29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLEMIKA: Démon Robejšek

Zvykl jsem si na to, že se ti novináři, kteří nedokáží vyvrátit moje názory, snaží alespoň skandalizovat mne samotného. Novinkou na tomto trhu je, že nedávno přibyla i slovenská verze. Pan Martin Šimečka ji zveřejnil v internetovém Denníku N.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Němec 28.12.2016 22:13

Do boje

Robejšku, nevzdávej to !

Dneska jsem u nás hospodě Na růžku přemluvil, nějakkýho měkýho Frantu Kovaříka, aby tě volil. Za panáka. Argumenticky. Toho panáka si vyzdvihnu.Tak to už máš dva hlasy, Robejšek !Mě by se líbil náměstek na kultuře. Franta, ten získanej, že zůstane ve fabrice na soustruhu.

J. Kyselková 28.12.2016 18:46

Á jé !

Strašně složité ! Rébus.

M. Pernický 28.12.2016 18:35

Už to začalo.

Z chytrých lidi jde strach a mezi ně pan Robejšek patří. A ted musí vzniknout kampan,která ty blbce ,které nemáme rádí ochrání.

P. Horak 28.12.2016 15:10

Mene by bylo vice.

Upovidanost pana Robejska je unikatni. Ale demon urcite neni. Nicmene, v uspesne poiticko-exekutivni funkci si jej nedovedu realisticky predstavit.

M. Prokop 28.12.2016 18:02

Re: Mene by bylo vice.

Upovídaný je.

Ale je-li ve funkci ozubená pleš, Chovanec, Bureš, Za orálek, Marksová-Engelsová, Valachová .... nemohl by pan Robejšek být nějaké zhoršení.

Č. Berka 28.12.2016 14:13

Smutné, jak končí lidé

kterých si člověk vážil- například Šimečka.

J. Kanioková 28.12.2016 14:51

Tak kvůli němu a Taberymu

jsem Respekt přestala číst už veeelmi dávno..

J. Fridrich 28.12.2016 13:47

Ano, s blbci a hlupáky je nutné se nebavit - tak

Ano, s blbci a hlupáky je nutné se nebavit - tak to dělali i velcí-moudří ve Starověku a Středověku... Je to ztráta drahocenného času...

L. Florner 28.12.2016 14:00

Re: Ano, s blbci a hlupáky je nutné se nebavit - tak

Nebo jim dát funkci. To značnou část blbců a hlupáků dokáže taky na dlouho uklidnit a aspoň nezahořknou pocitem, že je nikdo nebere vážně.

J. Jurax 28.12.2016 21:52

Re: Ano, s blbci a hlupáky je nutné se nebavit - tak

Ale zbytečnou funkci, bez moci cokoliv dělat a o čemkoliv rozhodovat.

Mám ale dojem, že tenhle požadavek nebývá vždy respektován, i když zbytečných funkcí je jistě dostatek.

V. Novák 28.12.2016 13:15

Jedno upozornění - pane Robejšku, budete-li takto

seriózně a obšírně reagovat na každého presstituta, uženou vás.

Oni nemusí být seriózní a ani nemusí snášet argumenty - jim stačí si něco vycucat z palce a ti ostatní to pak opíšou, čímž 1) zopakují lež do té goebbelsovské stovky a 2) vytvářejí potvrzovací zdroje.

J. Kanioková 28.12.2016 14:52

:)))))))

V. Novák 28.12.2016 13:10

Šimečka je přímo vzorovou ukázkou elitáře,

tak uzavřeného ve své bublině, že každé narušení bublinového názoru považuje za spiknutí.

Elitář s plnou hubou demokracie - ale démem pohrdající, považující jej za poučitelnou masu (pokud ochotně naslouchá elitním názorům) nebo lúzu - pokud ty elitní názory nepřijme.

B. Novacek 28.12.2016 12:47

Mimochodem, pane Robejšku...

...jak šlape vámi založená pobočka Římského klubu v Německu? Jste té neomarxistické bandy globalistů stále "spoluzakládajícím" členem??

Modří už vědí, a kdo neví ať se laskavě obrátí sem:

http://1url.cz/dtBGS

nebo sem:

http://1url.cz/2tBG0

K. Janyška 28.12.2016 12:05

A zpět ke kořenům, jo ? Jinak se v lidském světě nevyznáte.

A ty vězí v principech, na kterých lidský svět vyrostl v čase a v prostoru a na kterých nezpochybnitelně stojí. Objevem obchodu, tedy vejvaru z něho, tedy poznání, že když někdo z našich téměř opičích předků někde něco kdysi ponechal náhodou na určitém místě a zjistil, že jiný si to vzal a oplátkou tam ponechal něco jiného a takovou výměnu několikrát pod zkušeností z minulé výměny zopakovali, začala emancipace jednotlivců od kolektivníhom života ve smečkách, tlupách a kmenech, nebož zisk z obchodu začal vytvářet novou sortu individualizovaných a stále více subjektivizovaných lidí, nezávislých na ostatních. A vývoj lidského světa se tak zrychlil, že zatímco tvory pod názvem předkové lidí známe přes 1 a půl milionu roků, lidi civilizované jen něco kolem 10-20 tisíc let. Nekoordinovanou aktivitou civilizovaných vznikl neosobně a neřízeně z důsledků jejich činnosti spontánní řád lidské interakce a lidského světa. Ten neosobně vyvinul pravidla, kterými jsou lidé řízeni. Tzv.pravidla správného chování, ze kterých je nedůležitější soukromé právo, které nám jen říká to, co nesmíme. To stačí. V důsledku této kulturní evoluce vznikly národní státy, jako jediní možní správcové zemského povrchu a prvky světového spontánního řádu. A to je všechno... Dzp.

J. Pražák 28.12.2016 10:51

Souhlas, ale malá pochybnost hlodá

Proč si pan Robejšek za svého spolupracovníka (prý už je to minulostí-viz rozhovor v Reflexu) vybral fanatického pravdoláskaře Koláře?

A s tou demokracií, jako stále nejlepším způsobem vlády, nepasuje všeobecné rovné volební právo a nafouknutý "(a)sociální stát", který živí i ty líné, neschopné z plodů práce těch pilných. Tito příživníci mají stejně silný hlas ve volbách a rozhodují o penězích, které do systému nedali. Je to svým způsobem plánovaná sebevražda společnosti.

Š. Hašek 28.12.2016 11:08

Re: Souhlas, ale malá pochybnost hlodá

Podle posledních informací tam Kolář "přestal". Pevně doufám, neboť by to byla veš v kožichu.

J. Kanioková 28.12.2016 14:54

Ten už se dávno od nich odloučil

S. Ševeček 28.12.2016 10:47

Orel

much nelapá.

Š. Hašek 28.12.2016 11:10

Re: Orel

Občas jest třeba "mouchy odehnat".

M. Prokop 28.12.2016 10:15

Cíle celkem v pořádku,

jsem zvědav na cestu k nim.

Šimečka je krystalická P&L.

Š. Hašek 28.12.2016 11:11

Re: Cíle celkem v pořádku,

Zde souhlas.

V. Vaclavik 28.12.2016 16:44

Re: Cíle celkem v pořádku,

Cile samy o sobe vubec nic neznamenaji, vse je o tom, jak jich dosahovat.

J. Plíva 28.12.2016 9:52

Šimečka je trouba

A pan Robejšek toho využil, což mu schvaluj. Když už ho někdo kritizuje, což také schvaluji, měl by mluvit přesněji.

Páně Robejškovy názory stojí za přemýšlení a přemýšlení provokují. Mne zaujala otázka, k čemu vlastně mají mocní politikové mandát. Podle ústavy mohou dělat jenom to, co je jim dovoleno. Takže moc vlády je omezena ústavou a tím, co jim v rámci ústavy dovolí parlamentní dovolení aneb zákon. Ale mně se zdá, že vláda se stále pokouší dělat i věci, na které nemá žádné svolení -"v tomto chaotickém světě", jak píše Robejšek. Chaotický svět ovšem nemůže být omluvou. (Nehledě na to, že vnímání světa jako chaosu je subjektivní - já tomu chaosu říkám "řád přírody".)

P. Hlosta 28.12.2016 10:21

Re: Šimečka je trouba

K tomu mandátu politiků... Vzpoměl jsem si na citát od Churchilla, který s vaší myšlenkou souvisí.

"Parlament nemá vládnout. Vládnout mají lidé prostředictvím parlamentu." - cit. Churchill

K. Janyška 28.12.2016 9:36

Já vaše názory znám a nesouhlasím s nimi. Realisté jsou

pro mne jen druhemm socialistů... Dzp.

P. Hlosta 28.12.2016 10:36

Re: Já vaše názory znám a nesouhlasím s nimi. Realisté jsou

I TGM se hlásil k jistým socialistickým myšlenkám a neváhal to o sobě napsat. Je ale otázka míry socialistického pojetí čehokoliv. Předně jde o centralistický dirigizmus. Ten považoval za mnohdy vhodný k řešení palčivých problémů společnosti, kdy jiné řešení nelze najít a společnost by mohla přejít do anarchie vlivem těch neřešených problémů. K tomu ale přidával právě onu demokratickou vůli, posvěcení parlamentnem.

Může být, že vy odsoudíte jakýkoliv socialistický direktivní centralistický postup za socialistickou zvrácenost. To je právo vašeho názoru. Demokraticky ale může být socialistický postup upřednostněn i přes názorovou menšinu. S tím nenaděláte nic a jste nucen to realisticky přijmout, nebo se dopustit anarchistického nátlaku proti demokracii. Tedy pokud byste neměl realističtější a lepší řešení.

Máte snad realisticky lepší návrh, jaká politická strana dle vás by měla usilovat o účast v parlamentu, kterou byste podpořil? Jsem na to zvědavý, co byste odpověděl. ;-))

K. Janyška 28.12.2016 11:04

Re: Já vaše názory znám a nesouhlasím s nimi. Realisté jsou

Ano, proto ho neuznávám... Dzp.

P. Maleček 28.12.2016 9:23

Robejškovy snad jen poněkud totalitní dětské nemoci.

Konání a názory pana Robejška jsou, vezmou-li se "anblok", bezesporu živou vodou v poušti dnes vládnoucího korporátního socialismu (tedy propojení velkého kapitálu se státní byrokracií a moralisty páchnoucího fašismem - u nás představovaný Sobotkou, Babišem a Bělobrádkem), maskujícího se názvem liberální demokracie.

Horší už to je s detaily Robejškova "plánu". I v něm totiž zřetelně bučí snaha po přivlastnění si maximálního podílu moci. A to metodou "ala Zeman" (proto taky ten prezidentský metál na Robejškově hrdě se dmoucí hrudi).

A to přes podkuřování lidu, že on je ve svém rozhodování moudřejší než společenské elity. Samozřejmě s tím, že ten "správný názor" je tím kdo chce vládnout, nejdříve lidu po kapkách naočkován. Pak stačí halasně tvrdit - řídím se vůlí lidu. A za nadšeného jásání lidu se vlády nad lidem zmocnit.

Metoda to diktátory oblíbená, Mussoliniho, Hitlera a plejádu komoušských potentátu nevyjímaje. Teď to mistrovsky předvádí Zeman a rychle se toho chytl i Robejšek se svou teorií lidu moudřejšího svých elit.

K tomu si přidejme Robejškův souhlas s finanční podporou jeho Realistů byznys skupinou Penta (na Slovensku proslavené aférou Gorila) a jinak dobře znějící Robejškovy názory a snahy dostávají poněkud nepěkné konotace. No i já doufám, že jsou to jen Robejškovi "dětské nemoci" z kterých se vyklube něco lepšího než nám stávající elity předvádějí. Ony skutečně aktuálně potřebují dostat po čuni. Ne je však nahradit vůlí lidu. To by zas byl masakr.

P. Hlosta 28.12.2016 10:12

Re: Robejškovy snad jen poněkud totalitní dětské nemoci.

Jestli berete Robejškovy soudy o historii, současnosti a výhledy do budoucna, spolu s kritikou špatných ekonomických pohledů v politice nejen u nás i názory na kroky mocností a další z jeho psaných i mluvených myšlenek, jako "podkuřování lidu, že on je ve svém rozhodování moudřejší ....", pak toto byste mohl tvrdit i třeba o našem státnickém velikánu TGMasarykovi. Rozhled a realistické vnímání světa máte za podkuřování masám? V tom případě není pro vás naděje, že vám se kdy bude jakýkoliv z do politiky vstupujících zdát vhodný pro ten úkol, pomoci vést smysluplně stát.

Naštěstí jsme dosud v demokracii! Takže nedostatečnost vám obdobných může být převážena vůlí většiny voličů, kteří váš názor na Robejška nesdílí. Pokud se nenajde dostatek voličů strany Realisté spoluzakladatele(!) Robejška, pak jen ke škodě našeho státu. To je pochopitelně můj a ne váš názor.