20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLEMIKA: Kandidatura radních vadí jen někdy

Ondřej Neff se ve svém úvodníku (27. 7. 2021) na Neviditelném psu zamýšlí nad kandidaturou Hany Lipovské do poslanecké sněmovny za Volný blok. Při té příležitosti zmiňuje také Trikoloru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Kužel 29.7.2021 14:03

Italský fašismus je operetní verzí německého nacismu.

R. Langer 29.7.2021 10:28

Co že to používáte za slovník? Za takovou vynalézavou definici fašismu by se nemusel stydět ani kovaný bolševik! ;-D

I. Dvořák 29.7.2021 12:46

V Šťastný, napřed si ujasněte význam slova totalita. Totalita (cituji) je politický systém, vládnoucí neomezenou mocí, a to EU rozhodně není. Vstupovali jsme do ní dobrovolně, pravidla členství jsme znali. Problém je naše zaostalost a neznalost, které Vy jste typickým příkladem. Naštěstí jste v menšině a tak jen kokrháte, aby jste zůstal pánem na svém hnojišti. Zkuste se zamyslet, čím bychom se po vystoupení z EU živili, když 80 % našeho vývozu směřuje právě do EU. Naše výrobky by podle "Celního kodexu EU" podléhaly dovoznímu clu a tím by se zdražily, byly by neprodejné. Konkurence je tvrdá, náš vývoz do EU by byl rychle nahrazen firmami EU. Příště než něco plácnete, napřed trochu myslete.

V. Povolný 29.7.2021 14:38

Vy jste šťastný člověk, pane Dvořáku. Váš svět je tak jednoduchý. My jsme zkrátka zaostalí a všichni v EU to s námi myslí dobře. Žádná pravidla se nezměnila a všechno bylo jasné od začátku. Sancta simplicitas ...

I. Dvořák 29.7.2021 17:30

Ano pane Povolný, jsem šťastný, že jsme v EU. To přiznávám i když si jsem vědom, že ani ona EU není dokonalá. Přesto je to nejlepší, co Evropu i nás mohlo potkalo. Je to projekt na Vám vzdálenou budoucnost. My, pane Povolný nejsme pupek světa, jak si možná namlouváte. V výrobních technologiích jsme po sametu byli o padesát let pozadu. Žel bohu máme se co učit, abychom, se v EU nestali občany druhé kategorie.

B. Jech 29.7.2021 8:37

Kdybychom o EU věděli v roce 2003 to, co o ní víme teď, nikdy bychom do ní nevstoupili, protože většina lidí by hlasovala proti vstupu.

R. Langer 29.7.2021 10:32

Ano, ale ona tehdy taková NEBYLA, za tím si stojím. A nevěřím, že někdo takový vývoj tehdy předpokládal. Kromě několika totálně pomatených konspiračních jedinců.

No, bohužel, zase měli pravdu. :-(

I. Dvořák 29.7.2021 13:00

B. Jechu, uveďte konkrétně, co jsme při našem vstupu do EU nevěděli. Ono žádné rozhodnutí spolku, který shromažďuje několik členů, není vždy všem podle chuti. Tak je tomu i v EU. Jenže milý "B." lidé v zemích, které jsou již dávno v EU to myslí trochu jinak. Oni to co my se učíme dnes, již dávno zapomněli. Jsou mnohem dál. Když jsem se ve Francii ptal na na jejich státní systém, začali krajem (région) a končili radou EU. Oni jsou EVROPANI, zatímco my jsme zapšklí "čecháčkové", kteří by rádi jen smetanu, ale podílet se na Evropské prosperitě když to něco stojí, to my nechceme. To nám je EU najednou koulí na noze.

R. Langer 29.7.2021 15:46

Tak se za těmi svými Evropany klidně někam odstěhujte, čecháčku. Já raději zůstanu tady Čechem. :-P

I. Dvořák 29.7.2021 17:33

Tak si hlavně dávejte pozor, aby jste při sběru banánů nespadl se stromu. Hodně štěstí.

J. David 29.7.2021 9:32

Ale ale, on se probudil, ruku měl v nočníku a pak listoval v dienstreglamá EU/EK? Jo, posunuli jsme se, ale k Protektorátu EU v Böhmen und Mähren. Samé Bekantmachung o tom, co smíme a nesmíme. Dejte si studený obklad na čelo a vlažný na moudí, to pomůže.

I. Dvořák 29.7.2021 13:05

J. Davide, jak duchaplné. Co slovo to argument. Argument o tom, jací exotové zde mohou klidně žít a dokonce i diskutovat. Že by již to byla ta demokracie??? O EU asi vít prd. Nebo píšete z Petěrburgu????

J. Zika 29.7.2021 13:01

To snad nemyslíte vážně! Vy jste evidentně neměl co do činění s právním řádem ČR jako účastník sporu, vyšetřování. Jestli žijete v úplné nevědomosti, tak si přečtěte "Škůdce v taláru" pana Jemelíka. Havlova "reforma justice" měla vymýtit možnost posílat do vězení z politického přesvědčení, ale skončila tím, že SE ZE SOUDCŮ STALI NEDOKNUTELNÍ NEODVOLATELNÍ NIKOMU NEODPOVÍDAJÍCÍ SAMOVLÁDCI. Celý systém je prolezlý korupcí, vazbami na politiky, takže "právo" platí jen pro obyčejného občana bez konekcí. Zkuset se soudit s kýmkoliv, kdo "má známé". Můžete být stokrát v právu a dopadnete jak sedlák u Chlumce. Nevím, čím nás v tomto posunulo členství v EU.... Chtělo by to vysvělit než plácat takové fráze.

I. Dvořák 29.7.2021 17:16

Náš právní řád zdaleka není dokonalý, v řadě případů lze zákony vykládat různě. Avšak za to nemůže EU. Díky ní byly přijaty třeba protikorupční zákony, do kterých se žádné vládě nechtělo. EU také nemůže za českou povahu, která právě vyčnívá v případech úplatných soudců. Já také nechápu, jak může státní zástupce být obžalován za trestnou činnost, krácení daní.