24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

MIGRACE: Desatero otázek a vládních odpovědí

Pravidelně se scházím se svými vládními kolegy a v diskusích vždy řešíme aktuální dění. Poslední setkání proběhlo minulou středu a jedním z témat, k nimž jsme se samozřejmě dostali, byly i otázky migrace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 11.9.2015 18:08

Paní exministryně to myslí vážně?

1. Nepřežila se politická korektnost? Možná je na čase začít nazývat věci pravými jmény: Začalo stěhování národů a miliony lidí mění svá bydliště. Ač nejsme cílovou zemí, někteří uprchlíci u nás zůstanou, lhostejno, zda jim azyl udělíme nebo nikoliv. Nemusí se nám to líbit, ale je to tak. Nesouhlas s migrací má podobný dopad jako se durdit, že prší. (Odpověď: Nesouhlas národů východu EU znamená, že politická korektnost se naprosto přežila. Naše vláda má povinnost chránit nás všemi prostředky před ilegální imigrací!)

6. Jaká je optimistická varianta budoucího vývoje? Minimum migrantů, přibližně 2000 kvótovaných uprchlíků, tedy současnost, nevyžadující zvláštní bezpečnostní opatření.(Odpověď: Kvóty "kýmsi" vybraných imigrantů jsou nepřijatelné pro imigranty a naprosto nepřijatelné jako nebezpečný precedent namířený proti suverenitě národů východu EU! Jde o hanebný podraz proklamovaného úsilí dokonce i naší EU-hujerské vlády!

7. Reálná varianta? Limitní počet migrantů, jež je naše země schopna finančně, organizačně i asimilačně zvládnout. Z minulosti víme, že se umíme postarat o 200 000 až 300 000 osob, zejména mají-li zájem naučit se jazyk a ochotu pracovat. (Odpověď: Co je na tomto blábolu reálného? My jsme někdy přijímaly ilegální muslimské imigranty proti vůli drtivé většiny národa?)

8. Kritická varianta, o níž lze snít, že nikdy nenastane, ale je třeba se na ni připravit? Milionové počty běženců vyžadující konkrétní opatření bezpečnostní, finanční i personální. Nepříjemná, nepopulární, ale nezbytná. (Odpověď: Jak se a něco takového lze připravit a co je na tom nezbytného? My přece nemusíme zůstat v EU!!!)

D. Polanský 10.9.2015 19:28

Jakmile Dánkso snížilo dávky běžencům

na polovinu, tak o Dánsko není zájem. Tak co hledají: svobodu nebo sociální bezpracné dávky?

B. Rybák 11.9.2015 17:05

Re: Jakmile Dánkso snížilo dávky běžencům

Teď nepouští ani vlaky z Německa!

M. Kopřiva 10.9.2015 17:59

Bod 9. Není na čase informovat lid?

Je!! Dokonce je tento čas dlouho překročen. Tedy informujte nás o skutečnosti, že muslimové neodcházejí do zemí muslimských, dle zpráv v hlavních a nejbohatších zemích nebyl přijat ani jeden ( slovy ANI JEDEN!!!) uprchlík. Jestlipak to není třeba tím, že příkladně Saudská Arabie, která je dost bohatá na to, aby budovala lyžařské sjezdovky v poušti raději platí utečencům velké peníze za CÍLENÝ útěk do Evropy a následné vynucování staveb Mešit, tedy z jejich pohledu koránu legální obsazování teritorií? Bude jejich mnohoženství, protizákonné pro Evropu, tolerováno a našimi "advokáty" za patřičný bakšiš nakonec hájeno "vítězství islámu dělohami jejich manželek", jak bylo deklarováno?

E. Pavel 10.9.2015 11:11

Dodržovat české zákony

"Stvrzujeme, že každý cizinec na našem území musí dodržovat české zákony, neboť i po vás jejich dodržování vyžadujeme. A policie nechť podpoří každého, kdo se bude chovat v souladu s právem, proti těm, kdo právo poruší. "

Vždyť ani vlastním občanům se neměří stejným metrem.

K. Janyška 10.9.2015 10:50

Paní doktorko, bohajeho, co je to rostlý spontánní řád

lidského světa ? Tam musíte k relevantní  argumentaci... Dzp.

A. Alda 10.9.2015 10:20

Mnohem lepší rady poskytuje pan Cílek.

To má hlavu a patu a mohlo by to pomoci:

http://echo24.cz/a/wT2kn/pokud-zmizi-stat-aneb-jak-to-myslim-s-temi-myslivci

Je prostě třeba připravit se na nejhorší.

K. Janyška 10.9.2015 10:47

Re: Mnohem lepší rady poskytuje pan Cílek.

Států je na světě čím dále tím více a bude jich přibývat.  Jsou přímým  produktem civilizace a civlizovaných... Dzp.

B. Rybák 11.9.2015 16:58

Re: Mnohem lepší rady poskytuje pan Cílek.

To je pravda! Ve svém článku, vysvětlující migraci jako důsledek klimatických změn se ale pan Cílek také moc nevyznamenal!

P. Maleček 10.9.2015 9:57

Poněkud krátkozraké

Hezké, ale jaksi krátkozrace kalkulující s imrvére fungujícím západoevropským hospodářstvím. K čemu nám budou taková opatření až pod tlakem islámských imigrantů (ve skutečnosti nájezdníků) klekne německý (francouzský, anglický) hospodářsko-sociální systém. V tu ránu je amen i s tím českým.

A fčíl babo raď!

D. Polanský 10.9.2015 19:31

Re: Poněkud krátkozraké

Je zajímavé jak politici strkají hlavu do písku. Teď v TV Marksová mluví o dalších a dalších dávkách, které vláda připarvuje, dokonce že stát bude platit alimenty. To je fakt debilka, že nic nechápe, že jde o holou existenci Evropy?

P. Jášek 10.9.2015 9:22

Korektní, nekorektní,

já jsem občan tohoto státu, moji předkové zde prokazatelně žijí od r. 1805, a já je tady nechci. Co s tím?

Kdo je tady chce ať si je živí u sebe doma a převezme za jejich chování odpovědnost!

A. Alda 10.9.2015 8:37

Je třeba počítat s horší variantou.

Tedy že za našimi jižními a západními hranicemi vzniknou nějaké muslimské chalifáty, které nás budou ohrožovat.

Proto je třeba co nejrychleji utěsnit naše hranice, muslimy k nám vůbec nepouštět a obnovit vojenskou strategii obrany před útokem z jihozápadu.

L. Florner 10.9.2015 8:18

Bod 6

Spíše realistická předpověď budoucího vývoje je taková, že pokud Německo, Švédsko, Francie a Británie nezmění svou azylovou politiku a nedají o takové změněn vědět ve zdrojových oblastech migrace a nebo se nezahájí skutečně funkční a rázné kroky ke stabilizaci situace v Sýrii, Iráku a Lybii (tj. nejspíš pozemní invaze), můžeme očekávat, že jen v Sýrii se v průběhu 2-3 let dají na pochod do Evropy cca 4 miliony současných uprchlíků (nepočítám 7-8 milionů vnitřních Syrských uprchlíků, kteří se slábnoucí silou Asada s sílícím IS začnou možná taky prchat).

Aktuální kvóty pro ČR představují cca 3,7% uprchlíků, tj. necelých 150.000 lidí, pro které bude třeba zajistit ubytování, stravu a pro zájemce integrační programy (nezájemnce vracet nelze, neb, světe div se, není kam). Nezbytná bude i komunikace se stávajícím obyvatelstvem a nejen slovní ujištění, že se vlastně nic tak zásadního neděje. Zapomínat se taky nesmí, že "syrští" obyvatelé Asie a Afriky nejsou jedinými imigranty a bylo by nefér odsunovat do pozadí kupříkladu občany Ukrajiny, Vietnamu apod. Pokud se přes počáteční lapání po dechu s takovým číslem a nezbytnými investicemi v řádu několika (jednotek až desítek) mld ročně smíříme, mohli bychom se soustředit na skutečně důležité provozní záležitosti a mimo jiné být od EU dokonce i podrbání za ouškem. Časem nám, podobně jako Němcům (dle několika seriózních novinářských studií) začnou uprchlíci jistě vydělávat a budeme se mít vpravdě královsky (kdo s tím nesohlasí, je xenofob a fašista). Jen je třeba začít pojmenovávat věci skutečnými jmény a nehrát si na politicky korektním písečku s bábovičkami, zatímco se na nás řítí buldozer.

D. Polanský 10.9.2015 6:00

K politické korektnosti

I paní autorka ví, že coby politička byla politicky korektní. A když se opět do politiky dostane bude opět politicky korektní. Tedy až na jednu výjimku, v rozdávání velikých odměn kámošům ve funkcích. Ale ta výjimka platí pro každého ministra. Sice korektní to není, ale když je tak příjemné rozdávat z cizího.

P. Dvořák 10.9.2015 3:00

bod 7. Reálná varianta - špatně.

V žádném případě ". . . se umíme postarat o 200 000 až 300 000 osob, zejména mají-li zájem naučit se jazyk a ochotu pracovat."

Správně je: "Jsme schopni mezi nás přijmout 200 000 až 300 000 osob, zejména mají-li zájem naučit se jazyk a ochotu pracovat."

D. Polanský 10.9.2015 6:01

Re: bod 7. Reálná varianta - špatně.

Korektně: jsme. Nekorektně: nejsme.

P. Vaňura 10.9.2015 14:02

A reálně NECHCEME!

Nejsme absolutně ochotni akceptovat JAKÝKOLIV nárůst NÁSILNÉ KRIMINALITY s imigranty spojený. Pro potlačení násilné kriminality jsme následně ochotni zvolit i Hitlera!