28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mistr Jan Hus 13.8.2007 12:26

Dost dobře popsáno !!!

R^R^

Michal David 12.8.2007 17:37

pan premier zapoměl jeden důležitý aspekt přistoupení do Shengenského prostoru

Žiju v malé pohraniční vesnici a vstupem do SH se otevře možnost průjezdu motorových vozidel po cestách a silnicích, kudy to doposud nešlo. To je významný přínos pro celé Sudety!

milkom 12.8.2007 16:20

Nějak se nám roztrhl pytel s dobrovolníky

Topol má nového dobrovolného mluvčího, (a to celkem dobrého), a Paroubek má dobrovolnou tlumočnici, (ještě lepší). S takovou bude za chvíli deficit veřejných financí minulostí. Díky vám přátelé, jen houšť a větší kapky! ;-)

Petr Brodský 12.8.2007 15:22

Pane Vízku

Pane Vízku, myslím, že premier zcela určitě nepsal svůj článek jako technickou informaci pro turisty. Spíše chtěl pochválit sebe, což je u politika běžné, a také Schengenskou dohodu a nepřímo i Eu, což je u předsedy ODS naprosto neběžné a je výrazem jeho neuvěřitelné odvahy a zároveň i toho, že je schopen dát přednost zdravému rozumu před svým vlastním prospěchem. Dovedete si představit, jakou nenávist musí takový text vyvolat v Klausovském křídle ODS?

Nechápu, proč se přidáváte k jedovatostem Klausovi kamarily.

EW 12.8.2007 16:52

Re: Pane Vízku

Kdyz se chvali blbe a s vecnymi chybami, tak by se nemel radsi chvalit vubec. A nejlip se vubec nepripominat.

Tomas Weiss 12.8.2007 11:06

schengen a obcanka

obavam se, ze zmatek ma nejen pan premier, ale i pan chyla, ktery bohuzel nebyl schopen uvest hlavni body, jichz se schengen tyka. ad 1) vstupem do schengenskeho prostoru budou odstraneny kontroly na hranicich (k 31.12. na tech pozemnich, k 31.3. na letistich). neznamena to, ze by se odstranily hranice, jen kontroly na nich. po preplavani dyje budou stale na druhe strane platit rakouske zakony, atd. co se tyce obcanky nebo pasu, jakykoli policista vas muze legitimovat u nas i kdekoli jinde, takze povinnost mit s sebou dokument zustava. hlavni zmena je, ze se budou smet prekracovat hranice kdykoli a kdekoli, cili i na tech boruvkach. policiste z hranic se presouvaji do zhruba 30 kilometroveho pasma za hranice, kde budou kontrolovat namatkove.

ad 2) cedule schengen, jak bylo spravne uvedeno v clanku, se tyka vychozi a cilove stanice nezavisle na pase cestujiciho. zmena bude jen ta, ze se to zacne tykat i ceskych letist. ad 3) viz clanek, ad 4) nema smysl komentovat. to je jen politicky vyrok.

krome odstraneni kontrol na hranicich jsou asi nejdulezitejsi soucasti schengenu tzv. schengenske vizum a preshranicni policejni spoluprace: cela schengenska zona ma jednotne vizum, ktere drzitele opravnuje ke vstupu do vsech zemi schengenu. pro ty, kdo ziskaji dlouhodobe vizum, ktere je stale narodni, plati toto vizum zaroven jako kratkodobe turisticke do ostatnich zemi.

preshranicni policejni spoluprace spociva v jednotne databazi hledanych osob, zbrani a vozidel a databazi nezadoucich osob - to je ten schengensky informacni system, na jehoz dokonceni zalezi, mimo jine, nas vstup. dalsim prvkem je moznost policistu prekracovat hranice pri pronasledovani podezrelych - nasi policicste budou napriklad moci pokracovat do bavorska nebo rakouska a naopak. budou ovsem omezeni mnoha predpisy, napr. moznost pouzit zbran jen v sebeobrane, zatykat mohou jen privolane posily z daneho statu, atd.

Jiří Chýla 13.8.2007 15:01

Millý Tomáši,

ja s Vašimi slovy plně souhlasím (o tom, že budeme i po přeplavání Dyje potřebovat OP či pas přece sám píši). Možná, že bylo lepší napsat článek, ve kterém by všechny změny, které přinese vstup do Schengenského prostoru, byly rozebrány, ale já jsem chtěl především upozornit na podle mne úděsnou nekompetenci pana premíéra. Není to první případ tohoto typu, ale jak je možné, že nikdo z poradců panu Topolánkovi neřekl, jaké koniny piše, takže jeho článek se 14 dní po MfD objevil na NP, to mi připadá moc.

frd. 12.8.2007 8:26

..sběratelé borůvek a sběrači poštovních známek ?

 autore Chýlo : z angl.orig.přeložil automat ? jen mě to rozesmálo,janek nick ! taky sem lezu abych přidal nějakou kravinu.

Abonent 12.8.2007 12:17

Re: ..sběratelé borůvek a sběrači poštovních známek ?

Ale no tak, milý frd. Copak Vy jste si nikdy v dětství nezakládal album borůvek ? 

frd. 12.8.2007 21:21

Re: Re: ..sběratelé borůvek a sběrači poštovních známek ?

;-D;-D;-DPozději jsem zvětšil špajz o regál brusinek !

o.s.PODNĚTY.CZ 12.8.2007 7:53

JAK Z TOHO VEN?

:-)  JEDNU Z MOŽNÝCH CEST NABÍZÍ  PROJEKT  http://www.podnety.cz/prezentace-projektu-obcanskeho-sdruzeni-podnety-cz  >-

Hogofogo 12.8.2007 7:15

OPRAVA: Co chtěl pan premiér říci

Naprosto zbytečný článek! Voličům ODS je jedno co řekne nebo napíše pán předseda.  Patří do stejné inteligenční kategorie. Ostatní mají tak vysokou inteligenci, že jsou schopni vydedukovat z ODS-áckých hovadin o co vlastně jde.

bovrti 12.8.2007 9:47

Re: OPRAVA: Co chtěl pan premiér říci

Jestli jsi volič KSČSSD nápodobně. Stačí zaměnit ve výroku jen to ODS.

www racek 12.8.2007 0:50

pan premiér je vskutku

originální a pozoruhodný myslitel ... myslí taky na něco jiného než na ... ;-P

bovrti 11.8.2007 23:02

Dobrovolný mluvčí předsedy vlády

Docela bych pana profesora rád viděl ve funkci "dobrovolného mluvčího" Paroubkovy vlády (nedej však Bože, abych se toho dožil). To by se musel asi vzdát své vědecké a další činnosti, aby nám, laikům vysvětlil o objasnil všechny kroky a prohlášení jeho vlády resp. kroků a prohlášení JEHO.

www racek 12.8.2007 0:43

Re: Dobrovolný mluvčí předsedy vlády

se nevzrušujte, dokonalá díla a ilustrativní výroky vás teprve čekají. pozor, v pondělí začínáme. bude pr..el, chlapci a děvčata. :-D

frrr 11.8.2007 19:51

Vážený soudruhu profesore,

myslím, že s ohledem na tón všech Vašich příspěvků do všech diskusí a Vašich politických deklarací  (JEJICHŽ DŮLEŽITOST NEOPOMÍNÁTE ZDŮRAZNIT ZAŘAZENÍM DO SVÉHO VĚDECKÉHO CV - VIZ  http://www-hep2.fzu.cz/~chyla/) je možno bez jakýchkoliv pochyb poznamenat, že jakožto fanda Jyrky budete i nadále poskytovat své milované ČSSD platnou pomoc jako (jistě dobrovolný) PR pracovník goebbelsovského talentu a píle. Docela se divím, že Vám na teoretickou fyziku zbývá ještě čas... Jinak Váš článek je skvělou ukázkou demagogie, neboť většina tvrzení jsou ve své podstatě buď tautologie, nebo podsunování smyslu. Blahopřeji! To Vás naučili na Fujtajflu?

hrouda 11.8.2007 21:31

Razantní odpověď

škoda, že jste nevyvrátil nic, co bylo uvedeno.

PS: Nejste Dalík či Topolánek? Já jen, že také oni se tak nějak vracejí k nacistickým pohlavárům.

No 12.8.2007 0:03

Re: Vážený soudruhu profesore,

V dobré polemice bývá zvykem k výroku typu většina tvrzení alespoň 2-3 ilustativní příklady, nějak se vám to ztratilo a to celou kavalitu příspěvku poněkud degraduje. Na druhé straně je mi docela příjemné číst text laika v mezinárodní ekonomii a právu, který je napsaný bez věcných chyb a docela svižně. Kdybyste ovšem chtěl být vtipný, tak byste mohl citovat O. Wilda, že zneužívání intelektuální převahy je jako mlácení pod intelekt.

Ivan 14.8.2007 15:18

Re: Vážený soudruhu profesore,

Opět  musím opakovat tvrzení o modrých fandech, kterým se zatmí před očima, kdokoliv si přečtou něco inteligentního proti jejich ODS klubu. Topolánek svým projevem jen potvrdil svou aroganci a neznalost. Jako už mnohokrát.

Ivan 14.8.2007 15:22

Re: Vážený soudruhu profesore,

Jsem rád, že jsem se dověděl něco o vědeckých aktivitách pana profesora. Jedovatou slinou nešetřící pisatel asi závidí panu profesorovi znalost teoretické fyziky, kterou opravdu pochopit není dáno každému.

SUMO 11.8.2007 18:17

Výborný článek

R^ Opravdu vtipné.

hrouda 11.8.2007 18:14

Nekřivděte Topolánkovi

on je to takový ťunťa. Možná i radar nebude chtít, až zjistí, že se nejedná o Rarada z MASHe.

Andyo 11.8.2007 22:17

Re: Nekřivděte Topolánkovi

no, vám se také povedl nebývalý vtip, kam se hrabe Dikobraz. Popravdě, zas tak báječný, abyste ho postoval pod různé články není.

hrouda 11.8.2007 23:20

Kdyby to byl vtip .......

doxa 11.8.2007 16:27

Tohle přepisovala nějaká sekretářka před důchodem?

Schen-gen

Tomas 11.8.2007 15:08

Schengen

Vic se asi situace zmeni pro cizince z mimoevropskych zemi. Osobne znam nekolik lidi, kteri studuji / pracuji v EU, jejich vizum je ovsem platne pouze v schengenskem prostoru. Pokud by tedy chteli zajet na navstevu k nam do CR, museli by zadat o specialni vizum. Po nasem pristoupeni k schengenskemu prostoru  se jim cestovani po Evrope zjednodusi.

nepolitik 11.8.2007 13:37

Je zajímavé, že ODS vyhrála volby navzdory

tak blbému předsedovi. A on to stále není schopen pochopit. Je tedy vidět, že je ještě větší blbec něž jsme si mysleli. Zajímá mne co bude dělat občan cestující do zahraničí, na Topolánkovu radu bez dokladů, až ho zastaví v některé zemi obyčejný místní policajt. Vždyť ani doma by neměl chodit bez občanského průkazu.;-D Jinak díky pane dobrovolný mluvčí. R^

Kubeš 11.8.2007 18:19

Re: Je zajímavé, že ODS vyhrála volby navzdory

Nemusí mít čtenář mnoho rozumu aby pochopil, že nebude muset mít doklady na hranicích

janoryna 12.8.2007 9:43

Re: Je zajímavé, že ODS vyhrála volby navzdory

toto vítězství odpovídá úrovni voličů. máme vládu, jakou si zasloužíme. mně se také líbí, že podnikatelé budou mít menší daně, zaměstnanci větší mzdy a všichni dále nebudeme muset platit za zdravotnictví. tohle ani socani neslibovali.