23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
woka 14.8.2009 14:39

Re: K tématu - osobní bankrot

naprostá většina Američanů, kteří mají zdravotní pojištění, je s ním spokojena (>80%). Z těch, co pojištění nemají, je víc jak 70% těch, kteří ho mít nechtějí (ačkoliv si ho mohou dovolit nebo by si ho mohli dovolit při rozumném přeskupení priorit ) nebo na to kašlou (lidé žijící na okraji společnoti, nelegální přistěhovalci, narkomani apod.). To jsou ale jen čísla, co jsem si náhodou zapamatovala z tisku, neručím za pravost. Ale fakt by mě zajímalo, kolik je Američanů, kteří si OPRAVDU nemohou dovolit mít přiměřené zdrav. pojištění, i když by doopravdy chtěli  tuto rozumnou záruku mít. (Dost dobře si nedovedu představit, že bych si koupila na úvěr dům, vybavení, dvě auta,  a neměla zdravotní pojistku)  

dulcibelka 14.8.2009 14:39

Re: Přeji panu Cikrtovi takovou nemoc,

Tebe už nevyléčí nic, hovado oranžový.

John 14.8.2009 14:35

Re: Podle toho,co jsem viděl v TV a slyšel od pacientů

Jó, byl jsi někdy v Kutné Hoře?

woka 14.8.2009 14:26

Re: Přeji panu Cikrtovi takovou nemoc,

jk-jiny - pozor: vyslané kletby se často odrazem vracejí zpět k tomu, kdo je vyslal!!!

Boston Globe 2009 14.8.2009 14:25

Re: K tématu - osobní bankrot

Sokro 50 milionů Američanů nemá pojištění.

Rostoucí nezaměstnanost jejich počet denně zvyšuje, protože pojištění bývá vázáno na zaměstnavatele.

Neschopnost platit za nemocniční ošetření je nejčastějším důvodem osobního bankrotu.

Osobní bankrot se v USA odehraje každých 30 vteřin.

Dodo 14.8.2009 14:03

Re: Lilipután - kam jsme to dopracovali!

Tomu nevěřte. Kolik kreatur z řad agentů STB mělo figury jak ze žurnálu!

V každém případě, posmívat se někomu za jeho vzhled může jenom zamindrákovaný hňup.

Dodo 14.8.2009 13:57

Re: Přeji panu Cikrtovi takovou nemoc,

Omyl, právě naopak chtěli zavést systém takový, aby dostal kvalitní léčbu každý. Vy jste asi z těch 3Oti korunových žebráků, které vzývá ČSSD.

Dodo 14.8.2009 13:53

Re: Předvolební kampaň pana Cikrta

když do nemocnice dorazí nepojištění dělníci, má nést finanční odpovědnost stát.

Řešit situaci podle ČSSD, která čas od času nalejvala s ohromným humbukem peníze do zdravotnictví je nesmysl. 3O Kč mělo zabránit nadužívání péče a věřím tomu, že by následovaly další kroky vedoucí k tomu, že by se našim lékařům a sestrám vyplácelo tady zůstat. To by ovšem museli řešit nezamindrákovaní absolventi ekonomických VŠ.

Janus 14.8.2009 13:39

Re: Lilipután - kam jsme to dopracovali!

Víte, ono existuje jedno poměrně dost staré přísloví, a to: "Křivé tělo, křivá duše". :-P

Andy 14.8.2009 13:30

Re: Přeji panu Cikrtovi takovou nemoc,

kde se ve vás, člověče, ta nechutná nenávist bere? Co se vám stalo? Tohle tu dělají obhájci levice pravidelně - přejí někomu smrt, nemoc, smrt dětí....je to zrůdné.

Dodo 14.8.2009 13:29

Re: Lilipután - kam jsme to dopracovali!

Jenom idiot se zaměřuje na vnějšek, aniž by vnímal vnitřek. Možná proto, že sám je dutý jak bambus!

Kuchl 14.8.2009 13:20

Kraken , bájná nestvůra ze sněmovny ,

v podobě nynějšího hejtmana středočechů  , zcela pohltila celý kraj . Kam se dosápe po volbách ? Těšme se . P.S. sranda bude i kdyby na chleba nebylo !;-P

Sid 14.8.2009 13:03

Re: pane Cikrte,

Můžete napsat kolik chybí v pokladně kraje za tak zvané nezákonné poplatky? Vezměte si kalkulačku! Pro vaši představu primátor Bém nesmyslně utratil za přípravu olympiády 70 milionů Kč. Tato částka se rovná poplatkům dvou milionů a třista tisíc  nemocných u lékaře.

Wesley Jackson 14.8.2009 12:59

Re: Předvolební kampaň pana Cikrta

Co je také pro zdravotnictví typické je to, že co doktor, to názor. Nevím, zda mám blahopřáti k doktorské rodině.Spokojenost praktika, zubaře jasně chápu. S tím neurochirurgem mám problém.Snad jste seznámen z reformními zákony. Co takhle ten o všeobecném zdravotním pojištění, privatizaci pojišťoven s chimérou úřadu pro jejich kontrolu?Provozní náklady pojišťoven nyní kolem 2-3%, po privatizaci až 7%?Podívejte se, nejsem žádný komouš ani socan. To, že zdravotnictví něco stojí troubilo do světa tisíce lidí. Z osobních zkušeností mohu jednoznačně říci že Julínek s Cikrtem a se Šnajdrem jsou povedená trojka. Pokud  Vám nevadí, že jejich reforma je založena tom, udělat debílky z nás doktorů, pěkně je rozdělit, zdecimovat definitivně Komoru a vést diskuzi u kulatého stolu s kejvači a přitakávači, tak radostně čekejte jejich návrat a je mi vás dost líto. Podívejte se třeba na vzdělávací systém a la ministerstvo, rezidenční místa. Je jasné, že tato vychc... česká třetí cesta ve zdravotnictví  vede do pr... 

Malý Aston 14.8.2009 12:59

Re: Přeji panu Cikrtovi takovou nemoc,

Klidně si počkejte na Ratha a Drymla, ti včetně Paroubka postaví zdravotnictví na nohy. Já se postarám sám o sebe. Připojištění si neplatím a pěkně uplácím lékaře. A kdo na to nemá musí počkat na Ratha ten všechno všem a zadara zajistí.:-P

Standa 14.8.2009 12:56

Re: K tématu

Jaroušek nepoznal, že Cikrt chce v Česku americké zdravotnictví.

jk-jiny 14.8.2009 12:55

Přeji panu Cikrtovi takovou nemoc,

na jejíž léčení nebude mít peníze, zdravotnický systém, jaký s tím velkým stejně blbým chtěli zavést, a ať bídně chcípne, zadluživ potomky (pokud má).

Standa 14.8.2009 12:55

Cikrt

je známý potížista!

slava 14.8.2009 12:22

Re: Že Rath je "dáreček", o tom žádná,

Je vidět, že ani vy o tom moc nevíte. Není ten Řebíček náhodou překlep? ;-D

slava 14.8.2009 12:19

Re: Cikrtova vs. Rath po formální stránce

Kterou Cikrt, samozřejmě objektivně a plným právem, kriktizuje, že? Problém ovšem je, že ta nemocnice skutečně nefunguje, jak má. A výzvami ke kontrole jiných nemocnic se situace nevyřeší.

jaroušek 14.8.2009 12:11

K tématu

1) Původní článek z HN, proti kterému se pan Cikrt ohrazuje a na který je v článku odkaz, je pouze a jenom o tom, jak byla nemocnice velmi nevýhodně (ze strany kraje) prodána a naopak velmi výhodně (za strany stávajícího majitele) koupena. Pokud se k tomu má kdokoliv smysluplně vyjadřovat, je zapotřebí shromáždit VEŠKERÁ(!) "má dáti" a "dal" včetně dluhů, závazků, apod. Z tohoto pohledu je článek v HN skutečný paskvil, za který by se měl stydět i laik, natož redaktor ekonomických novin, který se považuje za ekonomicky fundovaného.

2) Druhou výtkou pana Cikrta je údajné šikanování nemocnice v Brandýse ze strany pana hejtmana Ratha. A tady bych spíše očekával jednoznačné vyjádření pana hejtmana (které jsem zatím nezachytil). Buď:

a)  "všechny nemocnice v kraji mi šlapou a jenom ta Brandýská má vážné problémy a já na ně musím poukazovat a řešit je (dokonce sám osobně)" nebo

b) "velká část nemocnic má podobné problémy a já jsem si vybral zrovna tuhle, abych na ní demonstroval, jak se to má řešit". V tom případě je ovšem použití termínu šikana plně na místě.

3) Osobně považuji pana Cikrta za argumentačně velmi schopného člověka, který dokáže plně vystihnout podstatu problému a logicky a seriózně diskutovat. Naopak kroky pana Ratha jsou jednoznačně pouhou předvolební agitkou, neboť nemají za cíl řešit ani problém zmíněné nëmocnice natož zdravotnictví v kraji, ale pouze zviditelnit pana hejtmana samotného.

sokol 14.8.2009 12:09

Re: Že Rath je "dáreček", o tom žádná,

Na to jsi přišel vlastní hlavou??? Moc o tom nevíš, je to přesně opačně. Jediný, kdo se s Rathem může měřit je Řebíček, Gross a Paroubek.

historik 14.8.2009 12:08

Re: Cikrtova vs. Rath po formální stránce

To máte na mysli vy. My máme na mysli, že pan Cikrt podal analýzu kontroly a pan Rath podal objednanou jednostrannou reportáž.

Honza 14.8.2009 11:54

Re: Podle toho,co jsem viděl v TV a slyšel od pacientů

Náhodička to není,vybral nemocnici,kde je největší bordel.

Honza 14.8.2009 11:52

Re: Cikrtova vs. Rath po formální stránce

Jistě máte na mysli vhled,že.

toogood 14.8.2009 11:37

Re: Předvolební kampaň pana Cikrta

Hlásáte tu veřejnou službu, ale stěžujete si při tom právě na nedostatečné proplácení, neshodu nákladů a výnosů a finanční stránku vůbec. To je bohužel typické. Pan Julínek s panem Cikrtem jsou první (ještě pan ministr Kubinjy nebo jak, kupodivu z CSSD, take ho ihned sestřelili) kdo se odvážili říci, že zdravotnictví stojí peníze a že odpovědnost by měl do značné míry nést pacient (starat se o své zdraví a investovat do něj - což by se mu také mělo vyplatit i finančně). Pokud veškerou odpovědnost a finanční toky necháme  záměrněna systému, nemůžeme se divit, že obrovské prostředky tečou sem tam aniž by měly něco společného se zdravotnictvím.

Pro pořádek jsem z doktorské rodiny a těch 6 doktorů od praktika přes zubaře až po neurochirurga reformu tímto směrem positivně. To že prosazeno bylo jen její torzo, takže ji dnes můžeme těžko hodnotit komplexněji je jiná věc.

Bob 14.8.2009 11:25

Od tématu

Obsáhlá analýza, odbíhá však od základního problému. Pan Cikrt si může s prominutím kecat co chece, ale nemocnice s uzavřeným interním oddělením je celá na zavření.

toogood 14.8.2009 11:16

Cikrtova vs. Rath po formální stránce

Co jsem vypozoroval, tak pan Cikrt většinou bojuje proti svým oponentům analytickou metodou. Tj. cituje jednotlivé teze oponenta a stručně a věcně proti nim klade protiargumenty. Je to ovšem samozřejmě trochu piplačka a mdlejší hlavy to nebaví číst. Ty hltají tučné headliny a různé bonmoty s velkými vykřičníky.

Pan Rath je pravým opakem pana Cikrta.

toogood 14.8.2009 11:08

Re: Pan Cikrt je skřet,

Right!R^

Anonym 14.8.2009 10:57

Podívejme se na to očima pacienta

Můžeme-li věřit alespoň některým zjištěním, které potvrdili i představitelé inkriminované nemocnice, tak:

1. lékař z JIP, který musí být celý čas k dispozici právě na JIPu, čas od času asistoval  při operaci; je-li to pravda, zdá se mi to skandální.

2. nemocnice nepřijímá akutní pacienty (nevím, jestli jen chirurgie nebo i ostatní části); i to se mi zdá skandální a třeba i zdraví, nechci-li říci život ohrožující.

3. nemocnice nedrží přes sobotu a neděli lékařskou pohotovost; smířime-li se s tím (bohužel není jediná, jak jsem z vlastní zkušenosti zjistil), zůstaneme jako pacienti opravdu sedmadvacátí.

Takže pan Cikrt může mít pravdu, protokol může být formálně nesprávný. Privatizace nemusela být tak jednoduchá, jak uveřejnila média, ale nemocnice vykazuje opravdu nejméně tři závažná pochybení. Chci ale na závěr zdůraznit, že vycházím výhradně z informací médií - tisku i televize.