Neviditelný pes

NEHORÁZNOST: Kdo vyzývá k omluvě Rusům

13.9.2022

Na páteční tiskové konferenci českobudějovické ODS ke komunálním volbám uvedl hejtman Marin Kuba, že stojí za premiérem Petrem Fialou. V ODS tedy žádná bouře nebude. Hejtman Kuba řekl, že premiérův výrok o proruských silách, které zorganizovaly minulý týden demonstraci v Praze na Václavském náměstí, byl pravdivý. A připomněl rovněž jistou pochybnou existenci. „My v Budějovicích dobře víme, kdo je to Vrabel,“ dodal.

Ano, my v Českých Budějovicích to skutečně víme. Takže se na toho pána, který byl spoluorganizátorem oné akce na Václaváku, podívejme podrobněji. Ladislav Vrabel kdysi provozoval v jihočeské metropoli několik pizzerií a zůstaly po něm akorát dluhy. Podle iDNES.cz státu za 20 let dluží na sociálním pojištění. Jak dále upozornil web Aktualne.cz také VZP neplatil zdravotní pojištění od roku 2000. V takovém případě by si dlužník měl sám plně hradit veškerou lékařskou péči. Vrabel nezaplatil ani pokuty za jízdu načerno českobudějovickou hromadnou dopravou, některé ještě z roku 1999. Nesplatil úvěr od Komerční banky, nehradil poplatky za popelnice nebo elektřinu. Vyplývá to z údajů v insolvenčním rejstříku. Dodám, že Vrabel celkově dluží asi tři miliony korun a je proti němu vedeno 28 exekucí.

Jak označit člověka, který jezdí načerno v MHD a neplatí stanovené poplatky? Jezdit městskou dopravou bez jízdenky je je stejné jako krádež flašky rumu v supermarketu. A nyní tento muž vyzývá na svém Facebooku obyvatele České republiky, aby Putinovi posílali omluvná psaní za to, že naše země podporuje Ukrajinu. Já bych jenom dodal, že podle průzkumu veřejného mínění 87% Čechů stojí rusko-ukrajinském konfliktu na straně napadené Ukrajiny a za jeho viníka jednoznačně považují agresivní putinovské Rusko.

Omlouvat se Putinovi je stejné, jako kdyby se v roce 1941 našli ve Velké Británii kolaboranti a vlastizrádci, kteří by se omlouvali Hitlerovi, že proti němu vede jejich země válku, místo toho, aby jednala o míru.

Vrabel prý také nyní hledá nové ministry, kteří by nahradili ty stávající. Ne, že by vláda premiéra Petra Fialy byla dokonalá, zvláště v komunikací s veřejností má velké rezervy. Ovšem, aby o vládě rozhodoval totálně neschopný člověk, který si neumí poradit ani sám se sebou, je absolutní chucpe. Nehledě k tomu, že o vládách rozhodují v demokraciích svobodné volby, nikoliv zkrachovalí jedinci pochybných kvalit či samozvané uliční výbory.



zpět na článek