24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

NÁZOR: Topolánek a Paroubek

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LIBERTARIAN 15.11.2006 9:01

ODS sa boji volicov ?

Zda sa , akoby sa ODS bala predcasnych volieb.   Ze sa boji, ze volici si vyberu socialistov.

Mozno je to opravnena obava, ale  obcas je treba aj riskovat. Ak volici naozaj chcu vladu komousov,  tak nech ju maju.  Ved tych par funkcionarov ODS sa uzivi aj bez ucasti vo vlade ?!?!

Pavlidis 15.11.2006 10:52

Re: ODS sa boji volicov ?

A koukám, nejsi ty náhodou komunista sám?? Přesně takové řeči tu byly v 48, tak ať do toho komunisti jsou, když to lid chce, kuva.. a výsledek? To ani na komentář neni, dokud bude žít jeden normální nekomunista tak musí bojovat za to, aby stejně jako fašizmus i rudý teror, který vyznává nenávist společenských tříd, byl jednou provždy v naší republice postaven mimo zákon .... a nikdy jinak!

Haf 14.11.2006 23:21

Topol má silnej mandát

a je úspěšnej lídr. Neměl by si nechat házet klacky pod nohy vod nikoho, ale ani vod čestnýho předsedy ODS. Klaus je pěkně vy.čů.ra.nej da.re.ba.k.Vím to už vod ustavujícího kongresu v Olomouci. Poprve mě to smazali, tak teď uvidíme.

Mirka 14.11.2006 22:21

Povzdech

Ach, kde jste, pane Tošenovský, kde?

Miron T 14.11.2006 17:24

"Velká koalice" byla od začátku jasná.

Prostou aritmetikou lze zjistit, že jakákoli většinová koalice v parlamentu musí obsahovat jak ODS, tak ČSSD. Sestavovat jakoukoli jinou koalici je demence, protože prostě většinu mít nemůže. Pokud bude koalice kromě ODS a ČSSD navíc obsahovat dalši strany je vcelku nezajímavé.

"Velká koalice" bude mít VELMI SILNÝ MANDÁT OD VOLIČU, protože bude obsahovat oba dominantní názory. Obě strany mají štáby odborníků a mohou dohodnout všeobecně akceptovatelné reformy, které nutně potřebujeme. Přijatá řešení sice nevyvolají šťastný úsměv nikoho, ale zato :

1. Nebude možné je po každých volbách měnit.

2. Budou jakž takž přijatelná pro všechny - a právě tomu se říká kompromis.

3. Vzájemné preference ODS a ČSSD zůstanou zachovány (nejspíš poklesnou zhruba stejně).

Pavlidis 14.11.2006 23:17

Re: "Velká koalice" byla od začátku jasná.

Ano je to tak. Prostě voliči si přejí vládu ODS a  ČSSD. Tak to řekli ve volbách. Mě akorát zaráží to nedokonalé divadlo, které trvá již 5 měsíců. Ne že by to nějak vadilo tomuto státu, spíš naopak, vláda nevláda alespoň neškodí podnikatelům, ale  proč to divadýlko. Velká kolalice už tu měla být dávno. Nejsme ani provní ani poslední stát na světě, kde to takto jo. Podle mě je to zásluha jak histerického Paroubka, který se vzteká jako 3letý dítě tak i neprůbojnost Topolánka. 

Karel008 14.11.2006 16:09

Jak dojemné, Paroubek nabízí pomocnou ruku a Topolánek opět skáče na špek.

LIBERTARIAN 15.11.2006 8:51

Re: Jak dojemné, Paroubek nabízí pomocnou ruku a Topolánek opět skáče na špek.

Este je taka  alternativa, ze Topolanek chce v ramci dalsich diskusii iba zbierat politicke body, a  na koaliciu  s CSSD  vobec neveri.  Predcasne volby sa od  prvech chvile po  volbach javili ako jedine riesenie,  a ODS natahovanim  casu a prezentovanim ochoty  skôr  ziskavala popularitu.

A mozno chce ODS iba obcanom ukazat, ze to funguje aj bez vlady ! (Toto berte ako vtip, ale dost zaujimavy vtip, nie?). Naozaj TREBA VLADU ????

Ivan 14.11.2006 15:06

Reformu ano, ale ne podle ODS.

To, že země potřebuje rázné roformy je jasné. Potřebuje například všeobecné referendum bez toho, že by politici mohli určovat obsah otázek referenda. Nový zákoník práce, který bude skutečně chránit zaměstnance před rostoucí zvůlí zaměstnavatelů. Majetková přiznání s úpravou trestního zákoníku takovou, aby existence majetku nedoloženého příjmy byla trestným činem. Úpravu volebního zákona do samospráv tak, aby nezávislí kandidáti nebyli nehorázným způsobem znevýhodňováni.  Úprava volebního zákona taková, aby byly hlasy odevzdávány jednotlivým kandidátům a ne politickým stranám.  Na zvolení poslance by měl být stanoven počet hlasů odvozený z celkového počtu voličů. Pokud část voličů nepřijde k volbám, tak bude o to méně poslanců. Žádné přerozdělování hlasů.  Možnost zpětně trestat majetkové trestné činy z období tzv. privatizace (neboli období rozkrádání modrými strakami). Nebo povinné volby. Atd., atd.

Pavlidis 14.11.2006 23:23

Re: Reformu ano, ale ne podle ODS.

Ale co to je za nesmysl, podle ODS ne a podle koho tedy? Reformu potřebujeme, to řikáte i Vy a pokud umíte do 5ti počítat tak jiný řešení neni. Tak pokud budeme neustále poskytovat tzv. sociální dávky, které motivují jenom k tomu být na pracáku, tak asi nic neušetříme, nevím, kdy jdete do důchodu ale přál bych vám to již brzy, abyste si ten důchod ještě užil protože dík názorům, jako máte VyaVám podobní, já do důchodu asi ani nepudu, protože můj důchod sežere "sociálně slabší komunita" asi tak příští léto!

Ivan 15.11.2006 13:00

Re: Re: Reformu ano, ale ne podle ODS.

Pracovní místa především musí existovat. Když nebudou pracovní místa, zaměstnanost se nezvýší ani při nulových dávkách. Jediné, co se zvýší, bude kriminalita, protože kvůli krásným očím nějaké politické strany lidé nebudou ochotni umřít hladem. Budou si chleba brát násilím. Je možno naplnit kriminály, ale ani to zaměstnanost nezvýší. Minimální mzda musí být taková, aby se za ni dalo žít. Jinak práce nedává vůbec žádný smysl.

kamil 14.11.2006 14:39

pane deriane-žasnu z vás modrých omezenců-když se rýsuje sebemenší dohoda - už ji torpedujete-to si myslíte,že čssd bude dělat jet to co chce ods-vaše názory jsou na hlavu-pro vás je jednání jen diktát ods-tak to nejde-musí se jednat

Vladimír 14.11.2006 12:21

zklamání

Celou dobu vládní krize jsem oceňoval přístup topolánka a vedení ODS. I když se krize táhla zbytečně dlouho. To řešení se kterým ale přišli teď mě hluboce zklamalo. To jim jde opravdu především o moc jak se říkalo? Nebylo by lepší nechat dojít ke třetí volbě a i když by nějakým podrazem Paroubek většinu získal, jít raději do opozice. Tam by se možnost k vyvolání voleb našla. A když ne tak by to republika nějak přežila a pád potom by byl pro ČSSD určitě horší. Ze současného výsledku jsem a asi nejen já otráven. Do dalších voleb volit další oposmlouvu nebudu.

Agent 14.11.2006 11:31

Nenadávej na den před večerem.

Prostě ještě nebylo nic dojednáno a už Topolánkovi nemůžete přijít na jméno. A co se změnilo? Nic. Akorát Topolánek a spol. vyměnil bič za cukr. Prostě a krátce: teď no comment - čekám na výsledek. :-)

Lapil 14.11.2006 10:24

No konečně!

Tedy - ne že bych se radoval, já jen že to takhle nějak prostě muselo dopadnout. Cesta k předčasným volbám vede přes ústavní zákon (neprojde) nebo přes tři nepoužitelné "Topolánkovy" vlády s nedůvěrou (viditelně nekorektní, lze se ve volbách obávat voličů; navíc - co kdyby některá z nich prošla a musela vládnout s Paroubkem v zádech) nebo mj. přes vládu Paroubkovu (ať si Kasal píše co chce, riziko, že se někomu v kritickou chvíli "neudělá dobře" je docela významné. To, že poslanci tuší, že by se jich příští sněmovna nemusela týkat a že prezident má svou představu pro změnu o prezidentských volbách - to jsou jen taková závažíčka, která sama o sobě nic moc neznamenají.

Jasně hovoří i obyčejné sčítání. "Všichni bez ODS" nebo "všichni bez ČSSD" vždycky narazí na variaci "s komunisty nikdy", takže jediný výsledek v oboru "racionálních čísel" je "ODS+ČSSD+možná někdo". Rychlé řešení se v 98 nebo kdy neosvědčilo, bylo tedy nutno nechat problém vyhnít. Výsledkem je dnešek.

Do spekulací, že předčasné volby po vládě s jedinou opoziční KSČM se hodí, neb posílí právě komunisty na úkor socialistů, případně co kdo vytáhl na Topolánka, se raději nepustím, neb jsem draze posnídal a nerad bych o tu investici přišel.

Mak 14.11.2006 9:07

Dejte mu to vědět

Ja jsem poanu předsedovi napsal email co si o něm myslím hned včera po zprávách. Ať ví co si myslí jeho volič.

Mard 14.11.2006 9:40

Re: Dejte mu to vědět

ODS má vysoce přes milion voličů, kdyby to udělala jen desetina, tak všichni členové ODS nebudou dělat nic jiného, než odpovídat na dopisy svých voličů :-)

I-Worm 14.11.2006 9:52

Re: Re: Dejte mu to vědět

pokud budou odpovídat na všechny dopisy svých voličů ... Tedy, pokud budou názoru, že to mají udělat, tak at' to udělají a bude to ta nejmenší škoda.

Mak 14.11.2006 11:15

Re: Re: Re: Dejte mu to vědět

Pokud jim napíše alespoň těch 10%, tak nečekám emalovou odpověď ale změnu cchování.(to jsem naivka)

Ratlík 14.11.2006 12:43

Re: Re: Re: Re: Dejte mu to vědět

Určitě ten email  zabral, při večerním vysílání televizních zpráv se Topolánek třásl, jako když má zimnici a to už byla určitě ta změna chování na ten váš email.

Luskoun 14.11.2006 8:56

Oč jde

Hoši, hoši - to přece nemohlo jinak dopadnout. Kdyby mohly být předčasné volby ze dne na den, to by bylo něco jiného. Ale tomu tak není. A nakonec Topolánek poslechl Klause a vzdal ty předčasné volby. Klaus přece potřebuje , aby ODS šla ruku v ruce s ČSSD k příštím prezidentským volbám. Přitom jako mimochodem se řeší státnické problémy. My jako občané jsme přece k tomu, abychom je zvolili a pak přihlíželi. Všechno je to jenom hra, nebo lépe řečeno mnoho her. Každý z "politiků" hraje svoji hru.  Ale nad vším dominuje hra "tatíčka", měl bych říct "rádobytatíčka".

Petr H 14.11.2006 7:31

Hoši,když je vám tak hnusně

a ten Topol to dělá tak na houno,tak sundejte montérky,píchněte si a za tejden je kongres ODS a můžete kandidovat a ukázat mu i široké veřejnosti jak se to dělá.Kolik těch možností tomu Topolovi asi už zbejvá po šesti měsících patu?Tutově máte ve fusekli šestej vlas děda Vševěda jak na to.S chutí do toho.

řapík 14.11.2006 8:07

Re: Hoši,když je vám tak hnusně

Napadlo mně jestli Topolánek už toho nemá plný zuby a tak před kongresem vytáhnul tuhle zoufalou kartu, aby mohl být odvolán a už měl pokoj. Snad by to i chtělo nového hráče. Otázka je kterého!

Petr H 14.11.2006 8:33

Re: Re: Hoši,když je vám tak hnusně

Plné zuby toho vyjednávání možná má,ale že by chtěl rezignovat mi nepřipadá.ODS má ale od ostatních stran jednu výhodu a to,že má na každý post ve vedení včetně předsedy alespoň pět kvalitních kandidátů,narozdíl od socialistické strany,kde byl Zeman,teď je paroubek a zbytek jsou jen šedivé myši a proto za nimi pochodují jako za krysařem.

I-Worm 14.11.2006 9:50

Re: Re: Re: Hoši,když je vám tak hnusně

podle Parkinsonových zákonů má být na každý post právě jeden kandidát.

eMil 14.11.2006 6:48

Co na Topolánka Paroubek vytáhl?

Jinaxi nedovedu vysvětlit tu změnu a Topolánkův zničený výraz ve tváři.... Je mi z té situace hnusně. Rv

I-Worm 14.11.2006 9:53

Re: Co na Topolánka Paroubek vytáhl?

kvůli tomu, že bylo co vytáhnout, nebo kvůli tomu, že to bylo vytaženo?

Emil Kopčil 14.11.2006 6:22

Obávám se, že se pletete

Ne v tom, co budou dělat ODS + ČSSD, ale v tom, že by ODS bez ČSSD dělala něco jiného.

Hasan 14.11.2006 3:56

Také jsem nevěřil vlastním očím.

Ten obrat ODS se mi  jeví jako podraz a zrada.Taková vláda ve stylu opičí smlouvy křížené s Národní frontou moji důvěru rozhodně nemá a nezachrání to ani to nejvzletnější pojmenování,jaké je Topolánek schopen vymyslet.

WWW 14.11.2006 2:37

Inu, je to dojemne. CSSD by pry prohrala katastrofalne predcasne volby. ODS je chtela, ale zvitezila slechetnost ! Mam slzy v ocich !!