19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L'ego 16.4.2008 10:55

Vážený pane Zahradile

Je mi líto, že člověk, který měl (a možná stále ještě má) ambice být ministrem zahraničních věcí se myšlením stále pohybuje v době před 2.sv. válkou. Silná unie je především zájmem ČR a jí podobných států - právě tam totiž bude mít šanci v jasně reglementované demokratické proceduře prosazovat své zájmy (i když si nemyslím že české zájmy se nějak výrazně liší od zájmu např. Německa). Pakliže by se EU rozpadla, což je, obávám se, cílém eurorealistického křídla ODS, musela by ČR své zájmy hájit bilaterálně, bez jakékoliv institucionální opory, v prostředí, kde stále platí právo silnějšího.

Vykašlete se už na ten nacionalismus.

ded 15.4.2008 22:43

Pročítám příspěvky a nemohu pochopit,

proč je vlastně blbý. Nikdo mi to zde nevysvětlil.

Pamětník starejch dob 15.4.2008 21:05

Článek má naprostou pravdu

Potřebujeme posílit vztahy s USA. Evropské státy jsou snad ještě pitomnější, než koncem 30 let 20 století.

jan zahradil 15.4.2008 20:45

Vážení diskutující,

jsem rád, že mé články Vás podněcují k tak aktivnímu přístupu v diskusi. Je pozoruhodné, jak se znovu a znovu prokazuje, že internet je opravdu to nejdemokratičtější médium. Povšiml jsem si, že krytí anonymitou svých "nicků", přispívají do podobných diskusí ve velké většině (i když zdaleka ne všichni) lidé, jejichž životním stropem je zřejmě pouze to, že se naučili číst a psát, avšak zároveň mají potíže s tím ,aby srozumitelně zformulovali alespoň elementární myšlenku či logický argument. V jejich případě se internetová diskuse stává velmi pravděpodobně zejména významným nástrojem psychoterapeutickým. Proto hodlám těm z Vás, kteří jsou takto postiženi, pomáhat i nadále tím, že budu psát ještě více, abyste měli na co reagovat. Žádný strach, společně to dokážeme.

Zdraví J. Zahradil 

Hudec 15.4.2008 20:45

U vás, pane poslanče, platí přísloví

Jmenovat se malinko jinak, tak jste učiněný kozel - zahradníkem. To, co tady píšete (o sílícím evropském anti-amerikanismu .... v současnosti naopak slábne ve srovnání např. s loňskem, atd. o Rusku, Německu, Čechách, atp.), vypovídá o tom, že nějak nevím, co zrovna vy děláte za moje peníze v Bruselu. To jste jakože reprezentant, taky MŮJ reprezentant?? Vždyť Doležal to trefil úplně přesně. EU smlouva je jedna věc a radar je věc úplně jiná, nesouvisející. Vašim argumentům nějak, kdovíproč, nevěřím. Jděte už, prosím, otravovat vzduch někam jinam. Kupte si třeba baráček, jako Gross, a zmizte.

Ivan Nový 15.4.2008 16:47

Naprosto přesné!

A přitom o nic nejde, jen o pár telefonů významných zahraničních politiků panu Paroubkovi a získání ho pro radar.

Ota 15.4.2008 13:55

Pane Zahradile,

Vaše snaha podmínit smlouvu radarem je velmi nezodpovědná. Já budu rád, když bude oboje. Kdyby však nedopadl radar, tak nechť jsme alespoň pod křídly EU. Chtít, abychom v tomto případě zůstali zcela bezbranní v izolaci, může opravdu jen omezený hazardér. Pevně věřím, že rozumní vlivní lidé v ODS tento Váš šílený nápad nepodpoří.

i.h. 15.4.2008 14:37

Pod kridly EU,

tedy Nemecka, jsme uz byli, a nebyt Americanu, tak uz bysme nebyli. EU nas proda kdykoli a komukoli, lacino.

M. Zima 15.4.2008 9:02

Pane Zahradil

Vámi navržený kšeft dokládá, že jste skutečně tak blbý, jak se v Bruselu říká. K tomu přijde, že v té šmelinářské ODS nemáte nikoho s alespoň elementárním přehledem a připomínáte s návrhy jako jednou vědu, podruhé Lisabon, a pak zase transportéry, spíše orientální bazar, nežli evropskou vládu.

Škoda, že nikdo nepřišel s myšlenkou vyměnit Vás, za něco užitečného by to jistě nešlo, muselo by se spíš ještě připlatit, ale vzhledem k Vašemu negativnímu výkonu by i doživotní renta byl pro Česko zisk .

Šerlok Homeless 15.4.2008 9:19

Re: Pane Zahradil

A argument by nebyl?

PROKOP BUBEN 15.4.2008 9:27

Re: Re: Pane Zahradil

No nejdříve snad protiargument, že........

Šerlok Homeless 15.4.2008 10:36

Re: Re: Re: Pane Zahradil

Protiargument k čemu?

M. Zima 15.4.2008 9:35

Vy jste zase

nad tou otázkou moc nepřemýšlel, co?. Argument je přeci v mé otázce: Tak co vlastně, Lisabon, vědu, letadla, nebo ještě něco exotičtějšího, co některému korifei z ODS na záchodě napadne, chtějí ti pitomci, kteří si nevidí na špičku nosu za to nebezpečné a zbytečné monstrum vyměnit?

Vy si asi neuvědomujete, že ti blbečci nejsou kecající mariášová parta od Fleků, to má být vládní strana a jejich myšlenkové pochody nesmí být vyvolávány třením hyždí.

Šerlok Homeless 15.4.2008 10:35

Re: Vy jste zase

Tomu jako říkáte argumenty? Vždyť jsou to jen nadávky!

M. Zima 15.4.2008 11:18

Jaképak nadávky,

vzhledem k ubohosti zvané česká vláda a politika se jedná o velmi zdrženlivé popsání situace. BTW: Nehledejte už dál argumenty, které stejně nejste schopen pochopit, koukněte se, jestli byste v ODS stylu nemohl vyměnit pár polen na topení za trochu inteligence, bylo by to s Vámi hned zábavnější.

Öman 15.4.2008 12:39

Re: Jaképak nadávky,

Koukám, že jste sám zkoušel vyměnit pár polen za trochu inteligence, ale škoda těch polen - evidentně to nefunguje ;-D

M. Zima 15.4.2008 17:15

Ale Vy troubo,

tyhle kšefty jsou přeci doménou ODS, o to jde od začátku, pusťte se v rozkroku, a chyťte červenou nit.

Gonzales 15.4.2008 11:01

Re: Pane Zahradil

Á, pán se považuje za orientovaného v kuloárech B. či dokonce sloupkaře, aby nás malé a nehodné informoval, co se kde říká. Podívejte, zúčastnil jsem se několika přednášek na VŠE, naposledy za účasti pana Řežábka a delegace EU z Bruselu, a při vší úctě, Zahradila stejně jako Bobošíkovou nikdo nezmiňuje z jednoduchého důvodu - nikdo jejich práci, natož jména, nezná.

M. Zima 15.4.2008 11:07

A ti,

co ho znají, by ho chtěli zapomenout, čímž ovšem mým tvrzením neodporujete.

Gonzales 15.4.2008 11:58

Re: A ti,

Ne pane. Uvádíte - skutečně tak blbý, jak se v Bruselu říká - já na to říkám jen tolik: Ekipu českých EU poslanců (až na pár zdatných vyjímek z oblasti zemědělství) nikdo nezná, čili nemůže na něj (r.s. Zahradila) mít názor.

M. Zima 15.4.2008 12:07

Nemáte pravdu a ani zkušenost

se západní mentalitou. Vy očekáváte, že Vám jinak neznámý člověk řekne, že zná Zahradila a že je to blb? To Vám pochopitelně řekne raději, že ho nezná. (BTW: např. jeho a Vondrův výstup vstoupil do historie evropského společenství - ani Vonda neměl potom pochyb o tom, že jsou oba blbci a přeorientoval se, Zahradil patří k těm pomalejším)

balance 15.4.2008 12:29

Re: Nemáte pravdu a ani zkušenost

Zima, Bravo. Poručík Dub na scéně!!  Stejně chytrý, stejně brilantní, stejně ostražitý. Už jste nás donutil až k pláči.

ilna 15.4.2008 13:29

Re: Nemáte pravdu a ani zkušenost

Tak se nehádejte. Pravdu máte oba. Je blbý, ale nikdo ho v Bruselu nezná.

M. Zima 15.4.2008 17:10

Už jenom technická poznámka:

Zahradila neznají, ale zeptejte se na Cáradyl, a všichni se leknou.

jirka.s. 15.4.2008 17:30

Re: Nemáte pravdu a ani zkušenost

Jo, proto ty jsi utekl do toho Frankfurtu! Tam jsou holt lidé se západní mentalitou a neřeknou ti rovnou do ksichtu jako tady  v Čechách,  jaký jsi blb! Ale evidentně sis na to už moc zvykl a je na čase, aby se i tam našel někdo, kdo by ti to řekl naostro! ;-)

Frasar. 15.4.2008 20:38

Re: Pane Zahradil

Pane Zahradil, Vy jste pouze vekohubý hňup z Prahy.Když nic pořádného neumíte, tak mlčte.Nikde, mimo ODS se nemůžete uchytit.

Kuchl 15.4.2008 21:11

Re: Re: Pane Zahradil

Nejde přece o Zahradila , ale o smysluplné směrování někam , a neměla by to být řiť ...

A proto spolupráce s USA - ANO !!!

tony 15.4.2008 8:45

den

Zahradil má dnes den účtování, v lidovkách se Zaorálkem, zde s D.

Magor Milda , Mgr. etc. 15.4.2008 7:45

Nesouhlasím s hodnocením Lisabonské smlouvy, není namířena proti malým členům EU

ale má zjednodušit administraci, zejména má zohlednit změny, nastalé připojením většího počtu nových členských států. Byla také už všeobecně přijata, u nás to brzdí V. Klaus.

Pokud jde o radar, spojenectví s USA je tímto miniprojektem postaveno na vyšší úroveň, což nevyhovuje proslovansky orientovaným politikům, zejména bývalým přátelům Sovětského Svazu. Ten sice už neexistuje, marxismus je nahražován  pravoslavím, generálové jsou však stále titíž. Nezměnila se vojenská doktrína, nepřátele Rusové potřebují, aby jim pomohli ve vnitřní politice.

Bez nepřátel hrozí Rusům nejednota, čili demokracie!

i.h. 15.4.2008 14:40

EU a Rusko

jsou velci kamosi, a EU ani nenapadne delat neco, co by se Rusku nelibilo. Ostatne, byvaly nemecky kancler byl uz za sveho pusobeni coby kancler perspektivnim zamestnancem ruskeho statu.