19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Láníček 20.5.2010 19:09

Když tu levici volí lidé stádního typu,

kteří se tím pádem spokojují s průměrem, mohl by mi někdo z těch nadprůměrných inteligentů vysvětlit, jaký důvod by měli mít volit ti méně inteligentní naši pravici, když tato fandí takovému stylu politiky, která považuje stáří za závaží a neúspěch za příživnictví ? Při slovech úcta ke stáří a mezigenerační solidarita se zejména ti zdivočelí mladí příznivci pravice otřásají odporem !

Jaký šok a zklamání asi zavládne mezi těmi dnešními mladými, až za nějaký čas zjistí, že věčné mládí je nečeká, nemoci se jim všem taky vyhýbat nebudou - a mnozí z nich se zákonitě zařadí mezi příživníky a parazity přisáté na státní sociální systém.

A jinak ač nesympatizant ODS a pravice vůbec, musím tentokrát uznat, že pan Bartoň ty poměry v ODS popsal přesně a výstižně.

V. Brož 20.5.2010 14:49

Je však důkazem, že pravici nevolí lidé stádního typu

Nevím, kde autor bere odvahu k tvrzení, že "Je však důkazem, že pravici nevolí lidé stádního typu,". Ve skutečnosti ODS využívá toho, že každý člověk se hodnotí lépe než je skutečnost. Tohoto podprahového hodnocení ODS používá k tomu, že jí volí takoví ti "lepší". Znám řadu lidí, kteří jsou doslova socky a přitom volí modré. Potom je snadné prohlašovat, že ODS je jen proti těm kteří jsou líní, nepracují, tyjí a bohatnou ze sociálních výhod. Bohatí jsou bohatí proto, že jsou pracovitější apod. Je tomu však v naší společnosti skutečně tak? Obávám se, že nikoliv. Jen zběžný pohled na naší společnost ukazuje, že kontroverzní osobnosti jsou ve skutečnosti zločinci. Vrcholem je prohlášení, že ODS je jedinou skutečnou stranou práce. Pohleďte na její představitele. Všichni vynikli jen tím, že za žádného režimu nepracovali.

V. Novák 20.5.2010 18:46

Zejména je tato stádnost rozšířena mezi

vzdělanou městskou chudinou - učiteli, vědeckými pracovníky apod. Ovšem žádné překvapení - "Parsifalu Immanuelovi" taky nalítli především vzdělaní lidé; odevzdali mu veškeré jmění a pak se nechali vyhodit ze sekty s odůvodněním, že mají špatnou auru.

Některé skupiny lidí si přímo říkají o vykořistění... Ovce, jež je radost stříhat, neb jdou pod nůžky samy.

J. Láníček 20.5.2010 20:26

Tak tak, tolik se najde jedinců,

kteří budou do roztrhání těla bojovat za zájmy hrstky bohatých, ač proti zájmům vlastním. Každý je holt strůjcem vlastního (ne)štěstí !

V. Mlich 20.5.2010 11:24

Skalní voliči

Udivuje mne domněnka, že část bývalých voličů ODS prý teď volí VV. Vůbec nechápu motivaci voličů VV, aleba třeba tové voliče ČSSD jsem s to pochopit. Podle mne ty průzkumy jsou cinknuté.

Jinak já se vždy považoval za skalného voliče ODS, ale po promrhání Modré šance jsem přešel k SSO, i když je to běh na dlouhou trať.

K. Kužel 20.5.2010 10:55

Autor říká:

"To, že zejména v TOP 09 vyrostl ODS na pravici silný konkurent, je na druhou stranu dobře, ne? "

Možná ano, možná ne. Pokud ten konkurent půjde do koalice s ČSSD, tak to bude zajímavé.

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

R. Houška 20.5.2010 8:14

Narozdíl od Vás si pane Bartoni myslím, že závěry

pana Haase jsou správné. Znám spoustu čestných členů ODS, dokonce i jednoho slušného a poctivého senátora, ale jejich rozhodovací pravomoci se jak v regionech, tak v centru, rovnají nule. A k té ztrátě důvěry? Na celém světě je to tak, že levice má své jisté, dokud je z čeho rozdávat. V každém národě i státě je vrstva, která slyší na slib něčeho zadarmo. Jak zdroje mizí, začínají slyšet na slib něčeho zadarmo z práce někoho druhého. Když je kráva mrtvá, tak se jich část dává do služeb buď komunistické nebo nacistické diktatury. Pravice musí své voliče vždy přesvědčit kvalitní a poctivou správou země. A to tedy ODS, v žádném období svého vývoje, nepřesvědčila. Ona to totiž nikdy nebyla skutečná pravice. V prvním období v ní měli navrh ti, kteří dokázali nejhlouběji zalézt do "Vůdcova" zadku, bez ohledu na morálku i charakter, v druhém období už to byla pouze slupka ovládaná více či méně zločineckým podsvětím, vznešeně se prohlašujícím za velký byznis. Bohužel nic nenasvědčuje tomu, že VV a TOP budou o něčem jiném, takže si asi musíme počkat na státní bankrot jako Madaři. V ODS je to na Vás, řadových členech, pane Bartoni. Ale zavíráním očí před zjevnou skutečností, se Vám to rozhodně nepodaří.

V. Novák 20.5.2010 18:49

Jako Maďaři?

Tedy zvolit toho, kdo slibuje, že je ochrání před zlým MMF? Toho, kdo - na rozdíl od naší levice - dokázal poplatky u lékaře odstranit přímo lidovým hlasováním?

Ajajaj... pravice...

S. Vaněček Šauerová 20.5.2010 7:12

Jen je třeba znovu připomenout, že v r. 2006

získala ODS s Topolánkem 35,38 pct., v Praze dokonce 48,32 pct.. volební výsledek, o němž si kterákoliv z českých stran může jen nechat zdát, zatímco volební preference ODS po vykopunutí Topolánka pomalu, zato však vytrvale klesají. Není jisté, zda přesně tento stav někdo nezamýšlel. Tak jako tak, existuje řada důvodů, proč se domnívat, že na 19pctech (CVVM) by ODS s Topolánkem v čele rozhodně nebyla. Možná, že i proto musel být - za radostného potlesku levice - eliminován. ODS si ale rozhodně nepomohla.