19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

OSOBNOSTI: Čtvrtá odmocnina

V jednom komentáři k premiérově televizním vystoupení o zkrocení cen energií jsme si mohli přečíst, že „Fialův projev k národu byl čtvrtou odmocninou Churchilla.“ Moje bezprostřední reakce byla dvojí: 1. „Přesně tak.“ a 2. „No a co?“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pepax 23.9.2022 11:09

Měl jste být na Václaváku, tam byste ten váš kvikot slyšel, pokud nejste hluchý.

V. Kučer 23.9.2022 10:49

Autor článku to má trochu popletené, za drahou elektřinu nemůže Putin ale Green Deal a náš premiér prohlásil že je to pro nás příležitost. Nadále budeme dotovat fotovoltaiku, která nás jenom letos přijde na 30 miliard, zatím nás stála sumu za kterou bychom dostavěli Temelín a ještě by zbylo na Dukovany a americké stihačky F 35. OZE potřebují jako zálohu plyn takže kdo hájí ruské zájmy?

J. Vintr 23.9.2022 11:01

Tady máte, jak ta arogantní mrcha sprostě lže (a blbci tomu tleskají)

https://cz24.news/von-der-leyenova-predviedla-cynizmus-na-urovni-gestapacky-z-dachau-ako-spolutvorca-samovrazdenych-protiruskych-sankcii-odporucila-francuzskej-europoslankyni-poslat-vysoke-ucty-za-energie-putinovi/

P. Sura 23.9.2022 10:28

Vás pane Pecko jsem tu ještě nezaregistroval. Nicméně tenhle článek řadím k těm nejlepším, které se tu vyskytují. Jeho přínos vidím i v tom, že tu sobecká a sebestředná hovada svou kritikou jen potvrzují svou sebestřednou a sobeckou hovadnost.

R. Langer 23.9.2022 14:46

Kvůli sebestředným hovadům s Green Dealem tady máme to, co tady máme, soudruhu. :-P

F. Zrcek 23.9.2022 10:20

6 inchů nepotřebuju, mně stačí se osprchovat. Je to hygieničtější (což beru) a ušetřím (což mě dodnes až tak moc nebralo). Britové, furt s oddělenými kohoutky na studenou a teplou vodu jak za královny Viktorky s tím ovšem mají problém.

Náš fialka dodnes katastrofální situaci mezi lidem nevzal jak se patří na vědomí, je to studenej čumák. Vytáčí ho, že řada občanů si dodnes neuvědomila, že prosit putínka o cokoli, je nebetyčná blbost. Za prvé je to ulhanej rusák, co slíbí, to nedodrží, a za druhý už ani nemůže. Nemá jak dodávat. Ale fialku ta nálada mezi lidem Bůh ví proč prudí, i když je to iracionální nálada a iracionální pruda. Na rozdíl od starosti o občany a firmy, kterou už neventiluje. Předtočí si projev a šlus. Tvrdí, že dělá dost, ale lidi mu to nebaštěj. Ten projev byl nemastnej, neslanej a hodil se spíš na přednášku pro třetí semestr. Politici takhle nejednají, a když, tak jsou z nich brzy bývalí politici.

Fialka už nejspíš nestačí ani na vlastní partaj, natož vládu a už vůbec neumravní opozici. Jeho prořídlý zbytek věrných může hřát u srdíček, že je to demokrat. (Nebo aspoň postdemokrat). Ale s ním Češi vyhrát nemůžou, na to je konkurence moc velká.

V. Pokorný 23.9.2022 10:18

Tak podle tohoto člověka, autora článku pana Pecky, bojuje Ukrajina spolu s celým tzv. demokratickým Západem ve válce na Ukrajině za nás? Asi tím myslí Českou republiku? Pitomost prvního řádu. Mně osobně je Ukrajina, jako stát, úplně fuk. [UA]

P. Diviš 23.9.2022 10:41

Holt nejste nadán prozíravostí, to se stává.

J. Vintr 23.9.2022 11:36

V případě obdivovatelů Ukrajiny jde o prosíravost....

P. Diviš 23.9.2022 15:48

Možná jo, osobně žádného obdivovatele Ukrajiny neznám.

R. Langer 23.9.2022 14:48

Jakou prozíravostí? Před pár lety jste ani neregistroval, že nějaká Ukrajina existuje. :-P

P. Diviš 23.9.2022 15:47

Nejsem Langer, takže dění na východě jsem sledoval už když jste si hrál v uhláku na horníky.

V. Němec 23.9.2022 12:36

Pane Pokorný, klikl jste chybně.

[>-]

V. Novak 23.9.2022 9:43

„Šest palců vody ve vaně – to je vlastenectví!“ - to se ovšem týkalo těch, kteří nějakou vanu měli, tedy aristokrarů v Manor Houses a části městského obyvatelstva.

No a 6 palců, je cca 15 cm. Bylo to s koupajícím se nebo před ponořením?

J. Pecka 23.9.2022 10:31

Já to počítám před ponořením; takže v malé vaně a při mé tloušťce mi to pak ještě o kus stoupne. I tak to dělám jednou za čas, dnes už jako luxus. A kvůli "Čecháčkovi" se nikdo urážet nemusí; sám se za něj v mnoha ohledech pokládám taky, žádný hrdina jsem nikdy nebyl. Ani dnes to není potřeba; prozatím stačí zůstat v houfu a v nebezpečných časech podpořit aspoň to, co ti nahoře dělají správně. I když se na tom nikdy úplně neshodneme...

P. Diviš 23.9.2022 10:42

To užívání pojmu "Čecháček" mi moc nesedí, jinak celkem souhlas.

Z. Lapil 23.9.2022 11:08

B. Kuras to slovo označil za "skvostně urážlivé". Má recht - nerad ho o sobě slyším, ale musím ho obdivovat.

Viz https://www.databazeknih.cz/knihy/cesi-na-vlasku-prirucka-narodniho-prezivani-18254

V. Novak 23.9.2022 14:15

Slovo "čecháček" vynalezl (nebo aspoň "zpopularizoval") za války Moravec. Ne ten špión...

F. Kusák 23.9.2022 9:41

Dosti lidem je osud Ukrajiny i Ukrajinců šumafuk. Do letošního února ani nevěděli, kde Ukrajina leží, myšleno s nadsázkou. Spíše se to nosí, nadávat na Putina a Rusové některým našim dějepisným ignorantům zvyšuje bojovou morálku konotace s rokem 1968. Fajn, stojíme za Ukrajinou. Absolutně a bezvýhradně. Vše, náš život, naše jednání, tomu podřídíme. Jen se obávám, že většina lidí si takovou oběť ani nedovede představit, natož ji reálně žít. Od kláves počítače nebo od joysticku se to bojuje docela snadno. I ti Rusové, kteří si uvědomili realitu války, smrti a utrpení najednou dostali strach a kdo může, bere nohy na ramena. A ti, v Rusku, co demonstrují a nechají se šikanovat policií a riskují svou existenci, mají tisíckrát větší odvahu, než nějací žvanilové a táboroví řečníci u nás. To aby bylo jasno.

P. Diviš 23.9.2022 10:46

Nemusí být hned extrém " Fajn, stojíme za Ukrajinou. Absolutně a bezvýhradně. Vše, náš život, naše jednání, tomu podřídíme." Stačí pomáhat dle svých schopností a možností.

Ano, demonstrující Rusové projevují odvahu, mají k tomu bohužel příležitost. Jestli větší než místní "táboroví řečníci", těžko říci. Jak kdo, jak kdy, tady prostě nehrozí takové nebezpečí jako v Rusku (naštěstí a zatím).

L. Harvánek 23.9.2022 10:49

Jo, v roce 1968 jsem ty Rusy, Ukrajince a ještě takové ty snědé a šikmooké vojáky zažil. Dost těžko by se s nimi bojovalo, jich byla za řekou Moravou celá divize (cca 11000 a nás na druhé straně jen čtyři stovky. A tankového praporu byly u jedné roty jen řidiči a velitelé. Takže jsme udržovali takové příměří: v každé bráně naštorc tank a oni nám nezapomněli poslat pozdrav kdykoliv jeli kolem kasáren. Naštěstí mířili většinou k nebi, odnesla to jen dvě okna.

J. Vintr 23.9.2022 11:39

Lidé, kteří nenávidí Rusko za invazi z roku 1968, by svou nenávistí měli podělit i Ukrajinu. Nebo spíš jenom Ukrajinu, která v tom hrála výhradní roli.

I. Lyčka 23.9.2022 12:41

Myslíte, že Brežněv byl takový magor, aby do ČSSR přitáhl divize od Bajkalu či Vladivostoku? Ukrajina byla nejblíže, tak šli vojáci z Ukrajiny. No a taky z Polska, NDR, Maďarska....

P. Diviš 23.9.2022 15:49

Nemyslí. Vůbec nemyslí.

J. Vintr 23.9.2022 17:31

Hlavně o té invazi rozhodli Ukrajinci politbyru bolševické partaje. Jediný zástupce Ruska, který tam v té době seděl, byl proti....

F. Kusák 23.9.2022 11:45

Ano, já si také pamatují rok 1968. Na srovnávání jsem alergický. Faktem je, že Pražské jaro, a to, co se následně dělo, mě poznamenalo na celý život. Jenže chtěli jsme nějak žít, mít rodiny a nějak je zabezpečit. Byl jsem špatně placený technik ve fabrice, no a melouchař, který si přivydělával prací. Žádný politruk nebo konfident, jak si někteří z dnešní generace myslí. Podnikat jsem začal až po pádu režimu. Současný stav sleduji s rozpaky a rozporuplnými pocity, zejména, vzpomenu-li si na některé ukrajinské důstojníky, které k nám do fabriky vodili vojáčky na brigády v rámci jakési družby domluvené shora. Myslím, že ti Ukrajinci žádnými výčitkami netrpěli.

P. Pepax 23.9.2022 9:22

Čistokrevný blábol, Ukrajince přes palubu házet nemusíme, protože na ni nikdy nebyli. Dohoda s Ruskem je pro Evropu nezbytná, ale zatím ze známých důvodů neproveditelná. Čechům hrozí už dlouhou dobu jediná reálná hrozba a to Greendyl, respektive horda progresivních hlupáků v čele EU.

T. Hraj 23.9.2022 9:29

R^R^R^

L. Harvánek 23.9.2022 9:10

Těch hraběcích rad dostáváme habaděj. Zachránit by nás měl svetr navíc, jenže umí ještě někdo z těch mladých dam vzít do ruky jehlice a svetr sobě a své rodině uštrykovat? Zvlášť když už ruční práce nejsou v učebních osnovách? Vždyť už za mého mládí, jak se zpívalo v jedné písni, mladá dáma přemlouvala svou babičku, aby odložila jehlice i s vlnou a raději svou vnučku naučila tančit charleston, který po letech opět přišel do módy.

No a že jsme občané demokratického státu nás naši politici přesvědčují neustále, ale že máme i lepší občany, jsem se přesvědčil zrovna včera. Když jistý politik týdny a měsíce nás přesvědčující, že budeme muset snížit teplotu ve svém bytě (neuvedl ale realizovatelný návrh) na 18 stupňů, včera prohlásil, že sněmovní kanceláře se budou vytápět na 19 - 20 stupňů. Tak tohle mi připomíná rčení o vínu a vodě.

J. Vintr 23.9.2022 9:45

Jsme na palubě Titaniku. Na palubě se ještě tančí, ale do podpalubí se už hrne voda. Ten obrovský průšvih, který nás čeká, nevyřeší dva svetry a snížení teploty v bytě. Politici jsou naprostí idioti, kteří si vůbec nedovedou představit, co spáchali. A s nimi bohužel i velká část občanů.