20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
walda 29.5.2009 16:59

Lis.smlouva

Abyste jste z této smlouvy nepodělal,já osobně doporučují si s touto smlouvou vytřít zadek.

Svatopluk 27.5.2009 0:10

Co mluvíte o demokracii,

když ani většina politiků si nedovede představit dosah LS a velká část právníků neodhadne právní vývoj po horizontu 10 let ? O tom, že většina občanů netuší, oč vlastně běží, ani nemluvím.

Takže vnucování vlastního pohledu na demokracii - to je EU, to jsou její nevolené orgány a operetní parlament. To je LS.

milano 27.5.2009 0:05

evropa

Prokazujete svým článkem, že popletené a zcestné názory máte Vy. Nejde o sjednocování států unie, jde o nebezpečí vývoje podle LS. Všichni LS-fanatici, se ohánějí tím, že zamítnutí LS nás postaví na periferii EU. Proč taková zbabělecká tvrzení. Když ukážeme pevnou páteř odporu proti LS, vzbudíme spíše respekt Tím spíše, že jsme malý národ. Bude-li LS přijata, čeká nás:(1) vměšování států (pod hlavičkou EU)do našeho zemědělství a průmyslu v podobě omezování výroby v něterých odvětvích průmyslu, a omezování zemědělské produkce, kde (se budou snažit vyvážet svou nezaměstnanost k nám, se ztrátami českých pracovních míst ) budeme muset draze dovážet zemědělské produkty, které si stačíme za dnešních okolností laciněji vyrobit sami. Ti co to dodnes nevědí, by si měli uvědomit,že již před naším vstupem do EU se v naší republice objevila smečka inspektorů z Bruselu, kteří začali nařizovat zemědělcům, co nesmí pěstovat, že nesmí rozšiřovat některé produkce (ve vinařství, mlekárenském průmyslu a dalších oborech, (budete se muset připravit na to, že jako malému státu nám z Bruselu odejmou pravomoci vládnout si ve vlastním státě (nezapomeňte, že nebudeme mít vlastního ministra zahraničí s dnešními pravomocemi a (3) že budeme vystavení nebezpečí, že eurosoudy prohlásí Benešovy dekrety za neplatné, což by pravděpodobně odstranilo ještě ten zbývající český průmysl z českých rukou a placení reparací za zkonfiskovaný německý majetek. Jde hlavně a to, že ty části LS, které se týkají možnosti převzetí politických a soudních rozhodnutí Bruselem a to bez našeho, českého souhlasu. Velké státy, Francie a Německo, nedodržují  předpisy a !zákony!, které do EU samy zavedly aniž by byly volány k zodpovědnosti, zatím co po menších státech jsou vyžadovány pokuty za jejich nedodržení .  To vše lze shrnout do jedné věty: Byli jsme protektorátem za Němců, byli jsme prakticky protektorátem za Rusů, chcete líde dobrovolně strčit krky do  chomoutu třetího protektorátu?

J. Souček 26.5.2009 21:08

Jak to vidím.

Je to jen můj osobní názor, ale vzhledem k tomu co předvedly naše největší politiké strany, se jeví jako docela sympatické řešení protektorát EU. Národ by mohl společně nadávat na úředníky v Bruselu a byl by svatý klid. Mimochodem, jak je možné, že politiku dnes bere ještě někdo vážně, neřku-li se domnívá, že jde o službu veřejnosti?

Leoš 26.5.2009 20:39

Vznik našeho státu.

Je fakt, že vznik našeho národnostního, resp. národního státu, byla a je jedna velká katastrofa.

NobodyWasHere 26.5.2009 19:51

jaký to krásný

příklad demagogie a manipulace, Goebels by měl radost. Autore, když už se tak oháníte demokracií, tak mi laskavě vysvětlete, proč kromě Irska tak zásadnídokument jako je LS nikde nebyl projednán v referendu a schvalovaly jej pouze politické "elity" - ačkoli třeba referendum o euroústavě proběhlo v několika státech (Španělsko pro, Holandsko a Francie proti)

Princ Jason 26.5.2009 23:15

Re: jaký to krásný

A proc zrovna tento dokument by mel byt projednan v referendu? Zastupitelska demokracie - slysel o tom?

jasan 26.5.2009 23:36

Re: jaký to krásný

zastupitelska demokracie je funkcni u veci v horizontu jednoho volebniho obdobi, ktere muze dalsi snemovna zmenit... to LS neni - zavazuje i dalsi zastupitele bez ohledu na vuli volicu.

Proto musi byt projit referendem.

www.petice.nelisabonu.cz

tepe 26.5.2009 19:33

autorovi

konečně neideologicky zabarvený text- díky díky

jasan 26.5.2009 19:38

Re: autorovi

jojo... az na ideu "ein volk, ein reich eine ojro"... 

Alfa 26.5.2009 18:22

Dobre som sa pobavil

Autor je ďalší vševed ,alebo truhlík.Perfektne manipuluje,alečlánok vyzerá samozrejme veľmi presvedčivo.Teraz však vážne.Práve takýto ľudia sú schopní odsúdiť každý odlišný názor a to nielen slovne.Toto je len začiatok prenasledovania ľudí s iným pohľadom na svet /na EU,kriminalitu,imigrantov atď./a to nielen v Čechách ale aj v ďalšich krajinách Europy.

Balvan 26.5.2009 17:55

Trapný

je především tenhle článek, protože je složen jen z hesel a proklamací. Nic konkrétního z Euroústavy se v něm neobjevuje.  Sjednocená Evropa s dostatečnými kompetencemi centra garantuje při možnosti zachovávání a rozvíjení všech národních tradic - tak takovýhle žvásty jsem slýchal při lampioňáku každej rok, ale místo sjednocená Evropa říkaly SSSR.;-€

honzak 26.5.2009 19:04

Re: Trapný

ano, je to evropský internacionalismus! Sjednocenou Evropu si rozvracet nedáme! Na souši i na moři porazíme agresoři!

Socialismus je opět zakopán a bude problém se ho zbavit. Zvoně ní klíčů nepomůže...

Ludva 26.5.2009 17:01

Alternativa k jednotné Evropě

Změť rozhádaných států neschopných konkurovat velkým asijským zemím, USA a Rusku. Dá se snadno spolknout malé nebo velké sousto ?

jasan 26.5.2009 19:04

Re: Alternativa k jednotné Evropě

no.. skoda III rise, proc to nereknete rovnou ... ta jednota... jako remen

Čenda 26.5.2009 21:46

Re: Alternativa k jednotné Evropě

To je fakt. Všude by byl pořádek, řád, disciplína. Po Evropě by se nepromenádovali Muslimové, Afričané, Židé by nás neokrádali...

Double_K 26.5.2009 16:19

Nic jsi nepochopil, Ivane...

:-D

Sunny 26.5.2009 16:08

Lojzíku:-)))

Není to pan Bednář, kdo má problémy s chápáním a demagogií...Prezident Klaus nezpochybňuje EU jako takovou, zpochybňuje současný způsob její integrace. To je dost podstatný rozdíl, který ovšem euronadšenci naprosto přehlížejí. A kde berete jistotu, že názor většiny je ten správný? A když už se tedy oháníte tou většinou, kde jste k ní přišel? O tom by se dalo hovořit, pokud by ve všech zemích EU proběhlo o LS referendum. To se nestalo. Jediné referendum se konalo v Irsku a víme, jak dopadlo. Jste si opravdu jist, že v jiných zemích by to skončilo jinak? Na Vašem místě bych s tou demagogií, kterou vyčítáte panu Bednářovi, poněkud přibrzdila:-)

Historik 26.5.2009 14:55

Ono tady ani tak nejde o EU jako o princip ale o to, KDO

a JAK nám z Bruselu vládne. Ten spolek salóních levičáků, je krajně nebezpečný VŠEM evropským národům. To, čemu u nás říkáme Pravda a láska + zelení je jen slabý odvar bývalých maoistů z Bruselu.

PROTO mu nemůžeme předat další kompetence.

26.5.2009 14:48

Marxistický sen proletářů spojených v jeden Evropský svaz.

Soudruh Marx a soudruh Engels, ba i soudruh Hitler, nepočítali s tím, že by součástí této Evropské unie měli být Slované. Viz např. zde http://www.marx.org/archive/marx/works/1852/germany/ch08.htm pro angličtináře, nebo zde http://www.mlwerke.de/me/me06/me06_165.htm pro němčináře.

Nechť si germánstvo klidně buduje svůj svaz - my v něm ale nemáme co dělat. Z EU bychom měli vystoupit dřív, než bude pozdě a než nás zase začnou germanizovat.

R.J. 26.5.2009 16:02

Re: Marxistický sen proletářů spojených v jeden Evropský svaz.

Já si již koupil tralaláček, lepší než milicionářská rádiovka. :-P

gojim v. Borgové 26.5.2009 14:21

Asimilace

Veškerý odpor je marný. NWO bude zaveden.

jira 26.5.2009 13:57

O tomto se u nas v Tv a novinach nedovite

Postavi nas az pred hotovou vec.Tady to mate volici hlavne ODS , CSSD a zastanci LS. http://www.eurabia.cz/Articles/3024-opratka-se-utahuje-cesko-bude-muset-prijimat-ilegalni-imigranty.aspx

Sunny 26.5.2009 16:13

Re: O tomto se u nas v Tv a novinach nedovite

Ono vůbec málo lidí čte eurabii...Ke škodě nás všech. Kvůli  žabomyším oranžovo-modrým šarvátkám se nezajímají o skutečný problém. Až si konečně povšimnou, bude už nejspíš pozdě.

Jiří J. 26.5.2009 13:49

Demokracie

Celá EU se demokraticky dohodla,že L.smlouva bude platná  pouze tehdy,pokud ji odsouhlasí všechny státy EU(bez rozdílu kolik má stát obyvatel).Tečka.Všechny ostatní výklady jsou pouze bolševické žvásty o demokracii.

R.J. 26.5.2009 14:04

Re: Demokracie

Říká někdo něco jiného? Neslyšel jsem.Jenom jsem slyšel úvahu, že pokud neprojde smlouva, tak se asi bude EU "skládat dvorychlostně", toť vše. Ale tonemá s Lisabonem nic společného.Přímo.

Ivan Nový 26.5.2009 14:53

RJ,

Ano dvourychlostní EU je výborná, u nás se budou rušit bláznivé směrnice EU a ve Francii a Německu se budou zavádět další. To je voda na náš mlýn. Už aby ta dvourychlostní EU byla.

R.J. 26.5.2009 15:36

Re: RJ,

Kdepak, tak blbý zas nejsou.;-D

mamina 26.5.2009 13:43

Stojí proti sobě rychlý vývoj ekonomiky a pomalá přeměna kultur.

To je realismus.

Mgr. Milda 26.5.2009 13:34

Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

takže dnes mluvíme o státní suverenitě, založené a dobyté Přemyslovci. Nebýt toho sjednocení, skončili bychom nepochybně jako Polabští Sorbové. Podobně vznikla i Francie, Velká Británie a úplně jako poslední i Německo. Celé evropské dějiny jsou plné násilí vedoucího ke vzniku větších státních celků. Jaká suverenita například zmítá lužickými Srby? Jsou to všechno výmysly politiků, bažících po moci. Až se podaří, dovést Evropu do jedné společné unie, budou místní warlordi odzbrojeni a bezmocní. To s nimi cloumá už teď. EU není násilný spolek, nýbrž se do ní vstupuje dobrovolně. Cokoliv se do EU investuje, vrací se opět všem členům, rozhoduje o tom ne jakýsi pomyslný Brusel, to je jenom současné sídlo EU centrály, t.j. parlamentu a komisí, soud je ve Štrasburku. Jelikož jsme členy EU, je EP, evropská komise a soud i naše zařízení, které má harmonizovat vztahy mezi členy EU. Žádný z členů EU nemá monopolní postavení, právní postavení všech je stejné.

Často se úřadům v Bruselu vytýká, že se zabývají nesmysly, třeba označení rum nebo typizací banánu. Při bližším seznámení s tématikou však shledáte, že to má svůj význam. Příkladem budiž sjednocení kabelů nabíječek mobilních telefonů, v budoucnu snad i všech v EU rozšířených zástrček a zásuvek. S těmi žárovkami zřjmě Zelení všech EU-členů předbíhají dobu, zářivky se rtutí jsou pochybným zlepšením. Tento tlak však povede k zvýšení a zefektivnění výroby LED svítidel, to je jiná třída. Jako členové máme právo, do toho mluvit a tvořit s ostatními členy podobného názoru skupinu, mající moc něco změnit. Toho ovšem nedosáhneme s Remky, Železnými, Ransdorfy nebo Bobošíkovou. Proto jděmež všichni k volbám do EP!