19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
starosta 19.7.2006 14:57

Re: Re: Je to všechno spiknutí ???

Již před více lety to správně pojmenoval Petr Cibulka: "sametový podvod". Aston to několika větami srozumitelně rozvedl. Pouze souhlasím s tímto názorem. Jak sleduji více diskusí, tak hodnocení diskutujících v té větší množině je pro mne smutným poznáním. Funguje stále ta historická a neměnná praxe o psychologii davu. Blbnutí lidu "politiky", nyní hejtmany a primátory, kteří navíc mají občany za blbce a co se dá tak utaji a když se již  musí vyjádřit, tak zatloukat...!

Bubeník 19.7.2006 21:21

Re: Je to všechno spiknutí ???

naivko

Jiri 19.7.2006 23:31

Re: Je to všechno spiknutí ???

Jenom par poznamek k vasemu komentari: Gorbacov toho moc nezpusobil - jenom nedokazel leccemus zabranit. A co se tyce Havla - inu vetsine lidu se nehraly hry "na zapade", z cehoz bezely samozrejme penize, a vetsina lidu take nedostavala literarni ceny, takztez spojene z financni odmenou - to vse v dolarech, coz bylo pri tehdejsim kurzu dolaru a zejmena pak koruny, velmi vyhodne.

Skepticus Maximus 19.7.2006 8:25

Má ten článek jiný účel než nakydat špínu na ČR a její obyvatele?

Autor je evidentně zapšklý hňup, který to pochopitelně má těžké v každé době. Povrchní vnímání světa s pocitem, že za každým rohem číhá křivda a nespravedlnost je cítit z každé jeho věty. Zkrátka prostoduchý moralizátor :-/

Charlie 19.7.2006 19:16

Ježíšmarjá Bos Maximus vylez z díry!

Spas se kdo můžeš, než tě spase !

vajan 19.7.2006 8:07

B I N G O ! !

baci 19.7.2006 7:12

Očeské povaze II

 Rašín si sedl a napsal dopis:/kráceno/"obyvatelstvo,stůně třemi těžkými chorobami.První z těchto choroba jest zlenivěni a zlenošení obyvatelstva a to, že tento národ odvykl pracovati, a vojáci ,kteří se vrací z fronty, odvykli práci úplně.. Druhou velkou chorobou jest to,že národ je levicového myšlení a věří se všemoc státu....Každá činnost má být státem nejen řízena ale i placena....a tak se přichází s návrhy,ze se výrobcům se státní pokladny má připlatit, aby se to v prodeji mohlo dáti laciněji.... každý raději očekává pomoc od státu,místo aby vlastní pílí svůj majetek rozmnožiti ráčil. Třetí chorobou jest,ze lid si mysli, ŽE SVOBODA PŘEDPOKLÁDÁ NEPOSLUŠNOST A ŽE SVOBODA ZNAMENÁ ZÁKAZ POROUČENÍ".

Tolik Rašín.

Osobně si myslím ,že obyvatelstvo stále stůně těmito třemi těžkými

chorobami a politici většiny směrů rovněž. Vzhledem k tomu,ze první republika byla poměrně úspěšná jsem v současnédobě utvrzován ve svém optimistickém náhledu na současné dění,protože se od prvorepublikové neliší.Jen volební výsledky to potvrzují.V této zemi nikdy nebyla většinová vláda,vládle zde tzv !Velká pětka"představitelů nejsilnějších stran,byli to ,mužové moudří a vždy se domluvili prvcích.

P.S.Popis baťovského Zlína také není úplně přesný.Ve Zlíně vládl kult práce T.Baťa byl osvícený diktátor,ale podařila se mu neopakovatelná věc-dělnicí když mluvili o Baťových závodech tak o nich hovořili jako o "své fabrice.Když továrna začala hořet plakali brali si gumáky a šli hasit svoji fabriku.

baci 19.7.2006 7:12

O české povaze I.

Něco o české povaze.V současné době vládne v celé zemi velká rozladěnost z politického života. Povolební volební boj vypukl v celé své kráse.Osobně jsem stále pozitivního ladění,důvodem bude asi kniha Ferdinanda eroutky:Budování státu I-IV. A další knihy pojednávající o problematice první republiky. Budování státu mně provázelo prakticky celý život.Poprvé jsem tuto knihu četl jako student,diky tomu ze ji rodiče měli vknihovně.Tenkráte jsem ji četl,protože jsem chtěl vědět jak vypadala republika mých rodičů.Podruhé kolem roku 1990 kdy někdo osvícený ji vydal v krásnem vydání v kožené vazbě. Tehdy jsem se snažil vyčíst co nás čeká..Potřetí jsem si úryvky četl před senátními volbami.V současné době si Peroutkově Budování státu listuji.Je pravdou ze je velká analogie mezi lety popisovaným a dnešními ,což mne uklidnilo a stal jsem se optimistou. Ne se vším ,co se zde děje, souhlasím,ale zase můj pohled není,při pohledu na politickou scénu tak skepticky.Je pravdou ze analogii přibývá.Na některé věci se vsak poněkud zapomíná a proto bych si dovolil citovat Aloise Rašína/J.Šetřilová:Alois Rašín/Je to jeho dopis z korespondence s E.Benešem ze 4 ledna 1919.Beneš se táže ze Ženevy ministra Rašína:"Co se to proboha děje v naší republice?Jak to,že padlo tolik bankovní domů, mezi lidem narůstá nespokojenost, mezi poslanci bují korupce,pokračují hádky v parlamentu,parlament je prakticky zablokován neústupností stra,tolik průmyslových podniků zkrachovalo nebo bylo rozkradeno .K moci se dostávají lidé z minulostí v k.u.k. Ekonomická situace je velmi špatná a nic nefunguje".

Charlie 19.7.2006 19:23

Re: O české povaze

tak to je dobrý, moc dobrý !!!

dzanny_213 19.7.2006 6:41

Autor nějak zapomněl na léta 50-tá a 60-tá

Až ti ze 70-tých byli ošklivečkové oškliví - dokonce píše "Jedinečné a odporné bylo, jak si ti gauneři na svých mejdanech vyprávěli anekdoty o své rodné straně.", věřící, mnohem nebezpečnější bolševici, tvořící jádro těch "osmašedesátníků", byli asi O.K.

Okupaci v 68mém nezavinil Čuba ani lidi z prognosťáku, ale část bolševiků, pokoušející se nejapně o puč. A to, že při hlasování parlamentu nebylo všechno podle Hofhanzla a láskyplníků - ještěže tak.

mik 19.7.2006 20:22

Re: Autor nějak zapomněl na léta 50-tá a 60-tá

Rv

Jirka 19.7.2006 5:44

Bohužel je to asi tak

To, co se skutečně deje mimo záběry televizí, se nemáme šanci dozvědet. Obávám se, že pan Hofhanzl má pravdu.

Láďa 19.7.2006 5:02

ideály a pravda malých stran

Je zajímavé, že vy, takový skeptik a zastánce spikleneckého vidění světa, věříte na ideály a pravdu u malých stran. O ideálech a pravdě ODA se píše třeba na http://www.blisty.cz/art/9860.html  - to nebyla žádná mediální záležitost, ale ukázkový tunel. Je samozřejmě dobře, když těch pár procent nešťastných havlovců má koho volit a jejich hlasy nepropadnou, ale s ideály a pravdou u malých stran to asi nebude o nich lepší než u těch větších stran, to jste mě nepřesvědčil.

Pete 19.7.2006 3:56

Jste většinou vedle. Komunistké se změny volebního systému

bojí, otevřeně říkají že jej nechtějí a vědí proč. Vaše strašení totalitou při většinovém systému nechápu. Velké strany jsou velké jen tím, že je volí víc voličů, takže velká strana se může rychle stát malou a naopak, pokud udělá zásadní přehmaty. Jak se ostatně může stát brzo čssd, které by ovšem příliš škoda nebylo.