19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
clay 16.11.2009 17:39

konečně to Klaus svému "pravicovému" potěru vysvětlil.....

Zvítězilo to, že jakkoli prý pokládá lisabonskou smlouvu za závažnou, daleko zásadnější "přesmyčka a výhybka" nastala v nynější EU už maastrichtskou smlouvou. To bylo to základní přehození výhybky," řekl Klaus.

Připomněl, že ČR tehdy nebyla členem unie a měla své starosti s transformací. Zásadní zvrat v EU, tedy maastrichtská smlouva, se navíc připravoval už ve druhé polovině 80. let, uvedl prezident. Kdyby se prý chtěl někam vracet, bylo by to před maastrichtskou smlouvu.;-D;-D;-D;-D

http://www.lidovky.cz/zvazoval-jsem-ze-kvuli-lisabonu-odstoupim-priznal-klaus-pzn-/ln_domov.asp?c=A091116_162624_ln_domov_tsh

PROKOP BUBEN 16.11.2009 14:56

JAK VIDNO

Klausem prosazená výjimka přes hory ostudy a kopce trapností je stále dobré  cukrátko pro ty, které hodlá evidentně po svém neblahém působení v úřadě stáhnout do jim zbudované partaje - když už ten Mach s beranem v podivné zeleni - vybouchnul....

Jirka 16.11.2009 10:56

Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

dodatek, který si prosadil Klaus je naprosto zbytečná věc, která nás poškozuje jak formou vynucení výjimky, tak jejím obsahem. Ještě, že to je jenom plácnutí do vody, jenom příslib. Za tři toky půjde Klaus z Hradu, přístupová smlouva s Chorvatskem se bude dávat dohromady, až bude na Hradě doufejme normální prezident, takže naše politická reprezentace spolu s novým prezidentem elegantně zruší tu nesmyslnou Klausovu výjimku. Ten se bude vztekat.

Karlos 16.11.2009 11:57

Re: Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

Vidím, že máte vše podloženo zcela jasnými argumenty:-P;-) Měl byste si důkladně přečíst tento článek http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-hlasite-antiklausovske-orgasmy-bez-priciny-pjt-/p_spolecnost.asp?c=A091107_111222_p_spolecnost_wag;-) Mohl byste nám vysvětlit, proč je ten dodatek zbytečná věc a jak nás poškozuje.

certik 16.11.2009 12:05

Re: Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

Poskozuje vas osobne tim, ze jasne a nahlas rika, ze jako cesky obcan nemate zakladni prava. Tedy vy je mate, ale vsude jinde, jen ve vlastni zemi ne.

Kokon 16.11.2009 12:35

Re: Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

Četl jste vůbec ´USTAVU ČR a v ní obsaženou LISTINU PRÁV A SVOBOD?! A pokud ano, svěřte se zde, která práva či svobody vám tam přesně chybí - já jsem celkem spokojen a nechybí mi tam nic. Snad leda kromě staré dobré Aténské ostrakizace, naší politické kultuře by určitě prospěla...:-P

certik 16.11.2009 14:20

Re: Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

například právo nebýt diskriminován na základě genetické informace. Vy se tomu budete blbě tlemit až do okamžiku, kdy vaše děti nikdo nebude chtít pojistit. například právo vyžadovat nápravu u vašich osobních zákaznických a úvěrových záznamů, které si banky mezi sebou prodávají. Ale vy vůbec nevíte o čem je řeč, že.

Historik 16.11.2009 14:26

Re: Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

Co to je "diskriminace na základě genetické informace?" Je to třeba to, že pojišťovna nepojistí pro případ úmrtí někoho, komu je sice 30 let, ale lékaři mu dávají maximálně 2 roky života?

Ostatně, pokud je Vám 65, ani dnes Vás pojišťovny pro případ úmrtí nepojistí. Není to vlastně tíž diskriminace???

certik 16.11.2009 14:55

Re: Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

Prosimvás existuje tisíc nechutných scénářů pro masivní diskriminaci vrstev obyvatelstva z genetických důvodů. Zaměstnavatelé odmítající zaměstnat lidi kteří mají gen označený současnou vědou nebo stranickými bossy (to hlavně, člověče, nemyslete si že se toho nějací hajzlové v politice nechytí) za násilný. Zaměstnavatelé odmítající zaměstnat lidi s nebo bez germánských, slovanských nebo židovských genů, samozřejmě nikoliv pod tímto názvem. Pojišťovny odmítající pojistit celé skupiny lidí na základě nespecifikované "genetické" analýzy, kterou odmítnou samozřejmě jakkoliv diskutovat, samozřejmě jako kouřovou clonu pro kartelové dohody. Prosimvás je celé odvětví bioetiky které se těmihle scénáři zabývá, jestli netušíte o co jde, poučte se.

certik 16.11.2009 15:14

Re: Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

Co takhle pojišťovny masově vyžadující povinnou preventivní amputaci prsů, varlat, prostaty na základě genetické náchylnosti k rakovině? Co politici, kteří to rozkážou jako povinnost? Těšíte se na to? Bude to úsporné!

certik 16.11.2009 15:41

Re: Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

Co takhle zákony odměřující tresty za zločiny podle genetické výbavy? Mno, podle stranického tajemníka xyz prostě lidé s vaší genetickou výbavou budou recidivisté, takže miláčku doživotí.

nosál 16.11.2009 18:07

Re: Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

Cetriku neonanuj tolik. Pak ti měkne mozek.

certik 16.11.2009 18:43

Re: Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

Což onanovat by měl hlavně přestat Klaus.

Pamětník starejch dob 16.11.2009 21:28

Člověk si říká, co by se stalo, kdyby za Hitlera byly genetické testy, ale mám

dojem, že by to spíše byl Hitlerův konec. Totalitní režim potřebuje SÁM rozhodovat, kdo je ten správný, a kdo ne. Jakási "objektivní," jím neovlivnitelná kritéria nepotřebuje. Mimochodem, to co píšete je např uzákonění "rasové diskriminace."

To jako myslíte, že něco takového vážně hrozí? Já bych jako problém viděl spíše "pozitivní diskriminaci" a její varianty.

certik 16.11.2009 22:07

Re: Člověk si říká, co by se stalo, kdyby za Hitlera byly genetické testy, ale mám

Scenaru je hodne, a dost lidi se tim zabyva. Jedno je jisty, az zacne byt snadne cist lidsky genom a orientovat se v nem, lidi ho cist budou a budou ty vysledky k necemu pouzivat. Jako obvykle budou ty vysledky pouzivat napred ke spatnym vecem a pak teprv k dobrym.

Podivejte, v dohlednutelne budoucnosti vidim tezkou krizi financovani zdravotni pece a duchodu. Bude to rachot s velkym R. Odtud je jenom krok ke zvysovani veku odchodu do duchodu prednostne lidem kteri maji dlouhoveky gen. Tedy abyste rozumel, gen ktery nejaky stranicky tajemnik prohlasi za dlouhoveky. Chcete se podobnych veci dockat?

Samozrejme pravo nahlednout do svych zakaznickych zaznamu a vyzadovat napravu je mnohem bezprostrednejsi, to je jisty.

certik 16.11.2009 22:32

Re: Člověk si říká, co by se stalo, kdyby za Hitlera byly genetické testy, ale mám

Tady je odkaz na americky vladni vyzkumny ustav ktery se podobnymi implikacemi zabyva, a ne ze si to vymyslel antikrist socialista hitler stalin pol pot Obama, uz funguje peknych par let. A nejde o nejakou hymnu daleke budoucnosti, samozrejme ze americke pojistovny se temihle vecmi intenzivne zabyvaji ted a tady.

těchňik 16.11.2009 20:52

Re: Od poradce Klause nelze čekat jiný názor,

V české Listině z. p. a s. mi nechybí nic. Co mi ale zcela zásadně chybí, je její soudní vymahatelnost v ČR. Není se co divit, když předsedou soudu, který má účinnost LZPS střežit, tedy soudu ústavního, je „bývalý" komunista. A takovými je protkáno celé naše soudnictví. Takovým už ten VUML a marxisticko-leninský brainwashing z palice nikdo nevyfénuje. Proto bych byl rád, kdybych se mohl obracet na ESD, mimo jiné i pro precedentnost a i komparaci obdobných judikátů kauz z jiných zemí.

Glosator 16.11.2009 10:05

Absudrní rozhodnutí našich i evropských soudů, mezinárodních arbitráží atd.

by nám měly být dostatečným varováním. Speciálně právníci si libují ve stavu, kdy je rozhodnutí v jakékoliv kauze závislé výlučně ne schopnostech a někdy i "schopnostech" advokáta té které strany.

Kokon 16.11.2009 12:40

Re: Absudrní rozhodnutí našich i evropských soudů, mezinárodních arbitráží atd.

Co se arbitráží týče, stát by vůbec neměl na arbitráže přistupovat a když, tak jen v nejnutnějších případech, kdy není zbytí. Na arbitráž musí přistopit OBĚ strany a zavazují se k případné arbitráži předem, ve smlouvě.

Jelikož arbitráže jsou mnohem snáze manipulovatelné, než "běžné" soudy, veškerá participace státu na smlouvách připouštějících tento druh řízení by měla být maximálně transparentí,pod veřejnou kontrolou a především (jak již zmiňuji) výjimečná.

Petr 16.11.2009 8:47

SUDEŤÁCI a VLASTIZRÁDCI VŠECH DRUHŮ ZASE BUDOU TENTO ČLÁNEK KRITIZOVAT.

Klaus si zaslouží poděkování. Co si zaslouží Havel, to nemohu napsat - cenzůra.

Wotan 16.11.2009 12:08

Re: SUDEŤÁCI a VLASTIZRÁDCI VŠECH DRUHŮ ZASE BUDOU TENTO ČLÁNEK KRITIZOVAT.

Hloupost není nebezpečná, pokud není uzákoněná!

Marat 16.11.2009 12:32

Re: SUDEŤÁCI a VLASTIZRÁDCI VŠECH DRUHŮ ZASE BUDOU TENTO ČLÁNEK KRITIZOVAT.

Klaus se dopustil hlouposti. Tá jeho podmínka je přímo směšná. Když dojde k dalšímu klání a to zaručeně dojde, kdo se bude ohlížet na Klausovu podmínku? Měl by se Klaus a ti kdo mu fandí poučit z historie třebas jen Europy. Kdo se kdy ohlížel na nějaké záruky, přísahy, smlovy atd?  Když si někdo bude chtít vynutit změnu ve svůj prospěch, tak se na žádné záruky nebude ohlížet. Také kdo by se po výměně generace ohlížel na záruky pžředchůdcu, kteří se už smaží v Pekle? Kdo za půl století bude rozdávat karty?

Historik 16.11.2009 14:21

Marate, ono je pravda, že smlouvy porušují všichni a záleží hlavně na vojenském

poměru sil. ALE ony zároveň ty smlouvy nějak fungují a nelze v jejich ignorování překročit určitou mez. Na to nakonec dojel jistý Hitler a spousta Němců, bohužel, a ním.

Viz.

"Věřte mi, Hitler je génius. Ale má jednu vadu, neví, kdy se zastavit" - J.V.Stalin někdy kolem roku 1942 při jednání s britskou delegací.

A ještě jeden historický dokument "Pokud vypukne válka, musí být úplně jasné, je útočníkem je Japonsko" - Rozkaz armádě a loďstvu USA v Tichomoří, těsně před útokem na Pearl Habor.

yorik 16.11.2009 7:14

Proto ta úpěnlivá snaha

o to, aby ty garance nebyly. Asi nějaké staré závazky. ;-)

Marat 16.11.2009 12:36

Re: Proto ta úpěnlivá snaha

Klausova podmínka je bezcená. Za změněné situace v Europě se nikdo na takové záruky nebude ohlížet.

Mourek 16.11.2009 16:02

Re: Proto ta úpěnlivá snaha

A co Lisabon, ten cenný nebo bezcenný ? Z Vašeho vstupu opravdu nedokáži poznat, zda jste europesimista nebo eurooptimista.  Váš příspěvek moc optimistický vskutku není.

clay 16.11.2009 1:41

ani britsko-polský protokol nepředpokládá RETROAKTIVITU

Petříkova zoufalá snaha najít "cestičku" pro Němce nápadně připomíná stejně "úspěšné" advokátské pokusy Hradní garnitury a jejich vytržené vidění ústavního systému....hnus!

tomcat 16.11.2009 3:26

Re: ani britsko-polský protokol nepředpokládá RETROAKTIVITU

nic proti kritice, každá instituce ji potřebuje jako sůl, ale to jak to provozuje Klaus a jeho "think tank" není nijak přínosné; jak jste již napsal, opakují lži, výrábějí pseudoproblémy a hlavně (až na čestné výjimky) nerozumí nebo pohrdají právem

Glosator 16.11.2009 10:06

Re: ani britsko-polský protokol nepředpokládá RETROAKTIVITU

"Právem," které zcela ignoruje nejen spravedlnost, ale i zdravý rozum pohrdá skoro každý.

tomcat 16.11.2009 13:28

Re: ani britsko-polský protokol nepředpokládá RETROAKTIVITU

pocit mravní geniality tam taky může spadat; by někdo mohl seznat, že legislativa není "spravedlivá" a "ignoruje zdravý rozum" ji musí zejména znát a umět interpretovat