24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Frank 14.8.2009 10:54

Že Rath je "dáreček", o tom žádná,

ale na gaunery typu Bendla, Julínka a Ciprda stále nemá.

ps 14.8.2009 10:48

Re: Lilipután - kam jsme to dopracovali!

Tobě zřejmě stačí když budeš nábožně naslouchat rathovi.

alain 14.8.2009 10:46

pane Cikrte,

Vaše otázky zůstanou nezodpovězeny, protože protektor Středočeského kraje jakoukoliv kritiku vždy arogatně odmítá a jde okamžitě do protiútoku. Dělal to jako předseda LOKu, prezident Lékařské komory atd atd. Nyní, kdy chybí peníze v kase kraje, díky  nezákonnému proplacení poplatků, vyhazuje další statisíce za svou osobní propagaci v celostátním tisku( i např. v  MF Dnes, kde vycházejí celostránkové články o něm, s jeho fotografiemi,  jedná se však o inzerci...)  a za bilboardy, kde anoncuje dopravu čáků a studentů od září ZADARMO...  Chování protektora nemá obdoby.

Wesley Jackson 14.8.2009 10:45

Re: Předvolební kampaň pana Cikrta

Dobrý den, jenom na okraj pro vysvětlení.Jistě nepracuji ani já i jiní lékaři zdarma. Ale Příkladně privátní klinika si pacienta pečlivě vybere(jenom určitého) a jsou zde nemocnice, které si jednoduše vybírat nemohou. Pokud ve spádu havaruje autobus s nepojištěnými dělníky ze stavby, myslíte že to vede k nějakému zisku?Že je pošleme jinam bez ošetření?Pro někoho je zdravotnictví byznys, pro někoho veřejná služba s tím, že něco stojí 100, pojišťovna zaplatí po složitých výpočech 75 a všichni se tváří, že je to OK. Bohužel ten vejvar a byznys je jenom pro někoho.Kdo si myslíte že řeší komplikace, když nasanou na soukromé klinice, například když dolde u žlučníku k přestřižení žlučovodu? Jak mohu v nemocnici dělat byznys, když musím držet týmy v pohotovosti 24 hodin? Jak zjistím, kolik mi přijde  v noci urgentních pacientů? Jak vydělám, když za tyto pohotovosti obdržím úhradu max. na 60% nákladů? Pan Cikrt propůjčil svůj intelekt k tomu, že zadání nezní veřejná služba, ale právě ten byznys.Ten však není pro všechny.

 

Jindra 14.8.2009 10:43

Lilipután - kam jsme to dopracovali!

Nemám nic proti liiputánům, dokonce mi jich bylo i líto, ale pan Cikrt mě přesvědčuje o tom, že čím menší tím více komplexů závisti atd...Řekněme, že tento prcek mi nemá už co říci..

pampucha 14.8.2009 10:34

Re: Vraťme se k základní realitě: Celou nemocnici, koupili za 13 (?)milionu a jenom pozemky nemocnice z této nemocnice,

Prosím tě,dej si správný nick - oranžová p...!;-€

Bianca 14.8.2009 10:29

Re: Julíek nevyhrožoval

Vazeny pane, jsem od Brna ponekud vzdalen, toz jen z dostupnych  informaci soudim, ze v pripade brnenske urazovky neslo o vyreseni nedostatku stavajici nemocnice, neslo o  heliport, o dostupnost pro sanitky, o návaznost lůžkové části...

V Plzni napr. pred casem presel personal GPK FN z nevyhovujiciho (puvodne skolskeho), od ostatnich pracovist zcela odlouceneho  objektu    do novych prostor, kterych se konecne od konce  posledni valky dockal. Cely presun probehl bez valne pozornosti medii, byla pouze zminena vysoka trechnicka uroven noveho pracoviste. Proc? Personal presel prakticky beze zmeny  a do lepsiho.

A co v tom Brne? Jak tam melo byt nalozeno se stavajicim personalem urazovky? Byly nove prostory opravdu tak technicky, prostorove.... dokonale?  

Stranou ponechavam "vyznam"  samotnych byvalych objektu. Budova byvale GPK v Plzni stoji bez zjevneho zajmu, da se ricim, ze pomalu ale jiste pustne a chatra - nelezi zrovna v lukrativni oblasti. To o budovy brnenske urazovky byla je asi jiny zejem, neni-liz pravda?  

Petr Benes 14.8.2009 10:25

Kurniksopa, kde se da dostat takova nemocnice

za cenu mensiho domku? taky bych to bral! ;-P

JaS 14.8.2009 10:25

Pan Cikrt je skřet,

ale za to nemůže. Na druhé straně mu to bezvadně pálí, dokáže to vyjádřit a není s*ině na rozdíl od mnoha jiných, kteří mu nesahají ani po paty. Myslím, že brandýská nemocnice má dobrého pomocníka proti hejtmanské zvůli.

hela 14.8.2009 10:20

návštěvy

faktem je ,že kam příjde Rath je z toho povyk,je vidět jak ho středočeši milují.Na úp v Kutné Hoře si Paroubek také utrousil ostudu,jen tak dál socialističtí pomatenci:-D

Michal 14.8.2009 10:14

Spor jedne zaporne postavy a jedne zaporne postavicky

by se me netykal,  pokud by neslo o zdravotnictvi a verejne penize.

Nicmene fotka Cikrta s klobouckem u dveri nemocnice... ja bych na ni moc neupozornoval.

LN 80/9 14.8.2009 10:11

Re: Předvolební kampaň / neviditelná ruka trhu zatím jen na cizince ?

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí 6. srpna 2009  14:40 Lidové noviny PRAHA -

 Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

John 14.8.2009 10:01

Re: Smutný konec Hospodářských novin

Hlavně píší polopravdy a lži a to se fakt nelíbí.

Vašek 14.8.2009 10:00

Re: Vraťme se k základní realitě: Celou nemocnici, koupili za 13 (?)milionu a jenom pozemky nemocnice z této nemocnice,

Ježišmarjá, jste vůbec schopna porozumět psanému textu?

1) Nemocnici nekoupili za 13 milonů, ale 13 milionů se zavázali investovat!

2) Při prodeji pozemků se nejedná o ceně 380 milonů, ale 38 milionů.

atd. Pouze souhlas s tím, že uvedená firma přivedla cugrunt dačickou nemocnici.

F2 14.8.2009 9:37

Re: Předvolební kampaň pana Cikrta

Vážený pane, kdyby zdravotnictví nebyl byznys, pak nemáme ještě ani rentgeny a penicilín. Kdo myslíte, že by léky, či diagnostické přístroje vyráběl, vymýšlel a vyvíjel ? Stát ?

F2 14.8.2009 9:35

Re: Julíek nevyhrožoval

Vážený pane, brněnská úrazovka (myslíte tuto zlikvidovanou nemocnici ?) měla bezesporu špičkové výsledky díky špičkovým lékařům. Možná, že pro brňáky bylo výhodné, že si  tam s vymknutým kotníkem apod  mohli dojet šalinou, ale jako krajská úrazová nemocnice je naprosto nevhodná.  Omezený heliport, špatná dostupnost pro sanitky, lůžková část v jiné budově  atd atd.

ZaZu 14.8.2009 9:34

Hodnocení firmy.

Musím uznat, že pan Cikrt se snaží o analytický model hodnocení nějakého podniku. Abychom mohli posoudit, alespoň rámcově, hodnotu nějaké firmy, což nemocnice také je, musíme si vzít

výkaz zisku a ztrát a rozvahu a každou položku rozebrat do všech detailů a potom získáme rámcovou, základní představu o stavu této firmy. Zdůrazňuji pouze základní představu. Po důkladné analýze navrhneme teprve tzv. podnikatelský záměr (ten má obvykle dvě podoby - oficielní a interní, která je pouze pro vlastní potřebu). Teprve pak je možné hodnotit (stanovit) cenu. Je to poměrně náročná práce, vyžadující teoretické i praktické znalosti. To každý profesionál ví. Toto jsou jen emocionální plky a bohužel, tím získávají politici body.

ctenarvk 14.8.2009 9:30

Re: Předvolební kampaň pana Cikrta

>Pan Cikrt alespoň jasně vytáhl karty- zdravotnictví je >byznys, kde všichni chtějí zisky a vydělat

Podle Vas maji lekari, zdravotni sestry a ostatni personal pracovat zadarmo?

ctenarvk 14.8.2009 9:29

Re: Julíek nevyhrožoval

Mate na mysli Urazovou nemocnici v Brne? To je trucpodnik socialni demokracie, na ktery bude Brno jeste dlouho doplacet. Socialnedemokraticke vedeni mesta Brna odsouhlasuje desetimilionove pujcky pro Urazovou nemocnici, ktera je od prosince 2008 majetkem mesta Brna.

Soucasne krati rozpocet na opravu "sve" polikliniky na Zahradnikove ulici. Dokonce se rozhoduje o prodeji poloviny polikliniky, protoze nejsou penize na jeji opravu.

Wesley Jackson 14.8.2009 9:28

Předvolební kampaň pana Cikrta

Jsem spíše smutný i depresivní z toho, že NP se tváří jako špičkové a nezávislé médium a v krátkém časovém horizontu dává prostor panu Cikrtovi s jeho slátaninami a voláním velkého bratra. Nejspíše ve skrytém nadšení z předvolebních preferencí si hoši od Bobří řeky připravují velký návrat reformátorů českého zdravotnictví, oprašují reformu.Pan Cikrt  alespoň jasně vytáhl karty- zdravotnictví je byznys, kde všichni chtějí zisky a vydělat. Šnajdr na ministerstvu povodil již dvě ministryně, vše jede podle plánu i Chrenek je spokojen.Chci říci jedno.Těžce zkoušené zdravotnictví má jednu nevýhodu. Vždy, když se blíží pomyslné dno a objeví se kardinální problém, nějak se to zaretušuje.Kritická situace s nedostatkem sester se řeší stejně, jak bylo třeba socialistům vytýkáno. Před volbami se přidají procenta ke mzdám již od 1.7. sestrám, udělá se dobrá kampaň a až následně se vlastně ukáže, že během července a mnoho dalších mésíců budeme hledat peníze a mechanismus, jak je sehnat. Podotýkám, že gloriolou opředení modří reformátoři  napáchali tolik ničemností, že představa návratu tété sestavy zpět, děsí všechny doktory a sestry. Ti chytří již dávno opustili tuto Bohem zapomenutou zemi, zbytek je nasr.... do běla. Tragický je však fakt, že alternativa typu Ratha či prezidenta Komory Kubka, který jde na ruku opět spíše byznysmenům a soukromníkům, je opravdu snad ještě děsivější. Za kratičký čas se budeme všichni divit, co že to vlasně vyleze z těch reforem, nereforem. Hlavně konečně zredukujeme síť našich nemocnic z jediného prostého důvodu.Nikdo v nich nebude za této situace pracovat. 

jan 14.8.2009 9:19

Re: Smutný konec Hospodářských novin

Nepíší, co se Vám líbí?;-D

John 14.8.2009 9:18

Re: Podle toho,co jsem viděl v TV a slyšel od pacientů

No takto to o prázdninách vypadá v 90% špitálů. A Rath si vybere Brandýs. To je náhodička co?

Malý Aston 14.8.2009 9:18

Rath se odrovná sám,je to jen otázka času!

Článek je naprosto zbytečný, ten kdo věří socanům bude hájit Ratha, kdo má rozum a umí počítat se výplodům cestovatele politickými stranami princi ČSSD zasměje. Musím konstatovat, že Rath již nikoho nezajímá a díky jemu to socanům pořád klesá a klesá. Trvalá negativní kampaň je nezajímavá a něco nového nejsou schopni socani ani navrhnout ani realizovat. Jejich záměr nakoupit třicetikorunáče a důchodce za 200 Kč/měsíc je tak debilní, že jim nevěří ani jejich vlastní členové a příznivci. Hod vejci na krátkou vzdálenost se bude opakovat a mladí jasně říkají " Dluhy socanů platit nebudeme"!:-P

Andy 14.8.2009 9:10

Re: zeptej se sám u vás v nemocnici, kde místo práce žvaníš na internetu

Bianca 14.8.2009 9:04

Re: Kde se objeví....

Hmmm a proc by duchodce nemohl mit zadna privilegia? Nemaji nahodou duchodci slevy na MHD i jinde? Nic proti, ja jim je preji, ale vylevate-li uz si sve pocity, pak se snazte o vetsi presnost. Vasim prispevku to doda vetsi duveryhodnost.  

mlok 14.8.2009 9:00

Re: Kde se objeví....

Jste-li důchodce nad hrobem, pak máte pravdu. Hodláte-li zde strašit déle (jak se na ducha sluší) pak bych moc klidný nebyl. Najděte si někde jaká je věková struktura třeba zubařů, nebo obvoďáků a kolik přijde ročně do těchto oborů absolventů - nehledě nato kolik absolventů odejde do západnější části EU.

jenicek 14.8.2009 8:58

Deb.ilové mají jasno

Smlouvy v životě neviděli, ale dokážou přesně ocenit závazky z nich plynoucí, co komentář to specialista na oceňování. Už na tom článku od pana "novináře" je zajímavé jak přesně vyčísluje výnosy a na náklady a závazky "zapomíná".

Bianca 14.8.2009 8:52

Navrh pokracovani

Další příklad kontroverzních praktik ve mediální sféře jsou takzvané reklamní spoty politických stran. Ty politickým partajím umožňují propagaci jejich ideí ve verejnopravnich mediich za peníze daňových poplatníků bez ohledu na přízeň či odpor poplatníků k té či oné straně. Problematické je i financování politických stran. Někdy se tak děje formou sponzorského daru. To je v pořádku, pokud politik sponzorský dar nevyžaduje a pokud jím nepodmiňuje péči o zájmy sponzora. Mluví se i o případech, kdy si sponzor chce úplatkem pomoci k lukrativní státní zakázce, na kterou by jinak musel dlouho čekat, případně by se jí nemusel ani dočkat..

Legální platby za činnost politiků znamenají hlavně možnost zprůhlednit kroky, zájmy... politiků, jejich partají. V současnosti se legálně k nadstandardu ve zpřístupnění svých názorů veřejnosti může politik dostat tak, že si takové zpřístupnění zaplatí celé ve formě placené reklamy, či dokonce, pokud by chtěl veřejnost o svých názorech, ideích... politik, informovat pravidelně, musel by vydávat vlastní periodikum. Nově by článek na objednávku hradil objednávající politik a jeho strana by mu na článek přispěla do výše ceny levnějšího novináře.

Problém pro politiky, novináře i občany. To, že takové platby nemají předpisy, je problém jak pro politiky a novináře, tak i pro občany. Těm nikdo nedá záruku, že se skutečně dočkají objektivních, nezávislých informací. Politici pak těžko mohou něco reklamovat, když za to platili nelegálně. Finančním úřadům zase utíkají peníze. V případě, že by se jednalo o legální platby, mohla by jejich část jít nejen novináři do kapsy, ale i redakci, která ho zaměstnává. Občan by též věděl, za čí peníze je ten či onen článek tak či onak napsán.

 

  

Bianca 14.8.2009 8:52

Návrh

Dokud  psala vetsina vetsich tiskovych medii pod taktovkou ministra zdravotnictvi Julinka a jeho mluvciho, dokud tato media nedopravala sluchu oponentum jejich tzv. reformy, bylo nejspise vsechno v poradku. Nyni se situace ponekud obratila a "byvalym" se dostava jejich praktik v obracenem gardu. Nedavno se jeden pisalek z Lidovych novin rozhorcoval nad uplatky ve zdravotnictvi, aniz by ve svem opusu vystihl podstatu problemu. Obdobne by se dalo tez napsat o problematice uplatku v zurnalistice.  Viz nize:

Legálně připlatit zakázáno. Zato úplatky fungují

V českém žurnalistice si v současnosti může člověk legálně připlatit za máloco. Možné to je u věcí, které s poskytováním informací veřejnosti jen souvisí, jako je placená reklama. V praxi ale platby za nadstandardní informování veřejnosti fungují, jenže se často objevují ve formě úplatků.

Typickým příkladem jsou články psané na objednávku. Politici jsou už často zvyklí a chtějí si připlatit za uvedení konkrétních informací, sdělení svých názorů... v tom či onom periodiku. Někteří z nich jsou ochotni se zavázat, že v kteroukoli hodinu přijedou na zavolání. Částka, o kterou si novinář za takovou službu řekne, se může pohybovat mezi pěti až dvaceti tisíci korunami. "Výběr novináře je běžná záležitost," říká pracovník ministerstva vnitra Darek Šejbr. "To, že si chce politik připlatit, je v pořádku. Dnes to ale nemá pravidla," dodává.

Ludva 14.8.2009 8:46

Re: Podle toho,co jsem viděl v TV a slyšel od pacientů

Pan Cikrt se snaží hlavně obhajovat sám sebe, protože byl nositelem politiky, která přinesla více zlé krve, než cokoliv dobrého.