23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

NEHORÁZNOST: Kdo vyzývá k omluvě Rusům

Na páteční tiskové konferenci českobudějovické ODS ke komunálním volbám uvedl hejtman Marin Kuba, že stojí za premiérem Petrem Fialou. V ODS tedy žádná bouře nebude. Hejtman Kuba řekl, že premiérův výrok o proruských silách, které zorganizovaly minulý týden demonstraci v Praze na Václavském náměstí, byl pravdivý. A připomněl rovněž jistou pochybnou existenci. „My v Budějovicích dobře víme, kdo je to Vrabel,“ dodal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 13.9.2022 18:08

R^

D. Laurencikova 13.9.2022 18:07

Naopak, Sirucku. Skolstvi v socialistickem Ceskoslovensku nebylo spatne. Bylo lepsi nez v Nemecku. Skolstvi a zdravotnictvi meli komunisti kupodivu velmi dobre! Po mem prijezdu do Zapadniho Nemecka v osmdesatych letech jsem zasla, jak jsou zapadni Nemci vlastne ve srovnani s nami z Ostbloku nevzdelani. Kazdopadne co se tyka vzdelani vseobecneho. Mnozi dokonce vubec ani nerozeznali Rumuna od Cecha, Polaka nebo Madara, to pro ne bylo proste "za Zeleznou oponou - "Hic sunt leones". Vite, ze v Nemecku je dost vysoke procento lidi dokonce negramotnych? Ne, na socialisticke skolstvi si az ne nejakou tu propagandu, kterou ale korigovali doma nasi rodice, nemuzu stezovat.

J. Jurax 13.9.2022 18:01

Proč?

Něco na názoru pí Laurenčíkové je. Státy si chrání své zájmy, ať už si o těch státech i zájmech myslíme cokoliv. S tímto faktem je třeba počítat.

Mmch vzpomeňte si na kubánskou krizi.

K. Filip 13.9.2022 18:01

Pak nám ještě ukradli část zlata. Nechali si zaplatit od ČSSR za výzbroj a výstroj čs.vojaku v Británii.

K. Filip 13.9.2022 17:58

Kuba mě zklamal.

D. Laurencikova 13.9.2022 17:56

Vy rozumite jenom "Bahnhof" a ja se mam jit lecit?

J. Jurax 13.9.2022 17:55

Protože protektorát byl právně nástupcem části ČSR. A byl legalizován Háchovým podpisem pod smlouvou, v níž předával české země vůdci v ochranu. Proč a za jakých podmínek tak učinil je už jiná otázka.

A britským premiérem byl Chamberlain, mírotvůtce z Mnichova. Churchill byl tehdy brán za válečného štváče.

D. Laurencikova 13.9.2022 17:52

Jak to ze mi tykate, cirkvo? Nejsem ani vase kamaradka, ani vase soudruzka, tak toho zase hezky nechte.

Placate tady tu nejlacinejsi protiruskou propagandu, na kterou skoci uz jenom hodne chudy duchem. Cely ten vas elaborat je nesmysl a nema cenu na nej reagovat.

Zeptejte se svycarskeho novinare, publicisty a pravicoveho politka pana Rogera Köppela, jestli se inspiruje pri svvych "Weltwoche Daily" od Rusu, nebo "to siri ukolem". Ale netykejte mu, snazte se zhrabat aspon na elementarni slusnost. Jinak s vama nikdo mluvit nebude.

https://www.pi-news.net/2022/09/weltwoche-daily-ukraine-wie-die-nato-putin-provozierte/y

V. Kříž 13.9.2022 17:33

že je to nemožné, jsme si mysleli v osmašedesátém taky. Jo a bolševik není synonymum pro člena VKS(b), to je povahový rys. Čili abych to shrnul: vy tomu rozumíte a zajímáte se o Rusko a já vykládám hlouposti. Jste mi k smíchu, vy experte na Ruskou duši a Putina.

V. Církva 13.9.2022 17:28

Ruskou propagandu od Putina tady netapetuj! NATO, které ohrožovalo Rusko? To máš okopírované od Rusů, nebo snad šíříš úkolem?

Jinak tvůj ročník neznám, ale asi ti Rusové nestříleli po mamce v 68, ani ti nezavírali v 50kách strýčky.

Protože tak nějak to bylo s tím ohrožováním Ruska. Do NATO země vstupovaly proto, že nechtěly zažít to, co jejich předci. Proto jsme v NATO, proto je tam Polsko...

Že i se středověkými magory, což Rusové jsou, se mělo jednat a neprovokovat, je jiná věc, Že embarga mají zatápět Rusům a ne nám je taky pravda. Že je možná lepší nemít mrtvé a rozbombardovanou zemi za cenu ústupků Rusům může být taky pravda.

Ale to jsou jen možné reakce na ruské vraždění, Evidentním viníkem současných hrůz je Rusko. Ať už se vymlouvají na denacifikaci či svůj přelud ohrožení z NATO. A těchto se zastávat je odporné!

R. Tichý 13.9.2022 17:13

Putinovi poslat Vrabela.

K. Křivan 13.9.2022 17:12

R^ R^ R^

Z. Lapil 13.9.2022 17:07

Mně to nikdo nenamluvil, já na to přišel sám.

K. Křivan 13.9.2022 16:58

Ukrajina může vyhrát bitvu, ale ne válku. Hitler taky vyyhrával jednu bitvu za druhou, a jak skončil. Jsem zvědavej, jak skončí Zelenskyj. Jak je jasný, jako ten, co vyhrával bitby až po Stalingrad, ale kdy už to bude ?

J. Sládeček 13.9.2022 16:37

Proč Angličané 16.3.1939 ukradli konta v bankách v Anglii českým občanům a podnikatelům a předali je Němcům? Ke Kubovi se nebudu vyjadřovat.

P. Brecík 13.9.2022 16:31

Stále více a více obyvatel EU !! https://www.novarepublika.online/2022/09/lihne-ruskych-fanousku

I. Širůček 13.9.2022 15:51

Zdá se, že se ruská armáda začala s vámi radit ...

I. Širůček 13.9.2022 15:50

Ještě není pozdě, běžte se léčit.

I. Širůček 13.9.2022 15:49

Váše přesvědčení nemá nic společného s fakty, je to jen vaše "zbožné přání". Máte značné mezery ve vzdělání - socialistické školství se na vás tragicky podepsalo.

P. Hák 13.9.2022 15:33

Podívejte se na dolní část mého příspěvku. Skutečně tam nacházíte legendu o čistém Wehrmachtu?

Jinak mezi tím, jak se chovali němečtí vojáci (Wehrmacht) na západě a na východě byl nebetyčný rozdíl. Na východě byli k vyhlazení určeni jak Židé, tak Slované.

D. Laurencikova 13.9.2022 15:18

To jiste nebude jediny "vedlejsak" pana premiera. Lasky neni nikdy dost!;-)

D. Laurencikova 13.9.2022 15:14

Touto vetou jste predvedl, co jste sam za hlupaka!

D. Laurencikova 13.9.2022 15:10

Putin bojuje za svoje geopoliticke zajmy, stejne tak cini USA prostrednictvim Ukrajincu. Jen cvok si nechal namluvit, ze na Ukrajine se bojuje "za nas".

D. Laurencikova 13.9.2022 15:05

No jo... Okupace Ceskoslovenska, kterou jiste i svym vojakum prodali jako "mirovou misi", vlastne "bratrskou pomoc", asi nevyzadovala zvlastni statecnost a silu charakteru, potrebnou k jejimu odmitnuti. Tady se nejednalo o masove strileni nevinnych lidi nebo nejake jine zverstva. Prijeli proste zastavit "kontrarevoluci" na zadost ceskoslovenskych soudruhu. Jde o to, ze nekteri lide zcela zapomneli, ze mezi okupanty byli samozrejme i Ukrajinci, i to byli soveti!

Pred par dny jsem videla v nemecke televizi porad z Harachova o tom, jak to tam v dusledku sankci proti Rusku krachuje. Ale o to ted nejde. Byl tam i rozhovor s jednou mladou Ukrajinkou, ktera se v Cesku uz dobre domestifikovala a ktera si pochvaluje, ze Cesi jsou vetsinou pro Ukrajinu, protoze "jeste nezapomneli, jak je v osmasedesatem obsadili Rusove"! Nikdo tomu bohuzel neodporoval. To je dnes bohuzel normalni a je to chyba.

Ja rikam - Nejen Rusove. Byli to spratelene armady Varsavske smlouvy, tusim bez Rumunu. Ukrajinci tam byli beze sporu, ja si na ne jeste pamatuju. Na to si ta mlada Ukrajinka vzpomenout nemohla, protoze tenkrat byla jeste na Zelenem jezere Limpopo, posetem modrymi gumovniky. ;-)

D. Laurencikova 13.9.2022 14:49

Kdyz se politici zapadnich zemi rozhodovali, roztahovat NATO cim dal vic na vychod, az do Ruske predsine, take museli vedet, ze se to nebude libit. Nejaka reakce uz skutecne nastala.

D. Laurencikova 13.9.2022 14:45

Nevim uz, kdo to byl, kdo rekl, ze clovek by se mel chovat tak, aby se nemusel porad omlouvat. To neplati jen o jednotlivych lidech. Cely Zapad by se mel Rusku omluvit za to, ze ignoroval jeho obavy, ze vyuzil jeho slabosti po padu Berlinske zdi a roztahl se se svym NATO vsude, kde to bylo mozne, pres Ruskou nevoli a hlavne dany slib, ze tak cinit nebude.

Nakonec i Ukrajina, ktera sice neni de jure clenem NATO, de facto v klubu davno je. Ukrajina, oblast, ktera odjakziva patri k Rusku, jak Pech a Schwefel. To co USA cini Rusku, by si samy v zadnem pripade nenechaly libit, to je jiste jak Amen v kostele.

Ted se zda, ze Rusove ustupuji, vytlaceni spojenymi silami Zapadu, obrovskymi peneznimi castkami, munice a zbrani, ktere my vsichni smime zaplatit. Vsichni budeme podstatne chudsi za Ukrajinu v NATO! "Rusko musi byt porazeno", zni ze vsech koutu a debata, aniz se nekdo namaha domyslet dusledky a o pricinach konfliktu se uz vubec nemluvi. Ta je z cele veci beze zbytku vytlacena. Je nezadouci, nedovolena!! A to je nejen hloupe, ale i nespravedlive, to je nefer! A nic dobreho z toho opet nevzejde.

Genialni zapadni politiky zrejme vubec nerusi, ze uz se zacinaji v Kremlu ozyvat hlasy daleko "horsich" politiku, nez je Putin a sice politiku ultranacionalistickych. Takze, na pad Putina se moc neteste, damy a panove. Rv

I. Kunt 13.9.2022 14:08

A má zkažené zuby.

H. Lukešová 13.9.2022 14:03

Nacismus není lékem na komunismus stejně tak Hitler není lékem proti Stalinovi. Obhajovat nacistický režim je ahistorické.

H. Lukešová 13.9.2022 14:01

V Sovětském svazu během nacistického tažení i řadoví němečtí vojáci mnohdy s esesmany a místními kolaboranty vraždili tamější židovské obyvatelstvo. Legenda o "čistém Wehrmachtu" je skutečně jen mýtus.

P. Sura 13.9.2022 13:36

R^R^R^R^R^