25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLEMIKA: Kdo je Putinův agent

S úvodníkem dnešního Neviditelného Psa nemohu souhlasit. Pokud jsou ti demonstranti z Václaváku Putinovi agenti, co je potom Fialova vláda, která - se už před svým zvolením hlásila ke Green Deal?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Hančar 30.9.2022 7:42

Zpočátku jsem nabyl dojmu, že půjde o hodně rafinovanou ironii, ale na zem mě usadil chechot nezbedníků, kteří s námi tuto nekalou hru hrají ( doslovně: triumvirát USA - Rusko - Čína )

T. Hraj 30.9.2022 7:37

Dobrá analýza. A ten váš poslední odstavec obsahuje jediný důvod, který mne napadá, proč by za výbuchy mohlo být Rusko. Přesto z EU zní svorně a nerozborně, že to bylo Rusko jisojistě. Nejdřív říkají, že Putin vydírá (má ruku na kohoutu). A nyní říkají, že se dobrovolně možnosti " vydírat" zbavil.;-D

V. Církva 30.9.2022 7:35

To tito nepochopí proč Evropa kdysi předběhla Čínu a proč teď Čína předbíhá Evropu a Rusko dotírá jaderkama. Křesťanství naučilo lidi čísta psát a hlavně se snažit domluvit. Nikdy se to úplně nedařilo ale když se podíváme jací barbaři byli Evropané ještě v 11 století, nezbývá než před křesťanstvím smeknout a obávat se budoucnosti v dnešním stavu ala Sodoma Gomora.

J. Jirát 30.9.2022 7:33

Velmi podnětné.

V. Kučer 30.9.2022 7:32

Petr Fiala odborníky na energetiku má - Piráty.

V. Církva 30.9.2022 7:31

No v důsledcích má pan autor částečeně pravdu, EU se chová sebevražedně a Fiala je typický prounijní politik.

Kdyby ale autor nebyl telátkem, tak by si přečetl bibli případně i třeba nějaké východní duchovní knížky a zjistil by co má společného EU a Rusko. Nevěří v Boha a slouží satanovi.

Problémy světa, války, neharmonické žití souvisí s nevírou v Boha. Proto nemají pravdu ti co proti progresivismu bojují zalezením do zadku Putinovi. Jen odešli od jednoho raracha k druhému horšímu ;-€!

R. Tichý 30.9.2022 7:18

Frakovat kvuli "nekolika letum spotreby"? Ne.

Vlada zacala JE posouvat po hniti v dobach socanu a zlodeje z ANO.

I kdyz se vam to nelibi, tak krestanstvi vytahlo Evropu pred zbytek sveta.

J. Kostelanský 30.9.2022 7:06

Ukrajina s velmi velkou pravděpodobností válečné akce nezastaví. Rusko bude postaveno před dilema: má plyn Ukrajině zastavit (a tím i celé EU) nebo plyn Ukrajině pořád dodávat a dokonce ji i platit za transit? (Možnost, že by Ukrajina přepravovala plyn do EU přes své území, ale nic by z něho neodebírala, čistě teoreticky existuje, ale je zcela nereální.)

Rusko i Německo pořád mají relativně dobré vztahy a už teď myslí na budoucnost. Nejlíp je to vidět, jak "aktivitní" jsou Němci při dodávkách zbraní na Ukrajinu. Komu tahle situace vyhovuje nejvíc? Ukrajině. Té totiž hrozilo, že zcela přijde o plyn a ropu z Ruska. Zničené plynovody ale situaci výrazně mění. Tím neříkám, že to Ukrajina udělala, na to má své "ochránce" za Velkou louží.

Abych ale byl objektivní, z jistého úhlu pohledu by pachatelem mohlo být i Rusko. A to paradoxně z podobných důvodů jako má Ukrajina. Teď má možnost položit Západu, a zejména Německu, nůž na krk a říct, že buď Ukrajinu přinutí zcela zastavit vojenské akce nebo bude bez plynu.

J. Kostelanský 30.9.2022 7:06

Téma je to sice zajímavé, ale zcela neaktuální. V Baltu někdo zničil plynovody Nord Stream 1 a 2, ale v našich mediích ticho po pěšině. Až dnes asi došly iDnes notičky, a tak píšou cosi-kdesi o ruských potápěčích SPECNAZ-u...

Zdánlivě to s referendy nesouvisí, ale jenom zdánlivě. Zdá se, že ty poškozeny/zničeny (rozsah škod se ještě neví) mají přímou souvislost s těmi referendy. Načasování je dokonalé. Proč?

Ruská Duma možná dnes oficiálne schválí přijetí/anexi (každý nech si vybere to své) oblasti, kde proběhla referenda k Rusku s platností od zítra - tedy 1.října. Už nějaký čas se ví, že dnes rovněž promluví Putin a s velkou pravděpodobností dá Ukrajině i Západu ultimátum ohledně bojových akcí a dodávek zbraní do východní části Ukrajiny. Od zítřka Rusko tyto oblasti bude považovat za integrální součást svého území. Dá se předpokládat, že pohrozí úplným zastavením dodávek ropy, plynu prakticky všech komodit důležitých pro ekonomiku EU (včetně té naší) a Ukrajiny.

A teď se dostávám k meritu věci: pokud Rusové vypnou plyn Ukrajině, vypnou ho i Evropské unie včetně nás. Německo si pořád nechávalo možnost Nord Stream 2 spustit, pokud bude situace velice špatná, teď o tuto možnost přišlo - opravy se počítají spíš na měsíce než týdny - už jen kvůli tomu, že ten plyn musí nejdřív všechen vytéct.

Zůstávají už jenom 2 možnosti: plynovod Bratrství přes Polsko (kapacita 33 mld kubíků ročně) a plynovod Bratrství (maximální/využívaná kapacita 90 /55 mld kubíků ročně). Teď počítejme spolu: Polsko ročně potřebuje 23 mld kubíků, Česko 10, Slovensko 5. Tolik opěvované přepojení plynovodů z Norska přes Polsko zvládne 10 mld kubíků. Jenže Německo ročně potřebuje 90 mld kubíků. A i když je teď na Rusku závislé "jenom" ze 30 %, pořád to jsou desítky miliard kubíků, které budou scházet.

Pokud tedy plyn nepoteče přes Ukrajinu, Němci zůstanou bez plynu. A my asi také. Druhou možností je, že budeme platit za plyn přímo Rusku, ale to by bylo několikanásobně dražší.

Co z toho vychází? Ukrajina s velmi velkou pravd

M. Pecina 30.9.2022 6:40

Když nám smlouvy nevyhovují, je třeba požadovat jejich revizi nebo od nich odstoupit. Vy byste si snad nechal běžet nevýhodnou smlouvu?

P. Hák 30.9.2022 6:33

Svatá pravda, pane autore. Když západní politici něco po..., tak určitě proto, že jim to vsugeroval Putin, původce všeho zla v celém Vesmíru. Sami chybu udělat nemohli.

Jak to bylo i za komančů? Když jeden komouš kritizoval druhého komouše, tak jej obvinil, že je západním agentem. Ale dneska je to úplně jiný, sice stejné myšlení, ale obrátily se světové strany!

K. Salajka 30.9.2022 6:30

Úvaha skvělá a věcná, leč Pia desideria.

R. Langer 30.9.2022 5:52

... jsou činní až až, kdepak nečinní. :-P

R. Langer 30.9.2022 5:51

Vláda pracuje takto:

Česká fotovoltaická revoluce už začala. Od ledna do srpna byl schválený výkon čtyř Temelínů

https://m.vtm.zive.cz/ceska-fotovoltaicka-revoluce-uz-zacala-od-ledna-do-srpna-byl-schvaleny-vykon-ctyr-temelinu/a-218523

T. Novy 30.9.2022 5:21

Já zdarma rady nedávám. Kam bych došel, pracovat zadarmo.

Ale dobře, o jednu se podělím: pravidlo palce (thumb rule, v češtině to zní příšerně) - jednoduchá řešení jsou ve většině případů špatně. Pouze odsunou problém a ten později přijde s vyšší intenzitou.

I. Hermanek 30.9.2022 3:14

Dokonale ridici evropskou komisi.

I. Hermanek 30.9.2022 3:08

Tož to je krásný mismas.. bohužel naprosté a nadčasové blbosti

I. Mentlík 30.9.2022 2:43

Nějak netuším, jestli Vaše věta je výtkou autorovi příspěvku, níže zveřejněné reakci nebo právě nepříliš činným politikům. Rovněž nevím, jestli má autor článku ve všech svých závěrech pravdu. Co vím z medií je, že v boji proti nedostatku plynu uvádí vládní hlasatelé výhradně a jen pronájem jakýchsi LNG terminálů. Osobně bych řekl, že soudný člověk má za to, že LNG terminálem ani jeho pronájmem si doma nezatopí, a ani firmám to moc nepomůže. Ocenil bych, kdyby od vlády přišla informace, kolik plynu a v jakém časovém období se podařilo státu zajistit. Vzhledem k tomu, že se zásadně rozcházejí informace vládních představitelů a lidí, kteří problematice rozumějí, o tom, jaké má stát zásoby na letošní zimu, soudím, že obyvatelé této země příliš klidní nejsou a jednou za čas se chodí zahřát na náměstí, kde ovšem začasté působí jako užiteční idioti nepříliš důvěryhodným osobám.

F. Žůrek 30.9.2022 1:20

Kvůli jinému názoru nemám nikoho soudit.

P. Han 30.9.2022 0:48

A co je vaše rada, pane hrábě?

T. Novy 30.9.2022 0:32

Ouvej. Brouci Pytlíci, hospodští ministři a kavárenští premiéři všude zdarma rozdávají hraběcí rady. Jednoduchá řešení na složité problémy. Nejlépe odstoupení od všech mezinárodních smluv a závazků “ve prospěch lidu”.

Takový BS patří do diskuze pod články nebo do parlamentních listů.