25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

NATO: Dobrá zpráva

V každodenním monitoringu Aliance, který pokrývá hlavní události a zahrnuje zprávy z členských zemí Spojenců, jsem dnes zaznamenal odkaz na prohlášení nově zvoleného prezidenta. Konkrétně jeho slova o Ukrajině, která si podle něj zaslouží přijetí do NATO.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Majzlík 3.2.2023 10:52

Podobně i my si zasloužíme naši současnou i minulou vládu a stávajícího a budoucího presidenta.

L. Hančar 3.2.2023 9:01

Prostě, chybička se vloudí. Autor pošle článek namísto do Seznamu sem a principál, ještě v povolebním rauši, udělá click.

O. Kaucký 3.2.2023 15:01

Na Seznamu už bylo plno.!!;-D

F. Kusák 3.2.2023 8:56

Mě, i když jsem absolvoval vojenskou základní službu coby absolvent civilní vysoké školy, udivuje ta militarizace společnosti a ničím nepodložená víra, že naše vítězství je nezpochybnitelné. O tom, že je nutné posílit letectvo o přetechnizované a předražená americká monstra se dnes baví i baby ve frontě na zlevněná vajíčka. Všechno to je o tom, aby se ve společnosti vytvořila ta správná atmosféra pro držení huby a kroku. Přesně tak to totiž chodí v armádě.

P. Hák 3.2.2023 9:03

Když to dáte do kontrastu s tím, kolik lidí věří, že "Pavel přece nechce válku", je to ještě pozoruhodnější.

Ti lidé to fakt nevidí.

Ne že by na tom, co Pavel chce nebo nechce, nějak sešlo. Nebo Fiala.

P. Diviš 3.2.2023 9:46

Vítězství bohužel není nezpochybnitelné, ale je třeba se snažit, abychom neprohráli.

Ad přetechnizovaná͇ a předražená americká monstra, při rozměrech naší země je dost důležité, mít stejné vybavení jako sousedé, kvůli logistice a interoperabilitě. A to hovoří pro F 35.

F. Kusák 3.2.2023 10:21

Řekl pan Diviš, specialista v oblasti vojenského letectví, tak to musí být pravda. Tak se podívejte na vybavení letadly v armádách NATO. Podstata mého příspěvku spočívala v něčem jiném, a to jste zřejmě nepochopil. A když jste to nepochopil, pak je zbytečné s Vámi vůbec o něčem vést nějakou polemiku.

V. Kuhaj 3.2.2023 10:57

Abychom neprohráli?! My snad někde válčíme? Pane Diviši, pamatujte se!8-o

J. Majzlík 3.2.2023 10:49

Včera u Jílkové padl v dobré víře návrh, aby všichni, kdo vlastní zbrojní průkaz byli zaregistrováni do záložních útvarů naší obrany. Škoda, že se v další diskusi tato myšlenka vytratila jako voda řeky Okawango.

O. Kaucký 3.2.2023 14:57

Ještě zaregistrovat všechny lukostřelce, samozřejmě nimrody a letecké modeláře. Nejspíše toho magora, co to navrhl, nějak nenapadlo, že i střelba do terče je koníček nebo sport.

V. Němec 3.2.2023 8:38

Variace na jednu budovatelskou:

Teď už máme, co jsme chtěli,

tak do války zvesela,

ať těm, kteří za nás mřeli, žádný hanbu nedělá.

Vyhrňme si rukávy, když se tanky zastaví, hej rup, hola hej, hej rup, hola hej,

do války se dej!

J. Ganaur 3.2.2023 8:41

Ta se bude Putinovi líbit.;-D

V. Kolman 3.2.2023 10:19

Mát ty hochu ve svém těle,

básníkovo střevo celé!!

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

P. Hák 3.2.2023 8:21

To píše stejný člověk jako ten, co se prohlásil za "anarchistu"? A holínky a epolety si už vyleštil?

Stran předkládání jde taky o to, od koho dostala předkládající země pokyn, aby předložila. A nakolik jsou předkládající představitelé suvérénního státu zvyklí stát před někým v předpisovém haptáku.

V. Němec 3.2.2023 8:30

R^

V. Mokrý 3.2.2023 8:17

NATO -

dobrá zpráva bude, až začne toto uskupení vojenské a vlastně útočné, jednat o ukončení konfliktu na Ukrajině s Ruskem a budou u toho i země Asie, Jižní Ameriky. No a samozřejmě k tomu bude patřit i stažení amerických vojsk/posádek, z blízkosti ruských hranic.

K. A. 3.2.2023 8:15

Obávám se, že nechápu, co tím autor chce říct.

Navrhuji tento výklad: Pavel bude Rusy svými výroky tak provokovat, že nám sem pošlou bombu, a pak budeme litovat, že tu nemáme radar, který by nás ochránil. Jenže tento výklad naráží na to, že radar nás neochrání.

Třeba mi to autor v některém svém článku dovysvětlí.

Já souhlasím s naším členstvím NATO, ale nevím, proč by měla být dobrá zpráva, že si NATO všímá výroku Pavla, kterýžto výrok se alianci hodí do krámu. Přijde mi to v politice příliš běžné.

V. Kučer 3.2.2023 8:20

Radar by nás ochránil, na Američany si Rusové netroufnou. Malá ne přátelská země je něco jiného.

P. Vychodil 3.2.2023 8:21

Je otázkou , zda se výrok NATO hodí do krámu ...

Mimochodem, Pavel navrhuje výměnu Stoltenberga za ženskou , asi jej pokládá za měkýše...to taková Černochová, nová , mladá, ta se nazakecá...

O. Kaucký 3.2.2023 15:05

Myslím, že si pořídila i model tanku, takže ví jak vypadá.

F. Navrátil 3.2.2023 8:15

Občané si zvolili generála prezidentem. Co jiného než válčení mohou očekávat?

L. Hančar 3.2.2023 9:04

Prý chystají novou Bílou nemoc. Na tu bude i 17 teček málo.

E. Tkadlec 3.2.2023 7:48

Zdá se, že pro některé může Pavel udělat cokoliv a bude to dobré. Naštěstí jsou v Evropě a Alianci ještě jiní, co mají rozum.

M. Boháček 3.2.2023 7:23

"...kriticky otřít o !!mírové bombardování!! v dobách konfliktu na Balkáně." - ak je tento prejav mentálnej retardácie väčšinový názor, tak už chápem víťazstvo Pávka, pripravovaný mobilizačný zákon a nevyhnutnosť umierania Čechov a Slovákov na Ukrajine.

Gerald Howarth uvedl pro britskou televizi názor, že je přesvědčen o tom, že je potřeba vyslat na Ukrajinu vojska NATO, čímž se konflikt na Ukrajině překlopí do otevřené konfrontace mezi Ruskem a NATO, ale za to prý bude moci Rusko.

Situace na frontě je pro ukrajinskou armádu už tak zoufalá, že odvodové komise posílají povolávací rozkazy už dokonce i slepým lidem! Video níže je toho děsivým důkazem, kde slepý muž ukazuje na kameru povolávací rozkaz, který obdržel a rodina mu jej přečetla. Odvody Ukrajinců bez nohou se dají ještě vysvětlit, ale povolávání nevidomých osob je opravdu znakem naprostého nedostatku vojáků na frontě, takže odvodové komise už berou i tam, kde není nic brát.

Čas poslať na frontu zblnuté, vojnychtivé mäso zo strednej Európy!

https://www.infovojna.bz/article/video-byvaly-namestek-britskeho-ministra-obrany-jako-prvni-politik-v-zemi-vyzval-k-vyslani-vojsk-nato-na-ukrajinu

Chcete mobilizáciu? Chcete Pávka? Chcete totálnu vojnu? - [UA] Dostanete ju!

M. Boháček 3.2.2023 7:28

"...mírové bombardování v dobách konfliktu na Balkáně." - tomuto retardovanému, vojnychtivému slovníku Pávek rozumie a dá nam ho vyžrať do sýtosti!

Vyhral voľbu prezidenta tým, že sa tváril extrémne pokojne a zmierlivo. Okamžite po zvolení však zmenil štýl – áno, je to opäť vojak. Na čelo štátu sa dostal práve vo chvíli, keď parlament hovorí o uľahčení mobilizácie. A čo je horšie, nielen český, ale aj ten náš...

https://www.hlavnespravy.sk/general-pavel-odhadzuje-masku-je-to-sucast-niecoho-co-sa-tyka-aj-nas/3033506

P. Vychodil 3.2.2023 8:16

To jsou mainstream média ?

M. Boháček 3.2.2023 8:22

Nie, mainstream je toto:

https://www.aktuality.sk/clanok/S7VhSs6/ukrajinci-maju-zrejme-problem-na-ktory-je-kratky-aj-bohaty-zapad/

https://dennikn.sk/3220697/budaj-zostane-ministrom-tvrdi-ze-podpisom-spoluprace-stb-nestratil-dusu/?ref=tit

https://ereport.sk/ukrajine-nepotrebuje-stihacky/

https://ereport.sk/o-vakcine-plnej-smrti/ - už aj mainstream hoaxuje.

O. Kaucký 3.2.2023 15:09

Nebo https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/mozartova-skupina-usa-ukrajina-marinaci-valka-rusko-zoldneri.A230202_142615_zahranicni_jhr

V. Kuhaj 3.2.2023 10:51

Progresivní obracení slov a významů nabývá kvalitativně nové úrovně: o Babišovi, který před válkou varoval, bylo řečeno, že používá válečnickou rétoriku straší lidi válkou, a že to bylo i v rámci prezidentské kampaně přes čáru. Bartoš ho vyzval, aby se omluvil.

Když nám nový prezident vykládá, že NATO by mělo být vůči Rusku odvážnější, že pojede na Tchaiwan a Ukrajina by měla být přijata do NATO, byť Rusko jasně řeklo, že tohle z důvodu své obranyschopnosti nikdy nepřipustí, jde o projev statečného a morálního člověka. Oni válkou nestraší, oni ji připravují.

A nikdo s touhle zvrhlostí nic neudělá. Obsadili všechny důležité úřady, ovlivňují všechna důležitá média natolik, že když už tohle téma zvednou, tak jen naoko.

J. Majzlík 3.2.2023 10:59

Kucí v tom mají pořádný guláš. K naší smůle jej předkládají jako jediné menu od rána do večera na všech stanicích TV a rozhlasového vysílání.