28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

OPENCARD: Jsou obžalováni ti praví?

Dědictví po předchůdci v primátorském křesle Pavlu Bémovi přivedlo jeho nástupce Bohuslava Svobodu a Tomáše Hudečka na lavici obžalovaných.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Holubec 6.9.2015 10:55

Na co máme soudy, když někteří soudruzi mají o vině jasno?

Když pánové, autor tohoto příspěvku, nebo novinář Urban a spol. - poslanci Korte a Gabal, vědí, kdo je v tomto případě vinen (Bém) a kdo nevinen (odsouzených "5 úředníků" v čele s kamarádem Urbana Chytilem - Opencard I, a rada hl. m. Prahy včetně exprimátorů Svobody a Hudečka - Opencard II). Je skutečně pozoruhodné, jak boj proti korupci končí u některých skupin občanů a politiků u bran Opencardu.

Ale postupně - novinářská hysterie doprovázela soud s "5 úředníky", z nichž po odvolacích mechanismech byli dva odsouzeni - jeden podmínečně, jeden na cca 4,5 roku "na tvrdo". Zbývá ještě dovolání obou odsouzených, kterého však pozoruhodně nevyužilo Nejvyšší státní zastupitelství. Se zájmem se s ním seznámíme. To bude definitivní konec Opencard I.

Jak vidno, stejná hysterie doprovází i Opencard II. - poslanec Korte dokonce osobně na úvod přišel podpořit obžalované. Jaká je podstata této, poněkud odlišné kauzy. Zde radní přímo hlasovali, v rozporu se zákonem a stanoviskem ÚHOS, o zadání, navíc předražené zakázky, přímo firmě Haguess, ačkoliv měli vypsat veřejnou soutěž. Snad se dozvíme, co vedlo tuto, obviněnou radu, která se dostala k moci po volbách 2010, zrušit veřejné výběrové řízení na provoz kartového centra Opencard, vypsané ještě za Bémova vedení Magistrátu.

Takže stručně shrnuto. V úvodu uvedení právní bolševici vidí situaci tak, že není možné stíhat politiky za jejich rozhodování (ovšem jenom některé, jimi vybrané, protože Bém a spol. by stíháni, dle jejich "názoru" být měli), a že ani úředníci, ani politici vlastně nic nezpůsobili, a přestože v odsouzené Opencard I bylo prokázáno předražení téměř 70 milionů Kč, v souzené Opencard II je pak škoda vyčíslena na cca 25 mil. Kč.

Absurdní naopak je kvůli špatným zákonům dehonestovat policejní orgány a státní zástupkyni a to i prostřednictvím Parlamentní vyšetřovací komise, s podivnými a nestandardními přístupy k jednotlivým skupinám občanů středoasijského formátu, které jsou možné jenom v českém politickém prostředí.

M. Bílý 6.9.2015 10:39

Nedá mi to. K nenávistným "diskuzním příspěvkům" " mnohých

Tvrdí-li mnozí s takovou rozhodností, že Václav Klaus  a další jsou zloděii a podvodníci, kteří si nakradli obrovské peníze a stále to opakují, pak pro to jistě mají důkazy. Jen se divím, že na ně nepodají trestní oznámení. Při averzi kterou, podle nich, má k těmto "lumpům" většina lidí v tomto státě se nemusí bát zametení pod koberec.

Mně osobně Václav Klaus nic neukrad a ani mi není hodnověrně známo, že by tak učinil někomu jinému včetně státu. Jistě se dopustil různých přehmatů, možná s finančními důsledky, ale tak už to v politice chodí a je to vyváženo zase  tím, co se mu povedlo. Já z toho (co se V. K. povedlo) dodnes profituji a nese mi to každoročně přibližně třináctý důchod  (ČSSD se to nepodařilo, ačkoliv to slibovala).

Škodu mi způsobili jiní, ale to byli lidé o mnoho poschodí níž. Shromáždil jsem důkazy, zažaloval a vysoudil (viděno očima jiných) velmi slušnou náhradu. Bylo to patnáctileté martyrium, škodu to sice pokrylo, ale 17% úroky z prodlení za těch patnáct let ne. Vedlejší výhodou bylo, že jsem se udržoval celou tu dobu, kdy probíhalo soudní jednání, v duševní kondici a oddaloval tak stařeckou demenci.

Já si na tento stát (včetně Václava Klause) neztěžuji, i když mám, zejména ke státu, řadu výhrad. Kdo je nemá. Jinak patřím mezi ty, kteří jsou přesvědčeni, že se mají docela dobře. Vedlejší výhodou je, že se neužírám a nekazím si tak zdraví.

Z. Baldova 5.9.2015 17:51

Smesne

Bem se jenom smeje vzal si ho do sveho hnizdecka  jeho dobrodinec a zlodej Klaus Bem je jako zamestnanej v jeho zlocineckem institutu ...V tom Klausovem  institutu  se to jen hemzi zlodeji a podvodniky co byli a jsou pripojeni k ciciku CR jako jejich kolaborant Klaus

J. Schwarz 6.9.2015 12:48

Re: Smesne

Dejte si, dámo, konečně studenej obklad a prášek nebo to s váma sekne!

Z. Baldova 7.9.2015 0:32

Re: Smesne

Vam uz ani ten obklad nepomuze uz jste zblblej na ultimo

P. Kmoníček 5.9.2015 15:36

Klaus by mohl

sepsat další petici obhajující Béma.

O. Zuckerová 5.9.2015 10:49

Případ opencard v podobenství:

Sedí pán v tramvaji, nad ním se kymácí ožrala, ze kterého táhne jako ze sudu. Tramvaj sebou hází, což žaludku ožralovu nedělá dobře. Najednou celý jeho obsah vychrlí na sedícího pasažéra. Ten zařve: "Vy prase jedno!!!"  - Načež ožrala se uchechtne a odvětí: "Já že sem prase? JÁ? Tak se, pane, podívejte na sebe!!"

J. Chaloupka 5.9.2015 10:46

Všichni víme, že nejsou, jen se ptáme, zda ten tzv. státní

zástupce, který je žaluje, je hloupý nebo navedený. Možná, že prostě jen uplacený. Ostatně peněz v tomhle případě je někde dost.

K. Janyška 5.9.2015 10:13

Pavel Bém byl nejlepším primátorem Prahy. To, že si s věcmi

jeho nástupci nevěděli rady, není jeho vinou... Dzp.

V. Petřík 5.9.2015 11:57

Bém nejlepší primátor Prahy

Janyška, Janyška, tak už tě pustili, nebo máš jenom vycházku?

F. Lesniak 5.9.2015 12:24

Re: Bém nejlepší primátor Prahy

V Bohnicích ještě nevyspravili díry v plotě.

E. Erat 5.9.2015 12:34

Re: Pavel Bém byl nejlepším primátorem Prahy. To, že si s věcmi

O tom není pochyb. Po něm zůstala v Praze řada krásných staveb.

Z. Baldova 5.9.2015 17:53

Re: Pavel Bém byl nejlepším primátorem Prahy. To, že si s věcmi

Krasne stavby a ohromne dluhy z jeho zlodejen s kolibrickem  a ostatnim zlodejskym povlem

J. Kyselková 5.9.2015 13:14

Re: Pavel Bém byl nejlepším primátorem Prahy. To, že si s věcmi

Souhlasím. Pavel Bém měl velkorysé plány, ale ti, co jeho projekty přebírali se ve složité byrokracii brzy naprosto utopili a agendu nezvládli. Ale o to víc dělali ramena. Myslím, že je chyba v tom, že měli nadále všichni s p o l u p r a c o v a t   i se skupinou Béma. Neukončila to ani válka advokátů.

Nejjednodušší je mediální refrén - za všechni může Bém a Klaus.

Z. Baldova 5.9.2015 17:56

Re: Pavel Bém byl nejlepším primátorem Prahy. To, že si s věcmi

Ne za vsechni,ale za vsechny i kdyz to neni vubec pravda nejvice nakradl Klaus a hned po nem Bem  ted si hreje zlodejske rucicky v IVK zlodej ke zlodeji vrana k vrane seda.

J. Brunner 6.9.2015 2:50

No jistě

A kráva s krávou žerou trávu.