28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

ODS: Bez ohledu na stanovy

Pro pořádek předesílám, že kdybych byl na místě poslanců Tomáše Úlehly a Jana Floriána, zachoval bych se jinak. Na to, co udělali, mám názor spíše kritický, nicméně bez toho, že si na vlastní uši poslechnu jejich argumentaci, bych se neodvážil dělat jakékoli závěry, natož definitivní v podobě vylučování ze strany.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 13.8.2013 21:49

ODS se bolševizuje, tedy zmenšuje.

Za chvíli budou něčím mezi LIDEM a NEI. Budou-li se picat mezi sebou, aspoň nebudou moct curwit republiku.

M. Kosejk 13.8.2013 15:50

Re: to Rychlý, Kosejk, Novák

Jediný relevantní argument pana Štěpánka je způsob hlasování. Ale to nic nemění na tom, že i  tento způsob hlasování vyjadřuje vůli legitimních orgánů ODS.

A k meritu věci? Ti hajzlové dlohodobě intrikovali proti vlastní straně, až to vyvrcholilo tím, co se stalo. Žádná strana, která permanentně kolektivně nejede na LSD, tohle tolerovat nemůže.

J. Skála 13.8.2013 15:11

to Rychlý, Kosejk, Novák

Co takhle k meritu věci? Četli jste vůbec příspěvek? Máte nějaké protiargumenty? Bylo to vyloučení v pořádku podle stanov?

L. Novák 13.8.2013 14:49

Re: :)))

Souhlasím.

R. Brzák 13.8.2013 9:37

nejsem z toho nadšen, ale s panem Štěpánkem dnes souhlasím.

Nejde o to, co Ti dva provedli a jaká byla jejich motivace. O Hrdličkovi se vůbec nemá cenu bavit - ten zjevně neudělal nic špatného. Problém je v nedemokratičnosti celého postupu vůči těm třem. I kdyby "zapálili sněmovnu", měli by mít šanci se ke svému vyloučení vyjádřit. Tuto jejich šanci ostatně potřebuje i ODS - bez vnitřní opozice a jejího vyslechnutí si nikdo ze "stojících v jednotné frontě" nemůže být jist, zda právě v jejich názorech se neskrývá mina, kterou si potřebuje ODS pro sebe odhalit. Diskuzí s oponentem člověk upřesňuje své názory. Hrdlička pak zjevně neudělal nic, co by si zasluhovalo takovýto postup. Pokud ale šéfové ODS takhle rychle rozhodli o jeho vyloučení, zřejmě je mezi nimi znám jako někdo, kdo skutečně má vliv a je loutkovodičem - jinak si jejich postup vysvětlit neumím. Pak se ale ptám - jak to, že se s panem Hrdličkou nerozloučili pro jeho nedemokratické postupy již dávno?

ODS nyní působí jako populistická strana, hodlající se v očích povykujících novinářů a veřejnosti co nejrychleji očistit od svých členů, kteří svými činy vyjadřují určitou míru vnitřní opozice. Pokud to činí bez jejich vyslechnutí, chovají se jako bolševici.

H. Grúbr 13.8.2013 9:09

Pan Štěpánek si koleduje

že bude rovněž z ODS vyexpedován. Což, dle mého názoru, vzhledem k tomu co se provalilo, bych považoval spíš za klad (být na jeho místě).

M. Kosejk 13.8.2013 8:51

:)))

Víc lidí v ODS, jako je pan Štěpánek, a nad ODS definitivně zlomím hůl. Pokud chce pan Štěpánek být ve straně s podrazáky, kteří jdou na ruku Zemanovi, tak ať udělá sobě i voličům ODS to dobrodiní - a zmizí z ODS. Jestli pana Štěpánka objevím na volitelném místě kandidátky, tak budu nucen pod ním kroužkovat.

Jan Bureš (poslanec za ODS) napsal na FB-profil Úlehly toto: „Tomáš, který se s oblibou tituluje rockerem a Valachem, včera v poledne na poslaneckém klubu neřekl jediné slovo. Na DVOJÍ výzvu Martina Kuby, zda má někdo s tím, že aktivně vyslovíme Rusnokově (SPOZ) vládě nedůvěru, problém, ani nepípl, seděl tam jako pěna. Pak zalezl Tomáš Úlehla s Honzou Floriánem a Gabrielou Kloudovou do sněmovní restaurace U Roury, nikomu z nás nic neřekli a přes novináře a internet nás svým předem připraveným prohlášením hodili přes palubu. To je lidsky odporné, je to prasárna největšího rázu. Ty kluby pak následně byly ještě dva, kam mohli přijít a říct, co mají na srdci, třeba se s námi pohádat, ale hlavně nám to říct do očí! Ani na jeden ti srabi nedorazili. Tohle chlap nedělá a rocker už vůbec ne. Pro mě jsou oba zbabělci a to, co tady od Tomáše Úlehly čtu, je čisté a krystalické pokrytectví. Přestal jsem si tě, Tomáši, vážit.“

Z. Rychlý 13.8.2013 6:39

Na jedné straně stojí fakt, že

čím víc se do lejna rýpá, tím více smrdí. Na straně druhé mě fascinuje existence lidí, kteří jen vezmou do ruky klacík, už je jasné, co budou dělat.

PS. S vámi, a hlavně vašimi názory, vážený autore, je ODS beznadějně v ř.

Kroužkování zdar !