25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLEMIKA: Kdo je Putinův agent

S úvodníkem dnešního Neviditelného Psa nemohu souhlasit. Pokud jsou ti demonstranti z Václaváku Putinovi agenti, co je potom Fialova vláda, která - se už před svým zvolením hlásila ke Green Deal?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pepax 30.9.2022 14:40

No vás by nezaměstnal ani Putin ani Lejno.

D. Uhlár 30.9.2022 14:40

A co to má společného s vlastizradou? Najděte si paragraf, který o vlastizradě mluví, nic o hodnocení cizích válek tam nenajdete ani omylem. Vy jste taky jen fanatik.

P. Skřivan 30.9.2022 14:28

Pokud nechápete ani to, že člověk, když se dostane k moci, teprve ukáže, co v něm je, pak je asi jakákoli debata zbytečná.

Jako za sebe se tam nedostal, protože každá sranda něco stojí. I místo v zastupitelstvu nejmenší obce.

P. Skřivan 30.9.2022 14:26

Dával bych pozor na vlastizradu. Ukrajinu přepadl Putin a žádní Azovci to nemohou ospravedlnit, i kdyby skutečně dělali, co píšete. Což je samozřejmě nesmysl, protože kdyby tam někoho přepadávali, tak bychom tu měli uprchlíky už tehdy a ne až s tím, když tam vtrhl Rus.

Není náhoda, že vznikly odštěpené republiky, které žádají o připojení k Rusku, protože to je jediná cesta, jak Rusko může podle jejich práva ukrást někomu území. Není v tom nic složitého. Samozřejmě pokud se na to dívá někdo, kdo nemá IQ houpacího koně a zamyslí se i nad jinými variantami, než píšou na proruském webu.

Vyhlásit samostatnou republiku vyžaduje totiž poměrně velké sebevědomí a není to o jednání slabého, někým mučeného, ale toho, kdo si myslí, že to ustojí. Ten těžko může být obětí. Oběť nevyhlašuje republiku, ale prchá.

Z. Lapil 30.9.2022 14:22

Je klidně možné, že jsem to od něj opráskl a ani o tom nevím, ale ona je ta námitka dost evidentní.

Z I. Tichého si rád připomínám případ dvou lékárníků: Ale oba by stejně propadli šílenství, protože byli dědičně zatíženi, nemluvě o tom, že kostra byla na kolečkách a jáma jen dva metry hluboká.

D. Laurencikova 30.9.2022 14:22

Presne tento princip znam z Nemeckych for. Jakekoliv "stvani a nenavist" zleva vcetne fekalni reci - zadny problem. Slusne oponovani "zprava" - prispevek smazan, autor zablokovan, kdyz ma stesti jenom na 14 dni. Pozdeji naporad. Tak se stalo, ze napr. ve Frankfurter Rundschau prispivaji uz jenom agresivni, dusevne napadni levicovi extremiste, urazeci a intrikani. V tomto foru se par jim podobnych take najde. :-/

Z. Lapil 30.9.2022 14:18

Pozor - dogmatu není třeba rozumět. Dogma je tvrzení všeobecně (aspoň v nějaké části společnosti) přijímané, o němž "se" nepochybuje. Katolické vyznání víry/dogmatu začíná nějak jako "Věřím v Boha jediného, který stvořil Nebe a Zemi..." a kdo tomu nevěří, není katolík. Dnes to pro dotyčného nic neznamená, ale bývalo hůř.

Nemyslím si, že by věda byla nějak principiálně nepravdivá, ona "jen" připouští možnost nepravdivosti. Líbí se mi dvojice Newton - Einstein, konkrétně že není pravda, že by Einstein Newtona nějak vyvrátil. Je pouze pravda, že Newtonovy vzorečky rozšířil o fakta, která Newton beznadějně neměl k dispozici; atom, a už vůbec nic menšího, byl na úrovni experimentálně naprosto neověřitelné spekulace. Planety i dělové kule (jasně, viz odpor vzduchu) podle nich létají dodnes a nezdá se, že by byl někde nějaký paradox na způsob "nemůže být pravda obojí zároveň", který ve vědě obvykle signalizuje kiks už někde v základech.

D. Laurencikova 30.9.2022 14:14

Opravdu verite tomu, ze slusny clovek, kdyz se dostane k moci, tak hodi pres palubu vsechno, co kdy kazal a udela pravy opak? Ja Fialu take nepodeziram, ze je zly. Na me dela spis dojem loutky na klicek. Fiala neni podle me vbuec autonomni.

P. Skřivan 30.9.2022 14:14

Green deal je jen o využití zdrojů, které jsou dostupné a o konkurenceschopnosti EU. Samozřejmě běžný ovčan, co topí dřevem a přitopí si přímotopem, tohle nikdy nepochopí.

Právě to, že pro green deal se tu nedělalo nic nebo hodně málo, má za následek takové problémy s energetikou.

Německá cesta je jeden extrém. Ta naše zase ten druhý. Ani jeden ovšem není správně.

D. Laurencikova 30.9.2022 14:11

Prevence je lepsi nez lecba. Mozna se meli radeji jezdit divat na hroby Rusu, povrazdenych Azovci na vychode Ukrajiny od roku 2014, misto ignorovani tohoto problemu?

P. Skřivan 30.9.2022 14:08

Lidi na Václaváku určitě nejsou Putinovi agenti. Ten zaměstnává, pokud vím, je ty chytré, tzn. leda ty, kteří byli na pódiu.

Ti, co byli pod pódiem, by se ale měli jet na Ukrajinu podívat na hromadné hroby: tak dopadli ti, kteří si mysleli, že tudy vede cesta.

D. Laurencikova 30.9.2022 14:04

Ja jsem nikdy neslysela, ze Putin ma co delat s Grean Dealem. Svest na Putina, ze si znicil instrument k vydirani Zapadu, kdyz sam rozbil svoje Nordstreamy, to uz je hodne odvazne. Odvazne v tom smyslu, ze je obcan povazovan za naprosteho vola. Ale svest na nej i Green Deal, to uz je i na vola moc. ;-)

Z. Lapil 30.9.2022 14:02

Nepředpokládám nic, dokonce se ani neumím zeptat.

Jestli jsem ve škole dobře chápal, tak jedním z naprosto základních zákonů současného (po-třeskového) vesmíru je zákon růstu entropie neboli zmatku. V takovém vesmíru vznik/stvoření složitějšího z jednoduššího nepřichází v úvahu.

Podle mě děláme chybu oba, a sice v tom, že jsme principiálně neschopni připustit existenci ničeho; řekněme absenci záporných čísel. To, čemu intuitivně říkáme nic, je prázdný prostor, a ten si vyplňujeme tu postupně se uspořádávajícím chaosem, tu Stvořitelem, tu jakousi podivností čekající na Velký třesk...

Orientální(?) svět - kolotoč má tu poezii, že počátek evidentně nemá.

A. Nový 30.9.2022 14:01

Blb šachystoš se pokouší filozofovat. :-P

D. Laurencikova 30.9.2022 13:59

Ja nejenze uznavam, ze vsechno vedet nemuzu, z pozice cloveka na male planete kdesi v bezvyznamne galaxii v neprobadanem a nami neprobadatelnem Univerzu.... ja to dokonce vedet ani nemusim. Ale dejte se ke svedkum Jehovovym. Ti znaji odpoved na kazdou otazku ;-)

V. Kuhaj 30.9.2022 13:53

To, že se tyhle věci snaží svést na Putina znamená jedno - že to krachuje. Jinak by se k tomu hrdě hlásili tak, jako doposud.

D. Laurencikova 30.9.2022 13:53

Nekladu si otazky jako "kde se vzal ten genialni stvoritel", ani "kde konci nekonecno a co je za nim".... Akzeptuji, ze jsou veci, pro ktere nas lidsky mozek proste neni dimenzovany.

D. Uhlár 30.9.2022 13:51

I o tom slušném člověku se dá pochybovat, některá jeho vyjádření jsou hrubo za hranou, toho by se slušný člověk nedopustil. A většinou pak následuje místo omluvy nějaké zcela dementní prohlášení o tom, jak je všechno jinak a jak mi tupci to prostě nechápeme. Nene, on není ani slušný člověk.

V. Kuhaj 30.9.2022 13:50

No já si dobře vzpomínám, že neziskovky jsou dítě Sorose. Ten se změnou světového řádu netajil. A ty neziskovky, co sem pořád a pořád vozí muslimy, k tomu zdatně přispívají.

A svést na Putina green deal? To by jednou z jeho vrcholových agentek musela být Leyenová. A jejími pohůnky ty neziskovky plus Timmermans, Thunbergová...To jako že fakt, jo?;-D

V. Kučer 30.9.2022 13:48

Žádná vesmírná sonda nenašla ani stopy po nějakém bakteriálním životě natož po inteligentních tvorech. Je možné že jsme ve vesmíru sami a potom jsme my ti bohové kteří vytvoří nějakou vyšší formu inteligence.

J. Vintr 30.9.2022 13:45

V současné protiruské kampani můžete v diskuzi na Seznamu a podobných škvárech napsat cokoliv proti Rusům, včetně přání všechny Rusy do posledního vyvraždit, a administrátorům to vůbec nevadí....

K. Křivan 30.9.2022 13:44

"z ničeho " ? Kdo ví z čeho byl !

J. Vintr 30.9.2022 13:41

Jestliže za všechno, co tady autor popisuje, může opravdu Putin, byl by to důkaz, že Putin zcela ovládá EU. Není to vyloučené, protože EU je v podstatě neomezeně ovládána nevolenou Evropskou komisí a podle toho, že je složena výhradně z lidí, diplomaticky řečeno, nechytrých, je naprosto jisté, že je ovládá někdo z pozadí. Mohl by to být samozřejmě i Putin. Nebo někdo jiný, kdo se veřejnosti neukazuje.

P. Diviš 30.9.2022 13:20

Pěkně o tom psal Lem, v Denících Ijona Tichého.

V. Čermák 30.9.2022 13:19

Velký třesk z ničeho je nesmysl, který opouští už sami Vědci. Věda je jen trvalá nepravda, kterou vědci hrnou před sebou. Mimochodem, vždy má smysl mluvit o tom, co bylo před něčím, přece nějaké počáteční podmínky, ne? O Dodmatech pak mluví ti, kteří jm nerozumí...;-D

V. Čermák 30.9.2022 13:14

Zdá se, že předpokládáte, že to, co je nyní nějak vzniklo z Ničeho, to ale Logické není. Já předpokládám, že Vždycky již Všechno Bylo, v nějaké zárodečné formě, včetně zárodku stvořitele, majícím schopnost zárodku myšlení. Postupným uspořádáváním se zvyšovala kvalita zejména stvořitele až po Schopnost stvořit- Uspořádat na Počáteční kvalitu s dvojím potenciálem Vývoje, a pak etapovitě dále až po současnost. Vyšší Stvořitel z nižšího stvořitele, tedy opačně než říkáte. To je Logičtější...

Z. Lapil 30.9.2022 13:08

Ano. Takovou a podobné otázky neumí věda ani smysluplně položit. Na rozdíl od křesťanství nemá dogmata (Bůh stvořil Zemi...) a tedy ani prakticky použitelné (ne nutně pravdivé) odpovědi.

"Oficiální" odpověď zní: Počátek času je ve Velkém třesku, tudíž otázka co bylo PŘED ním nemá smysl.

P. Molík 30.9.2022 13:03

Tradice ruských špiónů resp. agentů jsou letité. Však i Švejk byl považován za ruského špióna. Ovšem tehdy putimský strážmistr Flanderka byl přece jenom slušnější a moudřejší než současní horliví požírači všeho dobrého v člověku, kteří o to více razantně prosazují eurohujerská propagandistická dogmata a své píárko si vylepšují do maxima vyexponovanou rusofobií.

V. Čermák 30.9.2022 13:00

Hawkung je mrtev a s ním i Velký třesk z ničeho...;-D

V. Čermák 30.9.2022 12:59

Neberu, spíš to upřesněte, ať se máme o čem bavit...;-D