24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tatana 6.12.2008 0:59

Je dobre, moc dobre, ze tohle nekdo napsal, diky.

A nemohu se ubranit poznamce : ten, kdo znevazuje praci lidi, kteri jsou uznanymi odborniky v problematice je ... kazdy si dosadi sam.

Pane Bartoni, dodatecne FUJ !Rv

Divící se 5.12.2008 18:37

Ale, ale ....

.... to je pořád prdů kolem nějaké ODS. Ať si tam zvolí koho chtějí, ostatním normálním lidem je to úplně, ale úplně šuma fruk. A média informují, že ODS má již také zajištěno schválení rozpočtu o 1 hlas, který ji poskytne bývalý příslušník StB, alias udavač z vojenské kotrarozvědky. To to ODS dopracovala, že? Co se dá dělat, musíme to ještě 1,5 roku přetrpět. O to pak bude silnější kopanec pro modrou korupční a asociální pakáž!

Jiří Hrbek 5.12.2008 15:50

Pane Klíči,

odhlédnuto od detailů, možná proto, že jen máte k politologům a analytikům blíž než pan Bartoň - vždyť oba říkáte v podstatě to samé!

Koc 5.12.2008 14:54

pan Klíč versus pan Bartoň

Arogance ODS se projevila ve zvýšené míře v posledních dvou letech,kdy vzor Topolánka se uplatnil na všech stupních. Žádné analýzy dosud zveřejněny nejsou, tedy tu objednanou ODS je možné brát. Oba páni mají kritický pohled na text, ale sami přicházejí s podobnými závěry. Nadutost ODS se ukázala na příkladu Julínka, který nelenil a vydatně přilil olej do ohně rychlým tendenčním zrušením traumacenter, zajímavé většinou tam, kde ho považují za .... K tomu nebylo třeba vědeckého týmu. A aby to nebylo málo, tak odvolal ředitele úrazové nemocnice Brno. Julínek se vyvinul v takového exota, že by měl být za zásluhy o ČSSD vyznamenán nejvyšším řádem ČSSD se stuhou a diamanty.

Rad 5.12.2008 15:32

Re: pan Klíč versus pan Bartoň

Byl jste někdy v Brněnské úrazovce? Podle mě si zasloužila zrušit už dávno

jar.san 5.12.2008 16:25

Re: pan Klíč versus pan Bartoň

Hodnotíte povrchně a s emocemi. Skutečné traumacentrum může působit pro oblast s 1 mil. lidí, je perfektně vybavené lidmi a přístroji, dokáže se postarat. To bylo vidět třeba při havárii vlaku ve Studénce a traumacentru Ostrava všechna čest. Stojí to neskutečné peníze, třeba 3 týdny nic a pak hromadné neštěstí a maximální cvrkot, ale týmy  tam musí být pořád.Ta zrušená TC ( Pardubice, Bulovka, Zlín či ÚN) to zdaleka nesplňovala. Úrazovka Brno fungovala 70 let ve stejném baráku bez návaznosti na jiné obory, v dopravní špičce se tam sanitou nedostanete pro ucpaný okruh. A byla šance všechno potřebné zajistit v moderní fakultní nemocnici. Ale je z toho politikum a osobní vášně.

Nevyčítám Vám, že to nevíte, nejsa od fochu, ale měl byste víc dát na expertní komisi, kterou k tomu Julínek měl. Jemu lze vyčítat mnohé, ale tady se projevil koncepčně

Herakleitos 5.12.2008 19:21

Re: pan Klíč versus pan Bartoň

Důvody, které uvádíte mají logiku. Trochu ubíráte zásluh  úrazovce. Je tam opravdu špičkový tým na vysoké úrovni a péče tomu i odpovídala. Je tam jediný problém a tím je umístění budovy. Stalo se z toho politikum a to jednoznačně vinou Julínka. Prosadil to holt Odésácky t.j. silou. Podobně tak postupoval s prosazováním reforem. Potom ať se nediví.:-)

Karel 5.12.2008 23:30

Re: pan Klíč versus pan Bartoň

Herakleitos... Neměl byste se tak označovat, Vaše duševní schopnosti označení filosof nedosahují... Pokud je principem ODS síla, pak u ČSSD by to musela být šibenice nebo nejbližší lampa....;-D;-D;-D;-D;-D

Herakleitos 5.12.2008 23:44

Re: pan Klíč versus pan Bartoň

Já jsem ty kytovče neprohodil slovo o ČSSD. Příště k věci nebo dostaneš přes držku!(Y)

Luboš 5.12.2008 14:21

ODS

Myslím si, že dlouhé analyzování problému ODS je zcela zbytečné . Každá strana potřebuje 3 základní věci: 1. VEDENÍ - nejlépe jednotné táhnoucí za jeden provaz s jasnou ideou - u ODS naprosto špatné  2. ČLENY - přesvědčené, kteří pracují pro stranu nezištně a mají důvěru svých kolegů ve straně i okolí ve svém bydlišti - u ODS příliš mnoho lobistů a bezpáteřních patolízalů, které známe z let před rokem 1989 3. VOLIČE - kterým trpělivě vysvětlí, co strana chce, kam jde a co slibuje a zárovň po nich chce - zde úplně všechno dělali špatně. Honorář za tuto analýzu nechci.!

gerontusinza 5.12.2008 12:46

Pane klíči..

"Nenalezne-li ODS, a řadoví členové jsou jejím hlavním článkem, pokoru k práci druhých a bude-li nadále prosazovat politiku "co si myslím já, je svatá pravda", nemůže nikdy vyhrát. Právě to totiž voličům vadí ze všeho nejvíc..."

sakra nemluvte o pokořetam kde se má jednat o službě státu a občanům..... to spoorou nemá vůbec nic společného..... a se zlodějnami , "elitářstvím" a pohrdání občany teprve ne....:-/ Pochopil jste?

Xaver 82.117 5.12.2008 12:04

Pan bartoň je živoucím důkazem...

...proč ODS nevyhrála volby. A těch Bartoňů je tam víc, co jim to hloupí voliči kazej....;-)

franta 5.12.2008 11:32

Proč ODS prohrála volby ?

Protože jí lidé už mají plné zuby ! Jak prostě milý Watsone.

jan 5.12.2008 10:25

možná

možná má analýza v lecečem pravdu ale tvrzení že ODS prohrála proto že jsou češi levicový národ mi přijde dost ubohé - my nic za to můžou naši voliči, kteří jsou asi kryptokomunisti - skara já nevolil ODS kvuli klientelismu a oposmluvnim ksichtum kteří tam straší ještě teď - s kvuli klausovi s bémem který považuju za populisty prvního řádu - jestli je kongres odstaví jsem ochoten uvažovat o tom že dám ODS poprvé hlas - možná se z ní totiž stane moderní pravicová strana a ne nějaká nacionalistická protiunijní bojůvka

A je to 5.12.2008 9:33

K článku

Četl jsem příspěvek p.Bartoně i celkem podrobně analýzu prohry ODS.P.Bartoň je poze komsomolec v modrém,drží se hesla NIKDY nepřiznáme pravdu-o prohře. Analýza je celkem slušně udělána a je celkem objěktivní.Závěr je jednoznačný a logický i pro děcko ze základní školy.Když budu chtít mít co nejvíce voliltelů mé strany -musím nabídnout co nejvíce střední třídě ta je nejširší.Toto jaksi inteligenti z ODS nechápou.Politika ODS je spíše politikou pro mldáře typu Chrenek,Pittr. Kdo si přečte podrobně program ODS zjistí,že nás zavádí do kapitalismu 19.století,nebo ještě hůře mafiánského kapitalismu stř.Ameriky-zde se mi jako hlavní protagonista vybaví Ičko Langer,díle Dalík. Pokud se ODS  totálně nezmění  a je asi zřejmé ,že ne tak to mají hoši spočtený ,což jich není zas tak velká škoda.Škoda je bohužel velká pro ČR ,že zde není důvěryhodná pravicová strana ,kterou by mohla volit inteligence,stř. třída a slušní podnikatelé.

Lišák FOX 5.12.2008 9:23

Kandidá ODS do senátu Jiří Buřič neuspěl,

přestože dostal řadu hlasů od lidí, kteří si přáli aby už přestal škodit jako starosta Kolína. Hospodaření ODS v Kolíně zadlužilo město miliadrovým dluhem. Korupce v Kolíně jen kvete a kdo maže ten jede. Kdo na to nemá žaludek dostane za vyučenou. Detaily nebudu rozepisovat. Nicméně u nás si OSD výsledek vysloužila svojí komunální politikou.

rebel 5.12.2008 17:38

Re: Kandidá ODS do senátu Jiří Buřič neuspěl,

Pane,

už jste podal oznámení na státním zastupitelství nebo PČR? Honem tak uřiňte, když všechno víte.

Dušan Streit 5.12.2008 8:28

Pan Bartoň má pravdu

Vaše analýza je hloupá nebo tendenční. A vaše apologetika je trapná.

Dušan Streit 5.12.2008 8:34

Re: Pan Bartoň má pravdu

Po přečtení ostatních příspěvků musím dodat, že viníkem není opravsu, ale opravsu český národ, ale Topolánek. On lavíruje i před kongresem: http://streit.blog.idnes.cz/c/60399/Proc-Topolanek-zakryva-vylozene-karty.html

Voliče simusí umět strana v y t v á ř e t , ne je zrazovat:

http://streit.blog.idnes.cz/c/58544/Mekke-vymesky-tvrdaka-Topolanka.html

Milda 5.12.2008 8:03

Jednoduše:

V těcto volbách arogance(ODS) prohrála boj s hloupostí(ČSSD). Až se změní chování ODS vůči voličům, tak snad potom... Ale za současné ignorace potřeb obyčejné většiny lidí prostě nemá ODS žádnou šanci.

Talián 9.12.2008 17:09

Re: Jednoduše:

Současné strany ( vyjma KSČM ) trpí personální nouzí a mají často potíž, jak obsadit kandidátky. Při nízkých stavech jednotlivých místních organizací není problém, koupit si rozhodující převahu. To se děje a říká se tomu straničtí žolďáci. Kdo má zájem a peníze, najme si lidi, kteří za žold vstoupí do příslušné organizace a tam hlasují podle pokynů nájemce. Proti tomu není legální obrany, neboť žoldáci to čele napsané nemají. Dnes se tomu věnují určité kruhy "podnikatelů", kteří začinají prohrávat v konfrontaci se skutečným kapitálem, zejména mezinárodním. Po debaklu ODS se přesunou k vítězi, což by mělo umožnit ODS získat na věrohodnosti u vlastních členů. Není hezký zážitek být na volební schůzi, kde původní členskou základnu válcují žoldáci a kdy  těm původním nepomůže ani odchod, neboť volební minimum zase dorovnají žodáci, kteří se operativně svolají mobily.

xtl 5.12.2008 7:55

příčiny 2. místa ODS ve volbách

Při hodnocení druhého místa ODS v senátních a krajských volbách volbách je třeba vycházet z faktů získaných průzkumem veřejného mínění, které odrážejí vztah mezi názory a jejich zvolenými či naopak nezvolenými nositeli spolu s programy jejich politických stran. Příčinou tohoto slabšího volebního výsledku je totiž nesoulad mezi slovy a činy, konkrétně mezi tzv. smlouvou s voliči před posledními volbami a skutečnou politikou, tedy to, co by se dalo nazvat soustavným lhaním provázeným arogancí a ignorováním demokratických principů, které nabylo zvlášť odpudivé explicitní podoby u současné vládní garnitury v čele s jejím předsedou. Na jakých praktických základech spočívá styl politické práce ODS se ukázalo, když byly odhaleny používané prostředky v případě poslance Moravy eufemisticky označené jako metoda pozitivní a negativní motivace. Nejvýrazněji se lhaní projevilo u slibu nezvyšovat spoluúčast pacientů, za které lze sotva označit julínkovské regulační poplatky či vstupenky do ordinace pro kojence a další skupiny občanů. Kromě toho se ukázalo, že způsob snižování daní při současné inflaci většině příjmových zkupin neprospěl, výrazně si polepšili pouze ti s vyššími příjmy. Nespokojenost voličů s politikou ODS se rovněž týká smluv s USA, podle nichž má v Brdech stát americká vojenská základna, s kterou nesouhlasí více než dvě třetiny lidí. Slabá vláda opírající se o podporu dvou podvodníků z ČSSD, avšak ani současný parlament, nemají k takovému rozhodnutí mandát, protože otázka umístění cizích vojenských základen nebyla předmětem volebního propramu. Tuto hypotézu podporuje výsledek posledních voleb do senátu, kdy byli zvoleni ti zástupci, kteří cizí vojenské základny v ČR odmítají. V rozporu s platnými mezinárodními smlouvami česká vláda uznala nezávislost srbské provincie Kosovo, což většina voličů pochopila jako další příklad nepřípustné servility české vlády

Ludva 5.12.2008 9:08

Re: příčiny 2. místa ODS ve volbách

Přesně. Ještě bych dodal nesplněný slib tisíc korun důchodcům, který jim zřejmě vyhrál volby. A zmrazení platů státním zaměstnancům. No a celosvětová rize k tomu taky přispěla, politika typu pomoz si sám, není v takové době populární.

Nedivící se 5.12.2008 6:51

ODS se stébla chytá

Rozpočet má projít ve sněmovně o 1 hlas, o hlas Evžena Snítilého, agenta komunistické StB - vojenské kontrarozvědky. To to ODS dopracovala daleko, že ?

Sam Křepelka 5.12.2008 9:41

Re: ODS se stébla chytá

A potom že agenti StB jsou pro současnost společnost nebezpeční! Naopak !  Jenom díky nim bude náš stát  v roce 2009 fungovat podle řádného, byť špatného, státního rozpočtu .

runner 5.12.2008 10:11

Re: ODS se stébla chytá

:-):-)

Martin 5.12.2008 5:19

souhlasím

Přesně tak, dělám práci s lidmi a každý den se přesvědčuji, že většina Čechů má levicové názory. ale pan Bartoň (a jemu podobní) budou tvrdit, že to není pravda, protože je třeba šmahem odsoudit analýzu, aby zas byl klacek na bití Topolánka.

ultegr 5.12.2008 23:30

Re: souhlasím

Mám naprosto stejnou zkušenost s názory lidí.Levičáků je opravdu asi většina a to nemluvím o těch skrytých,kteří se Vám nikdy k ničemu nevyjádří.Jen jejich chování za ně mluví.

borek 5.12.2008 1:50

....příčiny porážky jsou prosté

....jak řekl professorisimus, o peníze jde až v první řadě. Pane Klíč, v současné době je většině lidí celkem fuk, zda levice či pravice, ať se spolek jmenuje třeba zadnice. Pokud t.zv.průměrné mzdy nedosahují více jak 2/3 práce schopného obyvatelstva, tak vám předpovím i další výsledky voleb.