se bude uchazet o kreslo i primy potomek krale ceskeho Jan...Ktery ma pravo podle listin staroceskych ,aby obnovil deokracii a spravedlnost v zemich ceskych...

Monte Christo Washington DC Illegality...

Haf 14.12.2007 23:48

To je keců, aby ste si zasloužil menáž !

Jestlipak si myslíte vy tlustej poradce, že by bylo možný neuposlechnout usnesení kongresu ?   Že ne ? Že by to nebylo morální ? Nebo proč ? Představte si darmožroute, že váš sv. Václav přijel do Plzně na první kongres a ten ještě nezačal a vzal si mikrofon " Co ste to schválili za usnesení ? To chcete vodstřelovat naše ministry - Dybu, Kočárníka a Stráskýho ? - Dupot pískot potlesk a bylo po usnesení. Bez hlasování atd. Ustavující kongres totiž velkou většinou odhlasoval návrh nevolit bejvalé komanče 5 let do funkcí !  Voni vědí prt - jen co jim nese chleba ...   Ať už Vašík jde do     penze. 

ibn 14.12.2007 22:46

o je

Poradce prezidenta vola: chytte prezidenta!

ujo 14.12.2007 21:47

pro pana Haase

No nic pane Haasi. Zacnete strihat metr. Uz to mate za par. Pekne si mezi strihanim zabalte svych pet svestek. A v unoru hybaj z Hradu pro Necasovu podporu.

F.VÍZEK 88.100.57 15.12.2007 15:15

Děkuji...

Za to oživení diskuse  - díky !

Melein 14.12.2007 21:43

Tak konečně se pan Švejnar rozhodl!

Bože, to to trvalo! Pokud by prezidentská volba byla přímá, tak pan Švejnar by můj hlas určitě nedostal!

JK 19.12.2007 15:07

Švejnar na rozdíl od vás věděl, co dělá

Důvodem odkladů bylo maximálně působit na KSČM. A hlavně, mohl tak udělat v souběhu s oficiální podporou ČSSD, která do okanmžiku jeho vyhlášení kandidatury nebyla.

Jinak doufám, že všichni ti, kteří si stěžovali na to, že Švejnar oficiální kandidaturu odložil celkem asi o 10 dní si těď najdou jiné "důvody", proč ho kritizovat.

Bude dělat setkání po republice, atd., dává na kampaň svých až půl miliónu korun, atd. atd.

Máme a budeme mít konečně volbu prezidenta, jakou jsme nikdy neměli. Místo toho, aby se v parlamentu představovali jeden za druhým ad hoc kandidáti, národ a volitelé si budou konečně moci protikandidáta stávajícímu držiteli úřadu pořádně prohlédnout, seznámit se s jeho plány, vizemi a cíly.

Tipuju si, že tak, jak "liberální" Klaus nepěkně a veřejně pomlouval Václava Fishera když "rozhazoval své milióny" na svoji senátorskou kampaň, kdy na hlavu porazil Klausem osobně vybranou zasloužilou exkomunistku Jiráskovou, tak teď nejen komunisté ale i modré straky a možná i jejich (ne)čestný předseda budou neliberálně obviňovat Švejnara, kolik že to svých peněz na informativní kampaň "vyhazuje". Klaus, jako KSČM, udělá cokoliv, bude se pást na české závistivosti, atd., jen aby se udržel nahoře.

huhu 14.12.2007 21:25

kdy byla debata havla se sládkem ?

nebo J. Včelařem Kotasem ? nemohu si vzpomenout....ani minule ten bezdomovec, jak se jmenoval ? , taky do debaty nešel...ostatně uviodíme kolik králíků Roko z klobouku ještě vytáhne. Včera ho vykopl falmer, dnes lidovci...

Francek 14.12.2007 20:58

Korýtko

Z toho,co pan Hass píše je mně,obyčejnému voličovi zřejmé,že tak psát musí - neboť jde o korýtko.

J.G. Pašek 14.12.2007 20:13

Ať Švejnar rozmlouvá na TV s Vaškem Havlů . . . .

8-o

divana 14.12.2007 20:26

Re: Ať Švejnar rozmlouvá na TV s Vaškem Havlů . . . .

proč zrovna na tv? tu si platím ..

vlasta 14.12.2007 20:02

Ať si Jan Švejnar domluví intervjů s Václavem Moravcem.

Aspoň nebude nikdo další rozptylovat pozornost televizních diváků.

Venkovan 14.12.2007 19:50

Kdo se tady bojí jít do duelu?

Přece ti co nazývá pan Hass voliteli.fraška o několika dějstvích,které volič nemůže nijak ovlivnit.Přímá volba je v nedohlednu a volič jen může z povzdálí sledovat frašku hrdě nazývanou volba prezidenta.Určitě by se našlo víc kandidátů,jen se nechtějí pošpinit od něčeho,čemu pan Hass říká volitelé.

sociolog 14.12.2007 19:43

Hass ma svatou pravdu,

kdyz dava 2liberalni" do uvozovek myslice na ODS. Nebot ve svobodne spolecnosti je nemyslitelne, aby se dialog blokoval jen z toho duvodu, ze si nekdo mysli, ci druhy mu naseptava, ze by ze setkani ci konfrontace mohly vzniknout spatne preference.

pf 14.12.2007 18:51

no muzeme to uzavrit pred odchodem na pivecko

jakou miru objektivity muze mit asi nazor duchodce privydelavajiciho si oslavne-propagandistickymi clanky  a 'radenim' Prezidentovi. V nejlepsim pripade nulovou, v horsim zapornou.

ovsem 'poradce  prezidenta' musi byt oxymoron. Odkdy prezidentissimus potrebuje aby mu vubec nekdo radil???

Eroskeptik 14.12.2007 18:58

Re: no muzeme to uzavrit pred odchodem na pivecko

Vaše Jasnost může jít třeba do Paďous. A s názorem, že co důchodce, to blbec,  se můžete cestou do Paďous jít nechat vycpat.

Váša Nejlepčí 14.12.2007 18:59

Re: Re: no muzeme to uzavrit pred odchodem na pivecko

"toto jsou slůvka ještě falešnější, opravdu ještě falešnější " .... ;-D;-D;-D

pf 14.12.2007 19:15

Re: Re: no muzeme to uzavrit pred odchodem na pivecko

kde je napsano ze TH je blby,  napsano je ze coby clovek v zoldu prezidenta je neobjektivni a tudiz jeho nazory bezcenne.

To totez, jak kdyby se za totace jeden bral vazne soudruha Horeniho a jeho nazor na soudruha BIlaka.

Váša Nejlepčí 14.12.2007 18:58

Re: no muzeme to uzavrit pred odchodem na pivecko

" to jsou falešná, ale opravuu falešná, slůvka" ....

;-D;-D;-D

J. G. Pašek 14.12.2007 18:45

V USA volí prezidenta tzv. Electoral College . . . . .

Kandidát může dostat více populárních hlasů od voličů, ale to neznamená, že se automaticky stane prezidentem  . . . . Texas, California, New York hlasy voličů by převálcovaly zbytek USA, proože jich je dohromady hodně, tak by ty 3 státaty mohly rozhodly kdo bude prezident . . . . Protože Electors jsou voleni obyvatelstvem tak obvykle tzv. populární hlas voličů nepřímo rozhodne, kdo bude ze 2 kandidátů zvolen . . . . 

http://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Electoral_College