25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

MIGRACE: Pár nesrovnalostí u syrských sirotků

Být či nebýt, v dnešní době vzít či nevzít, toť otázka. A nikoliv hamletovská, ale lidskoprávně bezpečnostní. Po nečekaném návrhu lidovecké europoslankyně Šojdrové a následném zamítnutí premiéra Babiše se v českomoravské kotlině rozhořel naplno spor o přijetí 50 „syrských sirotků“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 20.9.2018 19:12

Tak paní Šojdrová, zákon zní takto.

Klára Samková k věci „sirotci ze Sýrie“- https://sux.cz/e2cc

J. Vaníček 20.9.2018 16:27

Zviditelnění paní Šojdrové

s adopcí nebohých sirotků je pouhým předvolebním a osobním trikem. Předvolební trik - upozornit na sebe (hlavně) a očernit Babiše před volbami a mít ho neustále pod tlakem.

Osobní trik - bojovnice za Brusel by tam ráda určitě zůstala i po vypršení mandátu poslance. Mandátu skvěle placeného, bez jakékoliv odpovědnosti. Lítají si sem a tam, Brusel Štrasburg, Praha, zahraniční cesty. O to se nerado přichází. Sirotci jsou jí určitě ukradení.

A téma je na světě. Všichni se tím zabýváme a rozdělujeme se opět na hodné a zlé (hodní jsme my a zlí jsou oponenti, jedno z které části to bereme). Nejhorší je, co si o nás řekne ten BRUSEL - sranda.

J. Pospíšil 20.9.2018 17:31

Re: Zviditelnění paní Šojdrové

Tak tomu nerozumím, že by byla tak zoufale bez téma, aby si vybrala takové, které jí voliče odradí.

Vždyť to je ještě horší a voliče to odradí víc, než minule ten ministrův strejda z Kanady. Toho alespoň příjmali sblížení starostové na radnicích a vybavili ho spoustou plaket, místních emblémů a jiných upomínkových předmětů. Ve volbách taky nezabral.

V. Čermák 20.9.2018 18:20

Re: Zviditelnění paní Šojdrové

Šojdrová hledá nějaké teplé místo, kam by se zase na nějakou dobu zašila....

J. Kanioková 20.9.2018 19:05

Ona totiž ZNÁ svoje lidovecké voliče,

ti na sirotky slyší. A také spoléhá na "intelektuální elity", je jich dost v jednom houfu. ČEŠI POMÁHAJÍ – http://cesipomahaji.cz/

J. Vintr 21.9.2018 8:30

Re: Zviditelnění paní Šojdrové

Oni jsou v tom Bruseli tak zblblí, že vůbec netuší, co si sprostý lid doma myslí.

D. Stirský 20.9.2018 15:27

Představuji si, jak by měl premiér jednat:

"Je to zajímavý návrh, ale zatím neznám podrobnosti. Budu rád, když se budu moci s paní Š. sejít, aby mně vysvětlila o jaké děti a v jaké situaci jde a společně budeme hledat řešení. A jen pro upřesnění podotýkám, že vláda ČR zatím pomáhá v Sýrii takto:....."

J. Kombercová 20.9.2018 15:56

Re: Představuji si, jak by měl premiér jednat:

Tak protože s tím přišla Šojdrová, měla začít ona, s perfektně připraveným plánem, který by nepostrádal ani argumenty proti námitkám, jež měla očekávat.

J. Vaníček 20.9.2018 16:33

Re: Představuji si, jak by měl premiér jednat:

No, je to hezké. Myslím, že premiér má jinou práci. Myslím, že by to Šojdrová měla vědět a určitě to ví, že to má mít připravené. To ji usvědčuje minimálně z plytkosti, spíše ale z bezcharakterní vypočítavosti. Najednou se probudila před volbama z Bruselské selanky. A to určitě nebyla v Molenbeku, tam bude pubertálních "sirotků" plno. Mohla by jim chodit osobně pomáhat, když si vyzvedne diety a maže ze schůze.

J. Schwarz 20.9.2018 18:52

Re: Představuji si, jak by měl premiér jednat:

Vaše "premiérova reakce" by byla snahou přihlásit se k novým levičáckým "evropským hodnotám" a zkusit je nějak očůrat, vysvětlit že přijmout ty chalany jaksi nejde i kdybychom rádi... Ale my nechceme, kašleme na "pestrost" i na radosti "multikulturní společnosti". Arabové to všechno mohli mít v podobě kolonialismu, vybojovali si svobodu i etnickou čistotu. Tak ať si užívají svého štěstí, my tu máme taky právo na "národně osvobozovací boj" , to není specifikum Afriky. Nemám nic proti pomoci sirotkům, třeba ukrajinským či běloruským. Nebo i jiným, může být i černým, kteří ale chtějí žít jako my a ne jak je zvykem u nich doma. Howgh.

V. Církva 20.9.2018 21:51

Re: Představuji si, jak by měl premiér jednat:

Ano to také tvrdím. Indové, Afričané ale i Arabové a jiní Muslimové si vydobili samostatnost bez cizáků a jejich manýrů. V Africe (JAR je ještě jiná kapitola zde popisovaná) či Arábiích snes žije jen pár pracovníkú z Evropy dočasně a pak (především v Africe) ti co jsou žádáni aby pomáhali, nebo jim jsou ty státy natolik blízké že tam s nimi a pro ně chtějí žít.

Evropa má právo na totéž seurčení být Evropou, ti ostatní by měli odejít. Tak jak v Africe ať zůstane jen pár těch přistěhovalců co chtějí být Evropany. Ono to totiž není o barvě pleti. Jen rádoby kněz Halík nechápe, že náboženství si na rozdíl od barvy kůže vybrat můžete.

J. Jurax 20.9.2018 15:19

Šojdrová se prostě dopustila vyděračské a špinavé hry cílící na ušlechtilé city slušných lidí. Jak EUropské a ve svém dopadu špinící její vlast.

J. Kanioková 20.9.2018 19:13

Ano

L. Kubeš 20.9.2018 13:44

Šojdrová, její syn a lichva

https://m.youtube.com/watch?v=khpNFZR4_PQ

A. Bytová 20.9.2018 13:17

Když už paní

Šojdrová chce nějakým dětem tak pomáhat, proč se nezaměří na ty v Jemenu? Tam je hladomor a cholera a humanitární pomoci je tam vskutku třeba. Ale Jemen holt není v "hledáčku" EU.

A. Alda 20.9.2018 12:57

Já jsem taky sirotek.

A vyjma vnoučat na mně všichni kašlou.

J. Vaníček 20.9.2018 16:35

Re: Já jsem taky sirotek.

Aldo, ty se máš. Já už jsem také sirotek (je mi 70)a někdy na mě kašlou i ta vnoučata. Ale zase tak hrozné to není.

J. Fridrich 20.9.2018 12:52

A nemame damy a panove jine - a pro nas, nasi zemi, nasi civilizacicvilizaci a kulturu jine - a dulezitejsi starosti ?

A tim nemyslim jen NASE SIROTKY.....

V. Lunák 20.9.2018 11:34

Sirotek je

standardně dítě, kterému zemřeli oba rodiče (někdy se výraz používá i pro situaci, kdy zemřel pouze jeden, není to ale zcela přesné). Tedy to nesouvisí s tím, kolik má takové dítě jiných příbuzných. Celý odstavec tomuto věnovaný je příšerně trapný. Nicméně vás nepodezírám z argumentačního faulu, který vzápětí rozebíráte u ostatních, váš problém je skutečně jinde.

Vítám vaši iniciativu elektrifikovat Sýrii a po vzoru některých vašich obdivovatelů doufám, že se toho ujmete osobně a do této země plné míru a klidu se co nejdříve odeberete. Po cestě pak třeba můžete ještě zadumat nad tím, proč zrovna 50.

V. Klepetko 20.9.2018 11:53

V islámské kultuře

se za sirotka považuje dítě, kterému umřel otec. Šaría adopci sirotka ZAKAZUJE. Chlapec pak přestává být považován za sirotka v pubertě, nejpozději v 15 letech...

V. Povolný 20.9.2018 13:08

Sirotek-nesirotek

V TV jsem viděl diskuzi s paní Šojdrovou a nestačil jsem divit. Na přímou otázku odpověděla, že vlastně vůbec nejde o sirotky. To je prý jen taková zkratka. Ve skutečnosti jde o "děti", které nejsou doprovázeny dospělými.

To je ovšem dost podstatný rozdíl. Takové 17-leté palestinské dítě nedávno v Izraeli zavraždilo nožem Izraelce. Tim není samozřejmě řečeno, že všichni 17-letí syřané se budou chovat takto, ale je dostatečně zřejmé, že označení "dítě" není na místě. Nemluvě o tom, že takový "sirotek" nejspíš má rozvětvené příbuzenstvo, které se bude chtít taky přistěhovat v rámci sjednocování rodin. Nebo ne?

Já teda nestojím o podobné "děti" ani o "zkratky" paní Šojdrové. Ani o manipulaci a hraní na city.

J. Kombercová 20.9.2018 13:36

Re: Sirotek-nesirotek

Paní Šojdrová byla v dubnu v Řecku. Pak si po po roce vzpomněla, že by to mohl být hezký předvolební trhák - 50 sirotků.

Neskutečně mě naštvala. Pokud měla v plánu navrhnout vládě přijetí padesáti dětí z přecpaného řeckého tábora, měla si zjistit všechny okolnosti nejen o těch dětech, co jsou zač, čí jsou, kolik jim je vlastně let, jak je budeme moci u nás zaopatřit, na jak dlouho, jestli vůbec mají zájem jít do ČR... těch otázek je tolik a ona ani neví zásadní věci. Jenom rozjitřila vášně. A tohle nás zastupuje v EP.

J. Kombercová 20.9.2018 13:37

Re: Sirotek-nesirotek

...oprava v druhé větě... po půl roce...

J. Jurax 20.9.2018 15:12

Ano.

A tohle nás bohužel zastupuje v EP.

J. Jurax 20.9.2018 15:17

No jo

Šojdrová se prostě dopustila vyděračské a špinavé hry cílící na ušlechtilé city slušných lidí. Jak EUropské a ve svém dopadu špinící její vlast.

V. Patkoš 20.9.2018 17:21

Re: Sirotek-nesirotek

Předvolební trik? Můžete mi prosím říct, u koho přesně ji to přinese nějaké hlasy ve volbách?

J. Kanioková 20.9.2018 19:15

Lidovci

J. Pospíšil 20.9.2018 17:38

Re: Sirotek-nesirotek

Duben je dobrý měsíc na návštěvu Řecka, když člověk jede za poznáním a ne se válet na pláži.

V. Lunák 20.9.2018 13:46

Re: Sirotek-nesirotek

Já jsem svým příspěvkem neprotestoval proti tomu, že může být proti přijímat kohokoliv, byť s tím nemusím souhlasit a například to, co uvádíte, považuji za nepodstatné. Pouze říkám, že ten jeho odstavec o sirotcích je nesmyslný.

D. Stirský 20.9.2018 10:53

Předpokládám, že paní Š. je

křesťanka a katolička, když učila na Arcibiskupském gymplu v Kroměříži. Takže pro ni rádoby hlubokomyslné úvahy a mudrování Trošky (jde ale spíše o kydy typu proč něco nejde)ani jeho sympatizantů vůbec nejsou důležité. Je-li skutečná křesťanka, je pro ni relevantní pouze toto: "Cokoliv jste učinili jednomu z nejposlednějších lidí, mně jste učinili." Její hlavní "šéf", je-li mně známo, bližní nijak nesortýroval, jak to činí třeba laločnatý prelát Duka. Dokonce i v ultramontánním Polsku řekli biskupové, nemýlím-li se, že pokud jde o migraci, je pro ně rozhodující Evangelium. A to je - jak často slýchám - radostnou zvěstí o zmrtvýchvstání. Ale také o lásce k bližnímu.