19.4.2024 | Svátek má Rostislav


NÁZOR: Ano, pane premiére

17.11.2005

Anebo vlastně ne, pane premiére. Nesouhlasím. Pan Topolánek není Vašim podřízeným, alébrž Vaším opozičním stínem. Má právo na vlastní názor, má právo na to ho prosazovat a směrovat zemi podle představ svých a představ jeho voličů, nemusí vám skládat účty a dělat stafáž. To jste si trochu popletl s Národní frontou, blahé paměti.

Já bych řekl, že vláda má vládnout, hospodařit se svěřenými prostředky a ne dělat "byznys" s čínskými komunisty. Jen ať si v Číně dělají byznys sami naši podnikatelé, a to s jejich podnikateli a za své, když to zvládnou. Vy jim k tomu můžete jen vydatně pomoci. Například tím, že budete méně rozhazovat a snížíte nám daně, abychom byli konkurenceschopnější, víte! My si pak ty Číňany už nějak přebereme.

Možná, že mnoho z nás by bylo lepším opozičním stínem než pan Topolánek, možná že mnoho z nás by bylo i lepším předsedou vlády než Vy, vážený pane premiére. To nevím, to se časem ukáže. Ale co každopádně vím, je to, co by vláda měla s Čínskou lidově demokratickou republikou dělat.

Měla by ji nutit a nabádat k tomu, aby neporušovala mezinárodní pravidla, aby na jejím území nedocházelo k drancování duševního bohatství jiných zemí. Třeba té naší, když už jste takový patriot.


S uctivým pozdravem Jan Krejčí

Reakce na článek: Naléhavá prosba o omluvu Číně od Jiřího Paroubka

Čínská brána do EU skrz Česko

Jan Krejčí