19.3.2024 | Svátek má Josef


OBČANSKÝ POSTOJ: Pochod tajemných

24.11.2022

Prahou se valil roj pravdomluvných, zatímco všichni kolem lžou. Hlavně ČT, co se mohla unatáčet a v záběrech, jak jinak u lhářů…Nikdo! Vymyslela si ten pochod. Žádný nebyl! Ani Vrabel nebyl Vrabel. Lháři ulhaný hajzlové cikáni, co se bojí být mezi náma, co nejsme, i když nás ČT natačí.

ironie

Nedodám tu nic extra nového, kdo viděl Reportéry pondělního vysílacího času, viděl, slyšel, křižoval se, hledal, nenašel, utvrdil se a nedošel. Nedošel k prolomení bariéry tajemna. Bariéra tajemna je neprostupně uzavřena. Současné populární společenství dluhů jede na tajemnu: Obsah lží ČT nesmí projít! Společenství dluhú, nepotřebnosti vzdělání a bezmezné lásky, než využít kadeřníka a investovat do chrupu, kdy věnuje své finance vůdci, ví, že ČT lže. Neptejte se, nedrážděte…prostě říkáme, že lže. Mělo by Vám to stačit.

Je to těžká věc. Jestliže od otázek a pobídky konkretizovat cokoli uteče sám vůdce, nechtějme po pěšácích, aby vytáhli svúj byznysdiář s pečlivě seskládanou stupnicí největších lží až po ty malé. Prostě je toho moc, spousty spousty a to vám musí stačit.

Člověk by měl pocit, že ho už nic nedojme, nepřekvapí, nepoloží a nerozloží. Jak pošetilé! Na jedné sociální síti se jakýsi pan Nikl, kterému nikdo nebrání, aby konkretizoval půl metrem všechny lži České televize, nechal „slyšet“, že existují spousty informací, které ovšem budou jednoduše označeny za lži a dezinformace a …že tedy radši nebude riskovat. Nic nenapíše. Nic…Závěrem dodává zcela neuvěřitelnou zvěst, jedná se o jisté bezpečnější odkazování jinam, kdy je dlužno zbystřit. Jisté naznačení, že bychom měli a mohli my sympatizanti Fialovy vlády a ČT taky třeba číst Američany… Máme si to přeložit.

Tak zase nic. Jeden by čekal, že když ne od vůdce Vrabela, ne od jeho demonstrantů, tak aspoň z klávesnice v klidu možného rozmyšlení u diskutéra Nikla dojdeme seznamu lží ČT…a ono pořad nic a nic. Žádné konkrétní lži, které se už nedají vydržet. Nic.

I když je jich spousty.

Jistě si připadáte maličko tak jako já. Jako když se hlavní hrdinka filmu Bože, jak hluboko jsem klesla- ocitá před tajemnou ženou, co má v městečku zasloužilou funkci. Poučovat budoucí panenské nevěsty, jak přesně probíhá svatební noc. Vytřeštěné oči, zběsilá gestikulace a spousty spousty krve…

Zní to strašně, z úděsu coby nevěsta nevyjdete a celí tumpachoví tušíte, že věc má obávanou a tajemnou dimenzi, která vás zcela postupně zcela paralyzuje…

Myslím, že se to panu Vrabelovi povedlo. Jedna paralyzovaná nevěsta vedle druhé. I já začínám být vyděšená.

…víte, celou dobu mám díky České televizi zcela blbý pocit, že Američané mají proti Putinovi pořád a pořád něco. A nakonec nám ta Česká televize úspěšně zalhala, že pana Vrabela podporují svými objektivními články Spojené státy americké. Tohle tajemno, to ovšem taky znám. Lidé s ním spojení tajemně mlčí, nedovedou to vyjádřit, jsou nervózní, jdou, jdou, jdou městem jako smyslu zbavení…Je to nepopsatelné. Je to jisté, a bohužel pro nás nevrabeloidy, blízké setkání. Třetího druhu. Věc je vysvětlena.

Poskytnuto serverem Blogosféra